Bara tre omgångar återstår av Superettan innan det är helt spikat vilka lag som tar klivet upp i Allsvenskan och vilka som får ta klivet ner till Division 1. Men det finns flera topplistor som spelar roll.

Skytteligan är kanske inte så prestigefull i Superettan som i Allsvenskan, men visst har den betydelse? Fråga bara spelarna som är med i toppen.

William Hill är ett spelbolag som erbjuder många olika speltyper och odds på svensk fotboll. En riktigt bra sak är också att de uppdaterar sina skytteligaodds efter varje omgång.

I skrivande stund står det klart att Halmstads Rasmus Wiedesheim-Paul och Erik Björndahl från Degerfors delar favoritskapet på vardera 1.80 i odds.

Tre spelare jagar, tätt bakom

Astrit Seljmani (Varberg) har gjort två mål färre (14) än Wiedeshem-Paul och Björndahl och behöver ett par-tre baljor till för att ha chans att gå om de båda ledarna.

Den som tror på det scenariot får sex gånger pengarna på Seljmani.

Strax där bakom i oddslistan hittar vi Edin Hamidovic i Jönköping Södra, som trots att han ännu "bara" gjort 13  mål, alltså tre färre än ledarna spelas till 8.00 i vinnarodds.

Oddssättarna räknar med andra ord att ett toppjagande J-Södra kommer avsluta starkt och att Edin Hamidovic nätar några gånger till i år.

Kan Ludwigson och Kouakou skrälla till riktigt höga odds?

Med på listan över spelare med teoretisk chans att ta hem skytteligatiteln i Superettan hittar vi Gustav Ludwigson i ÖIS och Brages Christian Kouakou. Spelarna är riktiga högoddsare och ger 101 gånger vardera.

Visst är det höga odds bland herrarna i "botten" av den här rankingen, men är det någon liga som är svårtippad så är det verkligen Superettan...

Bli medlem hos William Hill och klicka vidare i deras sportbok för att se de senaste oddsen på både Superettan och Allsvenskan.

Öppna konto och få bonus här hos William Hill

Odds på skytteligavinnare Superettan 2019

Att vinna skytteligan  Antal mål
Rasmus Wiedesheim-Paul (HBK) 16 1.80
Erik Björndahl (Degerfors) 16 1.80
Astrit Seljmani (Varberg) 14 6.00
Edin Hamidovic (J-Södra) 13 8.00
Gustav Ludwigson (Örgryte) 12 101
Christian Kouakou (Brage) 12 101

Oddsen uppdaterade med 3 omgångar kvar.