För ovanlighetens skull är det inte landslagsfotboll som förgyller Topptipset under onsdagen. Kupongen inleds med en riktigt spännande fajt på Gamla Ullevi i Superettan och ett Stockholmsderby i Damallsvenskan! Därefter mellanlandar vi en kort sväng i Danmark innan Copa del Rey kompletterar raden med fem fajter. Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. GAIS - Värnamo 1

Vi börjar på Gamla Ullevi i Göteborg! GAIS har inte riktigt fått ut önskad effekt av truppen som besitter ett stort kunnande. Senast mot AFC Eskilstuna var dock insatsen bra, även fast det slutade med noll poäng efter Samuel Nnamanis sena segermål. IFK Värnamo var i stort sett uträknade efter höstsäsongen, men nyförvärven under sommaren har gett resultat. Gästerna fick “bara” 2-2 senast mot Varberg, men sett till de sex seriematcherna efter uppehållet har Värnamo vunnit fyra och kryssat två. Knapp etta!

 

2. Djurgården D - Hammarby D 1

På Stockholm Stadion går ett derby av stapeln under kvällen i Damallsvenskan! Varken Djurgården eller Hammarby har levt upp till förväntningarna. Båda lagen riskerar nämligen att trilla ur Damallsvenskan. Således blir det här derbyt fundamentalt på alla plan. Bajen är en poäng före i tabellen men här bör nog Blårandigt dra viss fördel. Faktum är att Djurgården har vunnit 13 raka matcher mot Hammarby! Därför känns det klokt att strecka från vänster, men visst ska det garderas relativt tidigt då det är två i princip helt jämna lag på pappret.

 

3. Viborg - Fredericia 2

Över till Danmark och Viborg där vi tittar till den Danska Cupen (DBU Pokalen). På förhand bör den här fajten anses som väldigt oviss. Både Viborg och Fredericia har inlett säsongen bra i andradivisionen. Efter åtta omgångar i ligaspelet står hemmalaget på 15 poäng och gästerna elva. Dessa två lag drabbades samman i ligaspelet så sent som i slutet av augusti på Energi Viborg Arena. Den tillställningen slutade 2-2 och var också helt jämn. Här streckas ettan extremt hårt, så pass hårt att den streckas bort helt och hållet i mindre system. Gå för skrällen!

 

4. Alcorcón - Extremadura 1

I Madrid har vi en av kupongens mest tillförlitliga favoriter. Madrid-laget Alcorcón var ett mittenlag i Segundan i fjol och har inlett den här säsongen positivt. Enda förlusten hittills var borta mot topplaget Malaga där ett sent segermål fällde avgörandet. Nykomlingen Extremadura går mot en riktigt tuff säsong. Laget från Badajoz har bara skrapat ihop en poäng i ligaspelet och lär knappast prioritera cupen speciellt mycket. Ettan singelstreckas till fint värde!

 

5. Osasuna - Reus Deportiu 1

Osasuna har ett lag för den övre halvan av Segundan som bör kunna aspirera om platserna till La Liga. Hemmalaget har dock inlett säsongen ganska svagt, men senast blev det seger hemma mot Almeria med 3-1. Under sommaren har ett par intressanta nyförvärv gjorts, bland annat Nacho Vidal från Valencia och Rubén Garcia från Levante. Reus Deportiu har inlett säsongen helt okej men i grunden är gästerna ett sämre lag. Ettan känns stark på Estadio El Sadar!

 

6. Real Zaragoza - Deportivo La Coruna X

I fjol degraderades Deportivo La Coruna från det spanska finrummet, samtidigt som Real Zaragoza var riktigt nära att ta klivet upp från Segundan. Båda lagen är tippade i toppen av tabellen den här säsongen, och lagen är alltjämt obesegrade den här säsongen i ligaspelet. Således bör den här fajten hållas väldigt öppen. Vi utgår från krysset i nordöstra Spanien, men helst ska nog alla tecken ritas ner här.

 

7. Cordoba - Gimnastic 1

I Södra Spanien är det två riktigt formsvaga lag som drabbar samman. Cordoba har inlett säsongen uselt och står på ynka två poäng efter de fyra inledande omgångarna av Segundan. Nu ställs hemmalaget mot Gimnastic, som inför omgång fyra av ligaspelet återfinns på jumboplatsen. Laget från Tarragona torskade senast mot Las Palmas med 0-4, vilket var gästernas tredje raka torsk. Noterbart är att Gimnastic inte gjort mål på 350 minuter i ligaspelet! Utgå från hemmasegern!

 

8. Tenerife - Cadiz 1

Poängskörden för Tenerife har inte alls varit lyckosam i början av säsongen. Laget inledde med att kryssa de tre första matcherna i ligaspelet, och senast blev det förlust borta mot Malaga. Nu återvänder Tenerife hem till Kanarieöarna där hemmalaget torskade blott två av 21 hemmamatcher den förra säsongen i Segundan. I fjol höll dessa två lag jämna steg i seriespelet, och med tanke på att Cadiz inte heller övertygat i inledningen, håller vi ettan som mest trolig på Kanarieöarna.

 

Kassaskåpet! - Alcorcón

Alcorcón har ställts mot ganska tufft motstånd i ligaspelet. Trots detta är bortamötet mot Malaga lagets enda förlust den här säsongen. Extremadura ser inte alls lika starka ut och har inte heller råd att prioritera cupspelet speciellt högt. Stark etta!

 

Varningen! - Fredericia

Det är svårt att köpa Viborgs skyhöga favoritskap. När lagen möttes för ett par veckor sedan slutade det med delad pott på Energi Viborg Arena. Hemmalaget toppar den danska andradivisonen, således större fokus på ligaspelet? Utnyttja värdet och gå för skrällen!

 

32 rader

 

1. GAIS - Värnamo 1x

2. Djurg. D - Hammarby D 1x

3. Viborg - Fredericia 2

4. Alcorcón - Extremadura 1

5. Osasuna - Reus Deportiu 1

6. Real Zaragoza - Deportivo 1x

7. Cordoba - Gimnastic 1x

8. Tenerife - Cadiz 1x

 

144 rader

 

1. GAIS - Värnamo 1x

2. Djurg. D - Hammarby D 1x

3. Viborg - Fredericia 1x2

4. Alcorcón - Extremadura 1

5. Osasuna - Reus Deportiu 1

6. Real Zaragoza - Deportivo 1x2

7. Cordoba - Gimnastic 1x

8. Tenerife - Cadiz 1x