Efter en härlig säsong i Superettan och Division 1 är vi nu framme vid det spännande kvalspelet där det bjuds på dubbelmöte i två intressanta dueller. Betting har gått igenom lagen, oddsen och kommer även bjuda på speltips till de dramatiska avgörandena om vilka lag av Falkenbergs FF och Skövde AIK samt Nordic United FC och Örgryte IS som kommer spela i Superettan 2024.

Spela på kvalet till Superettan hos Expekt!

Torsdagen den 23 november klockan 19.00 inleds kvalet till Superettan där vi i år kommer få se Falkenbergs FF mot Skövde AIK samt Nordic United FC mot Örgryte IS. På förhand två riktigt tuffa matcher som avgörs i ett dubbelmöte. Andra matchen spelas söndagen den 26 november där vi ska få fram en vinnare från båda kvalmatcherna.

Vi kommer i den här artikeln gå igenom både mötena med nyheter, info, odds och även tippa vilka två lag som kommer få spela i Superettan näst säsong.

Resultat från första mötet:

Falkenbergs FF - Skövde AIK 2-2

Nordic United FC - Örgryte IS 0-1

Odds Skövde AIK - Falkenbergs FF

Här kan ni jämföra oddsen när de släppts hos spelbolagen.

Vi inleder denna spännande uppgörelse på Falcon Alkoholfri Arena där hemmalaget "FFF" haft en strålande säsong bakom sig i Söderettan. Man blev seriens bästa hemmalag med hela 14 vinster på 15 matcher och en imponerande målskillnad, 44-10. Falkenberg som söker revansch efter förlusten i kvalspelet förra säsongen, där Östersund blev för svåra i dubbelmötet.

Laget vid havet som de kallas har ett starkt lag på pappret som utan tvekan känns redo för en comeback till Superettan. En blandning av rutinerade rävar och unga lovande förmågor där Christoffer Andersson, den tidigare Helsingborgs-profilens mål ät tydligt, Falkenberg ska tillbaka!

Skövde AIK var tidigt uträknade i årets Superettan men stod för en bragd artat höst-spel vilket ledde till vad man kan kalla en bonus-livlina med kvalspel. Tränare Tobias Linderoths gäng är otroligt svårspelade hemma på Södermalms IP och man gynnas även över att båda matcherna kommer spelas på naturgräs.

Speltips: Skövde AIK - Falkenbergs FF

Falkenberg som inte allt för många säsonger sedan spelade i Allsvenskan har bara ett mål i siktet: Att gå upp till Superettan. Hemma på Falcon Arena är man ruskigt starka och vi tror att man måste ta en seger här för att en comeback ska bli ett faktum. Visst ser det lovande ut då man vunnit 14 av 15 hemmamatcher i årets Söderettan. Med all respekt för vad Skövde AIK gjort under hösten så tror vi inte man räcker till här mot ett extremt hungrigt FFF som bara ska ta revansch efter missen förra året i kvalspelet.

Vårt tips: Falkenbergs FF spelar i Superettan 2024

Klassiska bilder från när Falkenbergs FF aäkrar nytt allsvenskt kontrakt. Får vi njuta av liknande scener i det kommande kvalspelet?

Laguppställningar Skövde AIK -  Falkenbergs FF

Här följer startelvorna när de har släppts.

Odds  Örgryte IS - Nordic United FC

Här kan ni jämföra oddsen till kvalmatchen mellan Nordic United och ÖIS.

En riktig överraskning ifrån årets Division 1 -serier är Södertälje-laget Nordic United FC, som med dunder och brak tog andraplatsen i Norrettan som nykomlingar från Division 2. Shergo Shabab har haft en helt fantastisk säsong så här långt där ha gjort 24 mål på 29 matcher där han avslutade serien med att göra 7 strutar på de 4 sista rundorna. Håller anfallarens form i till kvalet så tror vi det finns goda chanser till att laget står som segrare i dubbelmötet med Örgryte.

Göteborgslaget har haft en strulig säsong och inför sista omgången låg man på nedflyttningsplats men lyckades alltså med nöd och näppe knipa kvalplatsen tack vare en seger i Landskrona. Jeffrey Aubynn lämnade nyligen jobbet som tränare efter stort misslyckande med tanke på vilket fint lag man har på pappret. Nyckeln till att man får stanna kvar tror vi blir Edi Sylisufaj som varit ett piggt tillskott sedan han anslöt från Sirius. En riktig matchvinnare som kan avgöra tillställningar på egen hand.

Speltips Örgryte IS - Nordic United FC

Laget från Södertälje går från klarhet till klarhet när man avslutade serien med 8 raka vinster. Snacka om att ha medvind med sig inför dubbelmötet med ÖIS som verkligen fått kämpa hårt under hela säsongen. Med n Shergo Shabab i toppform tror vi att Nordic United FC blir farliga här och med den tuffa pressen på ÖIS så är det upplagt för att den klassiska storklubben får börja om i Division 1.

Vårt tips: Nordic United FC spelar i Superettan 2024

Laguppställningar Örgryte IS - Nordic United FC

Här följer startelvorna när de har släppts.

Spelbolag med bäst odds till Superettan-kvalet

Nedan följer flera bettingsidor med svensk licens vi varm kan rekommendera till superettan kvalet.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 12x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

FAQ: Kval Superettan 2023

Här följer de vanligaste frågorna om kvalspelet om vilka som får spela i Superettan 2024.

När spelas kvalet till Superettan?

Kvalmatcherna till superettan spelas den 23 och 26 november.

Hur många lag går upp till Superettan?

Två lag går direkt upp till Superettan med ytterligare två lag kan gå upp via kvalspel.

Vilka lag vinner kvalet till Superettan 2024?

Det är två otroligt jämna möten som ska spelas. Vilka som vinner återstår att se.