Betsson* har förberett sig inför den stundande NHL-säsongen genom att erbjuda spel på flertalet marknader. Ett spel vi tycker är värd extra uppmärksamhet är det om vilken svensk som gör flest poäng under nästkommande säsong. Du kan spela på fem kandidater där Mika Zibanejad enligt oddsen är den stora favoriten. Vi kollar lite närmare på alla spelare du kan betta på och hur deras senaste säsonger sett ut.

Såhär kommer du till odds på vilken svensk som gör flest mål i NHL

  1. Surfa in på Betssons hemsida
  2. Klicka på "Odds"
  3. Klicka på "Godbitar"
  4. Klicka på "Hockeylabbet"

Missa inte våra speltips på NHL!

Mika Zibanejad – New York Rangers

Draftades av Ottawa Senators och gjorde debut för laget under säsongen 2011-12, utan att göra något direkt väsen av sig. Spelade för klubben i högstaligan fram till säsongen 2015-16 och hade även sin poängmässigt bästa säsong det året för laget från den kanadensiska huvudstaden då han slutade på 51 poäng. Inför säsongen 2016-17 blev det flytt till New York och laget Rangers. Hade två godkända säsonger i klubben innan poängproduktionen på allvar började ta fart 2018-19 då han gjorde 74 poäng, men den föregående säsongen förfinade han siffrorna ytterligare genom att göra 75 poäng på bara 57 spelade matcher.

Spelare Högsta odds Spelbolag
Mika Zibanejad 3,25

Elias Pettersson – Vancouver Canucks

Av många ansedd som näste spelare att ta över efter ”Foppa” och bli sveriges nästa storstjärna i NHL. Han blev i NHL-draften 2017 vald som nummer fem totalt av Vancouver Canucks, så det är inte så konstigt att han har höga förväntningar på sig. Förväntningar som han dessutom har motsvarat under de två säsonger han spelat i NHL. Han gjorde debut 2018-19 och slutade då på 66 poäng, förra säsongen med bara 68 spelade matcher slutade han på samma antal poäng. Med en sån produktion i den unga ålder han är ser det riktigt bra ut inför hans tredje säsong.

Spelare Högsta odds Spelbolag
Elias Pettersson 3,50

William Nylander – Toronto Maple Leafs

Är son till Michael Nylander som hade stora framgångar i NHL framtill säsongen 2008-09 som han avslutade i Washington Capitals. William valdes som nummer åtta i NHL-draften 2014 av laget som han spelat i sedan starten, Toronto Maple Leafs. Gjorde sin första säsong i den nordamerikanska högstaligan 2015-16, men det var säsongen 2016-17 som han på allvar fick chansen då han spelade 81 matcher och slutade på 61 poäng. Samma antal poäng blev det även 2017-18, förra säsongen var hans bästa sett till antal poäng och antal spelade matcher då det blev 59 gjorda på de 68 matcher han spelade.

Spelare Högsta odds Spelbolag
William Nylander 7,50

Nicklas Bäckström – Washington Capitals

Är den mest meriterade spelaren på listan med sina 14 säsonger i Washington Capitals. Visade under sin rookiesäsong 2007-08 att han i framtiden skulle bli en spelare att räkna med när han gjorde 69 poäng på 82 spelade matcher. Två säsonger senare gjorde han sin bästa säsong när han slutade på 101 poäng, vilket han inte varit nära sedan dess, men har fortsatt varit en av lagets mest produktiva spelare de senaste säsongerna då han bildat kedja tillsammans med Alexander Ovetjkin.

Har troligtvis haft sina bästa säsonger i NHL redan, men om Ovetjkin ska slå Gretzkys gamla målrekord gäller det att Bäckström håller igång med sina assists. Det kan bli en bra säsong.

Spelare Högsta odds Spelbolag
Nicklas Bäckström 12,00

Victor Hedman – Tampa Bay Lightning

Kanske det kändaste namnet på listan av alla. Victor Hedman vann Stanley Cup med Tampa Bay förra säsongen och blev utsedd till slutspelets bästa spelare med sina tio mål och 12 assist. Draftades som nummer två, 2009 av Tampa Bay Lightning. Gjorde sin debut för laget på hösten samma år och har sedan dess varit gjuten i klubben. Även om han spelar back har han stått för en hög poängproduktion och hade sin bästa säsong 2016-17 med 72 poäng på 79 spelade matcher. Men säsongen efter nådde han sin hittills största individuella utmärkelse när han tilldelades Norris Trophy som ligans bästa back.

Tävling Högsta odds Spelbolag
Victor Hedman 15,00

Vem vi tippar som vinnare av poängligan 2020-21

På förhand känns det som att Elias Pettersson kommer att vara den svensken i NHL som tar ytterligare ett steg denna säsong. Han är yngst av alla på listan och går in i sin tredje säsong, om vi kollar på hans senaste två säsonger då han slutat på 66 poäng kan det bara gå uppåt. Han är dessutom den enda spelaren på listan som sedan sin debutsäsong varit otroligt jämn sett till antal matcher och poäng han producerat. Vårat tips är att Elias Pettersson tar hem det.