Champions League rullar vidare under onsdagen och den ädlaste klubblagsturneringen fyller upp Europatipset med åtta matcher! Real Madrid mot Roma på Santiago Bernabéu och Valencia mot Juventus på Mestalla är några av godbitarna under kvällen. Resterande matcherna hämtas från de brittiska öarna och The Championship. Nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.54

 

1. Ajax - AEK Athen 1

I Amsterdam gästas Ajax av AEK Athen på Johan Cruijff Arena. Ajax har ett riktigt skönt lag där unga talanger mixas med mer etablerade och rutinerade spelare, såsom Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Daley Blind och Lasse Schöne. Holländarna har spelat en riktigt attraktiv fotboll i inledningen av säsongen i både ligaspelet och kvalspelet till Champions League. AEK Athen känns inte riktigt lika vassa även fast grekerna är regerande ligamästare i hemlandet. Gästerna är generellt sett mycket bättre hemma i den grekiska huvudstaden vilket gör att ettan bör hållas ganska stark här. Ajax garderas garderas endast på det stora systemet.

 

2. Benfica - Bayern München 2

Tuff uppgift för portugiserna i den första omgången! Niko Kovac har fått en prima start som tränare för Bayern München. Den tyska maskinen är ostoppbar i hemlandet och laget har vunnit de sex första matcherna under Kovac som tränare. Benfica har stor rutin från spel i Champions League men portugiserna besitter långt ifrån samma höga nivå som bortalaget. Faktum är att hemmalaget tog noll poäng i gruppspelet förra säsongen. Brassen Jonas, som gjorde 34 mål för Benfica i ligaspelet i fjol, har även varit skadad i säsongsinledningen och står som “doubtful” inför den här matchen. Stark tvåa!

 

3. Shakhtar Donetsk - Hoffenheim 2

Shakhtar Donetsk är ett lag som ofta överraskar på många och tar sig till slutspel i Champions League. Mot de stora elefanterna räcker laget dock sällan till. Inför den här säsongen har hemmalaget tappat klasspelare som Bernard, Fred, Darijo Srna och Facundo Ferreyra, så säsongens upplaga känns därmed inte alls lika stark som tidigare. Julian Nagelsmann har gjort ett fantastiskt jobb i Hoffenheim som slutade trea i Bundesliga i fjol, före bland annat Dortmund och Bayer Leverkusen. Gästerna har en del skadeproblem men här blir hemmalaget alldeles för stora favoriter än vad streckningen antyder. Gå för skrällen i Ukraina!

 

4. Manchester City - Lyon 1

Över till England och Manchester där City gästas av Lyon. Pep Guardiola har ett gediget spelarmaterial som suktar efter att lyfta Champions League-bucklan. Är det nu den ljusblå Manchester-klubben ska göra det? Inte omöjligt. Bredd, spets och rutin finns definitivt för att lyckas med det. Fransoserna stod för en riktigt svag prestation mot Caen senast och Lyon har faktiskt stått för en usel säsongsinledning. Det har varit turbulent inom klubben de senaste veckorna och laget känns inte alls tillräckligt bra för att göra något väsen av sig på Etihad mot Guardiolas City. Kun Aguëro skjuter in hemmasegern. Spik-etta!

 

5. Real Madrid - Roma 1

I Madrid ställs Robin Olsens Roma mot Real Madrid, som vunnit Champions League de tre senaste åren. Italienarna har stått för en riktigt svag säsongsinledning och laget ser inte alls samspelta ut. Inte så konstigt kanske med tanke på den stora spelaromsättningen i det vinröda Rom-laget? Real Madrid ser ut kunna tuffa på riktigt bra även utan Cristiano Ronaldo i laget. Gareth Bale har varit helt outstanding både i Real och landslaget under säsongsupptakten. Giallorossi ser för dagen inte alls lika heta ut som i fjol så det här bör Marängerna greja relativt enkelt. Ettan singelstreckas även här.

 

6. Viktoria Plzen - CSKA Moskva X

De regerande tjeckiska mästarna Viktoria Plzen har fått en bra start på säsongen med sju segrar efter de åtta inledande omgångarna i ligaspelet. Tjeckerna lär få det tufft mot Roma och Real Madrid men mot CSKA Moskva bör Plzen ha bra chans, inte minst på hemmagräs. Ryssarna har visat rätt bra form under september men blott tre av de sju första omgångarna i ryska Premier League har slutat med seger för CSKA. Värdet återfinns åt vänster därför känns 1X som rätt väg att gå i Tjeckien.

 

7. Valencia - Juventus 2

Valencia gjorde en riktigt stark säsong i fjol och slutade på fjärdeplats i La Liga. Hemmalaget har köpt loss Goncalo Guedes från PSG nu och truppen ser väldigt intressant ut. Detta till trots är Valencia alltjämt segerlösa i ligaspelet efter fyra omgångar. Juventus imponerar sällan under hösten och det har laget inte heller gjort nu, trots att den gamla damen toppar Serie A med full pott efter fyra omgångar. Jobbet har gjorts men inte mer. Fundamentalt för Allegri var dock att Cristiano Ronaldo fick öppna sitt målskytte i helgens seriematch mot Sassuolo med två baljor. Tvåan är mest trolig på Mestalla men Juve streckas rätt hårt så vi vill nog rita ner en gardering ganska omgående. Valencia har definitivt kvalitén i laget för att störa den gamla damen!

 

8. Young Boys - Manchester United 2

Sista Champions League-matchen på kupongen hämtas från den schweiziska huvudstaden Bern, där Young Boys välkomnar Manchester United. José Mourinhos lag har stått för en väldigt ojämn inledning och klubben såväl som spelartruppen känns väldigt disharmonisk. Trots segern mot Watford senast. Young Boys är Schweiz bästa lag som promenerade hem ligatiteln i fjol före Basel. Ett Basel som faktiskt besegrade Man United på hemmagräs förra säsongen. Tvåan ska utan tvekan garderas! Vilket humör är gästerna på?

 

9. Middlesbrough - Bolton 1

Vi släpper Champions League och riktar blickarna mot The Championship. Middlesbrough tog sig till playoff-spel förra säsongen och det är något The Boro siktar på även den här säsongen. Minst. Tony Pulis förfogar över en stark trupp som har vunnit samtliga matcher hemma på Riverside Stadium den här säsongen. Bolton Wanderers lyckades klara sig kvar i den engelska andradivisionen i fjol med nöd och näppe. Gästerna ser på pappret inte bättre ut den här säsongen även fast Bolton sprattlade till lite i inledningen av säsongen. The Trotters har nu bara tagit en poäng sett till de tre senaste matcherna och på Riverside Stadium ska hemmalaget utan tvekan råda som favoriter. Etta!

 

10. Nottingham - Sheffield Wednesday 1

Inför säsongen gjorde Nottingham Forest stora satsningar. Det klassiska laget målades således upp som ett lag för toppen av tabellen men Forest har haft problem med att ta trepoängare inledningsvis. Trots att hemmalaget gjorde en riktigt bra spelmässig insats borta mot Swansea senast slutade det mållöst på Liberty Stadium. Sheffield Wednesday, som slutade på den undre halvan av serien förra säsongen, har fått bättre utdelning än hemmalaget inledningsvis. Forest känns dock som ett mer kompetent lag och när ettan ser ut att bli riktigt streckvärd väljer vi att spika ettan.

 

11. QPR - Millwall X

Över till Loftus Road där det vankas Londonderby. Millwall är ett lag med ett stabilt grundspel och en tät defensiv, men poängskörden har varit något skral där oavgjorda matcher och sena insläppta mål har präglat The Lions. I helgen “borde” Millwall ha löst tre poäng mot serieledarna Leeds United men Jack Harrison kvitterade för The Whites i den 89:e minuten. Queens Park Rangers stod för en rekordusel inledning men den senaste tiden har hemmalaget spelat upp sig. Här blir dock ettan för hårt streckad samtidigt som QPR inte har besegrat Millwall sedan 2006. Krysset känns mest troligt och vi börjar där. 

 

12. Sheffield United - Birmingham 1

Efter sju omgångar återfinns Sheffield United på fjärdeplats, blott tre poäng bakom Leeds United som toppar tabellen. The Blades förlorade dock senast mot Bristol City men här ska de rödvita Sheffield-laget ha fina chanser att studsa tillbaka hemma på Bramall Lane. Birmingham ser ut som ett lag för den undre halvan och de är fortsatt utan triumfer i ligaspelet. Blånäsorna stod däremot för en bra insats mot West Brom senast och faktum är att Birmingham torskat blott två av de sju spelade seriematcherna. Här streckas ettan något för hårt för att spikas. Vi föredrar 1X i match 12.

 

13. Reading - Norwich 2

Reading var ett bottenlag förra säsongen som också var ett av seriens sämsta hemmalag i The Championship då. The Royals har inlett den här säsongen i samma negativa trend och hemma på Madejski Stadium är Reading fortsatt poänglösa. Norwich är i grunden ett bättre lag som har klasspelare som bland annat Teemu Pukki, Tim Krul och Nélson Oliveira i truppen. Norwich besegrade Middlesbrough senast och Kanariefåglarna ser ut att ha höjden i sitt lag för att kunna vara med och slåss på den övre halvan den här säsongen. Tvåan är en mycket intressant chansspik!

 

Kassaskåpet! - Manchester City

Pep Guardiola förfogar över ett av världens bästa lag som har alla medel för att ta sig hela vägen den här säsongen. Lyon är absolut ingen slagpåse men klubben är inne i en jobbig period. Därför känns ettan kassaskåpssäker!

 

Varningen! - Hoffenheim

Shakhtar Donetsk har visat år efter år att man inte ska underskattas, i synnerhet inte hemma i Ukraina. Men hemmalaget har tappat flera klasspelare under sommarfönstret och truppen ser inte alls lika stark ut som i fjol. Hoffenheim bör således ha större skrällchanser här än vad streckningen antyder!

 

96 rader

1. Ajax - AEK Athen 1

2. Benfica - B.München 2

3. Shakhtar - Hoffenheim 1x2

4. Man City - Lyon 1

5. R.Madrid - Roma 1

6. V.Plzen - CSKA Moskva 1x

7. Valencia - Juventus x2

8. Young B - Man United x2

9. Middlesbrough - Bolton 1

10. Nottingham - Sheff W 1

11. QPR - Millwall x2

12. Sheff U - Birmingham 1x

13. Reading - Norwich 2

 

864 rader

1. Ajax - AEK Athen 1x

2. Benfica - B.München 2

3. Shakhtar - Hoffenheim 1x2

4. Man City - Lyon 1

5. R.Madrid - Roma 1

6. V.Plzen - CSKA Moskva 1x

7. Valencia - Juventus 1x2

8. Young B - Man United 1x2

9. Middlesbrough - Bolton 1

10. Nottingham - Sheff W 1

11. QPR - Millwall x2

12. Sheff U - Birmingham 1x

13. Reading - Norwich x2