Det är gott och blandat som gäller på Stryktipset. Engelsk fotboll från både League One och Premier League blandas med svensk boll från Allsvenskan och Superettan. Dags att plocka in tretton gröna bockar.

 

Spelstopp: 15:59

 

1. Newcastle - Liverpool 2

Kupongen inleds på St. James Park där titeljagande Liverpool fortsätter jakten på förstaplatsen. Newcastle borta är ingen favoritmotståndare för The Reds som har fyra raka på St James utan seger. Klopps manskap föll tungt på Camp Nou tidigare i veckan efter 3-0-förlusten mot Barcelona och nu ska de hem till ligan igen och här förväntas de leverera tre poäng. Tvåan är såklart svår att blunda för på Stryktipset, men vi väljer att säkra upp med X2.

 

2. Cardiff - Crystal Palace 1

Över till City Stadium i Cardiff. Hemmalaget tar sig an resten av säsongen med kniven mot strupen i jakten på ett förnyat Premier League-kontrakt. Fyra poäng är vad The Bluebirds har upp till säker mark. Gästerna från London befinner sig i ett  säkrare läge och spelar helt utan press. Senaste bortamatchen spelades på Emirates, där The Eagles gick och vann mot Arsenal med 3-2. Löser de poäng för tredje bortamatchen i rad mot ett Cardiff som slåss för överlevnad? Ettan känns rimligast, även om Cardiff inte övertygar!
 

3. West Ham - Southampton X

Londons Olympiastadion bjuder oss på ett möte mellan två formsvaga gäng. Manuel Pellegrini och hans West Ham har en seger på de fem senaste i ligan och den kom senast borta mot Spurs. The Saints har liksom sina motståndare bara en seger på de fem senaste, men är trots formdippen sju poäng ovanför nedflyttningsplatsen. The Hammers blir högt streckade här i kraft av hemmagräs, men vi föredrar att strecka från höger och ser värde i att klicka X2 om tvåan håller sig runt 25% på Stryktipset.

 

4. Wolverhampton - Fulham 1

Nästa stopp gör vi på Molineux Stadium. Där ska redan degraderingsklara Fulham försöka hota ett Wolves som imponerat under säsongen. Fulham är inte bara klara för nedflyttning, de är också ligans sämsta lag på resande fot. En seger och två kryss är deras facit på bortagräs och defensiven har sina brister. Något Wolves säkerligen drar nytta av. Ettan är en vettig spik oavsett hur högt streckas.

 

5. Bristol Rovers - Barnsley 2

Vi lämnar Premier League och hamnar istället i League One. På Memorial Stadium ska ett formstarkt Barnsley hämta tre nya poäng i deras kamp om en direktplats till Championship. Bristol Rovers har bara en seger på de fem senaste och slåss för att undvika nedflyttning, Fyra poäng är vad värdlaget har i försprång inför säsongsavslutningen, men här får de bekänna färg. Tvåan är en vettig spik även om den streckas högt på Stryktipset.

 

6. Charlton - Rochdale 1

The Valley är nästa anhalt och här bjuds vi på ett möte mellan två formstarka lag. Charlton är med i racet om play off-plats och faktum är att Lee Bowyer och hans The Addicks redan säkrat en kvalplats. Nu spelar de “bara” om att hamna så högt upp som möjligt och gör de jobbet samtidigt som toppkonkurrenterna misslyckas kan det räcka till en tredjeplats. Gästerna har hygglig form på resande fot, men är bättre på hemmagräs. Strecka från vänster och sätt stopp efter vad plånboken tillåter. 

 

7. Doncaster - Coventry 1

På Keepmoat Stadium ska Grant McCann och hans Doncaster bara spela in tre poäng för att säkra play off-platsen. Detta mot ett Coventry som tack vare segermissen senast inte har något slutspelsplats inom räckhåll längre. Med andra ord är det ett helmotiverat hemmalag mot ett Coventry som inte har något alls att spela för. Ettan känns bombsäker i Doncaster, men det kan bli nervigt och vi säkrar upp med åtminstone en gardering.

 

8. Plymouth - Scunthorpe 1

Vi fortsätter i League One, men nu är vi i bottenstriden istället. På Home Park har såväl hemma- som bortalag chans att undvika degradering, men då krävs det seger. Frågan är bara vilket lag som mäktar med det. Plymouth har spelat åtta raka utan segerjubel och gästande Scunthorpe har bara mäktat med två poäng på sina tio senaste i ligan. Ovisst och en helgardering är på sin plats här på Stryktipset!
 

9. Portsmouth - Accrington Stanley 1

Kenny Jacketts Portsmouth tar emot ett avhängt Accrington på hemmagräs. Vad talar för att gästerna plockar poäng mot ett topp tre jagande Pompey? Inte mycket. Portsmouth föll förvisso hemma senast, men det var nog endast en dålig dag på jobbet. För att kunna nå tredjeplatsen krävs det mer eller mindre seger här och mot ett omotiverat lag som Accrington finns det inte mycket att ifrågasätta. Ettan är en vettig spik!

 

10. Southend - Sunderland X

Sista stoppet på de brittiska öarna gör vi på Roots Hall, en arena som sväljer 12 392 åskådare. Här slåss värdarna för att hålla sig på rätt sida strecket och detta mot ett Sunderland som “bara” har en slutplacering att spela för. Gästerna har nämligen säkrat en kvalplats, men direktplatsen till The Championship är borta då det blev noll poäng borta mot Fleetwood senast. Sunderland spelar för placering, Southend för överlevnad. Får vi någon vinnare? Gardera friskt!

 

11. Sirius - IFK Göteborg 2

Över till Sverige och Allsvenskan. På Studenternas i Uppsala ska IFK Göteborg försöka plocka andra raka segern och vi tror att Blåvitt löser detta. Sirius har inlett säsongen svagt och noterats för två segrar så här långt. Dessa kom mot AFC hemma och Kalmar borta i säsongsinledningen. Sedan dess har det gått tyngre. Mot Elfsborg senast hade gästande Borås-laget noterats för fyra mål redan innan pausvilan. Blåvitt känns vassare för dagen och tvåan är det tecken som tilltalar mest.

 

12. Mjällby - Örgryte 2

Nästa anhalt är Strandvallen och nu är vi i Superettan. Mjällby har som nykomling i denna serie stått för en helt okej säsongsinledning. Två matcher är vunna och senast blev det 1-0 hemma mot ett offensivt skickligt Degerfors. Vad gäller ÖIS så inkasserades säsongens första förlust senast då de fick se sig besegrade med 2-0 hemma mot Västerås. Här är känslan att gästernas kunnande är högre och vi tror att göteborgarna hittar tillbaka till segerspåret kvickt.
 

13. Västerås - Varberg 2

Sist ut är Solid Park Arena i Västerås. Här är Superettans andra nykomling i farten på hemmagräs mot ett Varberg som stått för en minst sagt stark inledning. Gästerna återfinns i toppen av tabellen och öser in mål för tillfället. 14 framåt på 5 matcher gör dem till både poängbäst och målfarligast. Västerås har också inlett starkt, men inte i samma klass som Varberg. Tvåan lockar, men säkra gärna upp då detta möte känns svårtippat!

 

Spela på Stryktipset här hos Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Portsmouth
Pompey spelar för en eventuell tredjeplats i playoff-spelet och detta mot ett avsågat Accrington. Ettan ska bara sitta!

 

Varningen! - Southampton
Håller sig tvåan under 25% är den ett vettigt tecken att ta med från Olympiastadion i London. West Ham verkar ha svårt att vinna för tillfället.

 

Stryktipset 96 rader

1. Newcastle - Liverpool X2

2. Cardiff - Crystal Palace 1

3. West Ham - Southampton X2

4. Wolverhampton - Fulham 1

5. Bristol Rovers - Barnsley 2

6. Charlton - Rochdale 1

7. Doncaster - Coventry 1X

8. Plymouth - Scunthorpe 1X2

9. Portsmouth - Accrington 1

10. Southend - Sunderland 1X

11. Sirius - IFK Göteborg 2

12. Mjällby - Örgryte 2

13. Västerås - Varberg X2

 

Stryktipset 864 rader

1. Newcastle - Liverpool X2

2. Cardiff - Crystal Palace 1

3. West Ham - Southampton 1X2

4. Wolverhampton - Fulham 1

5. Bristol Rovers - Barnsley 2

6. Charlton - Rochdale 1X

7. Doncaster - Coventry 1X

8. Plymouth - Scunthorpe 1X2

9. Portsmouth - Accrington 1

10. Southend - Sunderland 1X

11. Sirius - IFK Göteborg 2

12. Mjällby - Örgryte X2

13. Västerås - Varberg 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100