Det är sex matcher från Premier League, fem från The Championship och två fajter från Allsvenskan som ska tippas på lördagens Stryktipskupong! Manchester City tappade poäng senast mot Wolverhampton, något som Newcastle kommer att få sota för på Etihad denna lördag!

 

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Manchester City - Newcastle 1

Manchester City åkte på ett oväntat poängtapp förra helgen mot den uppskrivna nykomlingen Wolverhampton. Kevin de Bruyne beräknas vara out till och med november men här förväntas Pep Guardiolas mannar studsa tillbaka när de ljusblåa återvänder till Etihad. Newcastle har sett ganska bra ut spelmässigt men The Magpies har inte alls fått någon vidare utdelning sett till poängskörden. En av Rafa Benítez viktigaste spelare, Jonjo Shelvey, är skadad här och dessutom är Isaac Hayden alltjämt avstängd. City tappar knappast poäng för andra matchen i följd, i synnerhet inte hemma i Manchester. Odiskutabel spik-etta!

 

2. Brighton - Fulham X

Nykomlingen Fulham känns som ett nytt, ungt och väldigt spännande lag som stått för en attraktiv fotboll i inledningen av säsongen. Ett b-betonat Fulham segrade som väntat mot Exeter City i Ligacupen i veckan och i den senaste seriematchen mot Burnley blev det seger med 4-2 på Craven Cottage. Mot The Clarets stod Aleksandar Mitrovic för två baljor och de tunga nyförvärven André Shürrle och Jean Michaël Seri gjorde de andra två målen. Det kändes nödvändigt! Brighton skrällde mot ett blekt Manchester United i den andra omgången men i övrigt har det blivit idel förluster för The Seagulls den här säsongen. Här blir hemmalaget alldeles för hårt streckade för att backas. X2 ritas ner.

 

3. Chelsea - Bournemouth 1

Maurizio Sarri har fått en perfekt start i England. Chelsea har tagit kliv match efter match och efter tre omgångar står Londonlaget på full pott! Eden Hazard har kommit igång och Sarris egna favorit Jorginho ser riktigt spännande ut som dirigent på mittfältet. I den senaste segern mot Newcastle noterades italienaren för fler lyckade passningar än hela motståndarlaget. Det säger en hel del! Eddie Howes Bournemouth har även fått en prima start på säsongen och återfinns på sju poäng efter tre omgångar. Denna lördag väntar dock helt annat typ av motstånd än tidigare för The Cherries. Hemmalaget ser ruggigt heta ut så på Stamford Bridge väljer vi singelstrecket utan någon större fundering!

 

4. Crystal Palace - Southampton 1

Southampton går till mötes en ny tuff säsong i Premier League. Sydkustlaget tog poäng mot Burnley i hemmapremiären, trots att The Saints stundtals var utspelade där. I de två efterföljande matcherna i det engelska finrummet har Southampton kammat noll mot Everton och Leicester. Crystal Palace ser spännande ut med en sylvass Wilfried Zaha i spjutspetsen. The Eagles mötte Swansea i Ligacupen i tisdags, där Roy Hodgson valde att rotera laget för att ha så många ordinarie spelare som möjligt pigga och fräscha inför lördagens tillställning. Ettan känns väldigt trolig här!

 

5. Everton - Huddersfield 1

Trots att Everton åkt på utvisningar mot både Wolverhampton och Bournemouth är The Toffees alltjämt obesegrade, och står på fem poäng efter tre omgångar. Ett tungt tapp för Marco Silva är att Richarlison är avstängd här. Det finns dock gott om spets och bredd i truppen så även fast brassen är avstängd finns det fullt dugliga ersättare i truppen. “Den tuffa andra säsongen” verkar bli just tuff för Huddersfields del. Truppen ser begränsad ut och The Terriers har redan blivit överkörda av både Chelsea och Manchester City med sammanlagt 1-9. Det blev även respass i Ligacupen mot Championship-laget Stoke i tisdags med 0-2. Vi spikar Everton trots hård streckning!

 

6. West Ham - Wolverhampton 2

Manuel Pellegrini, som förespråkar en offensiv fotboll, har inte alls fått ordning på sitt spretiga lag ännu. Det finns en hög potential i laget men försvarsspelet i synnerhet har varit under all kritik hittills. West Ham är fortfarande poänglösa efter tre omgångar och nu väntar den pigga nykomlingen Wolverhampton på London Stadium. Wolves har varit en frisk fläkt i Premier League och har utan tvekan kvalitén för att sluta på den övre halvan. Senast tog Vargarna poäng mot urstarka Manchester City och således ska gästerna ha bra chans här. Ettan blir överstreckad, HELT omotiverat. Därför ritas X2 ner i kupongen med riktigt god feeling.

 

7. Birmingham - QPR 1

I The Championship lyckades Queens Park Rangers bryta en förskräckligt negativ spiral mot nykomlingen Wigan Athletic, när QPR vann med 1-0 på Loftus Road. Dessförinnan hade QPR bland annat fått stryk med 1-7 mot WBA och 0-3 mot Bristol. Nu ställs Londonlaget mot Birmingham, som har en något missvisande poängskörd. Hemmalaget förlorade snöpligt mot Bolton (0-1) för drygt en vecka sedan, där Birmingham förtjänade mer. Och senast borta mot Nottingham Forest ledde Blues med 2-0 (slutade 2-2) när mindre än 20 minuter återstod. Således revanschlusta? Här bör hemmalaget ha relativt bra chans att knipa säsongens första trepoängare i ligaspelet! Strecka från vänster.

 

8. Hull - Derby 2

Hull City och Derby County möttes så sent som i tisdags på KCOM Stadium i Ligacupen. Det var Derby som gick segrande ur den tillställningen med hela 4-0. Men det var b-betonade elvor som ställdes på banan så man bör nog inte lägga alltför stor vikt kring den matchen. I seriespelet har Frank Lampards Derby haft höga toppar och djupa dalar, och känslan är att grundspelet inte riktigt har satt sig ännu, även fast formen nu pekar uppåt. Tom Huddlestone verkar vara fit for fight igen, men The Rams har fortsatt en del tunga namn på skadelistan. Därför känns tvåan omotiverat hårt streckad. Gardera Derby, helst med alla tecken!

 

9. Millwall - Swansea 1

Millwalls “b-lag” vände och vann i torsdags hemma på The Den mot League One-laget Plymouth Argyle. I seriespelet har det dock hackat lite den senaste tiden, efter en ganska bra inledning. The Lions har två raka förluster i The Championship, men både dessa nederlag har kommit på resande fot. Hemma i London på The Den har Millwall endast torskat en av de 21 senaste fajterna! Graham Potter har fått tillbaka Kristoffer Nordfeldt i målet men The Swans kommer till spel i helgen med tveksam form. Flytet har vänt för walesarna som inte segrat sett till de fyra senaste matcherna. Svårt att se den trenden brytas mot hemmastarka Millwall. Vi går för 1X.

 

10. Sheffield United - Aston Villa X

Högintressant möte på Bramall Lane i Sheffield! Steve Bruce Aston Villa är ett kvalitativt lag som har materialet för att slåss om Premier League-platserna även den här säsongen. Villa är alltjämt obesegrade i ligaspelet, men trots ett ganska tacksamt schema har gästerna tre raka kryss i ryggen. Dessutom är viktige Jack Grealish tveksam här eftersom den talangfulle engelsmannen dras med en lättare lårskada. Sheffield United ser mer slagkraftiga ut den här säsongen kontra fjolåret. The Blades har tre raka triumfer i bagaget och ska därmed råda som favoriter hemma mot ett Aston Villa som inte riktigt kommit upp i förväntad nivå. 1X även här.

 

11. West Bromwich - Stoke X

West Bromwich och Stoke City åkte ur Premier League i fjol, men trots degraderingen har båda lagen fått behålla gott om klasspelare. I synnerhet bortalaget som har seriens bästa material sett till vilka namn som finns i truppen. The Potters inledde dock säsongen riktigt knackigt, men nu har Stoke vunnit två raka matcher, mot Hull City (2-0) i ligaspelet och Huddersfield (2-0) i Ligacupen. West Brom har varit hetare inledningsvis men gästerna har utan tvekan alla medel för att få med sig något från The Hawthorns. Stoke tog fyra poäng mot WBA i fjol och här går vi för alla tecken då ettan streckas för hårt!

 

12. AIK - Häcken 1

Två minst sagt formtoppade lag drabbar samman på Friends Arena denna lördag! Även fast spelet inte alltid övertygar så går det inte att säga något annat än att guldjagande AIK ser fruktansvärt bra ut. Sju raka segrar i Allsvenskan där dessutom de fyra senaste trepoängare har tagits utan ett enda insläppt mål. Det skojar man inte bort! Men det kommer inte bli någon enkel nöt att knäcka för gnagarna den här helgen. Häcken har seriens giftigaste anfallare Paulinho i kalasform och Hisingslaget kommer till spel med fyra raka ligasegrar, med målskillnaden 15-1 på dessa matcher! Fint värde dukas upp på hemmalaget men har man råd så behöver inte alls serieledarna vara fel att gardera.

 

13. Örebro - Östersund X

Örebro tog en minst sagt efterlängtad seger i måndags på Guldfågeln mot Kalmar FF (1-0). Det var Axel Kjälls första seger sedan i slutet av maj! Östersund har verkligen imponerat den här säsongen. Trots att jämtarna har tappat mängder av nyckelspelare så har ÖFK gjort det riktigt bra och placerar sig som femma inför omgång 20 i Allsvenskan. Gästerna kommer dock till spel med två raka förluster, och det är tydligt att Saman Ghoddos lämnat ett stort tomrum efter sig. Kan gästerna studsa tillbaka här? X2 ritas ner med viss tveksamhet.

 

Kassaskåpet! - Manchester City

Manchester City var en klass för sig i fjol och Pep Guardiolas lag ser faktiskt ännu bättre ut den här säsongen. Att City inte ska studsa tillbaka hemma på Etihad mot Newcastle utan Jonjo Shelvey i laget finns inte!

 

Varningen! - West Bromwich

West Brom har det tungt mot Stoke i fjol och kommer till spel här med en ligaförlust i ryggen. “Stokealona” inledde säsongen blytungt men nu har The Potters spelat upp sig. Kvalitén i laget finns utan tvekan för att slå alla lag i serien!

 

96 rader

 

1. Man City - Newcastle 1

2. Brighton - Fulham x2

3. Chelsea - Bournemouth 1

4. Crystal P - Southampton 1

5. Everton - Huddersfield 1

6. West Ham - Wolves x2

7. Birmingham - QPR 1

8. Hull - Derby 12

9. Millwall - Swansea 1

10. Sheff U - Aston Villa 1x

11. West Brom - Stoke 1x2

12. AIK - Häcken 1

13. Örebro - Östersund x2

 

864 rader

 

1. Man City - Newcastle 1

2. Brighton - Fulham 1x2

3. Chelsea - Bournemouth 1

4. Crystal P - Southampton 1

5. Everton - Huddersfield 1

6. West Ham - Wolves x2

7. Birmingham - QPR 1x

8. Hull - Derby 1x2

9. Millwall - Swansea 1x

10. Sheff U - Aston Villa 1x

11. West Brom - Stoke 1x2

12. AIK - Häcken 1

13. Örebro - Östersund x2