Efter landslagsuppehållet återvänder Stryktipset med en traditionsenlig omgång som delas mellan Premier League och Championship. Flera mycket viktiga matcher i tabellernas bottenstrider står på menyn så starka känslor är att vänta.

 

Överlag ser spelarkollektivet ut att ligga rätt på strecken denna omgång men några favoriter med frågetecken kring sig bör kunna fällas. Dessutom kryddas kupongen med 14 miljoner i jackpot. Nu kör vi!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Manchester United - Watford 1

Vi inleder med en av omgångens stora favoriter i form av Manchester United. Solskjaer och hans mannar har stött på ett gupp i vägen efter deras flygande start tillsammans – två raka förluster nu. De röda djävularna borde ha samlat ny energi till detta möte då flera av stjärnorna avstod landslagsspel. Självklart har United därmed bra chans men viss skadeoro råder fortfarande i truppen och Watford är luriga. Ken Sema och hans lagkamrater har stått för några riktigt fina bortamatcher i år och har pressat topp 6-lag tidigare i år. Den givna utgångsettan garderas därmed på stora systemet. 

 

2. Brighton - Southampton 1

Brighton har efter två fullpoängare lyckats skapa utrymme till nedflyttningsplatserna och har i samma veva tagit sig till semifinal i FA-cupen, positiv trend med andra ord. Det innebär också att The Seagulls nu har tre poäng och en match tillgodo på lördagens motstånd. Southampton har även de kravlat ta sig över strecket efter skrällsegern mot Tottenham senast. The Saints har två raka förluster på bortaplan mot toppmotstånd men tog innan dess åtta poäng på fyra bortamatcher och har överlag ett inte alltför tokigt bortafacit i år. Gardering krävs i denna viktiga match!

 

3. Burnley - Wolverhampton 1

Inblandade i streckstriden kring nedflyttningsplatserna är även Burnley som ligger två poäng före Cardiff men med en match mer spelad. Senast blev det hemmaförlust på Turf Moor trots att gästande Leicester fick spela med tio man i princip hela matchen. Den insatsen var inte särskilt smickrande för The Clarets som får söka revansch mot Wolves. Detta Wolves som ständigt fortsätter leverera fina insatser. Senast var det Manchester United som fick se sig besegrade och därmed utslagna ur FA-cupen. Wolverhampton har dock inte mycket att spela för och frågan är hur mycket en bortamatch mot Burnley, som i sin tur lär ge allt, motiverar. Ettan får utgångstipset på Stryktipset denna gång, efter stor tvekan.

 

4. Crystal Palace - Huddersfield 1

Huddersfield stod för en rejäl genomklappning i sista kvarten mot West Ham senast och hamnar allt mer hopplöst efter i bottenstriden. The Terriers har dragits med stora skadebekymmer och det råder frågetecken kring huruvida vilan under landslagsuppehållet lyckats råda bot på detta. Oavsett skadefrånvaro är Terrierna tydliga underdogs här. Förvånande nog är Crystal Palace ligans näst sämsta hemmalag, endast just Huddersfield är sämre. Detta trots att Selhurst Park är känt för sin otroliga stämning. Det reser ett frågetecken i en match som annars borde ha en given utgång. Palace har mer att spela för, har ett bättre lag och spelar på hemmaplan. The Eagles svaga hemmafacit till trots är de en motiverad favorit och spik.

 

5. Leicester - Bournemouth 1

Två lag i tabellens mittskikt möts i en drabbning där främst äran står på spel. Bournemouth har fått tillbaka offensivt viktiga spelare från skadefrånvaro vilket kan ge energi till säsongsavslutning. Skadesituationen är dock långt ifrån fläckfri där flera defensiva pjäser saknas. Leicester saknar i sin tur viktiga mittbacken Harry Maguire som drog på sig rött kort efter fyra minuter senast. Trots detta lyckades The Foxes bortaslå Burnley, frågan är om det säger mest om Leicester eller Burnley för dagen. En positiv trend har det oavsett varit för Brendan Rodgers sedan han tog över 2016 års mästare. Bournemouth har endast tagit poäng i en av sina tio senaste bortamatcher, och då mot ligans sämsta hemmalag, vilket gör ettan till ett givet utgångstips

 

6. West Ham - Everton 2

Ytterligare ett möte mellan två mittenlag som rent tabellmässigt inte är av större vikt. West Ham var senast mycket nära att tappa poäng mot tabelljumbon Huddersfield, som dock klappade ihop totalt sista kvarten. Det var trots allt starkt att lyckas vända och Hammers fina hemmafacit står sig. Everton kommer från en mycket fin seger mot Chelsea och känns överhuvudtaget på gång. Försvaret är en aning skakat då Yerry Mina saknas såväl som potentielle ersättaren Jagielka. Det finns även frågetecken kring André Gomes och Lucas Dignes deltagande. Högst spelvärde ligger i tvåan vilket gör detta till utgång i denna ovissa drabbning.

 

7. Aston Villa - Blackburn 1

Formsvaga Blackburn, med sju förluster på de senaste nio matcherna, åker till Birmingham. Där tar Aston Villa emot med fyra raka segrar i bagaget. Det har gjort att Villa knipit greppet om den sista platsen i det oerhört tighta playoff-racet. Till denna match ser The Lions ut att få tillbaka målsprutan Terry Abraham vilket blir ytterligare en injektion till en offensiv som sett riktigt vass ut på sistone. Båda lagen har dock fortfarande en hel del skadefrågetecken i truppen. Blackburn har elva poäng ned till negativa strecket och därmed inte mycket att spela för i detta läge av säsongen. Ettan är ett mycket starkt spikförslag trots att den ser ut att bli överstreckad.

 

8. Leeds - Millwall 1

De långvariga serieledarna Leeds har halkat efter den senaste tiden och efter förlusten mot Sheffield United behöver de poäng här för att haka på i striden om direktkvalificering. Som om förlusten inte vore nog fick The Whites dessutom förstemålvakten Casilla utvisad vilket gör att han missar detta möte, för Millwall saknas viktige vänsteryttern Shane Ferguson. The Lions har en poäng tillgodo till nedflyttningsstrecket så det är mycket viktiga poäng för båda lagen på spel. Bielsas gäng är motiverade storfavoriter på hemmaplan men några av omgångens stora favoriter måste försöka fällas. Mot ett toppmotiverat och underspelat Millwall höjs ett varningens finger.

 

9. Middlesbrough - Norwich 2

Serieledarna, tillika seriens bästa bortalag, gästar Middlesbrough och det med sex raka segrar i ryggen. För hemmalaget har det gått trögare på slutet med tre raka förluster. Försvarsspelet har stundtals sett rejält svajigt ut och det blir här en utmaning att motstå skytteligaledaren Teemu Pukki. Trots sin fina placering i tabellen är Boro endast ligans 16:e bästa hemmalag vilket gör att The Canaries är det klara utgångstipset här. Matchen ser ut att bli någorlunda jämnspelad vilket gör tvåan till ett bra spikförslag till runt 40 procent.

 

10. Nottingham - Swansea 2

Swansea kommer från en stark insats där de i FA-cupen pressade Manchester City rejält. Möjligen kan det ge en energiinjektion till Graham Potters mannar som befinner sig i ingenmansland i tabellen. Detsamma går inte att säga om Forest som, trots en blygsam elfteplats, endast är tre poäng från playoff-spel. Nottingham har varit riktigt starka på hemmaplan i år men fick i senaste matchen på City Ground ge sig mot formstarka Villa. Efter det stod Forest för en svag insats mot Ipswich där de ska vara glada för poängen. Tvåan understreckas och här försöker vi jobba in en skräll.

 

11. Reading - Preston 2

Preston har visat fin form hela året och knackar därmed på dörren till playoff-spelet. Sex raka bortasegrar inger respekt, dock har inte motståndet varit det allra värsta. De gästar nu Reading som kommer med en kämpig skadelista och ett svagt hemmafacit denna säsong. För The Royal är varje match nu livsviktig med endast en poäng ner till strecket. Kan den desperationen vara tillräcklig för att plocka poäng här? Mest troligt inte, Preston utgör det givna utgångstipset men någon given spik är det inte.

 

12. Sheffield United - Bristol City 1

Ligans bästa hemmalag bjuder in till kamp på Bramall Lane. Överhuvudtaget har United visat mycket fin form de två senaste månaderna och innehar nu en av de två direktkvalificeringsplatserna. Motsatt formkurva återfinns hos Bristol. Efter en fantastiskt fin start på året står nu The Robins med sex raka matcher utan seger. Att det finns kvalitet i truppen vet vi dock sen tidigare. Sheffield slog senast Leeds trots endast ett avslut på mål. Här får The Blades klara sig utan Premier League-lånet Gary Madine men med Billy Sharp på topp är anfallet ändå starkt. Ettan ser svårfälld ut.

 

13. Stoke - Sheffield Wednesday X

Stoke har inte släppt in mål på fyra matcher, å andra sidan har de heller inte lyckats göra några på de tre senaste. Inte ett pålitligt utgångstips med andra ord. Wednesday har varit ett av ligans starkaste lag sedan Steve Bruce tog över tränarrollen. 14 mål på de senaste sju matcherna har The Owls stått för och har en fin bredd bland målskyttarna. Det återstår att se om facit kvarstår mot försvarsstarka Stoke. Båda lagen spelar ofta oavgjort så krysset får bli förstatecknet här.

 

Kassaskåpet! - Aston Villa

Aston Villa kommer med full form och fyra raka segrar. När motståndet utgörs av ett formsvagt Blackburn med lite att spela för är spiken given.

 

Varningen! - Swansea

Swansea kommer från en kanoninsats senast, vilket inte kan säga om deras motstånd här. Walesarna blir understreckade och utgör därmed ett spännande utgångstips.

Gå till Svenska Spel här för att fylla i kupongen!

 

Stryktipset 96 rader

1. Man United - Watford 1

2. Brighton - Southampton 12

3. Burnley - Wolverhampton 12

4. Crystal P - Huddersfield 1

5. Leicester - Bournemouth 1X

6. West Ham - Everton 1X2

7. Aston Villa - Blackburn 1

8. Leeds - Millwall 1X

9. Middlesbrough - Norwich 2

10. Nottingham - Swansea 12

11. Reading - Preston 2

12. Sheffield U - Bristol C 1

13. Stoke - Sheffield W X

 

Stryktipset 864 rader

1. Man United - Watford 1X

2. Brighton - Southampton 1X2

3. Burnley - Wolverhampton 12

4. Crystal P - Huddersfield 1

5. Leicester - Bournemouth 1

6. West Ham - Everton 1X2

7. Aston Villa - Blackburn 1

8. Leeds - Millwall 1X

9. Middlesbrough - Norwich 2

10. Nottingham - Swansea 1X2

11. Reading - Preston X2

12. Sheffield U - Bristol C 1

13. Stoke - Sheffield W X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100