Det är ett svårlöst Europatips som går av stapeln på torsdag! Samtliga matcher på tipset plockas från den sista kvalomgången av Europa League, där bland annat Malmö FF ska ta sig an Midtjylland i Danmark. Analysen är fulländad och nu siktar vi in oss på jackpotten som ligger på 3,5 miljoner! 

 

 

Spelstopp: 18.29

 

1. FC Köpenhamn - Atalanta 2

Atalanta har kört över allt motstånd i kvalet hittills, men hemma i Bergamo mot FC Köpenhamn fick La Dea nöja sig med 0-0. Det var dock spel mot ett mål i stora delar av den tillställningen, och italienarna hade faktiskt en boll i mål som felaktigt blev bortdömt. Gasperini valde att ställa ut b-laget på Stadio Olimpico mot AS Roma i måndags, för att komma så pigga och fräscha som möjligt till Parken i Köpenhamn. Trots enorm rotation pulveriserade Atalanta det italienska huvudstadslaget i den första halvleken. Matchen slutade till slut 3-3. Ståle Solbakken ställde ut ett mer ordinarie lag i helgen och ett utvilat Atalanta bör lösa det här. Gästerna har trots allt etablerat sig på den övre halvan av Serie A de senaste åren. Tvåa!

 

2. Molde - Zenit 1

Ole Gunnar Solskjaers lag har ett tufft utgångsläge att hämta in. Trots att norrmännen tog ledningen på bortaplan i den första halvleken, som stod sig ända tills det var knappt 20 minuter kvar, lyckades ryssarna vända på steken och vinna med 3-1. Denna torsdag drar dock Molde en liten fördel eftersom matchen spelas på den norska västkusten. Norrmännen har faktiskt vunnit åtta av de nio senaste hemmamatcherna, samtidigt som Zenit inte alls är lika övertygande på resande fot ute i Europa. Tvåan streckas hårt så vi utgår från skrällen!

 

3. Midtjylland - Malmö FF 1

Vidöppet möte i Herning! Uwe Rösler valde att rotera en del i helgens ligamatch mot Sirius, vilket såg ut att bli kostsamt till en början. Det stod 0-0 i halvtid men i den andra halvleken spände MFF musklerna och vann till slut med hela 5-0! Det himmelsblå Skånelaget såg ut att få med sig ett bra resultat från det första mötet mot de regerande danska mästarna Midtjylland. Malmö ledde med 2-0 i paus och såg ut att ha god kontroll på tillställningen, men danskarna reste sig och lyckades både reducera och kvittera i den andra halvleken. Midtjylland tog en betryggande 3-0 seger hemma mot Randers i helgen och känslan är att danskarna bör bära ett litet favoritskap här. Knapp etta!

 

4. Shkendija - Rosenborg 1

Den norska storklubben Rosenborg är numera serieledare i den inhemska ligan. RBK såg ut att säkra avancemanget tidigt i det första mötet mot Shkendija, som är ett lag från Makedonien. Norrmännen ledde med 3-0 i paus efter varsitt mål av Issam Jebali, Nicklas Bendtner och Jonathan Levi. Shkendija reste sig dock i den andra halvleken och fick med sig ett bortamål från Trondheim, men det hade faktiskt kunnat blivit fler mål från makedonerna. Med tanke på utgångsläget och det faktum att tvåan streckas stenhårt känns 1X som rätt väg att gå i de mindre systemen.

 

5. Bröndby - Genk X

Belgiska Genk har fått en prima start på säsongen. De blåvita toppar den belgiska ligan efter fem omgångar med 13 inspelade poäng, och mot Bröndby förra veckan var Genk det klart effektivare laget och vann till slut med förkrossande 5-2! Köpenhamns-laget har inte övertygat i Superligan den senaste tiden och känslan är att danskarna inte är bra nog för att lyckas vända på ett tremålsunderläge mot ett formtoppat Genk. Redan på söndag väntar ett prestigeladdat toppmöte mot Midtjylland i ligaspelet. X2 står sig riktigt bra på Bröndby Stadion!

 

6. Bordeaux - Gent X

Efter en förskräcklig säsongsinledning lyckades Bordeaux lösa tre poäng hemma mot Monaco i helgens ligaspel, efter ett sent avgörande från Francois Kamano. I Gent förra veckan var det dock belgarna som var närmast segern. The Buffalo's var det spelförande laget och med tanke på belgarnas fina säsongsinledning vill vi nog hävda att det här är ganska öppet trots att matchen spelas på Matmut Atlantique. Fransmännen ser inte alls lika starka ut som i fjol och det har varit väldigt disharmoniskt i truppen under säsongsupptakten. Dessutom är Bordeauxs mittback Jules Koundé avstängd här. Måla på!

 

7. Burnley - Olympiakos X

Burnley gjorde nog ingen glad med insatsen i Grekland förra torsdagen. Olympiakos dominerade matchen och vann fullt rättvist med 3-1 i Pireus. The Clarets åkte på en ny smäll i helgen borta mot nykomlingen Fulham med 2-4, vilket var Burnleys tredje raka nederlag. Sean Dyche får alltjämt klara sig utan Nick Pope och Steven Defour. Dessutom är Johan Gudmundsson tveksam för spel samtidigt som Ben Gibson är avstängd efter utvisningen i Grekland. Olympiakos vann ligapremiären i helgen mot Levadiakos och känslan är att grekerna tar vara på det här utgångsläget mot Burnley. Värdet återfinns dock på hemmalaget så 1X spelas.

 

8. Sevilla - Sigma Olomouc 1

Sevillas Pablo Sarabia avgjorde sent i Olomouc förra torsdagen. Spanjorerna vann med 1-0 i Tjeckien. Ett utgångsläge som Sevilla utan tvekan ska kunna förvalta. Hemmalaget har som brukligt ett riktigt spännande spelarmaterial som ska kunna aspirera på Champions League-platserna i La Liga. Sevilla har prenumererat på Europa League-titeln de senaste åren så att spanjorerna ska slarva bort det här känns helt otänkbart. Sigma Olomouc må ha stått upp relativt bra i den första matchen, men på Ramón Sánchez Pizjuán kommer tjeckerna att få det tuffare. Faktum är att gästerna står på ynka tre poäng i den inhemska ligan efter sex omgångar. Ruskigt blekt! Ettan är en odiskutabel spik!

 

9. Maccabi Tel Aviv - Sarpsborg 1

Norska Sarpsborg 08 är nära att nå klubbens första gruppspel i Europa League någonsin. Trots att Maccabi Tel Aviv ägde bollen större delen av matchen i det första mötet lyckades norrmännen vinna med 3-1. Det är dock långt ifrån avgjort. Maccabi har en helt annan rutin från dessa sammanhang, samtidigt som israelerna har ett fullt kompetent lag. I kuststaden Netanya på Winner Stadium (väldigt signifikativt namn) är Maccabi en maktfaktor. Såväl i den inhemska ligan som ute på kontinenten. Sarpsborg trivs i sin tur inte alls lika bra på resande fot vilket gör att ettan känns mest trolig här. Ettan streckas lågt så vi väljer att spika Maccabi, med viss tveksamhet ska dock sägas.

 

10. Besiktas - Partizan Belgrad 1

Partizan Belgrad gjorde 1-0 på Besiktas efter blott 14 minuter i Serbien. Turkarna lyckades dock kvittera direkt efter avspark och därefter såg Besiktas rätt nöjda ut med resultatet som stod sig matchen ut. Nu förväntas hemmalaget göra processen kort i Istanbul. Besiktas har ett mycket namnkunnigt och extremt rutinerat lag, med spelare som Pepe, Gary Medel, Ricardo Quaresma, Ryan Babel och Álvaro Negredo. I fjol vann faktiskt Besiktas sin Champions League-grupp vilket säger en hel del om höjden i det här laget. Att hemmalaget ska bomma avancemang i Istanbul känns otänkbart. Ettan singelstreckas även här!

 

11. Steaua Bukarest - Rapid Wien 1

Fördel hemmalaget i Rumänien? Steaua Bukarest har spänt musklerna i Europa League de senaste säsongerna. Inte minst hemma i huvudstaden där FCSB bland annat besegrade Lazio i fjol med 1-0. Hemmalaget har dock satt sig i en ganska prekär sits mot Rapid Wien. Trots att rumänerna spelmässigt sett gjorde en ganska bra match lyckades österrikarna vinna med 3-1. Scenförändring i Bukarest? Det vill vi tro. FCSB ska på pappret vara minst lika starka som torsdagens motståndare, så nu när matchen spelas på rumänsk mark håller vi hemmalaget högt. Lägg därtill att gästerna har norrmannen Veton Berisha avstängd här. Etta!

 

12. Apollon Limassol - Basel 1

Det cypriotiska laget Apollon Limassol ska även ha rimliga chanser att vända på steken mot schweiziska Basel. I de tidigare kvalrundorna har cyprioterna kört över Zeljeznicar (3-1) och Dinamo Brest (4-0) på hemmagräs. Sett till de 13 senaste hemmamatcherna i Europa League-sammanhang har Apollon torskat blott en av dessa. Basel vann det första mötet med 3-2, men det satt oerhört långt inne. Gästerna åkte med dunder och brak ut ur Champions League-kvalet och Basel ser inte alls lika slagkraftiga ut som tidigare upplagor. Ettan kan definitivt värdespikas i mindre system!

 

13. Cluj - Dudelange 1

Storfavoriten Cluj-Napoca fick stryk med 0-2 mot F91 Dudelange i Luxemburg. Gästerna skrällde i den förra kvalomgången mot Legia Warszawa och är inte alls långt ifrån en historisk plats i gruppspelet i Europa League. Det är dock en bit kvar att vandra för att nå dit. De regerande rumänska mästarna Cluj är inte alls någon enkel nöt att knäcka i Rumänien. Med ett stort publikstöd i ryggen ska hemmalaget utan tvekan råda som tydliga favoriter mot ett lag från Luxemburg. Ettan ska bara sitta är känslan. Frågan är om det räcker för avancemang?

 

Kassaskåpet! - Sevilla

Sevilla är det lag som har vunnit Europa League/UEFA-cupen flest gånger (5). Spanjorerna har inlett säsongen positivt och det finns en enormt hög potential i laget. Att ett medelmåttigt tjeckiskt lag ska störa Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán finns inte!

 

Varningen! - Shkendija

Det finns gott om fina lågprocent-tecken att syna på kupongen! Ettan i match 4 är en av dessa. Shkendija imponerade verkligen i Trondheim och med tanke på att Rosenborg tar sig vidare med en uddamålsförlust känns ettan given att utgå från!

 

96 rader

 

1. Köpenhamn - Atalanta 2

2. Molde - Zenit 1x

3. Midtjylland - Malmö 1x

4. Shkendija - Rosenborg 1x

5. Bröndby - Genk x2

6. Bordeaux - Gent 1x2

7. Burnley - Olympiakos 1x

8. Sevilla - Olomouc 1

9. M.Tel Aviv - Sarpsborg 1

10. Besiktas - Partizan 1

11. St.Bukarest - Rap.Wien 1

12. Apollon L - Basel 1

13. Cluj - Dudelange 1

 

864 rader

 

1. Köpenhamn - Atalanta 2

2. Molde - Zenit 1x2

3. Midtjylland - Malmö 1x

4. Shkendija - Rosenborg 1x2

5. Bröndby - Genk x2

6. Bordeaux - Gent 1x2

7. Burnley - Olympiakos 1x

8. Sevilla - Olomouc 1

9. M.Tel Aviv - Sarpsborg 1

10. Besiktas - Partizan 1

11. St.Bukarest - Rap.Wien 1x

12. Apollon L - Basel 1x

13. Cluj - Dudelange 1