Champions League och Championship, dock inte så många mästare som man kanske skulle kunna tro men vilka matcher som väntar! De engelsk-spanska och italiensk-engelska bataljerna spås bli riktiga supermatcher. Avslutningsvis har vi den mindre namnkunniga men kanske mer genuina (och ovissa) engelska andradivisionen som avrundar kupongen.

 

Spelstopp: 18.54

 

1. Atlético Madrid - Club Brügge 1

0-0 i derbyt på Santiago Bernabéu, men chanser saknades inte för Los Colchoneros. Diego Simeone är inne på sitt sjunde år som tränare i klubben och frågan är om han någonsin kommer lämna innan han tagit den så gäckande CL-titeln. Madridlaget är obesegrat på hemmaplan denna säsong, och gästerna från Brügge får svårt att plocka tre poäng här. De belgiska serieledarna inledde med hemmaförlust mot Dortmund och riktar in sig på tredjeplatsen och fortsatt spel i Europa League. Är klart starkast i ligan men här ställs mästarna mot en elva av en annan kaliber. Spiketta så det skriker om det!

 

2. Dortmund - Monaco 1

För ovanlighetens skull är inte Bayern ligaledare i Bundesliga, den positionen innehas för närvarande av formstarka hemmalaget Dortmund. Offensiven är sylvass, 19 mål på sex seriematcher talar sitt tydliga språk. Slog Brügge borta och är obesegrade i så väl liga som Europaspel. Nu gästas tyskarna av krisande monegasker. Det rödvita laget från Rivieran går uruselt i Ligue 1 där premiärsegern mot Nantes är den enda hittills. Ovan sits för det annars så stabila topplaget som dessutom har problem med det som brukar vara Monacos adelsmärke, nämligen offensiven. På Westfalenstadion som den tidigare hette tar Dortmund segern. Stabil etta.

 

3. PSV Eindhoven - Inter 2

På Philips Stadion får holländska fullpoängaren PSV mäta sina krafter mot ett storsatsande Inter vars form är på uppåtgående. Det rödvita hemmalaget dominerar i Eredivisie men i mästarturneringen brukar “bönderna” som laget också kallas vara numret för litet när det ska liras mot de stora pojkarna. Kan PSV knäcka den italienska nöten? Inters vändning mot Spurs lyfte hela laget då de svartblå nu har fyra raka segrar i tävlingssammanhang. Luciano Spalletti och hans manskap är nu med i toppen av Serie A och har en klart starkare trupp än värdarna. Tvåan bör sitta till en helt okej procent.

 

4. Tottenham - Barcelona 1

På San Siro åkte Spurs på ett bittert nederlag när Inter vände underläge till seger i matchens sista minuter. Där och då såg det ut att bli en formsvacka för Londonlaget men med två raka fullpoängare i Premier League är Pochettinos lirare på gång igen. Harry Kane bär som vanligt laget på sina axlar och har nätat fem gånger denna säsong. Motståndarna för kvällen är den spanska (eller katalanska, om man frågar lokalbefolkningen) giganten FC Barcelona. De femfaldiga Europamästarnas form är tveksam då Blaugrana har tre raka utan seger i La Liga och dessutom fått slita för de poäng som tagits. Inte bra läge för en svacka när programmet den närmsta tiden är Valencia, Sevilla, Inter, Real Madrid. När form, spelprogram, och hemmafördel tas i beaktande är en skräll inte otänkbar. Chansa bort krysset, sätt en ett-tvåa och njut av föreställningen.

 

5. PSG - Crvena Zvezda 1

Det må låta cyniskt men parisarna har i praktiken redan vunnit Ligue 1, serieledning är hela åtta poäng efter bara åtta omgångar. Efter den inledande förlusten på Anfield kommer fransmännen trycka plattan i mattan och vilja få in ett par bollar då målskillnaden kan visa sig avgörande när gruppspelet summeras. Röda Stjärnan spelade 0-0 mot Napoli i Belgrad och har inte förlorat en tävlingsmatch sedan sextondelsfinalen i Europa League den 21:e februari. 0-1 borta mot CSKA Moskva då. Mot PSG:s superstjärnor spricker dock sviten, stark etta!

 

6. Napoli - Liverpool X

Bortaförlust mot ligasuveränen Juventus i helgen, Napoli och de andra topplagen vet redan nu att andraplatsen är det realistiska. I Champions League inledde napolitanarna med ett snedsteg, endast 0-0 i Serbien trots massivt spelövertag. Får inte förlora här om man ska gå vidare. Liverpool löste en sen kvittering mot Chelsea på Stamford Bridge genom succéinhopparen Sturridge. Det innebär att The Reds fortsatt är obesegrade i tävlingssammanhang denna säsong. Fin seger mot PSG, Pool är definitivt en titelkandidat om Klopps gäng fortsätter så här. I sann italiensk anda går hemmalaget för kryss, och erhåller det. Gästerna är inte helt missnöjda de heller, men då matchen är svårtippad föreslås X2 (minst) eftersom Pools offensiv gör mål på allt.

 

7. Lokomotiv Moskva - Schalke 1

“Ur vägen, moskoviter, friskt mod, I gossar blå!”. Strofen från 1800-talet passar väl här när blåklädda Schalke ska försöka besegra Moskvalaget som inte förlorat på hemmabanan RZD Arena sedan i mars. Huvudstadslaget inledde gruppspelet med förlust på svåra Ali Sami Yen i Istanbul men inför hemmapubliken har laget mer att ge. Gästerna från Ruhr är således förvarnade. “Gruvarbetarna” fick äntligen segerjubla efter fem raka nederlag i Bundesliga. Viktige men skadebenägne Embolo är tveksam till spel, vilket inte underlättar för Bundesligas nästjumbo. Tyskar i Ryssland både i fotboll (minns VM i somras) och militärt (minns 1940-talet) går sällan bra, och inte heller denna gång lyckas vårt södra grannland segra på rysk mark. Etta hemmastarka Lokomotiv, halvgardera dock med kryss om möjlighet finns.

 

8. Porto - Galatasaray 1

Blåvitränderna räddade en poäng sent på tysk mark mot Schalke och kommer med all sannolikhet gå vidare från gruppen, rutinerade som man är. Portugals ligamästare kommer till spel utan korsbandsskadade Vincent Aboubakar, kameruanen har nätat fyra gånger i Primeira Liga och spås lämna Portugal för en större liga. Galas fruktade hemmafans lyfte laget i CL-premiären, dessvärre är turkarna för svaga utanför landets gränser (och även utanför Istanbul i Süperlig, två raka bortaförluster mot mindre lag). Även om de gulröda leder serien är formen ett frågetecken. Sergio Conceicaos lag tar de tre poängen här mot tafatta turkar.

 

9. Blackburn - Sheffield United 2

Ingen hemmaförlust för Rovers på över ett år men mest kryss denna säsong, var står egentligen nykomlingarna? Kommer till mötet med hela truppen tillgänglig, inklusive målfarlige mittfältaren och tillika cricket-fantasten Bradley Dack. På Ewood Park står gästande Sheffield United för motståndet och Yorkshire-laget har den senaste tiden visat prov på vinnarskalle med sena avgöranden. Inför omgång elva huserar The Blades på en fjärdeplats i tabellen att jämföra med plats 10 efter 46 omgångar förra säsongen. Jämn match väntas men här är känslan att hemmalagets dundersvit spricker när strikern med det Busterinspirerade namnet Billy Sharp i United gör sitt sjätte mål för säsongen. Börja med tvåan.

 

10. Derby - Norwich 2

Derby var nära på att ta steget upp i Premier League i våras, nu sätts hoppet till Chelsea-legendaren Frank Lampards tränaregenskaper. Lite utdelning har han redan fått i form av Ligacupskalpen på Old Trafford den 25:e september. Spelet i ligan pendlar mellan höga toppar och djupa dalar, kan gästande kanariefåglar dra nytta av värdarnas ojämna insatser? De formstarka gästerna (fyra raka trepoängare) har verkligen lyft sig efter den trista augustimånaden, försvaret förtjänar en extra guldstjärna. Ramlade ur Premier League för två år sedan och har sedan dess varit ett mittenlag. Luktar tufft och ruffigt på Pride Park Stadium men tvåan spikas tack vare dess hyfsade värde. Halvgardering skadar ej.

 

11. Nottingham - Millwall X

MFF-dödarna från 1979 är hittills obesegrade hemma på City Ground. Nottingham satsar stort med tanke på de 13 miljoner pund som pungades ut för Joao Carvalho från Benfica. 17:e platsen i fjol var kanske en väckarklocka för klubben? Nästjumbon Millwall har förvisso endast en ynka pinne på de senaste sju omgångarna, men samtidigt är truppen nästan densamma som i våras slutade på en respektabel åttondeplats. Kvalitet lönar sig i längden. Bra värde på krysset, självfallet bör den garderas med en etta.

 

12. Rotherham - Bristol City X

Två lag i ganska dålig form, där hemmalaget hoppas att publiken ska kunna lyfta dem, för på resande fot har The Millers kammat noll på fem matcher. Här finns emellertid goda chanser att i alla fall inte förlora och därmed få lite andrum. Tappade 2-0 till 2-2 sent hemma mot Stoke. Bristol City reser till Yorkshire och har en formsvacka efter den utmärkta seriestarten, sex insläppta bollar och bara en inspelad poäng på de senaste tre omgångarna. The Robins blir troligtvis inte missnöjda med en poäng här och kan komma att spela avvaktande. Gästerna besitter dock en högre kapacitet och krysset ska således garderas med tvåan.

 

13. Sheffield Wednesday - West Bromwich 1

West Brom ångar på i toppen och snittar 2,5 gjorda mål per match. Det är uppenbart för förra säsongens jumbo i Premier League att sejouren i The Championship är tänkt att endast bli ettårig. Motståndet i denna inte helt enkla bortamatch är onsdagslaget från Sheffield. Hittills är The Owls obesegrade hemma och gör alltid mål. Med den låga streckningen på ettan är det ett tecken som måste med. Helgardering är dock att föredra.

 

Kassaskåpet! - Atlético Madrid

Brügge är ett bra lag på sin nivå men borta mot ett av Europas absolut stabilaste lag kammar belgarna noll. Eventuellt kan besökarna hålla siffrorna nere.

 

Varningen! - Sheffield Wednesday

På Hillsborough är de blåvitrandiga förhållandevis svårforcerade och en seger här är inte lätt men inte på något vis science-fiction. Gästerna från Birmingham är inga monster på bortaplan.

 

96 rader

 

1. A.Madrid - C.Brügge 1

2. Dortmund - Monaco 1

3. PSV Eindhoven - Inter 2

4. Tottenham - Barcelona 12

5. PSG - Crvena Zvezda 1

6. Napoli - Liverpool X2

7. L.Moskva - Schalke 1X

8. Porto - Galatasaray 1

9. Blackburn - Sheff U 2

10. Derby - Norwich 2

11. Nottingham - Millwall 1X

12. Rotherham - Bristol C X2

13. Sheff W - West Brom 1X2

 

864 rader

 

1. A.Madrid - C.Brügge 1

2. Dortmund - Monaco 1

3. PSV Eindhoven - Inter 2

4. Tottenham - Barcelona 12

5. PSG - Crvena Zvezda 1

6. Napoli - Liverpool 1X2

7. L.Moskva - Schalke 1X

8. Porto - Galatasaray 1

9. Blackburn - Sheff U 1X2

10. Derby - Norwich X2

11. Nottingham - Millwall 1X

12. Rotherham - Bristol C X2

13. Sheff W - West Brom 1X2