Nations League rullar vidare och det gör även Europatipset. Kupongen under tisdagen har en jackpot på 3 miljoner kronor där sex matcher hämtas från den nya landslagsturneringen. Sveriges U21-landslag går även upp i en kamp under kvällen mot Turkiets U21 i Helsingborg, i kvalet till EM nästa sommar!

 

 

Spelstopp: 18.29

 

1. Island - Belgien 2

Erik Hamrén fick verkligen inte någon önskvärd start som ny förbundskapten för ö-nationen Island. I helgen fick Hamrén se sitt nya landslag torska med hela 0-6 mot Schweiz, vilket var Islands största förlust sedan 2001! Knappast någon optimal uppladdning för att ta sig an VM-bronsmedaljörerna Belgien i Nations League. Bortalaget krossade Skottland i genrepet på Hampden Park och sett till de tio senaste matcherna har Belgien vunnit nio av dessa. Förlusten mot Frankrike i VM-semin är den enda förlusten sedan 2016. Tillförlitlig tvåa!

 

2. Spanien - Kroatien 1

I Alicante får Spanien råda som tydliga favoriter mot VM-finalisten Kroatien. Luis Enrique fick en riktigt bra start på sitt nya tränaruppdrag. Spanien stod för en bra insats på Wembley senast där spanjorerna besegrade England med 2-1. Kroaterna gjorde succé i sommar, men frågan är om Zlatko Dalic kan motivera sina spelare tillräckligt i Nations League efter VM-succén? Strinic, Rebic, Lovren, Kramaric och Mandzukic startade alla VM-finalen mot Frankrike, men kommer inte att komma till spel denna tisdag på grund av olika anledningar. Således ska ett mer komplett Spanien utan tvekan anses som stora favoriter på hemmagräs. Etta!

 

3. Bosnien - Österrike 1

Österrikes seger mot Sverige förra torsdagen ska absolut inte överskattas, eftersom Janne inte alls mönstrade något ordinarie lag. I den första matchen av Nations League ställs alpnationen mot riktigt tufft motstånd i Zenica. Bosnien är i grunden ett riktigt bra lag, som man bör kunna önska lite mer utav. Både Pjanic och Dzeko är två spelare som ska stå sig riktigt bra på den här nivån. Dessutom har dessa två herrar förmågan att kunna avgöra matcher på egen hand. Balkan-laget besegrade Nordirland i den första omgången på resande fot i turneringen, och bör nog råda som knappa favoriter här. Ettan ser ut att bli ruskigt streckvärd så börja där!

 

4. Finland - Estland 1

Finland är en nation som ser ut att vara på uppgång. De vitblå besegrade Ungern i den första matchen i turneringen, trots att Finland saknade ett par betydelsefulla pjäser. Norwich-spelaren Teemu Pukki fanns dock med mot Ungern senast och det var också han som gjorde matchens enda mål. Sett till de elva senaste landskamperna har Finland torskat blott en av dessa. Starka papper! Estland besitter en lägre grundkvalité och balterna förlorade som väntat mot Grekland i den första omgången. Det blev dock “bara” 0-1. Strecka från vänster.

 

5. Ungern - Grekland X

Grekland är en nation med en ramstark defensiv. Med spelare som Torosidis, Manolas och Sokratis i försvarsledet är grekerna svåra att få hål på. Däremot finns det mer att önska offensivt, där Mitroglou känns som ett av mycket få hot. Ungern har inte alls kommit upp i någon vidare hög nivå efter EM 2016, men det finns dock viss klass i truppen med bland annat Szalai som varit en pålitlig målskytt i Bundesliga under ganska många år. I Budapest vill vi hålla det här mötet ganska öppet. Grekerna känns något vassare men med tanke på att tvåan streckas stenhårt utgår vi från krysset.

 

6. Moldavien - Vitryssland 2

Vitryssland har stått för ett par fina landskamper 2018, och det blev en planenlig 5-0 seger mot San Marino i den första omgången av Nations League. Nu väntar Moldavien, som man nog bör hålla något lägre. Moldaverna torskade med hela 0-4 mot Luxemburg i lördags, vilket måste anses som ett smärre fiasko. Även fast Moldavien är en av Europas sämre fotbollsnationer så var det knappast ett godkänt resultat. Vitryssland är generellt sätt ganska bleka på resande fot, men visst ska gästerna ändå råda som klara favoriter den här tisdagen!

 

7. England - Schweiz 1

Vi släpper Nations League och tittar till ett par träningslandskamper. England gjorde ett riktigt bra VM men det blev förlust i den första matchen av Nations League mot Spanien hemma på Wembley. Insatsen var dock riktigt bra där The Three Lions hade en del oflyt, med bland annat domsluten. Erik Hamréns Island var allt annat än bra i helgen, men att Schweiz gjorde sex mål ska man inte ta ifrån dem. Värt att notera var att schweizarna hade sex olika målskyttar i den fajten. Här kommer vi nog att få se något b-betonade elvor, vilket bör gynna hemmalaget med tanke på att deras trupp är betydligt bredare. England vinner på King Power Stadium!

 

8. Nordirland - Israel 1

Nordirland, som gjorde ett riktigt bra VM-kval, stod för en spelmässigt bra insats mot Bosnien i helgen. Det blev dock förlust som tidigare nämnts, men insatsen var ändå något positivt att ta med sig. Matchen slutade 1-2 där publikfavoriten Will Grigg gjorde Nordirlands mål. Israel har inte stått för några imponerande resultat de senaste åren. I den första omgången av Nations League förlorade bortalaget mot Albanien och sett till de sju senaste landskamperna har Israel torskat sex av dessa. På Nationalarenan i Belfast är ettan mest trolig!

 

9. Polen - Irland 1

Polen fick lite upprättelse efter VM-debaclet då de rödvita plockade poäng borta mot Italien i den första matchen i Nations League. Polackerna gjorde en riktigt bra insats i Bologna, och var det något lag som var närmast segern så var det faktiskt Polen. Irland stod för en usel insats förra torsdagen där bortalaget blev överkörda av grannlandet Wales med 1-4. Jämför man Polens trupp med diton i Irland så blir det ganska tydligt att det definitivt ska skilja ett par klasser mellan dessa lag. Utgå från hemmasegern i Wroclaw!

 

10. Colombia - Argentina 2

Sydamerikanskt möte på Metlife Stadium i New Jersey! Således ingen hemmaplansfördel. Både Argentina och Colombia åkte ut i åttondelsfinalen i fotbolls-VM, vilket var en liten besvikelse, i synnerhet för de vitblå som har världens mest slagkraftiga offensiv. Higuaín, Agüero och Messi kommer inte att komma komma till spel i New Jersey denna afton. Istället kommer spelare som Giovanni Simeone, Dybala och Icardi att få chansen, vilket säger en hel del kring bredden och spetsen i truppen! Colombia får i sin tur klara sig utan skyttekungen från VM 2014 här, James Rodriguez, i övrigt är det i stort sett full trupp. Knapp tvåa!

 

11. Sverige U21 - Turkiet U21 1

Sveriges U21-landslag är nära ytterligare ett EM-slutspel! Blågult toppar gruppen inför den näst sista omgången. Men med tanke på att Belgien står på samma poäng som Sverige kommer det att bli en direkt avgörande fajt mellan dessa lag som möts i den sista matchen. Segern mot Ungern i fredags satt oerhört hårt inne, där Mattias Svanberg gjorde matchens enda mål på ett väldigt vackert sätt. Turkiet håller liknande nivå som Ungern därför är det svårt att köpa det skyhöga favoritskapet på Sverige. Carlos Strandberg är dessutom fortfarande utanför truppen på grund av skada. Visst ska krysset med ganska tidigt här!

 

12. Malaga - Almeria 1

Vi avslutar med fajter från Copa del Rey i Spanien! Malaga, som degraderades från La Liga i fjol, har fått en lysande start på säsongen. Trots att inte insatserna varit helt perfekta, så toppar Malaga Segunda med full pott efter fyra omgångar. Så sent som den tredje september besegrade de blåvita Almeria med 1-0 på resande fot i ligaspelet. Gästerna är inlett säsongen uselt resultatmässigt, och det är framförallt på hemmagräs Almeria brukar ta merparten av sina poäng. Ettan bör hållas som väldigt trolig här. Men streckningen gör att något singelstreck inte kan rekommenderas, lägg därtill att lagen kan komma till att rotera lite. Rita åtminstone ner krysset omgående!

 

13. Mallorca - Real Oviedo 2

Mallorca är den i särklass mest överstreckade favoriten på kupongen. Real Oviedo var ruskigt nära att lösa en playoff-plats i fjol. Den här säsongen har Oviedo inlett något under förväntan, även fast gästerna plockat poäng i tre av de fyra spelade seriematcherna. Mallorca är inte alls vad de än en gång var. Den förra säsongen huserade laget, som är beläget på ön i Medelhavet, i tredjedivisionen. Hemmalaget har förvisso inlett den här säsongen övertygande, men Mallorca ska inte alls vara någon storfavorit i den här cupmatchen. Gå för skrällen!

 

Kassaskåpet! - Belgien

Det är lätt att vara efterklok. Men det är ytterst tveksamt om Erik Hamréns fotboll verkligen passar det isländska landslaget? Oavsett vad så är Belgien på en helt annan nivå, som utan tvekan har kapaciteten att vinna med lika stora siffror (6-0) som Schweiz gjorde mot Island förra veckan!

 

Varningen! - Real Oviedo

Man kan inte räkna med helt ordinarie startelvor i 64-delsfinaler i Copa del Rey. Därför bör “skrällarna” vara mer troliga per automatik. Real Oviedo ska i grunden vara ett jämbördigt (om inte bättre lag än Mallorca), därför måste det streckas från höger i match 13 med tanke på streckningen!

 

96 rader

 

1. Island - Belgien 2

2. Spanien - Kroatien 1

3. Bosnien - Österrike 1x

4. Finland - Estland 1

5. Ungern - Grekland x2

6. Moldavien - Vitryssl. 2

7. England - Schweiz 1

8. Nordirland - Israel 1

9. Polen - Irland 1

10. Colombia - Argentina x2

11. Sve. U21 - Turk. U21 1x

12. Malaga - Almeria 1x

13. Mallorca - R.Oviedo 1x2

 

864 rader

 

1. Island - Belgien 2

2. Spanien - Kroatien 1

3. Bosnien - Österrike 1x2

4. Finland - Estland 1x

5. Ungern - Grekland 1x2

6. Moldavien - Vitryssl. 2

7. England - Schweiz 1

8. Nordirland - Israel 1

9. Polen - Irland 1x

10. Colombia - Argentina x2

11. Sve. U21 - Turk. U21 1x

12. Malaga - Almeria 1x

13. Mallorca - R.Oviedo 1x2