Kvalet till Champions League blandas med fajter i England på tisdagens Topptips. Det är en hel del svårtippade möten där det gäller att ta ställning på kupongen. Benfica och Derby råder dock som relativt tydliga favoriter på kupongen. Men pallar de trycket?

 

 

Spelstopp: 20.44

 

1. Benfica - PAOK X

Omotiverat stort favoritskap i Lissabon på Da Luz? Fjolårets tabelltvåa i Grekland, PAOK, har fått en riktigt bra start på den här säsongen. Pontus Wernblooms nya klubb körde över Basel i det första dubbelmötet i CL-kvalet, och i senaste omgången besegrade grekerna Spartak Moskva med sammanlagt 3-2. Ruggigt starka papper! Benfica har vunnit de två inledande matcherna i ligaspelet men det var med små marginaler portugiserna lyckades brotta ner Fenerbahce i den förra kvalomgången. Hemmalaget har ett par avbräck och känslan är att favoritskapet har blivit alldeles för överdrivet i match 1. Vi börjar med lågprocent-krysset.

 

2. Bate Borisov - PSV Eindhoven 2

Bate Borisov ställs inför en svårlöst uppgift. Mark van Bommels PSV Eindhoven är regerande mästare i Eredivisie. PSV har en fruktad offensiv som bidragit med full pott efter två omgångar i ligaspelet. Bland annat återfinns Luuk de Jong och mexikanen Hirving Lozano i anfallsuppsättningen. Vitryssarna från Borisov har gjort det bra i kvalet så här långt, men det har varit knappa segrar mot HJK från Helsingfors och Qarabag som till vardags spelar sin fotboll i Azerbajdzjan. Trots bortaplan ska gästerna anses som favoriter i den här fajten. Tvåan ser ut att erbjuda fint spelvärde och kan således resultera i en fin värdespik!

 

3. Crvena Zvezda - RB Salzburg 2

Crvena Zvezda, eller Röda Stjärnan, är Serbiens bästa lag. Detta till trots har serberna haft väldigt tuffa matcher under kvalspelet trots att laget mött ganska begränsat motstånd. I den senaste kvalomgången krävdes det bland annat en förlängning mot det slovakiska laget Spartak Trnava. Nu skruvas nivån på motståndet upp ett par snäpp när Red Bull Salzburg gästar Rajko Mitić-stadion i Belgrad. Efter att energidrycks-sponsorn köpt in sig i klubben har Salzburg dominerat den österrikiska fotbollen. Därför läggs stort fokus naturligtvis på Europaspelet. Förra säsongen var österrikarna sånär att nå en final i Europa League. Börja med tvåan!

 

4. Derby - Ipswich 1

Över till England och Pride Park Stadium i Derby där det vankas Championship-fotboll. Frank Lampards Derby County har varit rätt ojämna i inledningen av säsongen. Men fjolårets tabellsexa besitter en hög grundkvalité, det råder det inga tvivel om. Ipswich Town tog en viktig och stark poäng senast hemma mot Aston Villa, men i övrigt har säsongsinledningen för The Tractor Boys varit snudd på bedrövlig. Bortalaget har mött två nykomlingar i säsongsupptakten, Rotherham och Blackburn, där Ipswich endast lyckats bärga en poäng, och det har även blivit förlust mot Exeter City i Ligacupen. Ettan bör sitta på Pride Park!

 

5. QPR - Bristol City 2

I huvudstaden gästas Queens Park Rangers av Bristol City. QPR har redan nu, efter blott tre omgångar, fått en lite krisstämpel. Hemmalaget förlorade med hela 1-7 senast borta mot West Bromwich, och Steve McClarens lag står nu på noll poäng och minus åtta i målskillnad efter tre omgångar. Bristol City har stått för en ganska färglös inledning på säsongen men denna tisdag ska gästerna ha ypperliga chanser att bättra på poängskörden. The Robins, som var med och fajtades om playoff-platserna i fjol, tog fyra poäng mot QPR den gångna säsongen. X2 spelas.

 

6. Rotherham - Hull X

Nykomlingen och bottentippade Rotherham förlorade som väntat senast borta med Leeds med 0-2. I fjol var The Millers ett riktigt starkt hemmalag i League One, och i den första hemmamatchen i Championship blev det seger mot Ipswich Town. Så visst ska alla chanser finnas här för Rotherham? Hull City slet i botten av tabellen den gångna säsongen och förväntas göra det även nu. Tigrarna från Hull har tagit blott en poäng efter tre matcher i ligaspelet, mot Aston Villa, Sheffield Wednesday och Blackburn. Det här mötet känns på förhand väldigt ovisst och därför utgår vi från krysset.

 

7. Swansea - Leeds 2

Toppmatch i Wales på Liberty Stadium! Graham Potter har fått en flygande start på säsongen. Det svensk-betonade laget är fortfarande obesegrade och står på sju poäng efter tre omgångar. Potter får dock alltjämt klara sig utan Wilfried Bony och Kristoffer Nordfeldt då dessa spelare är långtidsskadade. Trist för Nordfeldt, som äntligen har hittat en startplats i Wales. Marcelo Bielsas Leeds har full pott efter tre fajter och ser ut som ett lag som definitivt ska kunna aspirera på platserna till det engelska finrummet. Gästerna, som bland annat har besegrat både Stoke City och Derby County i inledningen av säsongen med marginal, håller vi som knappa favoriter på Liberty Stadium. Strecka från höger.

 

8. Blackpool - Coventry 1

Kupongens sista match är ett klassiskt möte i Lancashire i League One, mellan Blackpool FC och Coventry City. Gästerna är nykomlingar i den engelska tredjedivisionen. Coventry kommer från en 1-0 seger mot Plymouth Argyle på Ricoh Arena, och efter fyra omgångar i League One står The Sky Blues på fyra poäng. Hemmalaget har inlett sämre, men poängen senast borta mot Shrewsbury Town och segern mot Barnsley i Ligacupen dessförinnan lovar ändå gott. Hemma på Bloomfield Road får Blackpool anses som knappa favoriter. Men ettan garderas tidigt!

 

Kassaskåpet! - Derby County

Derby County har ett slagkraftigt lag som är tilltänkt för den övre halvan. Ipswich Town tog förvisso poäng senast hemma mot Aston Villa, men bortsett från den fajten har The Tractor Boys sett riktigt bleka ut i säsongsupptakten. Lampards mannar löser segern!

 

Varningen! - PAOK

Pontus Wernblooms nya klubb PAOK har gått urstarkt i kvalet och trots att man mött både Spartak Moskva och Basel är grekerna fortfarande obesegrade. Benfica må vara favoriter på Da Luz, men inte alls så stora som det svenska folket vill få det till!

 

32 rader

 

1. Benfica - PAOK x2

2. Bate Borisov - PSV 2

3. Crvena Zvezda - Salzburg 2

4. Derby - Ipswich 1

5. QPR - Bristol City x2

6. Rotherham - Hull x2

7. Swansea - Leeds x2

8. Blackpool - Coventry 1x

 

144 rader

 

1. Benfica - PAOK 1x2

2. Bate Borisov - PSV 2

3. Crvena Zvezda - Salzburg x2

4. Derby - Ipswich 1

5. QPR - Bristol City x2

6. Rotherham - Hull 1x2

7. Swansea - Leeds x2

8. Blackpool - Coventry 1x