Det är dags för den sjunde omgången av Premier League och kupongens hetaste match spelas på Stamford Bridge mellan Chelsea och Liverpool. Båda lagen är obesegrade inför mötet och de har bjudit på härligt fartfylld fotboll i inledningen av säsongen. Totalt blir det tolv brittiska matcher i Premier League och The Championship innan kupongen avslutas i Uppsala med det allsvenska mötet mellan Sirius och IFK Norrköping. Peking hoppas hålla guldhoppet vid liv med tre poäng och med bara några enstaka poäng upp till AIK kan allting hända!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Chelsea - Liverpool 2

Kupongen inleds med ett riktigt toppmöte när Chelsea tar emot Liverpool hemma på Stamford Bridge. Efter besvikelsen att bara få med sig ett oavgjort resultat i derbyt mot West Ham förra helgen kommer Londonlaget vilja ge fansen en stormatch men det finns risk att utmaningen är för stor. Liverpool har vunnit alla sex inledande matcher i ligan och med vinsten i Champions League över PSG veckan innan kommer de ha stort självförtroende inför den här matchen. Räkna med en spännande match mellan två riktigt bra lag. Fördel Liverpool men det bör garderas på samtliga system.

 

2. Arsenal - Watford 1

Unai Emery har tagit över Arsenal efter 22 år med Wenger och trots en tuff start på säsongen har laget nu fått upp farten och står på fyra raka segrar vilket innebär en sjätteplats i ligan. Ovanför Arsenal i tabellen hittar vi Watford som har stått för en fin inledning med fyra segrar i de fyra första matcherna. Efter det har de bara tagit en poäng på två matcher men mot Arsenal hoppas de hitta tillbaka till formen och få med sig en poäng eller tre. The Gunners bör dock vara för starka och på hemmaplan kommer de bli svårstoppade. Spika ettan.

 

3. Everton - Fulham 2

Efter att ha värvat friskt under transferfönstret hade experterna höga förhoppningar på Marco Silvas Everton som såg ut att bli ett spännande lag att följa i Premier League. Trots relativt enkelt motstånd har det än så länge bara blivit en seger och även om det är långt ifrån ett fiasko börjar frågetecknena dyka upp. Försvaret har sett allt annat än stabilt ut och mot en Fulham med Mitrovic i högform är det upplagt för skräll! Everton har självklart en chans att ta hem alla poängen men de streckas som alldeles för stora favoriter, X2.

 

4. Huddersfield - Tottenham 2

I botten av tabellen finner vi Huddersfield som efter sex spelade matcher ser ut att få kämpa hårt för att stanna kvar i Premier League den här säsongen. Hemmalaget har ännu inte vunnit i ligan och när de tar sig an Tottenham i den sjunde omgången är det få som förväntar sig några nya poäng för Huddersfield. Spurs har visserligen inte bländat fotbollsvärlden med sitt spel i inledningen, men med större delen av truppen trötta från att ha gått långt i sommarens världsmästerskap är det kanske inte så konstigt. De ligger alltjämt på en femteplats i ligan och i denna match kommer de sikta på en seger för att hänga med i toppen. Tvåan spikas.

 

5. Manchester City - Brighton 1

Förra årets gigant förlorade oväntat inledningsmatchen i Champions League förra veckan hemma mot franska Lyon. Det dröjde dock inte länge innan City studsade tillbaka då de i lördags tog en övertygande 5-0 seger borta mot nykomlingarna Cardiff. Nu ställs de ljusblå mot Brighton som förlorade hemma mot Tottenham förra helgen. Bered er på en ensidig tillställning på Etihad Stadium där City kommer föra spelet. Brighton ska inte ha mycket att säga till om. Manchester City tar en säker seger!

 

6. Newcastle - Leicester 1

Rafa Benítez letar fortfarande efter säsongens första seger för sitt Newcastle och snart borde den väl ändå komma? Den klassiska klubben har haft ett urtufft spelschema med fyra av sex matcher mot någon av toppklubbarna och de förlorade snöpligt alla de matcherna med uddamålet. Tyvärr blev det bara oavgjort i de andra två matcherna och för att ta sig upp från botten av tabellen behöver trepoängarna börja trilla in snart. Leicester gillar att spela en snabb kontringsfotboll med Vardy på topp vilket borde passa ganska bra för Newcastle som hittills har sett väldigt stabila ut i defensiven. Hemmalaget har varit väldigt nära tre poäng i flertalet av matcherna än så länge och det borde vara dags nu, 1X.

 

7. Wolverhampton - Southampton 1

Nykomlingarna Wolverhampton har ett väldigt intressant lagbygge där agenten Jorge Mendes har lockat både nya och gamla portugisiska stjärnor till klubben. Så här långt verkar det vara ett bra projekt då Wolves har spelat fin fotboll och de ligger just nu behagligt i mitten av tabellen. Southampton hade stor framgång för några säsonger sedan när de verkligen lyckades med sin värvningsfilosofi. Frågan är dock om de inte sålde för många viktiga spelare då förra säsongen och inledningen av denna inte varit lika bra. Hemmalaget ser ut att vara i fin form och får tipset här. Etta!

 

8. Birmingham - Ipswich 1

Inget av lagen har imponerat så här långt i The Championship och med sex respektive fem oavgjorda matcher efter nio omgångar ligger båda lagen på nedre halvan av tabellen. Men med säsongens första vinst i ligan, mot ingen mindre än ligaettan Leeds förra helgen är det hemmalaget som ser ut att vara i bäst form. Birmingham har dessutom vunnit tre av de fem senaste matcherna lagen emellan och bör ses som favoriter till att ta hem segern. Men med tanke på båda lagens förkärlek till oavgjorda resultat slinker även krysset med, 1X.

 

9. Blackburn - Nottingham X

Blackburn föll tungt i cupen mot Bournemouth tidigare i veckan när Premier League-laget avgjorde i 90:e minuten. Nu hoppas de ta sin revansch i hemmamatchen mot Nottingham som faktiskt ligger på exakt lika många poäng, 14 stycken, efter nio omgångar. Rovers har inte förlorat mot Nottingham på fem matcher men bortalaget verkar ha hittat formen med två raka segrar i ligan och tre poäng här skulle innebära att de närmar sig lagen i toppen. Utgå från krysset och gardera upp med ettan.

 

10. Brentford - Reading 1

Efter en fin inledning på säsongen ligger Brentford på en sjundeplats, bara en placering under de åtråvärda playoff-platserna. Förra helgen förlorade de mot Derby och fick se dem klättra förbi i toppstriden. Reading vann med 3-0 mot bottenkonkurrenten Hull förra helgen och kan därmed fortsätta klättringen mot säker mark i mitten av tabellen. Men mot ett stabilt Brentford kommer det nog bli för svårt och ettan spikas.

 

11. Millwall - Sheffield United 2

Hemmalaget har visserligen ett bra facit mot gästande Sheffield United med tre segrar i de fem senaste mötena men med tanke på den form de visat upp de senaste veckorna kan det bli knepigt att få med sig alla tre pinnar här. Millwall har bara en seger i ligan så här långt och uttåget ur cupen mot ett reservbetonat Fulham tidigare i veckan hjälpte nog inte självförtroendet. Sheffield har gjort bra ifrån sig i ligan och ligger på en fjärdeplats, bara två poäng bakom Leeds i toppen. En seger här innebär att de hänger kvar i toppstriden och mot ett sargat Millwall borde det gå vägen. X2 räcker långt.

 

12. Norwich - Wigan 1

Efter vinsten mot Wycombe i cupen tidigare i veckan har Norwich fyra raka segrar och de har börjat komma igång efter att ha tappat nyckelspelaren James Maddison till Leicester innan säsongen. Nu står de dock inför en tuff uppgift i form av Wigan som ligger på en femteplats i The Championship, två poäng ovanför Norwich. Med två segrar var och en oavgjord i de fem senaste inbördes mötena kommer det bli kamp om varje millimeter ute på planen. Wigan har två raka segrar och kommer jobba hårt för att hålla sviten vid liv, men i slutändan är det en tuff uppgift för nykomlingarna. Ettan spelas!

 

13. Sirius - IFK Norrköping 2

Med fyra segrar på de fem senaste matcherna är det ett formstarkt Norrköping som reser till Studenternas IP i Uppsala för att ta tre viktiga poäng i den allsvenska toppstriden. Sirius står för motståndet den här lördagseftermiddagen och med fem matcher utan seger står de i stark kontrast till Pekings frammarsch i ligan. Istället kämpar de för att få stanna kvar i högsta ligan nästa säsong och de ligger just nu precis ovanför strecket. Svårt att se något annat än en seger för Norrköping som verkligen har visat framfötterna de senaste veckorna. Tvåan spikas.

 

Kassaskåpet! - Manchester City

Förra årets ligamästare ligger visserligen inte först i ligan efter sex spelade matcher men nog har de imponerat och de är så här långt obesegrade. Mot Brighton på hemmaplan ska de inte vara något snack, ny stabil seger att vänta.

 

Varningen! - Fulham

24-årige Aleksandar Mitrovic har verkligen visat framfötterna i inledningen av säsongen och fullständigt dominerat motståndarnas straffområden. Med honom har Fulham chans att göra mål mot alla lag och mot ett Everton som inte har fått ordning på defensiven är det mycket möjligt att det blir fler än ett. Stor skrällchans!

 

96 rader

 

1. Chelsea - Liverpool 1X2

2. Arsenal - Watford 1

3. Everton - Fulham X2

4. Huddersf. - Tottenham 2

5. Man City - Brighton 1

6. Newcastle - Leicester 1X

7. Wolves - Southampton 1

8. Birmingham - Ipswich 1X

9. Blackburn - Nottingham 1X

10. Brentford - Reading 1

11. Millwall - Sheff U X2

12. Norwich - Wigan 1

13. Sirius - Norrköping 2

 

864 rader

 

1. Chelsea - Liverpool 1X2

2. Arsenal - Watford 12

3. Everton - Fulham 1X2

4. Huddersf. - Tottenham 2

5. Man City - Brighton 1

6. Newcastle - Leicester 1X2

7. Wolves - Southampton 1

8. Birmingham - Ipswich 1X

9. Blackburn - Nottingham 1X

10. Brentford - Reading 1

11. Millwall - Sheff U X2

12. Norwich - Wigan 1X

13. Sirius - Norrköping 2