Denna onsdag går ett härligt Europatips av stapeln. Det finns gott om värde att tälja på kupongen där det ska tippas Championship, League One, Svenska Cupen och Champions League-kval. Djurgården och Elfsborg har det tungt i Allsvenskan men här förväntas dessa lag göra processen kort mot Division 2-motstånd i cupen. Nu kör vi!

Spelstopp: 18.29

 

1. Aston Villa - Brentford 2

Förmodat toppmöte på Villa Park i Birmingham. Aston Villa var nära på att lösa en biljett till det engelska finrummet i fjol, men föll på målsnöret. Hemmalaget har inlett den här säsongen positivt och bör vara ett av de lag som ska kunna utmana om Premier League-platserna igen. Poängtappet mot färglösa Ipswich Town senast var dock något inga positiva besked. Gästande Brentford var med och fajtades om playoff-platserna den gångna säsongen, något The Bees definitivt kommer att göra nu också. Brentford har sett riktigt spännande ut inledningsvis och ska ha utgångstipset här. Gästerna ser minst lika vassa ut som Aston Villa för dagen, som man också tog fyra poäng mot i fjol. Börja med “skrälltvåan”!

 

2. Blackburn - Reading 1

Kustlaget och nykomlingen Blackburn Rovers har fått en fin början på säsongen. Det klassiska blåvita laget är fortfarande obesegrade i ligaspelet, och står på fem poäng efter tre fajter. Dessutom har man hunnit med att köra över Carlisle United med 5-1 i Ligacupen. Reading hade det tufft i fjol och kommer att ha det även den här säsongen. Efter tre ligamatcher står The Royals på noll poäng och endast ett gjort mål framåt. Oroväckande! Ettan känns därmed klart bäst att utgå från. Lägg därtill att gästerna bland annat ser ut att få klara sig utan tongivande spelare såsom Chris Gunter, Yakou Méíté och Modou Barrow.

 

3. Norwich - Preston 2

Kanariefåglarna från Norwich tog en poäng i premiären borta mot Birmingham, därefter har det blivit två raka förluster för de gulgröna, mot West Bromwich och Sheffield United. I fjol var Preston endast två poäng från att lösa en playoff-plats. Eftersom The Lilywhites har behållit stommen i laget under sommaren bör man kunna slåss på den övre halvan av Championship även den här säsongen. Preston har dock “bara” tagit fyra poäng på de tre inledande matcherna, men då ska det sägas att man mött både Swansea och Stoke. Ett litet minus för gästerna är att Sean Maguire är skadad, vilket gör det här mötet helt öppet. Gubbgardering (etta-tvåa) spelas i mindre system.

 

4. Sheffield Wednesday - Millwall X

Millwall är alltjämt obesegrade den här säsongen. Efter tre spelade matcher i Championship står The Lions på fem poäng. Neil Harris har skapat ett ramstarkt försvar som är svåra att få hål på, något som varit en bidragande orsak till att laget fortfarande är obesegrade. Sheffield Wednesday lär nog inte bli något topplag den här säsongen heller. The Owls förlorade senast mot Brentford med 0-2 och efter tre omgångar har laget spelat ihop blott en pinne. X2 spelas. 

 

5. Bolton - Birmingham 2

På Macron Stadium i Bolton blir hemmalaget extremt hårt streckade. Något som måste utnyttjas. Bolton Wanderers har förvisso inlett säsongen bra, och står på sju poäng efter tre fajter. Starkt! Det känns dock mer som en tillfällighet än något nytt statement. I fjol var The Trotters snuskigt nära att åka ur Championship, och truppen ser inte nämnvärt mycket bättre nu. Birmingham lyfte sig rejält efter att Garry Monk tog över tränarposten i slutet av den förra säsongen. I den senast fajten fick Monks Blånäsor med sig en stark poäng mot Swansea, där engelsmännen var det klart bättre laget. Strecka från höger! Allt annat vore direkt fel.

 

6. Stoke - Wigan 2

Sista matchen i Championship är en intressant sådan på Bet365* Stadium i Stoke-on-Trent. Trots att Stoke City har ett gediget spelarmaterial, som definitivt är namnstarkt nog med att mäta sig med vissa Premier League-lag, så är fortfarande The Potters segerlösa efter degraderingen. Mot Wigan Athletic ska dock hemmalaget ha bra chanser att lösa säsongens första trea. Gästerna spelade i League One i fjol och är således nykomlingar. Latics är långt ifrån någon förmodad slagpåse i Championship, men nu är det hög tid för Stoke att lösa första segern. I grunden är Stoke snäppet bättre trots allt. Etta!

 

7. Gillingham - Sunderland 2

Vi dyker ner i League One där Sunderland huserar numera. Efter degraderingen från Championship i fjol har The Black Cats tappat en hel del spelare, vilket gjort truppen ganska anonym. Det finns dock ett par spelare kvar i laget som har rutin från betydligt större scener än League One. Glädjande nog för Sunderland har man inlett säsongen bra, och står på sju poäng efter tre fajter. Denna onsdag väntar dock tufft motstånd i Gillingham. The Gills var förvisso ett bottenlag i fjol, men hemmalaget har nu plockat sex poäng på de tre inledande omgångarna. Känslan är att tvåan bör garderas rätt tidigt.

 

8. Scunthorpe - Fleetwood 1

League One bjuder på ytterligare en tillställning. I fjol var Scunthorpe United betydligt mer heta i den engelska tredjedivisionen än vad Fleetwood Town var. Fjolårets möten i ligaspelet slutade med fyra av sex möjliga poäng för Scunthorpe. Hemmalaget har dock inlett den här säsongen ganska svagt, och 0-3 förlusten senast mot Sunderland var inget styrkebesked direkt. Hemma på Glanford Park ska man trots allt vara favoriter mot Fleetwood. Börja med ettan.

 

9. Eskilsminne - Helsingborg 2

I Svenska Cupen är det tre tydliga favoriter som finns med på kupongen. Pallar de trycket? Match 9, som spelas på Harlyckans IP, är ett riktigt lokalderby i Helsingborg! Trots att Eskilsminne är nykomlingar i Division 1, återfinns laget på en ganska stabil femteplats i tabellen. Formen är god och senast blev det seger borta mot Oddevold med 4-1. Denna onsdag kommer det dock att krävas något alldeles extra för att hemmalaget ska lyckas få med sig något resultat. Helsingborgs IF stormar fram mot Allsvenskan och kommer till spel här med fyra raka segrar. Just nu ser det inte ut som att något lag i Superettan kan stoppa HIF-tåget, och därför räknar vi med att Eskilsminne inte heller kan göra det. Tvåa!

 

10. Motala - Elfsborg

På Motala Idrottsplats är det stor press på Elfsborg. Västgötarna har slagit klubbrekord nyligen, men det är inga roliga rekord. Ellos har fem raka förluster i Allsvenskan och Jimmy Thelins mannar har inte lyckats göra mål på de sex senaste fajterna. Det är rekorduselt! Nu gäller det att få igång målskyttet igen, något man bör klara av i onsdagens Svenska Cup-match där det skiljer tre divisioner mellan lagen. Motala spelar nämligen i Division 2, och östgötarna är inte med och aspirerar på någon uppflyttningsplats. Elsborg måste ta den här matchen på allvar och det kommer att räcka för att lösa en seger mot Motala. Tvåan spikas!

 

11. Sylvia - Djurgården 2

IF Sylvia har fyra raka segrar i Division 2 och toppar tabellen inför omgång 18. I den förra omgången av Svenska Cupen besegrade man Division 1-laget Oskarshamn hemma på Östgötaporten där laget spelar. Denna onsdag väntar däremot ett helt annat motstånd, i form av Djurgården. Visserligen är Blårandigt inne i en väldigt negativ trend, men med tanke på att det skiljer hela tre divisioner mellan lagen så är det klart att det ska råda stor klasskillnad mellan dessa lag. Med en riktigt fet plånbok kan tvåan garderas.

 

12. Ajax - Dynamo Kiev 1

Kvalet till Champions League rundar av kupongen. Det är den sista kvalomgången innan gruppspelet! Fjolårets tabelltvåa i Eredivisie, Ajax, var numret större än Standard Liége i den förra kvalomgången. Laget från Amsterdam har även inlett ligaspelet den här säsongen helt okej och på Johan Cruijff Arena, där laget inte förlorat en tävlingsmatch under hela året, anser vi att holländarna ska vara tydliga favoriter i den första matchen. Dynamo Kiev är långt ifrån något lätt motstånd, men ukrainarna brukar vara avsevärt mycket hetare på hemmaplan än spelet på resande fot ute i Europa. Etta!

 

13. Young Boys - Dinamo Zagreb 1

Young Boys har faktiskt utvecklats till Schweiz bästa lag. Trots att Basel återfinns i den inhemska ligan så var det laget från huvudstaden som vann ligan i fjol, i relativt överlägsen stil dessutom. Den forne PSG-spelaren Guillaume Hoarau, som gjort fyra mål i de tre senaste matcherna för Young Boys, har varit en stor succé i Schweiz efter att han skrev på för huvudstadslaget 2014/15. Dinamo Zagreb, som i sin tur är regerande mästare i Kroatien, bör i grunden hålla rätt jämna steg med Young Boys. Hemmaplansfördelen väger dock tungt här så börja med ettan.

 

Kassaskåpet! - Elfsborg

Den här matchen känns oerhört viktig ur ett mentalt perspektiv för Elfsborg. Bara en sådan liten liten morot bör vara nog för att klara av motstånd av Motalas kaliber. Nu måste det lossna för Ellos!

 

Varningen! - Brentford

Brentford såg riktigt spännande ut inför säsongen och inledningen har varit lovande. Därför är det svårt att köpa det överdrivna favoritskapet på Aston Villa. Hemmalagets insats mot Ipswich Town senast imponerade inte!..

 

96 rader

 

1. Aston Villa - Brentford 1x2

2. Blackburn - Reading 1x

3. Norwich - Preston 12

4. Sheff W - Millwall x2

5. Bolton - Birmingham 2

6. Stoke - Wigan 1

7. Gillingham - Sunderland x2

8. Scunthorpe - Fleetwood 1x

9. Eskilsm. - Helsingborg 2

10. Motala - Elfsborg 2

11. Sylvia - Djurgården 2

12. Ajax - Dynamo Kiev 1

13. Young Boys - D.Zagreb 1

 

864 rader

 

1. Aston Villa - Brentford 1x2

2. Blackburn - Reading 1x

3. Norwich - Preston 1x2

4. Sheff W - Millwall x2

5. Bolton - Birmingham 2

6. Stoke - Wigan 1x

7. Gillingham - Sunderland x2

8. Scunthorpe - Fleetwood 1x2

9. Eskilsm. - Helsingborg 2

10. Motala - Elfsborg 2

11. Sylvia - Djurgården 2

12. Ajax - Dynamo Kiev 1

13. Young Boys - D.Zagreb 1x

​​​​​​​