Fredagen bjuder på riktigt trevlig fotboll. Ett par av godbitarna hämtas från Ligue 1, The Championship och La Liga. Men denna aftons Topptips inleds i Tyskland med ligapremiären av Bundesliga, där Bayern München välkomnar Hoffenheim på Allianz Arena!

 

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Bayern München - Hoffenheim 1

Fjolårets tabelltrea, Hoffenheim, ställs inför en väldigt svårlöst uppgift i premiären. I fjol besegrade faktiskt gästerna Bayern München på hemmagräs, men på Allianz Arena åkte man på stryk med hela 5-2. Och det var just på resande fot Julian Nagelsmanns mannar hade det problematiskt under den gångna säsongen. Trots att laget som sagt slutade trea i tabellen, vann Die Kraichgauer blott fyra av 17 bortamatcher. FC Bayern är Tysklands i särklass bästa lag, och det lär Niko Kovac vilja visa i hemmapremiären! Det skiljde 29 poäng mellan dessa lag förra säsongen. Ettan spikas!

 

2. Lyon - Strasbourg 1

I Sydöstra Frankrike har vi ytterligare en riktigt stark hemmafavorit. Lyon slutade på en tredjeplats i Ligue 1 den förra säsongen, och har ett riktigt namnkunnigt lag som säkerligen kommer att göra en del väsen av sig i Champions League till hösten. Frågan är bara, vad händer med Nabil Fekir? Strasbourg har haft fin poängskörd inledningsvis men det ska man inte stirra sig blind på då gästerna spelat 11 mot 10 i mer eller mindre två raka matcher. Om inget riktigt oförutsägbart sker så ska det här vara en så gott som lika självklar hemmaseger som i match 1!

 

3. Hobro - Aarhus 2

Efter sex spelade omgångar är Aarhus det enda laget i den danska Superligan som fortfarande är obesegrade. Senast tog AGF en riktigt meriterande poäng i hemmamötet mot FC Köpenhamn, men det var faktiskt riktigt nära att det blev tre poäng då FCK:s Viktor Fischer kvitterade till 1-1 i den 92:a minuten. Hobro IK har inlett säsongen betydligt sämre. Efter de sex inledande omgångarna har blott fyra poäng bärgats, med en målskillnad på -8. Senast torskade de gulblå med hela 0-3 borta mot Randers. Börja med tvåan!

 

4. ADO Den Haag - Fortuna Sittard 1

I Haag står det tre viktiga poäng på spel för hemmalaget. ADO slutade på en sjundeplats i Eredivisie i fjol, blott två pinnar bakom Vitesse som bland annat stod upp bra mot Basel i Europa League-kvalet. Den här säsongen verkar dock hemmalaget vara klassen sämre, i alla fall om man ser till inledningen av säsongen där laget från Haag kammat noll i mötena mot Emmen och Heracles. Fortuna Sittard gör sin första säsong i det holländska finrummet sedan 2001/02, men för det ska inte gästerna underskattas. Faktum är att Sittard sett riktigt bra ut i inledningen. Ettan garderas omgående.

 

5. Middlesbrough - West Bromwich X

Det ska även spelas Championship-fotboll under fredagen. Ett mycket formstarkt Middlesbrough välkomnar ett minst lika formstarkt West Bromwichs Albions på Riverside Stadium. West Brom har tre raka segrar inför lördagens tillställning, där den senaste segern mot Queens Park Rangers verkligen sticker ut. The Baggies vann med hela 7-1 hemma på The Hawthorns mot QPR! Boro kommer dock inte bli någon enkel nöt att knäcka för Darren Moore. Middlesbrough har tre raka seriesegrar utan ett enda insläppt mål. X2 spelas i mindre system.

 

6. Getafe - Eibar 1

I fjol slutade Getafe på en meriterande sjundeplats i La Liga, blott tre poäng bakom Sevilla som löste den sista Europa League-platsen. Eibar var dock inte mycket sämre då baskerna endast var fyra poäng sämre än Madrid-klubben. Båda lagen inledde säsongen med att kamma noll i premiären. Gästerna förlorade sin hemmapremiär mot nykomlingen Huesca och Getafe fick som väntat ge sig i derbyt mot Real Madrid. I den andra omgången som spelas denna fredag bör dock det blå hemmalaget ha bäst chans att ta tre poäng. Dels för att matchen spelas på Alfonso Peréz, men också då baskerna saknar ett par pjäser i den här matchen. Börja med ettan.

 

7. Leganes - Real Sociedad 2

En annan Madrid-klubb som fick en tung start på säsongen var Leganés. Hemmalaget mötte Athletic Bilbao i den första omgången på resande fot, där Leganés länge såg ut att sno med sig en poäng hem till Madrid. Men Bilbaos Muniain ville annat då han satte punkt för matchen med sitt 2-1 mål i den tredje stopptidsminuten. Real Sociedad var en stor besvikelse i fjol. Trots ett mycket starkt spelarmaterial slutade baskerna på en blek tolfteplats då. Sociedad fick däremot en prima start på den här säsongen då gästerna lyckades få med sig tre poäng från premiären mot Villarreal! Bortasegern känns mest trolig.

 

8. Maritimo - Chaves

Chaves ställs inför en av säsongens tuffaste bortamatcher denna fredag. Maritimo, som kommer från Madeira, slutade på en stark sjundeplats i fjol, fyra poäng bakom Chaves. Hemmalaget förlorade 13 matcher den gångna säsongen, men blott tre av dessa hemma på Madeira. På pappret ska det här vara två jämbördiga lag, men med tanke på att Maritimo är som två helt olika lag hemma kontra borta så blir ettan ändå given att utgå från.

 

Kassaskåpet! - Bayern München

Bayern München behöver knappast någon närmare presentation. Det är ett av Europas bästa lag, framförallt när matcherna spelas på Allianz i München. Hoffenheim dras med ett par tunga skador och är generellt sett bleka på resande fot. Knappast optimala förutsättningar för att ta sig an Bayern i premiären!

 

Varningen! - WBA

West Bromwich Albions ser ut som ett Premier League-lag igen! The Baggies har sett riktigt bra inledningsvis och är faktiskt förtjänta av fler poäng än vad laget hittills har plockat. Middlesbrough må ha inlett säsongen starkt men det här är utan tvekan hemmalagets tuffaste match den här säsongen!

 

32 rader

 

1. Bayern M. - Hoffenheim 1

2. Lyon - Strasbourg 1

3. Hobro - Aarhus x2

4. Haag - Fortuna Sittard 1x

5. Middlesbrough - WBA x2

6. Getafe - Eibar 1x

7. Leganes - Sociedad 2

8. Maritimo - Chaves 1x

 

144 rader

 

1. Bayern M. - Hoffenheim 1

2. Lyon - Strasbourg 1

3. Hobro - Aarhus x2

4. Haag - Fortuna Sittard 1x2

5. Middlesbrough - WBA 1x2

6. Getafe - Eibar 1x

7. Leganes - Sociedad x2

8. Maritimo - Chaves 1x