Med ögonen på jackpotten på 3 miljoner har vi matcher från fyra högstadivisioner med flera tunga toppmöten att se fram emot. Norrköping och Malmö slåss om de åtråvärda Europaplatserna medan Liverpool och Chelsea vill vinna för att skapa ett psykologiskt övertag på motståndaren för resten av säsongen.

 

Spelstopp: 18.59

 

1. GIF Sundsvall - Djurgården 1

Ett möte utan större känslor väntar då inget av lagen egentligen har något att spela för. I hemmalaget tvingas Tommy Naurin lägga skorna på hyllan med omedelbar verkan på grund av knäproblem. 34-åringen har gjort åtta säsonger med Norrlandslaget men nu tar det alltså stopp. Lyckligtvis är lagets bäste målskytt Hallenius kvar. Strikerns målform håller i sig och skytteligasegern är fullt möjlig. Gästande järnkaminer huserar precis som värdarna i ingenmansland och känns något avslagna. Isaksson gör sina sista matcher i karriären och föreningen vill avsluta året på uppåtgående för att på så vis ha en bra grund för 2019. Ettan lockar då norrlänningarna gärna tvålar till mindre motiverade stockholmare.

 

2. Hammarby - Elfsborg 1

Guldracet avgjordes troligen när Bajen föll på Friends i söndags, och med hänsyn till form och derbytradition var det kanske väntat. Både Borges och Djurdjic fick syna det gula kortet och är avstängda och särskilt den sistnämndes frånvaro kan bli kännbar för Söders bröder. I Västergötland var det gladare miner i helgen då Örebro betvingades med 1-0, det var boråsarna första trepoängare i seriespelet sedan den åttonde juli. Ledda av hemmapubliken reser sig Bajen, betvingar boråsarna och kommer ett kliv närmare europeiskt cupspel sommaren 2019. Även om Bajen är något överstreckat kan Elfsborg få det svårt att vinna här vilket man är i behov av. Halvgarderingen i form av krysset är en säkerhetsåtgärd för den bemedlade.

 

3. IFK Norrköping - Malmö FF 1

Mästarna från 2015 är i bra form och har inte förlorat sedan den 28:e juli mot… Malmö FF! Peking har således revansch att utkräva och i Östergötland har man endast tappat poäng två gånger i år. Respektingivande av Jens Gustafssons kämpar. Förlust i Europaspelet men vinst hemma på Stadion mot KFF för ett reservbetonat Malmö. När säsongen summeras har laget troligtvis tagit en Europaplats, Uwe Rösler har gjort ett fantastiskt jobb i sommar. På Östgötaporten kommer emellertid di blåe få det väldigt svårt då Strandberg är skadad och Rosenberg är avstängd, dennes ledaregenskaper behövs här. Tufft matchande den senaste tiden och dessutom är Dahlin osäker till spel. Sätt en etta i förstaläget, komplettera med ett kryss då Malmö har stor kapacitet i det inhemska spelet.

 

4. Trelleborg - Dalkurd X

Jumbo mot nästjumbo i viktig och nervös sexpoängsmatch. För skåningarnas del måste vi gå tillbaka fyra månader för att hitta den senaste viktorian i seriespelet. TFF spelade 2-2 mot Borlängelaget i juli. Nu är Tideman avstängd i hemmalaget. Dalkurds sits är obetydligt bättre än värdarnas och snaran dras hela tiden åt. Laget är något bättre framåt än sina motståndare men målskyttet har gått i lås den senaste tiden. Jämn streckning och dessutom upplagt för en mindre välspelad kryssmatch där båda lagen är missnöjda med slutresultatet.

 

5. Östersund - Brommapojkarna 1

Nytt norrländskt motstånd för stockholmarna, i förra omgången blev det noll poäng mot Sundsvall hemma på ett stormigt Grimsta, där vissa hemmaspelare skyllde förlusten på vädret. Mycket negativt om BP men positivt är att de rödsvarta i alla fall gjort mål i två raka matcher. Räcker det för att hålla lagen bakom sig under strecket? Värdarna från Jämtland gör ett sista försök att nå Europaplatserna och spelar enkelt ut sämre motstånd. Avgjorde i sista stund senast vilke. Kan teoretiskt nå en topp 3-placering och befästa platsen som Norrlands bästa fotbollslag. Spiketta!

 

6. Liverpool - Chelsea 1

Dubbelmöte på en vecka mellan The Reds och The Blues, först i Ligacupen och sedan i seriespelet. Liverpools Jürgen Klopp ler under varje presskonferens, och med denna start ler även den röda halvan av staden. 17 mål på sex tävlingsmatcher, dessutom i flera fall mot kvalificerat motstånd. Nu är det upp till bevis för Pool, först väntar två matcher mot Chelsea, följt av bortaresa till Neapel och sedan hemmamatch mot regerande mästarna City.  Det mållösa krysset borta mot The Hammers var en missräkning för Maurizio Sarris manskap. The Blues hade dessutom tur i slutminuten då motståndarna hade ett friläge som sumpades. Kanske att det försenade flyget från Grekland efter Europamatchen påverkat lagets rytm? Londonlaget är något understreckade i dagsläget, men då Sarri fortfarande håller på att lära sig Premier League får de svårt att stå emot på Anfield. 1X bör räcka.

 

7. Tottenham - Watford X

Välbehövlig trepoängare på sydkusten för Tottenham som kunde lägga en jobbig vecka bakom sig. I detta Ligacupmöte kan man ta revansch för ligaförlusten gästerna åsamkade Spurs tidigare på säsongen. Pochettinos mannar tog en välbehövlig seger senast när en dyster förlustsvit raderades. Elton Johns Watford har överträffat alla förväntningar så här långt och trots 1-1 mot Fulham senast är fortsatt med i toppen. Formen är således bra vilket gör att vi vågar oss på en chansning som givetvis bör kompletteras med minst ett tecken.

 

8. Udinese - Lazio 1

Småzebrorna i norr vann borta mot Chievo senast och har börjat hitta formen. Nu verkar de svartvita även kunna freda målet. Extra kul att den hungriga forwarden Kevin Lasagna äntligen bröt sin måltorka senast mot Chievo men här ställs man mot ett formtoppat Lazio. Svenske Svante Ingelsson förlängde i veckan med sitt Udinese. Efter de inledande förlusterna i de svåra matcherna mot Napoli och Juventus verkar Romlaget hittat tillbaka till det man var förra året. Coachar Simone Inzaghi fram laget till ytterligare en supersäsong? Målsnåla Udinese lurar han dock inte på Dacia Arena, och mot ett lite understreckat Udinese får Lazio som vanligt slita uppe i nordöstra Italien. Huvudstadslaget har matchats hårt och här känns skrällen inte alls otänkbar. Börja med ettan men måla på med så många tecken plånboken tillåter.

 

9. Juventus - Bologna 1

Sju raka ligatitlar kommer med all sannolikhet bli åtta efter omgång 38 är färdigspelad i vår. Ingen annan förening verkar på allvar kunna hota suveränerna från Turin. Det har lossnat för miljardportugisen och kan vara den sista pusselbiten ”Den gamla damen” behöver för att vinna Champions League, något de inte lyckats med på 22 år. För Bologna blev det äntligen mål och tre poäng. Roma besegrades på Dell’Ara med 2-0 och lättnaden hos både spelare och ledare var påtaglig. Svanberg gjorde sin första start för säsongen och stod för en godkänd insats. I Turin får de rödblå svårt att hålla 0-0 i 90 minuter, Juve plockar sina tre poäng. Ettan spikas hårt.

 

10. Napoli - Parma 1

Carlo Ancelotti har tagit vid där Sarri slutade och både klubb som lag känns otroligt solida, vilket inte minst resultatet senast visade; vinst borta mot Torino trots mediokert spel. Räddades till viss del av burväktaren Sirigu. Gästande Parmas form är klart på uppåtgående efter nykomlingens tunga första månad, 2-0 mot Cagliari där Gervinho var fullkomligt lysande och det viktiga ledningsmålet var en riktig pärla. Här tar det dock stopp. Napolis jakt på serieledande Juve fortsätter med tre poäng hemma på San Paolo. Trygg etta.

 

11. Athletic Bilbao - Villarreal X

Kryss verkar vara melodin för dessa två lag som befinner sig på den undre tabellhalvan, båda har spelat oavgjort i sina senaste två tävlingsmatcher. Baskerna har på grund av uppskjuten match spelat tre av sina fyra ligamatcher hemma men ändå bara tagit en seger på San Mamés. Saknar sin offensiva mittfältare och tillika lagkapten Susaeta då denne drog på sig en utvisning när Bilbao tappade 2-0 till 2-2 senast. Gästerna från Medelhavskusten kommer utan mittfältsankaret Bruno som varit i klubben sedan 2006. Även om de illgula är nöjda med att inte ha förlorat senast mot Valencia har inte resultaten varit övertygande. Streckningen på Villarreal ger ett bra värde och en halvgardering i form av kryss och tvåa passar utmärkt då matchen mycket väl kan bli ett ställningskrig.

 

12. Sevilla - Real Madrid 2

Vill du se mål ska du bänka dig framför tv:n och se denna spanska toppmatch. Sevilla formligen begraver motståndet i mål i både inhemskt som internationellt spel och gjorde hela sex baljor senast mot stackars Levante. Anfallaren Wissam Ben Yedder har på tio tävlingsmatcher redan nätat vid sju tillfällen. Marängerna från Madrid fruktade att Ronaldos adjö skulle innebära ett ras men detta har hittills uteblivit och Europamästarna delar serieledningen med rivalen Barcelona. Åker till Sevilla i vad som är en av säsongens absolut svåraste bortamatcher. Andaluserna har förvisso hemmaplan men huvudstadslaget lägger i en extraväxel och vinner med uddamålet. Fler tecken är givetvis välkomna i vad som väntas bli en målrik historia.

 

13. Valencia - Celta Vigo X

0-0 i derbyt mot Villarreal och ännu ingen seger i tävlingssammanhang, vad har hänt med fjolårsfyran? Inför hemmapubliken måste man vinna för att krisen inte ska bli ett obestridligt faktum. Daniel Parejo är avstängd och kommer att saknas då Valencia inte vunnit på Mestalla utan mittfältaren sedan 2014 (!). Celta tappade förvisso 3-1 till 3-3 senast men lagets styrka är att motståndarnas målvakt alltid får kröka rygg. Fin inledning och flera spelare tillbaka i bortalaget. Gå för skrällen och spela X2!

 

Kassaskåpet! - Juventus

Experter av italiensk ligafotboll har sett mönstret så många gånger tidigare; Juventus ser ut att tappa poäng mot enkelt motstånd men får ändå in en boll eller två till slut. Troligtvis samma visa i onsdagens kamp mot Bologna.

 

Varningen! - Watford

Watford ska ha bra chans att störa Tottenham och kan mycket väl få med sig något från Wembley, särskilt med tanke på att det är Ligacupen. Plocka med både krysset och tvåan i hopp om fin utdelning!

 

96 rader

1. Sundsvall - Djurgården 1

2. Hammarby - Elfsborg 1

3. Norrköping - Malmö 1X

4. Trelleborg - Dalkurd X

5. Östersund - BP 1

6. Liverpool - Chelsea 1X

7. Tottenham - Watford 1X2

8. Udinese - Lazio 12

9. Juventus - Bologna 1

10. Napoli - Parma 1

11. A.Bilbao - Villarreal X2

12. Sevilla - R.Madrid 2

13. Valencia - Celta Vigo X2

 

864 rader

1. Sundsvall - Djurgården 1

2. Hammarby - Elfsborg 1X

3. Norrköping - Malmö 1X

4. Trelleborg - Dalkurd X

5. Östersund - BP 1

6. Liverpool - Chelsea 1X

7. Tottenham - Watford 1X2

8. Udinese - Lazio 1X2

9. Juventus - Bologna 1

10. Napoli - Parma 1

11. A.Bilbao - Villarreal X2

12. Sevilla - R.Madrid 1X2

13. Valencia - Celta Vigo X2