Helgen är över men det finns gott om fotboll att grotta ner sig i under måndagen. Kvällens Topptips domineras av svensk fotboll från Allsvenskan och Superettan, men vi börjar i Premier League, och avslutar i La Liga där det vankas toppmatch på Mestalla!

Spelstopp: 18.29

1. Crystal Palace - Liverpool 2

I den första omgången blev det tre poäng för Roy Hodgsons Crystal Palace i Londonderbyt mot nykomlingen Fulham. Jeffrey Schlupp och Wilfried Zaha noterades för målen i 2-0 segern. I den andra omgången väntar tuffare motstånd för The Eagles. Stjärnspäckade Liverpool kommer på besök till London och Selhurst Park. The Reds har gjort nödvändiga spelarköp under sommaren vilket gjort att Jürgen Klopps lag både ser oerhört spetsigt och brett ur. Är det till och med så att Liverpool är den största utmanaren till Manchester City den här säsongen? Mycket tyder på det. Klopps mannar krossade West Ham i premiären och ska naturligtvis råda som favoriter här. Trots stenhård streckning utgår vi från tvåan. 

2. Hammarby - Örebro 1

Hammarby hade flyt som fick med sig en pinne borta mot Norrköping senast. Under måndagen kommer det att krävas en grönvit seger för att Bajen inte ska ge Gnaget allt för stort försprång. Något man ska ha bra chans till mot Örebro. Gästerna har blott två inspelade poäng sett till de sju senaste seriematcherna och har således rasat i tabellen. Här kommer Axel Kjäll att få klara sig utan Martin Lorentzson, som är avstängd, och dessutom uppges Nordin Gerzic och Kennedy Igboananike dras med skadeproblem. Osäker elva alltså för bortalaget. Strecka från vänster. 

3. IFK Göteborg - Östersund 2

Östersund fortsätter att imponera, trots att spelare efter spelare lämnar klubben. Senast blev det seger hemma mot Kalmar FF, vilket var jämtarnas fjärde raka seger och tionde match i följd utan förlust. IFK Göteborgs kräftgång bara fortsätter, och nu börjar goda råd bli dyra. Senast tappade Blåvitt ännu en gång en ledning mot Sirius. Nu krävs det verkligen en uppryckning för att hemmalaget inte ska blanda sig i bottenstriden på allvar. Göteborg har trots allt relativt bra form hemma på Gamla Ullevi samtidigt som Östersunds possession-fotboll passar bättre på konstgräs. Därför måste den hårt streckade tvåan garderas!

4. Degerfors - Norrby 1

I Superettan stundar en tuff uppgift för Norrby. Degerfors besegrade Norrby under våren med 3-1 på Borås Arena, och kommer till spel denna måndag med två raka segrar i ryggen, mot Jönköping Södra och Landskrona BoIS. Gästerna har det betydligt tyngre och befinner sig runt bottenstrecket. Västgötarna lyckades dock knipa en poäng hemma mot GAIS senast. Dessförinnan hade de blåvita tre raka förluster i Superettan. På resande fot imponerar Norrby sällan och känslan är att hemmalaget ska ha bra chans på tre poäng här. Ettan streckas dock något för hårt för att vi ska singelstrecka Degerfors. 

5. Gefle - Brage 1

Gefle IF gick 13 raka matcher i Superettan utan seger. Men förra helgen vände det för gästrikarna. Då tog de ljusblå tre poäng på Örjans Vall mot Halmstad BK, vilket var tre minst sagt fundamentala poäng för Marcus Bengtsson. Under måndagen gästar ett formsvagt IK Brage Gavlevallen. Kan hemmalaget fortsätta på vinnarspåret då? Inte omöjligt. Borlänge-klubben, som är nykomlingar i Superettan, har börjat tappa i tabellen. 0-4 förlusten hemma mot Östers IF förra lördagen var allt annat än bra. Känslan är att det här kan gå åt vilket håll som helst, men värdet återfinns åt vänster så utgå från hemmasegern. 

6. Värnamo - Örgryte 2

IFK Värnamo är alltjämt tabelljumbo, men hemmalaget har verkligen fått en nytändning efter sommaruppehållet. Truppen har förstärkts under sommarfönstret och efter serieomstarten har de vitblå plockat sju poäng på tre fajter. Nu när Örgryte gästar Finnvedsvallen skruvas dock svårighetsgraden upp en aning, samtidigt som Freddy Winsth är avstängd. Gästernas form är långt ifrån bra men ÖIS har ställts mot riktig tufft motstånd på slutet. I de senaste matcherna har Rödblått mött toppduon och dessförinnan AFC Eskilstuna. På Finnvedsvallen räknar vi med att det är en viss klasskillnad. Örgryte är trots allt ett bättre fotbollslag. Enda minuset är att Filip Almström är avstängd. När dessa två lag möttes på Gamla Ullevi i maj slutade det med en solklar hemmaseger. Tvåan är en tänkbar värdespik!

7. Öster - IK Frej 1

Ett av seriens formstarkaste lag är Östers IF. Som tidigare nämnts besegrade Öster Brage senaste med 4-0 i Borlänge, vilket var smålänningarnas sjunde raka match utan förlust i Superettan. Fem av dessa matcher har dessutom slutat med segrar. Kvalplatsen till Allsvenskan är nu inte helt utom räckhåll för hemmalaget. IK Frej har distanserat sig från bottenstriden. Täby-klubben har rest sig efter den bedrövliga inledningen och har just nu fyra poäng tillgodo på Varberg som återfinns på negativ kvalplats. Trots gästernas stigande form ska Öster utan tvekan vara klara favoriter på Myresjöhus Arena i Växjö. Ettan lutar åt att bli dagens bästa spik!

8. Valencia - Atlético Madrid 1

Vi avslutar i Spanien, där det vankas toppmatch redan i den första omgången på Mestalla! Atlético Madrid slutade på andraplats i La Liga den gångna säsongen och vann även Europa League då. Inför den här säsongen ser Los Colchoneros minst lika starka ut. Segern mot Real Madrid i UEFA  Super Cup var ett riktigt styrkebesked. I La Liga-premiären blir dock Diego Simeones mannar för stora favoriter. Trots att Goncalo Guedes återvänt till PSG finns det fortfarande gott om kvalité i Valencias trupp. Förra säsongen skiljde det blott sex poäng mellan dessa lag och då var Los Che ett av Spaniens bästa hemmalag. Börja med ettan där allt värde finns! 

Kassaskåpet! - Öster

Öster går som tåget just nu! Frej må ha bra form men i grunden är smålänningarna det bättre laget. Dessutom är gästernas bortastatistik riktigt blek. Öster är kupongens bästa spik! 

Varningen! - Atlético Madrid

Valencia går lite under radarn i Spanien bakom den självklara topptrion. Fladdermusen förlorade blott tre av 19 matcher i La Liga i fjol på Mestalla. Här måste det streckas efter värdet! Ettan först alltså. 

32 rader

1. Crystal Palace - Liverpool 2
2. Hammarby - Örebro 1x
3. IFK Göteborg - Östersund x2 
4. Degerfors - Norrby 1x
5. Gefle - Brage 1x
6. Värnamo - Örgryte 2
7. Öster - IK Frej 1
8. Valencia - Atlético Madrid 12

144 rader

1. Crystal Palace - Liverpool x2
2. Hammarby - Örebro 1x
3. IFK Göteborg - Östersund 1x2
4. Degerfors - Norrby 1x
5. Gefle - Brage 1x
6. Värnamo - Örgryte 2
7. Öster - IK Frej 1
8. Valencia - Atlético Madrid 1x2