Gulsvart derby i Borås och randigt i Stockholm, detta Topptips inleds hemma i Svea, går sedan vidare till England, Italien, Danmark för att till sist avslutas i spanska Galicien. Pricka rätt och pengarna är dina, oavsett om du föredrar svenska kronor, danska diton, pund eller Euro!

 

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Hammarby - IFK Göteborg 1

På Tele2s konstgräs kämpar två lag i olika delar av de allsvenska tabellen, värdarna från Söder har haft det motigt på sistone och senaste fullpoängaren var i augusti. Med Djurdic tillbaka går Bajen för tre poäng inför hemmapubliken. Poya Asbaghis Göteborg spelar inte övertygande och frågan är hur mycket tålamod ledning och fans har med 33-åringens projekt då Änglarna riskerar ett förnedrande kvalspel likt 2002. Ohlsson är förvisso tillbaka i matchtruppen efter avstängning men med Söder och Sakor borta blir uppgiften uppe i huvudstaden övermäktig. Stark etta.

 

2. Elfsborg - Häcken 2

I mitten av augusti såg det väldigt mörkt ut i Borås då Elfsborg inte fick något att stämma. En uppryckning gjordes och med fem raka utan förlust är Guliganerna uppe på säkrare mark. Med ett par poäng till bör laget och supportrarna kunna slippa de multipla magsår kvalspel innebär. Till Borås Arena tar sig Hisingens stolthet som fullständigt begraver motståndet i mål. Getingarna har de senaste åtta omgångarna gjort nästan tre mål per match och glödhete skytteligaledaren Paulinho har stått för flera av dessa. En liten varningsflagga för Häckens svaga bortaspel, segern senast mot KFF var lagets blott fjärde för i år. Kvalitetsmässigt är ölaget klart bättre än sina gulsvarta motståndare. Tvåa i utgångsläget, ettan kan tas med som halvgardering med tanke på Bollklubbens bortafacit.

 

3. Örebro - Trelleborg 1

När Lawan satte 1-0 för Dalkurd på Vångavallen i matchens sista sekunder var det troligtvis slutet för TFF:s allsvenska sejour för denna gång. Skåningarna är oerhört svaga både framåt och bakåt (endast en hållen nolla på hela säsongen) och poängskörden räcker inte på långa vägar ens till kvalplats. Närkes bästa fotbollslag befinner sig i ingenmansland och med ett par poäng till kan man både förbättras fjolårsresultatet samt helt slippa tänka på vad lagen längre ner gör. Få kryss för ÖSK denna säsong gör att den hårt streckade ettan ändå känns trygg. Trelleborg ska inte kunna hämta något på Behrn Arena.

 

4. Värnamo - AFC Eskilstuna 1

Eskilstunalagets målsättning inför 2018 var att ta sig tillbaka till det allsvenska finrummet och även om direktplatserna verkar vara utom räckhåll finns kvalmöjligheten kvar. Har tagit sju poäng på de senaste tre för att hålla ihärdiga HBK bakom sig. Kamraterna från Värnamo har en inneboende styrka då man de senaste åren vid upprepade tillfällen visat sig starka på hösten. Nu är det läge att plocka fram den småländska envetenheten och rädda kontraktet. Även om försvararen Birkfelt är borta på grund av avstängning kan det rutinerade hemmalaget plocka en eller flera poäng. Chansa bort favorittvåan och hoppas på hemmaskräll!

 

5. Bournemouth - Crystal Palace 1

På sydkusten ska hemmalaget försöka ta säsongens tredje trepoängare och på Dean Court är man klart bättre än på resande fot, dessutom har åtta av lagets tio gjorda mål gjorts inför hemmapubliken. Londonlaget Crystal Palace med Roy Hodgson (tidigare Halmstads BK och Malmö FF) vid rodret kommer till kampen med målskillnaden 4-6, mål är överhuvudtaget ovanligt vad gäller gästerna som trivs bättre borta. Två motpoler ställs således mot varandra och här bör hemmafavoriterna ta full pott, dock med få måls marginal denna gång. Ta med ett kryss då Palace likt en sköldpadda kan sluta sig defensivt.

 

6. Sampdoria - SPAL 1

Snart kommer det att lossna för Genualaget, “la Samp” har haft oflyt i de senaste omgångarna med tappad seger i Milano på stopptid, Kownackis straffmiss i slutet mot Cagliari samt ramträffarna i samma match. På Luigi Ferraris hoppas Ekdals lag få Fru Fortuna med sig. Gästerna från östra Italien har haft det motigt sedan försvarsspelet slutat fungera, 0-5 i de senaste två matcherna. I våras var degraderingen nära men då hade SPAL en fin höst att falla tillbaka på, samma visa kan bli svår att upprepa när pågående säsong summeras i maj. Trots den omotiverat hårda streckningen på Sampdoria är gästerna från Ferrara numret för små. Kompletteras med kryss för den som jagar värde och utdelning.

 

7. Nordsjälland - Sönderjyske 1

Radens kanske svåraste match att sia om. FC Nordsjälland vet med sig att prestationen på Parken mot jätten FC Köpenhamn var bra även om resultatet inte var det. Har tidigare slagit ut allsvenska serieledarna AIK ur Europa League. Kort sagt, ett lag som är bättre än vad tabellen säger. På Right to Dream Park hoppas gästerna från Jylland att värdarna har en mindre bra dag, då kan Haderslevs representanter knipa en poäng här. På sistone har Sönderjyske gjort det bra och ska icke underskattas. Eftersom matchen på förhand känna ganska öppen föreslås en etta i utgångsläget och sedan bör man fläska på med så många tecken privatekonomin tillåter!

 

8. Celta Vigo - Getafe X

El Celta har inlett La Liga bra och har redan hunnit besegra Atlético Madrid samt spelat oavgjort mot fjolårsfyran och tillika Champions League-laget Valencia. Hemma på Estadio Municipal de Balaídos har inga motståndare lyckats upprepa det Villarreal gjorde för ungefär tio månader sedan; lämna Galicien med alla tre poäng. Hemmaborgen är således mycket svårforcerad vilket innebär en stor utmaning för gästerna från Madrid. Lilla Getafe bjuder sällan på något bakåt där endast lokalrivalerna Atlético och Real (och Alavés i den senaste omgången) tryckt in bollar bakom skicklige Soria i målet. Vigo är favoriter men här säger känslan att en överraskning kan vara på gång. Sätt kryss initialt, men komplettera med tvåan och böner till högre makter om skräll!

 

Kassaskåpet! - Örebro

Stabila och inte särskilt stressade inför avslutningen, ÖSK kommer inte behöva förta sig mot svaga TFF som förmodligen redan planerar för Superettan 2019.

 

Varningen! - Värnamo

Laget är medvetet om att det svåra spelschemat som återstår och satsar därför mycket på hemmasegrar. Har troligtvis käkat taggtråd till frukost och kan springa ner ett lite stressat AFC.

 

32 rader

1. Hammarby - Göteborg 1

2. Elfsborg - Häcken 12

3. Örebro - Trelleborg 1

4. Värnamo - Eskilstuna 1X

5. Bournemouth - C. Palace 1X

6. Sampdoria - SPAL 1

7. Nordsjälland - Sönderj. 1X

8. Celta Vigo - Getafe X2

 

144 rader

1. Hammarby - Göteborg 1

2. Elfsborg - Häcken 12

3. Örebro - Trelleborg 1

4. Värnamo - Eskilstuna 1X

5. Bournemouth - C. Palace 1X

6. Sampdoria - SPAL 1X

7. Nordsjälland - Sönderj. 1X2

8. Celta Vigo - Getafe 1X2