Stryktipsomgången denna lördag delas mellan FA-cupen och Championship. Kombinationen England och cuper innebär alltid skrällpotential, omgångens jätte Manchester City känns dock svårstoppade. I övrigt ser vi en mycket intressant match i toppskiktet av Championship där Sheffield United utmanar Norwich om direktplatsen till Premier League. Värt att tänka på är att oavgjorda matcher i FA-cupen leder till omspel, vilket motiverar lagen att undvika kryss.

Spelstopp: 15.59

1. Manchester City - Burnley

City visade i senaste omgången att man tar FA-cupen på allvar då Rotherham enkelt städades undan med hela 7-0. Förhoppningen lär vara att göra något liknande här, avgöra tidigt för att sedan kunna spara krafter i andra halvlek då de regerande mästarna har Premier League-match redan på tisdag. Samma sak gäller för Burnley som kämpar för att hålla sig borta från nedflyttningsplatserna. Frågan är hur detta påverkar respektive tränares laguttagning till denna match. Troligtvis kan det bli rotationer vilket borde innebära en ännu större vinstchans för City som har en helt annan truppbredd än Burnley. Ettan är tråkig, men trolig.

2. Millwall - Everton

Millwall har visat fin form efter jul vilket inneburit viktiga poäng i Championships bottenstrid. Senast lyckades The Lions knipa poäng borta mot topplaget Middlesbrough. Everton har å sin sida haft det betydligt svajigare den senaste månaden, speciellt på bortaplan. Faktum är att de bara vunnit två bortamatcher på hela säsongen. Båda lagen kommer till spel efter en hel veckas ledighet och med nästan helt skadefria trupper. Everton bör naturligtvis vara det bättre laget men deras svaga bortafacit gör en gardering given.

3. Newcastle - Watford

Ken Semas Watford åker till St James’ Park med vind i ryggen. The Hornets har varit en av säsongens positiva överraskningar och deras fina bortastatistik är en av anledningarna. Här tar de sig an ett Newcastle som det stormar en hel del kring. The Magpies har endast vunnit tre hemmamatcher denna säsongen är därmed ett av de sämsta hemmalagen i Premier League. En av de sällsynta segrarna kom dock senast de tog emot Watford. Det var en match där Watford hade klart spelövertag och känslan är att samma scenario kan uppstå här. Bålgetingarna är i våra ögon favoriter inför matchen och då tvåan ser ut att bli understreckad utgör den en rolig chansspik.

4. Portsmouth - QPR

League One-ledarna Portsmouth lyckades slå ut Championship-topparna Norwich och får därmed ge sig av till London för att möta QPR. Londongänget dras med skador i samtliga lagdelar men har ändå klarat sig bra igenom de senaste veckornas tuffa spelschema. Möjligen börjar den pressade spelartruppen göra sig påmind då laget senast gjorde en riktig plattmatch mot Preston. Portsmouth kommer, liksom QPR, med två raka förluster så båda lagens form är svår att lita på. Med tanke på skadeläget känns det inte omöjligt att Portsmouth kan fälla ytterligare ett gäng från Championship.

5. Shrewsbury - Wolverhampton

På 17:e plats i League One, där hittar vi Shrewsbury, med ligans sämsta bortafacit. Ändå lyckades de slå ut Stoke, på just bortaplan. FA-cupen när den är som bäst! Nu tar de emot Premier League-niorna Wolverhampton och det borde naturligtvis bara kunna sluta på ett sätt. Det enda frågetecknet för Wolves är möjligen att de har match igen så snart som på tisdag och därmed kanske inte går in i detta möte med varken bästa fokus eller startelva. De har dock en skadefri trupp så även med rotationer borde tvåan var stabil. Tvåan ser ut att bli understreckad till dryga 50 procent och är given att gå på.

6. Brighton - West Bromwich

Brighton svävar lite i ingenmansland i Premier League-tabellen och borde därmed prioritera FA-cupen högt. För West Bromwich ser det annorlunda ut där varje poäng är viktig i Championships toppstrid. De har dock en vecka på sig att samla krafterna efter detta och borde kunna formera bästa möjliga elva. Båda lagen dras dock med en del skador så vissa förändringar lär vara att vänta. Hemmaplansfördel för Brighton, där de gjort det bra i årets Premier League mot flera tuffa konkurrenter. Senast var det en straff som krävdes för att Liverpool skulle lyckas slå dem. Brighton tippas men osäkerhet kring skadeläge plus ett West Brom i fin form lockar till gardering.

7. AFC Wimbledon - West Ham

League One-jumbon AFC Wimbledon har tagit sig till 16-delsfinal och tar där emot West Ham. Londonlaget har en ganska gedigen skadelista men har trots det gått riktigt bra i ligan i december och januari. Wimbledon har visat allt bättre hemmaform efter en smått katastrofal inledning på säsongen men ligger trots det klart sist i tabellen. Det gör att Dons måste kriga för varenda poäng och med en ligamatch så sent som i tisdags i benen är frågan hur mycket energi de har råd att lägga på en, på förhand, omöjlig uppgift i FA-cupen. Oavsett bör klasskillnaden göra sig gällande här och allt annat än en tvåa får ses som en superskräll. Spik!

8. Norwich - Sheffield United

En oerhört viktig match i Championship-toppen där Sheffield ligger tre poäng bakom Norwich i jakten på Premier League-avancemang. Norwich kommer till mötet med en fin insats mot Birmingham i ryggen, möjligen var det vad laget behövde för att vända den lite negativa trend de haft den senaste månaden. För Sheffield ser vi det motsatta scenariot. Efter fyra raka segrar i Championship åkte de senast på förlust mot Swansea. Hemmaplansfördelen talar naturligtvis för The Canaries men de dras med tuffa skador på många betydande spelare. Norwich tippas men gardering är på sin plats.

9. Aston Villa - Ipswich

Tabelljumbon Ipswich kämpar för att undvika nedflyttning men är inte inne i någon positiv trend, fem förluster på de sex senaste matcherna. Inte heller Aston Villa har imponerat på slutet men stod för en fin upphämtning senast mot Hull City. Tammy Abraham fortsätter också vara glödhet i anfallet. Villa har fått klara sig utan den viktiga duon Tuanzebe och Grealish under de senaste veckornas intensiva matchande. Duon är fortfarande frånvarande men laget har nu en betydligt lugnare period så truppen borde vara pigg. Då borde inte Ipswich ställa till med några större svårigheter. Etta!

10. Blackburn - Hull

Två lag med fin form som gör upp på Ewood Park. Hull får ses som ligans allra formstarkaste lag då man radade upp sex raka segrar innan den senaste omgångens kryss mot Villa. Lagen ligger på samma poäng i tabellen och denna match blir oerhört viktig för vilka som tar chansen att haka på i kampen om kvalplatserna till Premier League. Lite osäkerhet råder i Hull-lägret efter att såväl högerytter Bowen som mittback de Wijs utgick skadade senast. Oviss match på förhand där skadeläge och hemmaplan talar för de blåvita men Hulls fina form är svår att ignorera. Helgardering!  

11. Rotherham - Leeds

Efter två gula kort senast får Pontus Jansson sitta på läktaren då Leeds gästar Rotherham. Detta är naturligtvis kännbart för serieledarna som svajat en del de senaste veckorna. Bielsas gäng har dock haft ett tufft spelschema och en del skadebekymmer så de bör kanske inte lastas allt för hårt. Rotherham har varit svårbesegrade på hemmaplan i år och har plockat en hel del kryss, dock utan att stöta på många av de riktiga topplagen. Leeds är klara favoriter och på de mindre systemen utgör tvåan en sund spik. På större system kan det dock locka med ett kryss.  

12. Nottingham - Wigan

Nottingham hade båda försvararna Darikwa och Fox avstängda senast och såg skakiga ut bakåt mot ett Bristol som till slut lyckades trycka in 0-1. Nu är laget återställt igen och får gälla som klara favoriter här. Wigan har ett mycket svagt bortafacit i år med elva förluster på fjorton matcher. Vid lagens tre senaste möten har Wigan faktiskt plusstatistik med en seger och två oavgjorda, alla dessa har dock avgjorts på deras hemmaplan. Åter på City Ground har Forest goda möjligheter att vinna detta och haka på i toppstriden. De ser dock ut att bli överstreckade och garderas med ett kryss på stora systemet.

13. Stoke - Preston

Båda lagen kommer från seger senast efter en svag period innan dess. Stoke lyckades avgöra mot Leeds efter att Pontus Jansson dragit på sig sitt andra gula kort. Detta var en match där de endast hade 29 procent bollinnehav på hemmaplan, samma scenario lär vi inte få se på lördag. Prestons bortafacit är inte speciellt starkt i år men de har ändå lyckats överraska vid ett par tillfällen. Senast slog de QPR enkelt och i december besegrades mycket hemmastarka Nottingham. Då lagens form är diffus och Stoke ser ut att bli storfavoriter känns det som att en gardering är på sin plats.

Kassaskåpet! - West Ham

Ett lag på Premier Leagues övre halva mot League One-jumbon. Det borde räcka som motivering. Lägg där till Wimbledons tighta spelschema där varje match är livsviktig så borde tvåan vara given här. För West Ham, som ligger i mitten av Premier League-tabellen, borde däremot fullt fokus riktas mot denna match i FA-cupen. Att de i skrivande stund ser ut att landa runt 65 procent är bara att tacka för.

Varningen! - Preston

Preston kommer från en mycket stark bortaprestation mot QPR, upprepar de den insatsen kan de mycket väl gå segrande här. Stokes seger mot Leeds imponerade inte jättemycket och innan dess hade de en riktigt svajig formkurva.

96 rader

1. Man City - Burnley 1

2. Millwall - Everton 12

3. Newcastle - Watford 2

4. Portsmouth - QPR 12

5. Shrewsbury - Wolves 2

6. Brighton - West Brom 12

7. AFC Wimb. - West Ham 2

8. Norwich - Sheffield U 1X

9. Aston Villa - Ipswich 1

10. Blackburn - Hull 1X2

11. Rotherham - Leeds 2

12. Nottingham - Wigan 1

13. Stoke - Preston 1X2

864 rader

1. Man City - Burnley 1

2. Millwall - Everton 12

3. Newcastle - Watford 2

4. Portsmouth - QPR 12

5. Shrewsbury - Wolves 2

6. Brighton - West Brom 12

7. AFC Wimb. - West Ham 2

8. Norwich - Sheffield U 1X2

9. Aston Villa - Ipswich 1

10. Blackburn - Hull 1X2

11. Rotherham - Leeds X2

12. Nottingham - Wigan 1X

13. Stoke - Preston 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100