Månadens första Stryktipset kryddas av inte mindre än nio matcher från The Championship som drar igång i helgen. Vi besöker även Allsvenskan och Superettan där viktiga poäng står på spel för lagen som involveras. Mot 13 rätt, nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

Du vet väl att du hittar fler speltips och bettingbonusar här på Betting.se? Passa också på att följa oss på Twitter och gå med i vår Facebookgrupp för fler tips och spelförslag!

1. Falkenberg - Helsingborg X

Vi inleder med nykomlingsmötet på Falcon Alkoholfri Arena. Två lag som är indragna i bottenstriden gör upp om viktiga poäng. FFF kommer från en efterlängtad och trygg 2-0-seger mot Giffarna och i samma omgång föll “Henkes” HIF likt ett korthus hemma på Olympia mot Örebro. Anders Lindegaard släppte in fyra mål och hade en tuff dag på jobbet. Revansch här som resulterar i poäng? Att strecka friskt är att rekommendera inledningsvis.

2. Östersund - AFC Eskilstuna 2

På Jämtkraft Arena i Östersund gästas värdarna av tabelljumbon. Detta resulterar i att Östersund målas upp som glasklara favoriter, men är det korrekt? AFC föll tungt mot Bajen senast och släppte in inte mindre än sex mål. ÖFK lyckades spela 0-0 mot MFF i samma omgång och detta trots att de blev en gubbe mindre på planen efter knappa timmen spelad. Skillnad på inställning när AFC gästar och vi tror att gästernas poängchans är större än vad streckningen vittnar om. Gå för skrällen på Stryktipset!

3. Dalkurd - Jönköpings Södra 1

Vidare till Superettan. På Domnarvsvallen i Borlänge vankas det toppmöte då Dalkurd tar emot Jönköping Södra. Formen är god för dessa lag och speciellt offensivt då det målas regelbundet. Säsongens första inbördes möte vanns av Jönköping på deras hemmaplan med 1-0, men här är det chans till revansch för Dalkurd som bara noterats för en förlust på de nio senaste i serien. Ettan är svår att blunda för, men säkra upp med 1X vilket bör räcka i vårt tycke.

4. Degerfors - Varberg 2

På Stora Valla i Degerfors kommer serieledande Varberg på besök. Gästerna inledde säsongen urstarkt, men har inte levererat på slutet. Inklusive en träningsmatch mot Ängelholm så har Joakim Perssons BoIS tre raka förluster. Senaste segern kom mot just Degerfors och för att drömmen om ett allsvenskt kontrakt ska leva är ett trendbrott välbehövligt. Degerfors har tappat Rasmus Alm till Elfsborg vilket är ett stort avbräck i det offensiva spelet. Knapp tvåa som bör garderas tidigt.

5. Barnsley - Fulham 2

Nu till de brittiska öarna där vi bjuds på premiäromgång av The Championship. Hemmalaget kallade The Tykes är nya i ligan inför den här säsongen efter att ha avancerat en division i fjol. Truppen som Daniel Stendel har till sitt förfogande är inte vidare namnstark och många tyckare tror att Barnsley har en tuff säsong framför sig. Fulham trillade ur Premier League i fjol och här förväntar vi oss att Scott Parker för The Cottagers mot en seger omgående. Tvåan känns vettig att lämna allena, även om det är en premiär.

6. Blackburn - Charlton 1

Nästa arena att besöka är Ewood Park. Här var värdarna inte lätta att rå på förra säsongen då endast sex av 23 framträdanden gick förlorade. Ett starkt facit för ett lag som säsongen innan den förra spelade i League One. The Addicks är också nykomlingar och förväntas precis som sin dito Barnsley att få en tuff resa i The Championship. Öppningsmatchen är tuff då det är ett starkt hemmalag som väntar så utgå helt enkelt från ettan.

7. Brentford - Birmingham 1

Vi rör oss mot London och hamnar då på Griffin Park. På den här arenan tappade The Bees.bara poäng i fem av 23 matcher förra säsongen och med ett målsnitt på strax över två mål per match var de bland de bästa i ligan. Birmingham gjorde en okej säsong i fjol och förväntas göra något liknande i år. Mot Brentford löste Blånäsorna poäng både hemma och borta förra säsongen, 1-1 här och 0-0 i Birmingham. Ettan är favorittippad och svår att blunda för, men räcker stålarna så ska krysset med också.

8. Millwall - Preston 2

The New Den är nästa arena att besöka. Här agerar Millwall värdar och de gör det mot ett Preston som de historiskt sett inte trivts något nämnvärt bra mot. I fjol föll Lejonen med 1-3 här och räddade sig kvar i The Championship med endast fyra poängs marginal. Preston hade en bekvämare resa och här köper vi inte riktigt hemmalagets favoritskap. Värdarna från London förväntas gå lika trögt som i fjol så värdemässigt är det helt klart vettigast att strecka från höger om tvåan håller sig runt 25 procent.

9. Reading - Sheffield Wednesday X

Näst ut är Madejski Stadium i Reading. The Royals har förstärkt manskapet med bland annat Liverpool-bekantingen Charlie Adam. Ett tungt tapp är dock att John O'Shea lagt skorna på hyllan, men han blev kvar i klubben som assisterande tränare. Gästerna har ett namnkunnigare lag och bör således ha god chans till poäng här, även om det är en tuff bortamatch som väntar. Strecka efter vad plånboken tillåter, men det är nog inte dumt att inleda i mitten.

10. Stoke - QPR 1

Bet365 Stadium i Stoke står på tur och här ska värdarna göra vad de kan för att stå för en bättre säsong än vad de lyckades med i fjol. The Potters har en trupp av namnstarka spelare så som Ince, Afobe, Vokes, Joe Allen och Shawcross(skadad nu) för att nämna några. QPR var bedrövliga på resande fot under säsongsavslutningen i fjol och även om säsongens sista bortamatch vanns så var det innan den en lång rad av matcher utan seger på bortagräs. Ettan lockar mest även om den streckas högst.

11. Swansea - Hull 2

På Liberty Stadium öppnar Swansea säsongen utan Graham Potter vid rodret. Den gode Potter har lämnat The Swans för Premier League-äventyr med Brighton, likt talangen Daniel James som numera tillhör Man United. Försäsongen har sett fin ut för The Swans som radat upp sex raka segrar, men det var mot enklare motstånd än vad som väntar här. Gästerna har sex raka mot Swansea utan nederlag och här får hemmalaget lite väl stort favoritskap. Tvåan är ett givet tecken att plocka med för att få lite drag i kuponghögen.

12. Wigan - Cardiff 2

DW Stadium är en arena som Wigan visade sig trivas väldigt bra på i fjol. Vid endast fyra av de 23 hemmamatcher laget hade gick de poänglösa, men de blev ändå inte bättre än tia i “hemmatabellen”. Anledningen? Åtta kryss. Cardiff trillade ur Premier League i fjol, men jämfört med Wigan håller de högre klass så tvåan ska streckas först. Plocka gärna krysset också då värdarna trots allt är kryssbenägna hemma!

13. Nottingham - West Bromwich 1

Sist ut är City Ground och här spelar Nottingham sina hemmamatcher. The Reds har ett namnstarkt lag som i fjol visade sig vara riktigt bra hemma, medan det gick desto tyngre borta. Därför är det för Alexander Milosevic och company viktigt att inleda just hemma. Albions kvalade till Premier League i fjol men föll på målsnöret mot Aston Villa så någon uppflyttning blev det aldrig och här får de nog slita för att plocka poäng. Ettan lockar mest och är en vettig spik på de mindre systemen.

Kassaskåpet: Blackburn

Hemmastarka Blackburn öppnar mot Charlton på Ewood Park och här ska det mycket till för annat än tre pinnar. Lovande anfallsduon Brereton/Armstrong har imponerat på försäsongen och sänker nykomlingarna.

Varningen: AFC Eskilstuna

Östersund klarade 0-0 mot MFF senast men har faktiskt bara vunnit en enda av de elva senaste allsvenska kamperna. AFC som plockat poäng i tre av de fem senaste har god chans att skrälla på Jämtkraft Arena!

Stryktipset förslag 96 rader

1. Falkenberg - Helsingborg 1X2
2. Östersund - Eskilstuna 2
3. Dalkurd - J-Södra 1X
4. Degerfors - Varberg X2
5. Barnsley - Fulham 2
6. Blackburn - Charlton 1
7. Brentford - Birmingham 1X
8. Millwall - Preston 2
9. Reading - Sheffield W. 1X
10. Stoke - QPR 1
11. Swansea - Hull 2
12. Wigan - Cardiff X2
13. Nottingham - WBA 1

Stryktipset förslag 864 rader

1. Falkenberg - Helsingborg 1X2
2. Östersund - Eskilstuna 2
3. Dalkurd - J-Södra 1X
4. Degerfors - Varberg X2
5. Barnsley - Fulham 2
6. Blackburn - Charlton 1
7. Brentford - Birmingham 1X
8. Millwall - Preston 2
9. Reading - Sheffield W. 1X2
10. Stoke - QPR 1
11. Swansea - Hull 1X2
12. Wigan - Cardiff X2
13. Nottingham - WBA 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB | Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? | Ring Stödlinjen: 020-819100