Dags för Stryktipset igen! Såväl Premier League som Championship ger sig in i slutskedet vilket bäddar för intressanta och viktiga matcher. Speciellt det ovissa mötet mellan Bristol City och Derby, där den sista playoff-platsen står på spel, ska bli mycket spännande att följa. Även Allsvenskan bidrar med en match vilken utkämpas mellan två lag med fina säsongsinledningar i ryggen.

 

Och som om detta inte vore nog kryddas potten av en jackpot på 14 miljoner vilket höjer spelvärdet i omgången ytterligare. Vår oddsgenomgång av alla matcher finns att läsa här. Nu kör vi!

Spelstopp: 15.59

 

1. Brighton - Newcastle 2

Sex förluster och en oavgjord, noll mål – så lyder Brightons facit de sju senaste matcherna, där inkluderas tre raka förluster på hemmaplan. Ändå blir de i detta möte spelade till klara favoriter. Anledningen till detta är till stor del att The Seagulls lär vara toppmotiverade då de endast har tre poäng till nedflyttningsstrecket. Newcastle är dock ett mycket bättre lag som har ett par fina månader bakom sig. Motivationen talar såklart inte till skatornas fördel men de ska ändå kunna vara favoriter här.

 

2. Crystal Palace - Everton 2

Ja, vad ska man säga om detta Everton? Efter att ha besegrat Chelsea och Arsenal åker laget och gör en total plattmatch mot nästjumbon Fulham. Detta följs sedan upp med att Marco Silvas gäng kör över Manchester United fullständigt. Sammantaget får ändå sägas att de imponerat på slutet. Även Crystal Palace kommer från en fin insats då de senast slog Arsenal borta. Hemmastatistiken är dock inte särskilt smickrande – näst sämst i ligan faktiskt. Matchen är i princip helt jämnspelad och bör väl så också vara. Everton får dock efter stor tvekan utgångstipset.

 

3. Fulham - Cardiff 2

Ett riktigt bottenmöte där Cardiff är de enda som har någonting att spela för. Bortalaget har endast tre poäng upp till Brighton och detta möte med redan nedflyttningsklara Fulham får ses som den givna biljetten för att kunna rädda kontraktet. Det bakvända är att hemmalaget lyckats lyfta sina prestationen avsevärt sedan nedflyttningen blev klar, möjligen för att de nu kan spela utan press. Varken Fulhams hemmastatistik eller Cardiffs bortastatistik skrämmer någon, men det gyllene läge som denna match innebär för gästerna borde tala till deras fördel.

 

4. Southampton - Bournemouth 1

Southampton har i säsongen slutskede visat det många misstänkt – att det finns ett riktigt kompetent PL-lag där någonstans. Nu har The Saints sex poäng ned till nedflyttningsstrecket vilket borde vara en motivationsfaktor så god som någon inför detta möte. Bournemouth befinner sig på säkrare mark men det är knappast på grund av lagets insatser de senaste veckorna. Förutom urladdningen mot Brighton näst senast har The Cherries endast lyckats slå jumbon Huddersfield på sina senaste elva matcher. Southampton känns klart vassare för dagen och har mer att spela för. Ettan blir överstreckad men är sannolik.

 

5. Watford - Wolverhampton 2

Ett intressant möte mellan två av säsongens positiva överraskningar väntar. Wolves fortsätter skörda sina offer bland topplagen. I onsdags var det Arsenal som besegrades vilket gör att gästerna har grepp om sjundeplatsen, precis framför hemmalaget. Lagen möttes så sent som den sjunde april då Watford efter sen kvittering lyckades slå ut Wolves ur FA-cupen. The Hornets får här klara sig utan kapten Troy Deeney vilket är ett tungt avbräck. Ettan på Stryktipset ser ut att bli överstreckad vilket gör att tvåan förespråkas i denna öppna historia.

6. Birmingham - Wigan 1

På sjuttonde och artonde plats hittar vi Birmingham respektive Wigan och endast två poäng skiljer lagen. Upplagt för hett möte i säsongens slutskede? Nej, det är nog att hoppas på för mycket då lagen har säkrat kontraktet. Fin form har de båda dock visat – hemmalaget kommer till detta möte med fem raka utan förlust, samtidigt som gästerna har två raka. Sett över hela säsongen har Wigan ligans sämsta bortafacit. På lagets senaste resa skrällde de dock stort och besegrade Leeds. Här ser The Latics ut att få klara sig utan Michael Jacobs och Anthony Pilkington vilket försämrar chanserna till ytterligare bortapoäng. Ettan blir utgångstips.

 

7. Bristol City - Derby 1

Ett otroligt viktigt och kittlande möte väntar oss i Bristol. The Robins återfinns för närvarande på åttonde plats men har endast en poäng upp till den sista playoff-platsen där vi finner just Derby. Frank Lampards mannars bortafacit är inte mycket att skryta med, inte en ligaseger utanför Pride Park Stadium under 2019. Bristol har å sin sida haft det tufft på hemmaplan med en seger på de sju senaste.  Duane Holmes har saknats på bortlagets mittfält de senaste matcherna och risken finns att de fortsatt får klara sig utan honom. Allt kan hända i detta mycket laddade möte men Derbys bortastatistik går inte att blunda för.

 

8. Middlesbrough - Reading 1

Reading har efter fyra matcher med poäng i princip säkrat kontraktet, en poäng här räcker dock för att vara helt klara så laget lär vara taggat. Middlesbrough kämpar med flera skador i backlinjen vilket försvårar för dem i jakten på sista playoff-platsen, ska de ta den måste de nog vinna här. Boro har dock haft det tungt på hemmaplan i år, speciellt för ett lag som slåss om avancemang. Hemmalaget blir stora favoriter här men med tanke på skadeläge, hemmastatistik och bortalagets tabelläge kittlar det att gardera med krysset som blir understreckat. Reading har spelat oavgjort hela elva gånger på bortaplan i år!

 

9. Norwich - Blackburn 1

Blackburn åker österut med gott om självförtroende efter fyra raka segrar. Här tror jag dock segertåget tar stopp. Serieledande Norwich behöver endast en poäng för att säkra PL-avancemang. Med deras mått mätt har det gått lite tyngre för The Canaries på slutet med fyra raka kryss, innan dess stoltserade laget med imponerande åtta raka segrar. Blackburn har strålande form men Norwich har mer att spela för, ett bättre lag samt hemmaplansfördel. Jag behöver inte fler anledningar än så för att hamra in spiken.

 

10. Preston - Sheffield Wednesday 2

Upp som en sol, ned som en pannkaka, ungefär så kan man väl sammanfatta Prestons 2019. Efter en fantastisk start på året har laget nu tappat formen helt. Desto stabilare ser det då ut för gästerna. Efter en svag höst har Wednesday en riktigt fin vår i ryggen och nosar därmed på playoff-plats dock utan riktig möjlighet att utmana. Båda lagen dras med stora skadebekymmer vilket gör att mötet känns öppet. Strecken på Stryktipset ser ut att hamna rätt vilket gör att inget tydligt drag finns. Gardering rekommenderas.

 

11. QPR - Nottingham 2

Martin O’Neill har inte lyckats lyfta Nottingham sedan han tog över och säsongen får ses som en besvikelse. Speciellt bortaspelet har varit riktigt svagt och tre segrar på 22 försök är knappast godkänt. Nu åker Forest till huvudstaden för att bättra på den statistiken. Mot ett skadeskjutet och hemmasvagt QPR är det långt ifrån omöjligt att de lyckas. Inget av lagen har något att spela för och sådana tillställningar är alltid svåra att räkna på, dessutom har inget av lagen visat någon större form på slutet. Spelvärdet på Stryktipset ligger i tvåan vilket därmed blir utgångstipset.

 

12. Swansea - Hull 1

Swansea har tack vare en rad fina insatser på slutet en teoretisk, men inte speciellt realistisk, chans att knipa en playoff-plats. Den motivationen, formen, plus hemmaplan gör att Graham Potters gäng är berättigade storfavoriter och ett spikförslag här. Hull har haft det lite kämpigt och slarvat en hel del på slutet. Känslan är att laget redan ser säsongen som avslutad vilket har resulterat i tre raka förluster. Sju förluster på tigrarnas åtta senaste bortamatcher talar knappast till deras fördel. Nej, på Stryktipset spikas ettan utan större tvekan.

 

13. Sirius - Elfsborg 2

Två lag som inlett den allsvenska säsongen på ett positivt sätt. Så sent som i onsdags lyckades Elfsborg göra fyra mål då de besegrade Örebro hemma, Sirius spelade i sin tur oavgjort i Falkenberg. Det täta matchandet bör drabba Sirius hårdare som har en tunnare trupp med vissa skadebekymmer. Boråsarna känns snäppet vassare och till drygt 30 procent i skrivande stund ligger det fint spelvärde i tvåan. Kan vara en chansspik på Stryktipset.

 

Kassaskåpet! - Swansea

Swansea måste gå i stort sett rent för att ha chans på playoff-plats, därför räknar jag med att de bara går ut och kör inför hemmafansen här. Walesarna har visat fin form och detsamma kan inte sägas om deras motstånd på lördag. Potter och grabbarna löser detta.

 

Varningen! - Reading

Tabellplaceringen indikerar att Reading stöter på stentufft motstånd på lördag, Middlesbroughs hemmastatistik säger dock något annat. Seger för gästerna blir svårt men oavgjort räcker för att säkra kontraktet och The Royals har en vana att spela just oavgjort på bortaplan. Många spikar Boro och till runt 15 procent är krysset mycket intressant på Stryktipset.

 

Stryktipset 96 rader

1. Brighton - Newcastle 12

2. Crystal P - Everton 12

3. Fulham - Cardiff 2

4. Southamp. - Bournem. 1

5. Watford - Wolves 2

6. Birmingham - Wigan 1

7. Bristol City - Derby 12

8. Mboro - Reading 1X

9. Norwich - Blackburn 1

10. Preston - Sheff W 1X2

11. QPR - Nottingham 12

12. Swansea - Hull 1

13. Sirius - Elfsborg 2

 

Stryktipset 864 rader

1. Brighton - Newcastle 12

2. Crystal P - Everton 12

3. Fulham - Cardiff 12

4. Southamp. - Bournem. 1

5. Watford - Wolves 12

6. Birmingham - Wigan 1

7. Bristol City - Derby 12

8. Mboro - Reading 1X2

9. Norwich - Blackburn 1

10. Preston - Sheff W 1X2

11. QPR - Nottingham 1X2

12. Swansea - Hull 1

13. Sirius - Elfsborg 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100