Vi inleder veckans Stryktips med EM-kval från sju olika platser i Europa. Här finns det potential för att det ska kunna skrälla. Vi fortsätter i svenska Superettan samt Division 1 och avslutar kupongen med en bergsspik från världsmästerskapen för damer. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 15.59

1. Turkiet - Frankrike 2

Vi börjar i Turkiet med två lag som vunnit sina inledande matcher i gruppen. Hemmalaget har hittills mött Albanien och Moldavien vilka båda enkelt manövrerats bort och nollats. Även i träningskamperna mot Grekland och Uzbekistan har det blivit segrar men motståndet är betydligt tuffare här. Världsmästarna Frankrike har endast en förlust på de 20 senaste matcherna. I både första och andra gruppmatchen stod Mbappé och Griezmann för fullträffar. Turkarna får en hel del spel på sig på grund av hemmaplan vilket gör spiken än mer spelvärd. Tvåa!

2. Grekland - Italien 1

Vi tar oss vidare till ett Grekland som ligger tvåa i gruppen med fyra poäng i bagaget. Detta efter att ha vänt 0-2 till oavgjort i andra halvlek borta mot Bosnien och Hercegovina senast. Fortounis har gjort mål i bägge gruppmatcherna och efter det även hittat rätt två gånger i den grekiska högstaligan. Gästerna från Italien leder gruppen och har en fin målskillnad på 8-0. Innan EM-kvalet började har laget dock haft svårare att sätta bollarna i nät. På de 17 matcher som spelats innan har italienarna bara lyckats göra mer än två mål i ett av mötena. Bortalaget ska vara favoriter men ett varningens finger ska sättas för Grekland. Helgardera och jobba in ettan!

3. Finland - Bosnien 2

I samma grupp ska Finland spela sin första hemmamatch. Laget följde upp förlusten mot Italien med att besegra Armenien där man lyckades få hela sju av sina nio avslut på mål. Den ena av målskyttarna från senast, Fredrik Jensen, har varit skadad sedan början av april. Den andra, Pyry Soiri, har varit bänkad och inte spelat en minut fotboll sedan dess. Bosnien och Hercegovina fick en tidig tvåmålsledning efter 15 minuter mot Grekland men tappade till oavgjort efter en straffsituation i mitten av andra halvlek där Pjanić fick rött kort. Bortalaget har bara en förlust på sina tolv senaste och ska vara favoriter här.

4. Vitryssland - Tyskland 2

Vi byter grupp och hittar ett Vitryssland som ännu inte vunnit i EM-kvalet. I UEFA Nations League har det blivit sex raka utan förlust men mot betydligt sämre lag som San Marino och Luxemburg. Tyskland har bara hunnit med att spela en kamp i gruppen. Nederländerna besegrades då med uddamålet på bortaplan efter Nico Schulz mål i 90:e minuten. Joachim Löws mannar, som får klara sig utan sin förbundskapten här, är en klar spik.

5. Azerbajdzjan - Ungern x

Vi går vidare i EM-kvalet till Grupp E där Azerbajdzjan torskade i premiären mot Kroatien. En tidig ledning byttes ut mot uddamålsförlust i en match där kroaterna var helt dominanta. På hemmaplan har laget inte förlorat sedan 23:e mars förra året utan har sedan dess fyra oavgjorda och två segrar här. Ungern tog överraskande tre poäng hemma mot Kroatien senast, men på bortaplan är statistiken mer dyster. Senast det blev seger på resande fot var i oktober 2016. Utgå från krysset men med tanke på matchen senast så bör garderingen gå mot höger.

6. Estland - Nordirland 2

Vi tar oss tillbaka till Grupp C där Estlands andra match blir mot samma lag som i den första. När lagen möttes förra gången var det Nordirland som tog hem segern. Vinnarna var dominanta matchen igenom och lät inte det dåvarande bortalaget få ett enda skott mot mål i första halvlek. Nordirland har i sin tur spelat ytterligare en match hittills som även den gav tre poäng. Däremot kom lagets senaste bortavinst i september 2017, förra året blev det endast två poäng på fem bortakamper. Gardera snabbt!

7. Skottland - Cypern 2

I Grupp I står just nu hela fyra lag på tre poäng. Här möts två av dom. Senast mot San Marino var Skottland spelmässigt överlägsna men lyckades trots det endast sätta dit två bollar. Cypern i sin tur krossade mikrostaten i första omgången med hela 5-0. Då gjorde Sotiriou två av målen innan han redan i den 26:e minuten var tvungen att bli utbytt. Anfallaren, som till vardags spelar i FC Köpenhamn, har varit skadedrabbad i vår men spelade drygt 20 minuter i klubblaget senast och kommer troligtvis starta här. Laget gjorde en bra andra halva senast mot Belgien och kan mycket väl skrälla här. Utgå från höger och gardera efter storlek på plånboken.

8. Brommapojkarna - Mjällby 1

Vi lämnar EM-kvalet och riktar blickarna mot Sverige och Superettan. Brommapojkarna har nu sex raka matcher utan seger. Laget, som förra säsongen spelade i Allsvenskan, har bara lyckats ta två stycken trepoängare på de elva omgångar som spelats. Däremot har det blivit en hel del uddamålsförluster och i den senaste matchen, som var mot Trelleborg, var BP det spelförande laget. Backen Ali Suljic åkte på ett gult kort då och är avstängd här. Gästande Mjällby befinner sig i andra delen av tabellen. De sju senaste matcherna har slutat med seger och nykomlingarna från Division 1 ligger på en andraplats i tabellen. Mittfältarna Nilsson och Vagic, som tillsammans stått för fem fullträffar hittills, är avstängda hos bortalaget. Två nykomlingar från olika ligor där det snart måste vända för hemmalaget. Dessutom fint spelvärde på ettan. Spik!

9. Västerås - IK Frej X

Västerås har även dom bara två segrar i år. Däremot spelar laget väldigt tight. Sex av matcherna har blivit oavgjorda varav fyra av dessa slutat mållöst. IK Frej vann senast borta mot Degerfors efter en jämn drabbning. Täby-laget har bara förlorat en gång på de senaste åtta omgångarna. Däremot har det även här blivit en hel del oavgjorda resultat och krysset är ett solklart utgångstecken. Ska det garderas på stora systemet är det lika bra att ta streck åt alla håll då det kan gå hur som helst.

10. Ljungskile - Landskrona 1

Vi tar oss ner till Division 1 Södra där Ljungskile tagit tio poäng på de senaste fyra omgångarna. Jesper Westermark, som förra säsongen spelade i GAIS, värvades för att göra mål och hittills har det blivit sju fullträffar. I de senaste två matcherna har anfallaren stått för två fullträffar per match och det här är en spelare att se upp med. Landskrona har två raka förluster vilket är årets enda. Amr Kaddoura har varit tät i målet och bara släppt in sju mål på de nio matcher han startat. Målvakten har även stått för ett mål framåt när han satte kvitteringen i 92:a minuten borta mot Värnamo. Landskrona har ännu inte torskat på bortaplan och ettan behöver garderas snabbt!

11. Gefle - Sollentuna 2

Vi tar oss vidare till den norra delen av Division 1. Gefle förlorade senast borta mot Umeå efter två raka segrar. Tre av lagets fyra trepoängare har kommit på hemmaplan. Sollentuna har nu en svit på fyra matcher utan förlust. Efter att inte gjort mer än ett mål i matcherna innan så gick proppen ur senast mot Sylvia. Hela sex bollar trillade in i nät vilket även följdes upp med ytterligare sex fullträffar i Svenska Cupen. Om målfyrverkeriet håller i sig kan det bli en spännande afton för ett bortalag som är alldeles för lågt spelat. Utgå från höger!

12. Karlslund - Linköping City X

I samma serie hittar vi ett Karlslund med hela sju oavgjorda resultat efter de elva omgångar som spelats. Årets enda förlust kom för två veckor sedan borta mot Team TG FF. Avslutningen senast mot Rynninge blev en stökig historia där det delades ut hela fyra röda kort på övertid. Backen Anton Olsson och målvakten Jakob Kindberg fick var sitt och är avstängda här. Dessutom saknas även Simon Gefvert efter för många gula. Det öppnar upp för bortalaget som inte vunnit på en månad. Innan dess hade laget fyra segrar i rad och det gäller att hitta tillbaka dit. Förra året slutade bägge mötena lagen emellan oavgjort men då Karlslund är desarmerat i defensiven ska även tvåan med till ett mycket fint spelvärde.

13. Norge Dam - Nigeria Dam 1

Vi avslutar kupongen med en match från VM för damer. Norge spelade träningsmatch mot ett afrikanskt land så sent som i söndags och segrade då med klara 7-2 mot Sydafrika. Isabell Herlovsen gjorde då hela tre av målen. Dessutom har 30-åringen redan hittat rätt med fyra bollar på de nio matcher som spelats i ligan. Senast Nigeria spelade mot Sydafrika var i Afrikanska Mästerskapen i december och då blev det straffläggning efter en match som slutat 0-0. Norska damerna ska bara vinna och det till ett fint spelvärde. Spik!

Kassaskåpet! - Norge

VM i fotboll börjar med en mumsbit för de norska damerna. Hittills under åren har det blivit ett VM-guld, ett OS-guld, två EM-guld och hela sex medaljer i de andra valörerna för ett Norge som alltid håller en hög nivå. 38-rankade Nigeria är förvisso det bästa damlandslaget i Afrika men här finns inget att hämta.

Varningen! - Cypern

Cypern gjorde en bra andra halvlek senast mot Belgien där laget saknade sin anfallare Pieros Sotiriou. Här är han tillbaka och skulle laget komma upp i samma nivå som senast så kan det räcka väldigt långt. Dessutom verkar Skottland i sin tur ha lite problem med målskyttet. Laget lyckades bara göra två mål trots stort övertag mot San Marino.