Förberedelserna inför EM 2020 har börjat den här veckan! Det är spelledigt i de europeiska toppligorna och därför förgylls lördagens Stryktips med sex fajter från Nations League, där bland annat England, Spanien och Island tar plats på kupongen!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Schweiz - Island 1

Vi börjar i St. Gallen där Schweiz välkomnar Island. På senare år har ön ute i Nordatlanten växt fram till en ganska “stor” europeisk fotbollsnation, i alla fall om man ser till vad Island har åstadkommit de senaste åren. Frågan är om det blir mer “shining”-fotboll nu när Erik Hamrén är ny förbundskapten? Det återstår att se. På hemmagräs ska hur som helst Schweiz råda som favoriter. Hemmalaget har ett betydligt bättre spelarmaterial och brukar dessutom vara rätt stabila mot “sämre” nationer. Knapp etta!

 

2. England - Spanien 2

På Wembley Stadium väntar en riktig fin tillställning mellan två europeiska toppnationer! Spanien lär vara rejält revanschsugna efter VM-uttåget mot Ryssland i somras, där spanjorerna hade ett enormt spelövertag och även ett par domslut emot sig. Det finns en otrolig kvalité och nivå i detta lag, även fast Diego Costa missar den här matchen på grund av personliga skäl. England stod för ett riktigt bra VM, och Gareth Southgate hyllades till skyarna. Sommarens resultat bör dock inte överskattas eftersom The Three Lions hade en väldigt tacksam väg fram till semin. Spanien bör vara det bättre laget och när tvåan blir oerhört streckvärd fungerar spanjorerna som en utmärkt värdespik på den här kupongen!

 

3. Finland - Ungern 1

Ungern tog sig till kvartsfinal i EM 2016, trots att laget bara vann en match. Det var  en ganska rejäl skräll, för kollar man till spelarmaterialet så har knappast Ungern rosat marknaden med toppspelare under 2000-talet. Resultaten de två senaste åren har varit betydligt sämre, och faktum är att gästerna vunnit blott en bortamatch sedan EM 2016. Finland känns för dagen hetare med spetsspelare som bland annat Tim Sparv och Teemu Pukki. Här saknar dock hemmalaget ett par pjäser, men trots detta bör de vitblåa bära ett ganska tydligt favoritskap på hemmagräs mot ett tafatt Ungern. 1X räcker!

 

4. Estland - Grekland 2

I Nations League C ställs Estland inför ett väldigt svårt test. Grekland är utan tvekan ett av tredjedivisionens bättre nationer. Gästerna gjorde ett bra VM-kval (slutade tvåa efter Belgien) och det finns ett riktigt stabilt grundspel hos grekerna som är väldigt svåra att få hål på. Estland är i grunden ett sämre lag, och här ser hemmalaget ut att få klara sig utan Fulham-talangen Mattias Käit. Grekerna vann mot Estland i Tallin i VM-kvalet, och det mest troliga är att en ny seger kommer här. Tvåan singelstreckas!

 

5. Luxemburg - Moldavien 1

I League D skruvas nivån på lagen ner ännu ett par snäpp. Moldavien är utan tvekan en av kontinentens sämre nationer. Moldaverna slutade sist i sin VM-kvalgrupp, efter bland annat Georgien, med blott två inspelade poäng efter tio omgångar. Kan gästerna knipa sin första bortaseger i tävlingssammanhang sedan 2013? Ytterst tveksamt hävdar vi. Luxemburg är absolut ingen stor fotbollsnation, men mikrostaten, som faktiskt har en mindre area än Blekinge, har trots allt presterat ganska bra de senaste åren. Ni kanske minns att Luxemburg vann mot Vitryssland i VM-kvalet, och plockade poäng mot Frankrike i Toulouse? Ettan bör hållas som mest trolig här!

 

6. Vitryssland - San Marino 1

Vi fortsätter i League D och tittar till mötet i Minsk där det ska vara en extrem klasskillnad. Vitryssland gjorde inget vidare VM-kval, trots att vitryssarna besegrade Bulgarien och tog poäng mot Frankrike på hemmagräs. Hemmalaget har ett par fina prestationer från tidigare landskamper det här året, med bland annat en seger mot Slovenien i slutet av mars. San Marino är en klass för sig vad gäller landslag i Europa. Gästerna förlora allt som oftast med tennissiffror och på bortagräs har San Marino inte tagit en enda poäng sedan 2003! Här ska ettan spikas oavsett procent!

 

7. Degerfors - AFC Eskilstuna 2

I Superettan har AFC Eskilstuna verkligen hittat formen! De orangea kommer till spel denna lördag med åtta raka seriematcher utan förlust, vilket lett till att AFC har kopplat ett ganska stabilt grepp om tredjeplatsen i tabellen. Degerfors på Stora Valla är dock en ganska tuff bortamatch, så någon enkel uppgift för gästerna lär det inte bli. Men hemmalaget är försvagade eftersom målkungen Sargon Abraham numera spelar för IFK Göteborg. Dessutom saknas Nikola Ladan på mittfältet på grund av en fotskada. Summa summarum bör det streckas från höger.

 

8. Nyköping - Karlslund 1

I Division 1 Norra har Karlslund vaknat till liv! Efter en bedrövlig inledning från Örebroarna så har laget rest sig. Gästerna har faktiskt vunnit tre av de fem senaste matcherna, där de enda (två) plumparna har varit mot topplagen Västerås och Syrianska. Nyköping har varit en liten besvikelse den här säsongen. Trots att Bissarna har ett stort kunnande i laget, med en hel del allsvensk rutin hos flera spelare, är hemmalaget blott en poäng före Karlslund i tabellen. Med en ganska oroväckande form dessutom. Ettan måste garderas!

 

9. Utsikten - Oskarshamn X

Tabelltrean Oskarshamn visar bra form i Söderettan. Det blev dock “bara” 2-2 senast hemma mot Lund, där Skånelaget kvitterade i den 94:e minuten efter en tveksamt dömd straff. Blytungt! Men dessförinnan hade gästerna två raka segrar. Denna lördag väntar Stefan Rehns Utsikten, som är extremt bra på Ruddalens IP, för Oskarshamns del. Hemmalaget kommer till spel denna afton med tveksam form, men på hemmaplan är Utsikten ett av seriens absolut bästa lag. Alla tecken föredras!

 

10. Accrington Stanley - Burton 2

Vi förflyttar oss till England där det ska tippas League One-fotboll. Burton Albion, som degraderades från The Championship i fjol, har inlett väldigt svagt. Blott sex poäng efter lika många omgångar är knappast godkänt för ett lag som bör vara ett lag för toppen. Däremot besegrade Albion Aston Villa i Ligacupen nyligen. Accrington Stanley huserade i League Two förra säsongen och således skiljde det två divisioner mellan dessa lag i fjol. Trots detta har hemmalaget inlett något bättre. Men här bör The Brewers ha bra “skrällchans”. Skrälltvåan ritas ner först!

 

11. Blackpool - Bradford 1

Blackpool välkomnar Bradford City på Bloomfield Road denna lördag. Det är två relativt jämna lag som förväntas sluta i mittenskiktet av tabellen. Det bör dock vara viss fördel hemmalaget här. För det första är The Seasiders rätt starka på Bloomfield, samtidigt som gästerna har torskat fyra av de fem senaste seriematcherna. Dessa förluster har genererat att tränaren Michael Collins fått sparken tidigare i veckan, efter blott 77 dagar i klubben. Dessutom besegrade Blackpool gästerna med hela 5-0 på hemmagräs i fjol. Börja med ettan.

 

12. Charlton - Wycombe 2

I London har Charlton målats upp som alldeles för stora favoriter. Klassiska Charlton är numera inte mer än ett dussinlag i League One. Senast tog dock The Addicks tre poäng mot Southend United, men det var första segern sedan 11:e augusti. Wycombe Wanderers må vara nykomlingar, men bortalaget har trots allt inlett säsongen helt okej. Segern borta mot Bradford i slutet av augusti var dessutom ett steg i rätt riktning. Ettan blir extremt hårt streckad så här bör man definitivt gå för skrällen! Lägg därtill att Tarique Fosu, som gjorde 32 matcher och nio mål från mittfältspositionen i fjol, är avstängd i hemmalaget.

 

13. Doncaster - Luton 1

Doncaster Rovers ser ut att vara ett lag för den övre halvan. Hemmalaget har bara förlorat en av de sex inledande matcherna, men de tre senaste har dock slutat oavgjort. Dessa oavgjorda fajter har däremot varit ganska bra insatser rent spelmässigt. Nu väntar Luton Town, som The Rovers bör ha god segerchans mot. Gästerna har visserligen ganska bra form, men Luton har ställts mot väldigt tacksamt motstånd i de senaste matcherna. Nu väntar tuffare motstånd och vi räknar med att Doncaster står som segrare denna lördag på The Keepmoat Stadium!

 

Kassaskåpet! - Vitryssland

Vitryssarna har stått för en del fina landskamper det här året. San Marino träningsspelar sällan och det är väl fullt förståeligt, eftersom Europas sämsta lag alltid förlorar med tennissiffror. Helgens säkraste spik, utan tvivel!

 

Varningen! - Wycombe

I match 12 hittar vi kupongens mest överstreckade favorit, helt omotiverat! Charlton är numera inte alls något succégäng i League One samtidigt som Wycombe är obesegrade i tre raka seriematcher. Här måste vi gå för skrällen!

 

96 rader

 

1. Schweiz - Island 1

2. England - Spanien 2

3. Finland - Ungern 1x

4. Estland - Grekland 2

5. Luxemburg - Moldavien 1

6. Vitryssland - San Marino 1

7. Degerfors - AFC Eskils. x2

8. Nyköping - Karlslund 1x

9. Utsikten - Oskarshamn 1x2

10. Accrington - Burton x2

11. Blackpool - Bradford 1

12. Charlton - Wycombe x2

13. Doncaster - Luton 1

 

864 rader

 

1. Schweiz - Island 1x

2. England - Spanien 2

3. Finland - Ungern 1x

4. Estland - Grekland 2

5. Luxemburg - Moldavien 1

6. Vitryssland - San Marino 1

7. Degerfors - AFC Eskils. 1x2

8. Nyköping - Karlslund 1x2

9. Utsikten - Oskarshamn 1x2

10. Accrington - Burton x2

11. Blackpool - Bradford 1x

12. Charlton - Wycombe x2

13. Doncaster - Luton 1