Vi bjuds på en alldeles enastående omgång av Stryktipset denna lördag, där vi inleder med FA-cupen för att raskt gå vidare till Premier League och slutligen landa i Championship. Kan det bli bättre? Det skulle då vara om det fanns en jackpot på 12,5 miljoner kronor, som denna lördagskupong har. Nu kör vi igång!

Spelstopp: 15.59

 

1. Manchester City - Brighton 1

Lördagens Stryktips inleds med att vi får äran att bege oss till London och Wembley för FA-cupsemifinal där The Blues ställs mot The Seagulls. Sergio Agüero och hans lagkamrater har imponerat stort och vunnit sina sju senaste tävlingsmatcher. Brighton kämpar på i ligan och ser ut att klara sig kvar - att slå City här skulle naturligtvis förgylla deras säsong något alldeles extra. Det kommer dock inte att ske: Pep Guardiolas mannar är helt enkelt för starka och deras väg till finalen är spikrak. Kassaskåpet!

 

2. Bournemouth - Burnley 12

Låt oss gå vidare till helgens Premier League-spel. The Cherries tippas vara favoriter i denna drabbning och sett till tabelläget (12:e- respektive 17:e-plats) är detta en korrekt analys. Det man dock missar då är att bortagänget har betydligt mer att spela för: vartenda poäng är livsviktigt för att de ska hålla kvar sig över nedflyttningsstrecket. Dessutom har de en seger i bagaget (2-0 mot Wolves) och vann senaste gången de mötte Bournemouth (4-0). De fem senaste inbördes mötena har slutat oavgjort exakt noll gånger - ducka därför krysset och spela 1/2. 

 

3. Huddersfield - Leicester 2

The Foxes är långt ifrån den drömform de hade 2015/16 då de, helt från ingenstans, tog hem ligatiteln, men befinner sig ändå på en fullt respektabel niondeplats. Nu ska de kliva in på John Smith’s Stadium och möta The Terriers. Ligajumbon Huddersfield har det uppenbarligen tufft (ligger man sist har man tydliga problem) med fyra raka nederlag. Brendan Rodgers boys har å sin sida vind i seglen med tre vinster i följd och lär ha byggt ut den sviten ytterligare efter helgens spel. Spika tvåan!

 

4. Newcastle - Crystal Palace 1X*

The Magpies mot The Eagles (fotbollsklubben alltså - ej att blanda ihop med det amerikanska countrybandet). Teamen kommer från varsin tuff match (Arsenal och Chelsea) där de båda kammade noll. De ligger på 13:e respektive 14:e plats och skiljs åt av endast en poäng. Vid de två senaste mötena lagen emellan har resultatet landat på oavgjort (0-0 och 1-1) och det mesta tyder på att även detta blir en jämn kamp. Att matchen spelas på St James’ Park talar naturligtvis till Newcastles fördel. Utgå från 1X men gardera fullt ut om det finns utrymme i budgeten.

 

5. Birmingham - Leeds 2

Då kliver vi ned en division till Championship där The Blues ställs mot The Peacocks. Marcelo Bielsa och hans grabbar har flyt och befinner sig på andra plats efter seger i senaste omgången mot Millwall (3-2) och siktet är givetvis inställt på direktuppflyttning. Birmingham kämpar på i tabellens motsatta riktning och har fem poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Dessutom har de förlorat sina fem senaste matcher. Tvåan bör räcka. 

 

6. Preston - Sheffield United 1X

I och med förlusten senast mot Reading (1-2) bröts The Lilywhites förlustfria svit som till slut landade på tolv matcher. I förhandssnacket ses The Blades som knappa favoriter men här väljer vi att simma mot strömmen. Varför? Därför att formen hos Preston trots allt är väldigt fin, man har fördel av hemmaplan och har vunnit tre av de fem senaste mötena mot Sheffield United. Utgå från 1X men att säkra upp med en helgardering är att föredra då detta blir en mycket jämn kamp.
 

7. Sheffield Wednesday - Aston Villa 2

The Owls spelade oavgjort mot Stoke borta på Bet365 Stadium i senaste omgången vilket innebär att de nu har elva matcher utan nollpoängare. Imponerande. Nu ställs de mot The Villans som också har prickat in formen med fem raka trepoängare. I Tammy Abraham har Aston Villa en av ligans vassaste målskyttar (22 mål) och han kommer garanterat att ställa till problem för Sheffield Wednesdays backlinje. Utgå från tvåan och gardera med krysset om möjligheten finns.

 

8. Swansea - Middlesbrough 1X

Graham Potters gäng är redo och välkomnar Britt Assombalonga och hans medspelare till match på Liberty Stadium. Walesarna kommer till spel utan svenske Martin Olsson som är borta resten av säsongen på grund av en hälseneskada. De två senaste drabbningarna lagen emellan har slutat mållöst så vi kan anta att detta blir en tillknäppt tillställning. Rekommendationen blir att utgå från krysset och kombinera med ettan då Swansea sett bra ut den senaste tiden.

 

9. Blackburn - Stoke X2

Ett poäng skiljer mellan lagen vilket antyder att detta blir ett jämnt kalas och att utgången är oviss och detta är en fullt rimlig diagnos. Av de fem senaste mötena har respektive sällskap två segrar vardera. The Potters har fyra raka 0-0 resultat vilket är anmärkningsvärt och säger ganska mycket om vad Nathan Jones har för fotbollsfilosofi. Tony Mowbrays krigare har två raka förluster. Det luktar kryss men fyll ut med tvåan då Stokes form är bättre.

 

10. Brentford - Derby 2

Chelsea-legendaren Frank Lampard har lagt skorna på hyllan och agerar nu tränare för The Rams. De gör en helt okej säsong och befinner sig på sjundeplats vilket är att jämföra med fjolårets sjätte-placering. Man kommer från en fin insats mot Rotherham United (6-0 - hattrick av centertanken Martyn Waghorn) och har fyra matcher utan förlust. Brentford är inne i en tung period och har fyra matcher utan vinst. Tvåan känns het!

 

11. Bristol City - Wigan 1X2

Bristol är klara favoriter i detta möte. The Robins ligger på en femteplats och där vill de naturligtvis stanna då det innebär att de får vara med och kvala om en Premier League-plats. Latics härjar på i ligans nedre skikt och är i behov av poäng för att undvika nedflyttning. De har en vinst och en oavgjord match i bagaget så självförtroende borde vara på topp. Att de vann senaste gången de mötte Bristol ger dem ett psykologiskt övertag. Med tanke på den galna streckningen på ettan måste detta garderas.

 

12. Millwall - West Bromwich 2

James Shans killar kliver in i denna batalj med stort självförtroende då de har tre raka vinster (Birmingham, Brentford och Swansea) i ryggsäcken. De vann senaste drabbningen med The Lions (2-0 efter mål av Kieran Gibbs och Dwight Gayle) och skillnaden i tabellen vittnar om att kvalitén skiljer ganska rejält när man tittar på de båda lagen. Millwall har två raka förluster och det mesta talar för att två blir tre när 90 minuter har spelats. Spika tvåan!

 

13. Rotherham - Nottingham 2

The Millers ligger precis under nedflyttningsstrecket och är i desperat behov av pinnar för att undfly League 1-spel nästa säsong. Martin O’Neills herrar befinner sig på niondeplats men har endast tre poäng upp till sjätteplatsen vilket innebär kval till PL. En match som betyder mycket för bägge lag alltså. Det mest troliga är att bortalaget tar med sig tre poäng men skydda ditt spel med ett kryss om ekonomin tillåter.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Man City

Senast mot Cardiff satt David Silva, Raheem Sterling och Vincent Kompany på bänken vilket säger en hel del om truppen Pep har att förfoga över. Man har siktet inställt på kvadrupeln och lär inte låta Brighton sätta några käppar i hjulet. Solklar etta!

Varningen! - Wigan

Wigan har självförtroende efter fyra poäng på de två senaste matcherna. Man är i behov av poäng och har ett psykologiskt övertag mot Bristol då man vann senaste drabbningen med 1-0. De har goda möjligheter att överraska och sno med sig poäng.

 

Stryktipset 96 rader

1. Man City - Brighton 1

2. Bournemouth - Burnley 12

3. Huddersfield - Leicester 2

4. Newcastle - Crystal P 1X

5. Birmingham - Leeds 2

6. Preston - Sheffield U 1X

7. Sheffield W - Aston V 2

8. Swansea - Mboro 1X

9. Blackburn - Stoke X2

10. Brentford - Derby 2

11. Bristol City - Wigan 1X2

12. Millwall - West Brom 2

13. Rotherham - Nottingham 2

  

Stryktipset 864 rader

1. Man City - Brighton 1

2. Bournemouth - Burnley 12

3. Huddersfield - Leicester 2

4. Newcastle - Crystal P 1X2

5. Birmingham - Leeds 2

6. Preston - Sheffield U 1X2

7. Sheffield W - Aston V X2

8. Swansea - Mboro 1X

9. Blackburn - Stoke X2

10. Brentford - Derby 2

11. Bristol City - Wigan 1X2

12. Millwall - West Brom 2

13. Rotherham - Nottingham X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100