Vi har en riktigt intressant omgång på Stryktipset framför oss där det finns ett par favoriter som vi tror levererar enligt plan, men också några som vi ser ett ovanligt högt värde i att ifrågasätta. Kupongen öppnas med fem matcher från Premier League och resterande åtta hittar vi i The Championship. Det är i den engelska andradivisionen vi finner favoriter att fälla. Vi börjar på Anfield där kupongens mest glasklara spik är funnen. Nu kör vi!

Spelstopp: 15.59

1. Liverpool - Bournemouth 1

Klopps mannar fick nöja sig med 1-1 borta mot West Ham senast och det resultatet är de såklart inte nöjda med. Tack vare poängtappet där har Manchester City tagit över stafettpinnen som serieledare på grund av bättre målskillnad än Liverpool. Nu är det hemmamatch som väntar och på Anfield är The Reds svåra att tas med. De är obesegrade på Anfield den här säsongen och tio av tolv har slutat med tre poäng. Bournemouth är inte så pjåkiga och gör en bra säsong så här långt, men deras insatser på resande fot imponerar inte. Åtta raka bortamatcher har The Cherries förlorat och att den trenden bryts här är inte vidare troligt. Förutsättningarna i tabellen gör att vi räknar iskallt med att Liverpool löser det här.  Ettan är ohotad i våra ögon och lämnas som en glasklar spik!

2. Huddersfield - Arsenal 2

Tabelljumbon Huddersfield tar emot The Gunners hemma på John Smith's Stadium och här finner vi ett visst värde i att ifrågasätta gästernas gigantiska favoritskap. Tvåan är streckad till strax under 70 procent och även om den bör sitta med tanke på hur hemmalaget presterat det senaste så är tvåan ur ett värdemässigt perspektiv värd dålig. The Terriers har bara tagit poäng i en av sina 13 senaste tävlingsmatcher och Jan Siewert har ingen enkel uppgift framför sig. Nu ska han försöka bryta den dystra trenden mot ett segersuget Arsenal som slåss för en topp 5-placering. Huddersfield kanske sprattlar till? Tvåan ska med, men på det större systemet åker en gardering fram i jakten på en högre utdelning.

3. Crystal Palace - West Ham 2

Selhurst Park bjuder oss på ett Londonderby mellan två lag som blandar och ger i sina prestationer och där gästerna får finna sig i att slå ur underläge. Det vi väger in här är att Crystal Palace inte lyckats besegra The Hammers sedan 2015 och sedan dess har lagen mötts sju gånger, varav West Ham vunnit fyra av dessa. Skadeläget på Manuel Pellegrinis trupp är inte direkt ljust då lirare som Winston Reid, Manuel Lanzini, Carlos Sanchez, Andriy Yarmolenko, Jack Wilshere och Fabian Balbuena samtliga saknas. Men trots det ser vi värde i tvåan här då traditionens makt är stor. Palace har inte haft det lätt mot West Ham de senaste åren och ett derby är ett derby, det innebär att vad som helst kan hända men frågan är om det nödvändigtvis behöver innebära trendbrott? Tvåan är det mest värde i, därför väljer vi lite fräckt att lämna den allena.

4. Southampton - Cardiff 1
St. Mary's Stadium bjuder på ett möte mellan två lag som slåss för att ta sig ifrån bottenstriden. The Saints bär favoritskapet i kraft av hemmaplan och är formmässigt i bättre slag än sina motståndare och har dessutom revansch att utkräva efter 1-0-förlusten i höstas. Danny Ings, Mario Lemina och Michael Obafemi kommer inte till spel i hemmalaget och hos Cardiff står lagkaptenen Sean Morrison uppskriven på skadelistan. Tungt avbräck för walesarna. Gästernas oförmåga att få nätkänning på resande fot gör att vi utgår från ettan, men i det större systemet åker garderingen fram tidigt. Southampton har nämligen bara vunnit en av sina fem senaste hemma samt vetskapen om att det är tre blytunga poäng på spel.

 

5. Watford - Everton 1

Gulsvarta Watford har en bra trend med endast två förluster på sina tio senaste matcher och i kraft av hemmaplan mot ett Everton som matchades så sent som i onsdags får The Hornets finna sig i att bära favoritskapet. Everton gjorde ingen dålig insats mot City senast, men föll ändå med 2-0 och står nu på två raka utan poäng. Vii tror att Watford har kunskap och kvalité för att förlänga den sviten. Marco Silvas Everton har Yerry Mina tveksam till spel och lägg därtill att Phil Jagielka och Leighton Baines saknas på grund av skadebekymmer. Ettan är det mest troliga här i våra ögon och även om den, i skrivande stund, är streckad till runt 45 procent så är det en vettig spik att luta sig emot.

6. Blackburn - Bristol City X

Över till The Championship och Ewood Park där seriens två formstarkaste lag drabbar samman. Bristol City är snäppet vassare och kliver in i den här bataljen med sju raka segrar i ryggen. Ser vi till vad de presterar defensivt så är det snudd på perfektion då endast två baklängesmål letat sig in på dessa sju segermatcher. Blackburn föll tungt med 5-2 borta mot Brentford senast, men inför sin hemmapublik har de bara gått poänglösa från två av 15 matcher den här säsongen. Ovisst möte är vad som väntar, vilket också streckfördelningen vittnar om. Vi chansar med att spika krysset i det lilla systemet, men när det större dukas fram åker samtliga tecken med.
 

7. Bolton - Preston 1

Över till Macron Stadium där viktiga poäng står på spel för nästjumbon Bolton i deras möte med Preston. The Trotters gör ingen vidare säsong och har endast lyckats skrapa ihop 23 poäng på 30 matcher så här långt, vilket gör dem till nästjumbo i tabellen. De är dessutom ligans sämsta lag på hemmaplan där de bara spelat in blygsamma 13 poäng av 45 möjliga. Men då gästerna inte spelar med kniven mot strupen likt hemmalaget så finner vi mer värde i att utgå från hemmaseger här då ettan är lågt streckad. Bolton tog poäng mot Preston i höstas och är väl medvetna om att de är i ett utsatt läge, kanske räcker det för att de ska lösa en efterlängtad seger? Tvåan väljs bort då det är Bolton som behöver poängen mest och ettan är intressant sett till streckprocenten. Men om plånboken tillåter bör fler tecken åka med.

8. Derby - Hull 1

Hull City har bara förlorat en av sina tolv senaste i ligan och stormar uppåt i tabellen. Derby har de dock haft svårt för de fem senaste inbördes mötena då de förlorat fyra av dessa och kryssat i en. Senaste gången de besökte Pride Park Stadium föll de med 5-0 och även om det inte bör rinna iväg så stort den här gången så är Derby en befogad favorit i kraft av hemmaplan där de endast gått poänglösa ur två av 14 den här säsongen. Ettan är högt streckad av förståeliga skäl om man väger in Derbys starka hemmafacit, men om plånboken tillåter så är Hulls formkurva något man ska ha i åtanke. På det större systemet är 1X att rekommendera då delat pott här skulle rensa rätt bra bland systemen.  

9. Nottingham - Brentford 2

Martin O'Neills Nottingham blandar och ger den här säsongen och nu ska de försöka mäta sina krafter med ett formstarkt Brentford. Gästerna står på tio raka tävlingsmatcher utan förlust och mot Nottingham har de blott två förluster på lagens tio senaste möten. Inget av lagen är i “desperat” poängbehov utan befinner sig i rätt så avslappnat läge, men då ettan är rejält överstreckad så ser vi värde i att tro på att Thomas Franks mannar fortsätter plocka poäng. Skadelistan på hemmalaget är lång och lägg därtill att Yohan Benalouane saknas på grund av avstängning så har ni motiveringen till att ifrågasätta det allt för betrodda hemmalaget. Tvåan är en kul chansspik!

10. QPR - Birmingham 2

Loftus Road bjuder oss på ett möte mellan två formsvaga lag då QPR tar emot Birmingham. Tabellmässigt är det gästerna som stått för en snäppet vassare bedrift så här långt och noteras för 43 poäng jämfört med QPR’s 39 och då hemmalaget har fem raka ligamatcher utan trepoängare ser det intressant ut att ifrågasätta favoritskapet. Birmingham har förvisso inte lyckats besegra QPR på resande fot sedan 2006, men det är “bara” fem försök gjorda sedan dess. Tvåan är en kupongrensare som tilltalar, men om plånboken tillåter ser vi gärna att samtliga tecken åker med här.
 

11. Rotherham - Wigan 1

Nykomlingsmöte är vad som väntar på New York Stadium där Rotherham tar emot Wigan. Gästerna har lyckats något bättre än sina motståndare än så länge, men det är inte tack vare sina insatser på resande fot precis. Av 15 bortamatcher har Wigan bara tagit poäng i tre. Förutom att de båda är nykomlingar så har de en sak till gemensamt och det är att de båda är väldigt mycket bättre hemma än borta, vilket räcker gott för att välja tecken från den här matchen. Ettan är streckad i högsta laget, men den ska med i vår mening då traditionens makt är stor. Har ni möjlighet att gardera så bör ni göra det då det är viktiga poäng på spel. Vårt förslag är att nöja sig med 1X på det större systemet.

12. Sheffield Wednesday - Reading 2

Innan kupongen summeras stannar vi till på anrika Hillsborough Stadium där ett Reading i starkt poängbehov kommer på besök. Gästerna kommer närmast från en 0-0-match mot ett starkt Aston Villa och är väldigt lågt streckade inför mötet med Sheffield Wednesday. Kanske beror det på att hemmalaget har sex raka på Hillsborough utan poängtapp? Möjligt, men även om så är fallet så ser vi ett stort värde i att gå emot det här stora favoritskapet då Reading inte är riktigt så odugliga som streckfördelningen kan tolkas som. Låga 15 procent på bortasegern i skrivande stund tar vi som utgångstecknet här, men på de större systemen placerar vi fler tecken! Börja med X2 då värdet ligger där, men helgardering om plånboken tillåter.

13. Swansea - Millwall 1

Kupongen avslutas på Liberty Stadium där The Swans ska försöka väcka säsongen till liv genom att plocka tre värdefulla poäng mot Millwall. Graham Potters lag är utsedda till hyggligt stora förhandsfavoriter här och vi tror att det är med rätta. Hemma har Swansea haft bra utdelning på slutet och även om de slarvade något mot Birmingham senast där de tappade 2-1 till 2-3 så kom de tillbaka starkt och fick poäng med sig. Millwall har formmässigt en bra trend, men de imponerar föga på resande fot där de bara vunnit en match hittills och kryssat i fyra, resterande nio är förlorade. Vi avlutar kupongen med att spika Potters lag i kraft av hemmaplan!

Kassaskåpet! - Liverpool
Fick slita hårdare än väntat i bortamötet med West Ham och lyckades bara spela in en poäng. Nu tillbaka på Anfield, där gör Liverpool sällan bort sig och ettan utses till kupongens säkraste spik!


 

Varningen! - Reading
Slåss i botten av tabellen och tog poäng senast hemma mot Aston Villa. Sheffield Wednesday är inte riktigt lika utsatta rent tabellmässigt och kanske slappnar av något för mycket. Bra skrällchans till låg procent.


 

96 rader

1. Liverpool - Bournem. 1

2. Huddersf. - Arsenal X2

3. Crystal P - West Ham 2

4. Southamp. - Cardiff 1X

5. Watford - Everton 1

6. Blackburn - Bristol C X

7. Bolton - Preston 1

8. Derby - Hull 1X

9. Nottingh. - Brentford 2

10. QPR - Birmingham 1X2

11. Rotherham - Wigan 1X

12. Sheff W - Reading X2

13. Swansea - Millwall 1

864 rader

1. Liverpool - Bournem. 1

2. Huddersf. - Arsenal X2

3. Crystal P - West Ham 2

4. Southamp. - Cardiff 1X

5. Watford - Everton 1

6. Blackburn - Bristol C 1X2

7. Bolton - Preston 1X

8. Derby - Hull 1X

9. Nottingh. - Brentford 2

10. QPR - Birmingham 1X2

11. Rotherham - Wigan 1X

12. Sheff W - Reading 1X2

13. Swansea - Millwall 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100