Det är Europa League för hela slanten på torsdagens Topptips. Det är rätt tydliga och tillförlitliga favoriter som målas upp på kupongen, så ett tips kan vara att öka radinsatserna och minska systemen. Rosenborg, FC Köpenhamn och Malmö FF är lagen som representerar norden den här kvällen.

 

 

Spelstopp: 18.54

 

1. Celtic - Rosenborg 1

Vi börjar i Glasgow på Celtic Park. Celtic dominerar den skotska fotbollen och har gjort det länge. Sju raka ligatitlar talar sitt tydliga språk. De grönvita har dock inlett säsongen ganska trevande med “endast” tio poäng efter fem seriematcher, dessutom blev det respass mot AEK Athen i Champions League-kvalet. Rosenborg toppar den norska ligan och har sju raka segrar just nu, men faktum är att norrmännen åkte ut mot just Celtic i Champions League-kvalet. 0-0 slutade det i Trondheim men skottarna vann på Celtic Park med 3-1. Celtic är i grunden ett bättre lag och otroligt starka på hemmagräs. Den streckvärda ettan är en bra spik!

 

2. RB Leipzig - RB Salzburg 1

I Tyskland och Leipzig vankas det Red Bull-derby. Emil Forsbergs RB Leipzig tog många med storm efter att laget flyttades upp till det tyska finrummet 2015/16. Klubben har dock stagnerat lite i utvecklingen och svensken är en av spelarna i truppen som är inne i en ganska djup formsvacka. Timo Werner är dessutom tveksam till spel här. Österrikiska RB Salzburg är en klass för sig i den inhemska ligan. Gästerna har full pott efter sju ligamatcher och bör nog kunna störa tyskarna i Leipzig. I fjol åkte Salzburg ut i semifinalen och Leipzig i kvartsfinalen av Europa League. Där båda lagen fick ge sig mot Marseille. Utgå från 1X.

 

3. FC Köpenhamn - Zenit St. Petersburg X

De danska serieledarna stod för en riktigt bra insats i kvalet mot Atalanta. Trots att Köpenhamn var utspelade i Bergamo lyckades FCK ta dubbelmötet till straffar på Parken, där den forne FCK-spelaren Andreas Cornelius brände den sista straffen för italienarna. Trots att hemmalaget toppar den inhemska ligan blev det förlust i helgen med 1-3 mot Midtjylland. Zenit St. Petersburg är en svår motståndare som har klasspelare som Branislav Ivanovic, Leandro Paredes, Claudio Marchisio och Artem Dzyuba i laget. Zenit toppar den ryska ligan och bör ha goda chanser att avancera från gruppen. X2 ritas ner i det lilla systemet.

 

4. Villarreal - Rangers 1

Villarreal har inlett säsongen ganska trögt men i helgen tog den gula ubåten tre poäng borta mot Leganés, där Carlos Bacca gjorde matchens enda mål. I den första matchen i Europa League är det Steven Gerrards Rangers som kommer på besök till Estadio De La Cerámica. Rangers är inte vad det än gång var men Gerrard förfogar trots allt över en ganska bra trupp för att vara en skotskt lag. Det är dock ytterst tveksamt om bortalaget har tillräckligt med kvalitéer i sitt lag för att störa Villarreal på bortagräs. Spanjorerna slutade femma i La Liga i fjol och ska anses som stora favoriter här. Vi garderar ettan endast i det stora systemet.

 

5. Marseille - Eintracht Frankfurt 1

Marseille har fått en riktigt bra start på säsongen och återfinns på andraplats i Ligue 1 med två raka segrar i bagaget. I helgen vann de blåvita med 4-0 mot Guingamp där bland annat Dimitri Payet stod för ett drömmål. Förra säsongen tog sig hemmalaget till final i Europa League där det blev förlust mot Atlético Madrid. Eintracht Frankfurt har dock nivån för att störa hemmalaget. Men tyskarna har inlett säsongen trevande och har en ganska rejäl skadelista. Börja således med ettan på Velodrome.

 

6. Genk - Malmö FF 1

Över till Belgien där Genk välkomnar Malmö FF på Luminus Arena. Genk är ett riktigt bra lag som bland annat slog Lech Poznan och körde över Bröndby i kvalspelet. Hemmalaget har även fått en fin start på ligaspelet med 17 inspelade poäng efter sju omgångar. Malmö FF har stormat fram under Uwe Rösler och förutom att laget nått till Europa League-gruppspelet står de himmelsblå på sju raka segrar i ligaspelet! Carlos Strandberg är dock alltjämt skadad och nu väntar en helt annat typ av motstånd för Skånelaget. Ettan är trolig och streckvärd och således ingen dum spik.

 

7. Sevilla - Standard Liège

Sevilla har en namnstark trupp som bör rankas som ett av Spanien bästa lag bakom Barcelona, Atlético och Real Madrid. Hemmalaget körde över allt typ av motstånd i kvalspelet och inledde La Liga-säsongen starkt. I de två senaste matcherna har dock Sevilla åkt på pumpen, mot Real Betis i derbyt och hemma mot Getafe senast. Något oroväckande. Här saknas även nyförvärvet Maxime Gonalons bland annat. Standard Liège är inget dåligt lag som har Guillermo Ochoa i kassen. Att ettan ska hållas som klart mest trolig råder det inga tvivel kring, men krysset kan vara ett kul lågprocent-tecken att plocka med ändå. Sevilla har trots allt svag form och streckas hårt.

 

8. PAOK - Chelsea X

Vi avlsutar i Grekland där vi anser att PAOK ska ha bäst skrällmöjligheter bland underdogsen på kupongen. Maurizio Sarri har fått en lysande start i London och Chelsea ser ut som ett av England bästa lag. Här lär vi dock få se en del rotation. Dessutom återfinns Emerson, Cesc Fabregas, Loftus-Cheek och Mateo Kovacic på skadelistan. Pontus Wernblooms PAOK är blytunga att möta på hemmagräs samtidigt som resultatet i Champions League-kvalet mot Benfica inte speglade matchbilden. Faktum är att grekerna inte alls hade varit oförtjänta av en CL-plats. Hemma i Grekland ska skräll-läge mot ett b-betonat Chelsea finnas! Vi utgår från krysset.

 

Kassaskåpet! - Celtic

Skottarna besegrade Rosenborg i Champions League-kvalet med 3-1 hemma på Celtic Park. Hemmalaget är otroligt starka hemma i Glasgow samtidigt som Rosenborg i grunden är ett sämre lag. Ettan känns trolig och när Celtic ser ut att erbjuda riktigt fint spelvärde är det en utmärkt spik!

 

Varningen! - PAOK

Engelska lag prioriterar sällan Europa League speciellt högt. Chelsea har utan tvekan höjden för att gå hela vägen i turneringen men känslan är att fokuset lär ligga på Premier League. PAOK kommer i sin tur vara rejält taggade och hemma på välfyllda Toumba-stadion håller vi det här mer öppet än odds och streckning.

 

32 rader

 

1. Celtic - Rosenborg 1

2. Leipzig - Salzburg 1x

3. FC Köpenhamn - Zenit x2

4. Villarreal - Rangers 1

5. Marseille - E. Frankfurt 1x

6. Genk - Malmö FF 1

7. Sevilla - Standard Liège 1x

8. PAOK - Chelsea x2

 

144 rader

 

1. Celtic - Rosenborg 1

2. Leipzig - Salzburg 1x

3. FC Köpenhamn - Zenit 1x2

4. Villarreal - Rangers 1x

5. Marseille - E. Frankfurt 1x

6. Genk - Malmö FF 1

7. Sevilla - Standard Liège 1x

8. PAOK - Chelsea 1x2