10 miljoner kronor i jackpot på Stryktipset och kupongen den kryddas med cup-finaler från Spanien, Skottland och Tyskland samt hela åtta matcher från vårt avlånga land. Nu kör vi mot 13 rätt - häng med!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Häcken - IFK Göteborg X

Kupongen inleds på Hisingen i Göteborg där det vankas derby. Två lag med god form är vad som möts på Bravida Arena och här är det fullt ställ åt alla håll. Häcken får klara sig utan Juhani Ojala i försvaret, vilket naturligtvis är ett avbräck för Alms mannar. Blåvitt har sju raka utan nederlag och även om nigerianen Yusuf uppges vara tveksam till spel i detta derby tror vi att poängchansen bör anses som god ändå då formen är stark. Gardera friskt är att rekommendera direkt i öppningsmatchen!

 

2. Helsingborg - Falkenberg 1

Nästa stopp gör vi på Olympia där det väntar nykomlingsmöte. Helsingborg tar emot Falkenberg och här är det rödklädda HIF som bär favoritskapet. Lagen har mötts elva gånger sedan 2014 och av dessa möten har Falkenberg blott en seger mot skåningarna och den kom så sent som under just 2014. Då vann Falkenberg hemmamötet med 2-0, men på Olympia har det bara blivit två poäng av 15 möjliga och vi är högst tveksamma till att trenden bryts. HIF känns något vassare och vi litar på skåningarna i kraft av hemmagräs!

 

3. Malmö FF - AFC Eskilstuna 1

Vi dröjer oss kvar i Skåne, men förflyttar oss till Malmö. Guldtippade MFF ställs mot en enkel motståndare på pappret, men det ska spelas om poängen också. På Stadion har Uwe Röslers lag en förlust i år och den kom när Chelsea var på besök här i Europa League. I Allsvenskan radar de upp fyra segrar av fem möjliga och då AFC har det jobbigt på resande fot finns det inte mycket som talar för att de himmelsblå försämrar statistiken här. Ettan känns glasklar och helt klart värd att lämna allena, oavsett streckning!

 

4. Halmstad - Degerfors 2

Över till Superettan och först ut är Örjans Vall. Halmstad har fått en riktigt taskig start på säsongen och ett tränarbyte är redan genomfört i hemmalaget. In har Magnus Haglund kommit, men någon effekt har det inte direkt blivit. HBK har två segrar på de nio inledande och i kraft av hemmagräs bär de favoritskapet här. Degerfors har tre förluster på sina nio inledande matcher i årets superetta och här finns det absolut chans för skräll. Degerfors har bara missat poäng i en av fyra på resande fot och mot ett formsvagt HBK kan de mycket väl förbättra poängskörden ytterligare.

 

5. IK Frej - Varberg 2

På Vikingavallen i Täby har Frej en minst sagt tuff uppgift framför sig. Säsongens i särklass starkaste lag gästar och så som Varberg inlett denna säsong finns det inte mycket som talar för poäng för stockholmarna. Gästerna har öst in hela 20 mål på de nio första och endast noterats för fem bakåt. Starka siffror! Frej sliter med defensiven och då offensiven har sina brister känner vi att tvåan är det rimligaste.

 

6. Jönköpings Södra - Brage 1

Stadsparksvallen i Jönköping bjuder på “toppmatch”. Tabellfemman J-Södra tar emot trean Brage och här är det viktiga poäng på spel i ett tidigt skede av säsongen. Löser hemmalaget tre pinnar är de ikapp Brage. Hemmagräs kan vara det som kan avgöra detta möte och ettan är svår att inte ta med. Gardera efter vad plånboken tillåter då Brage inte ska underskattas.

 

7. Barcelona - Valencia 1

Vi lämnar Sverige för Spanien och här väntar det cupfinal på Benito Villamarín Stadium i Sevilla. Barcelona får klara sig utan stjärnmålvakten Marc-André ter Stegen som fortfarande dras med en knäskada. I hans frånvaro förväntas Jasper Cillessen hoppa in mellan stolparna. Valencia har åtta raka mot Barca utan seger och frågan är om de bryter trenden i titeljakten? Löser Barca seger i denna final är de historiska med fem raka cuptitlar. Strecka från vänster!

 

8. RB Leipzig - Bayern München 2

Nästa cupfinal hittar vi på Olympiastadion i Berlin och då hamnar vi i Tyskland. Här har Bayern-duon Robben och Ribery chans att avsluta med ännu en titel med Bayern och vi tror de löser detta. Leipzig är inget dåligt gäng, men Bayern känns strået vassare och även om tvåan blir favoritstreckad är den svår att blunda för. Forsbergs Red Bull Leipzig står på en seger av fem möjliga mot Bayern i inbördes möten och magkänslan säger att Die Roten fortsätter leverera i kampen om DFB-pokalen! Tvåan ska med, men säkra gärna upp om stålarna räcker.

 

9. Hearts - Celtic 2

Sista cupfinalen hittar vi på skotsk mark, närmare bestämt på Hampden Park i Glasgow. Här ska Celtic försöka göra den bedrift de flesta räknar med och fixar de seger här tar de den skotska trippeln för tredje året i följd. Hearts slår ur underläge och det gör egentligen de flesta lagen mot just Celtic när det vankas inhemsk fotboll från Skottland. Vi tror att Neil Lennons manskap firar när den här matchen är över och tvåan är en vettig spik att luta sig emot.

 

10. Newport County - Tranmere 1

På Wembley Stadium ska det avgöras vilket av de här gängen som tar steget upp till League One nästa säsong. Newport slutade sjua i League Two, Tranmere slutade sexa. Jämnstarka lag på pappret alltså, men då Newport vann en av två medan det andra mötet i ligan slutade oavgjort får de bära favoritskapet här. Känns öppet och ovisst, ju fler tecken ni får med här desto bättre.

 

11. Vålerengen - Lilleström 1

Norska Elitserien härnäst. I huvudstaden Oslo gästas formstarkt av formsvagt och med det sagt är hemmalaget favoritbetrodda med rätta. Vålerengen noteras för fem raka utan poängtapp, varav fyra är segrar. Gästerna går det tyngre för då de har fyra raka i ligan utan seger. Senast blev det förlust med hela 3-0 hemma mot Odd… Ettan ska med, och kanske krysset också om plånboken tillåter!

 

12. IF Sylvia - Akropolis X

Sist ut är svenska Division 1 Norra. På Östgötaporten är IF Sylvia obesegrade i de tre senaste och har öst in mål på slutet. Tio stycken är vad Kim Hellbergs mannar mäktat med. Gästande Akropolis har inlett säsongen starkt och är efter åtta omgångar obesegrade. Värdlaget har gjort det bra för att vara nykomlingar och på hemmagräs finns det poängchans, men hemmasegern är något överstreckad. X2 bör ligga bra till.

 

13. Karlstad BK - Gefle 2

Gefle har dalat rejält de senaste åren och numera huserar de i Norrettan. Till årets säsong är det detta två nykomlingar, Gefle som trillade ur Superettan och Karlstad som avancerade från tvåan. Spelaromsättningen hos gästerna är stor, vilket har märkts under säsongsinledningen. Kanske börjar de hitta rätt sakta men säkert? I skrivandets stund är tvåan streckad under 20% och det är lite väl lågt då det trots allt skiljde två divisioner mellan de här gängen i fjol. Jobba in skrällen på Tingvalla IP i Karlstad som avslutning!

 

Kassaskåpet! - Malmö FF

Hemma på Stadion i Malmö gör de himmelsblå sällan bort sig. Bara Chelsea har besegrat skåningarna på hemmagräs i år och AFC på bortagräs imponerar föga. Ettan i Malmö är kupongens kassaskåp!

 

Varningen! - Gefle
Har inte inlett säsongen nämnvärt bra, men kanske börjar spelet falla på plats? I Karlstad är de för stora underdogs och tvåan är värd att nypa som en rejäl kupongrensare.

 

Klicka här för att gå till Svenska Spel

  

Stryktipset 96 rader

1. Häcken - IFK Göteborg 1X2

2. Helsingborg - Falkenberg 1

3. Malmö FF - AFC Eskilstuna 1

4. Halmstad - Degerfors X2

5. IK Frej - Varberg 2

6. Jönköping - Brage 1X

7. Barcelona - Valencia 1

8. RB Leipzig - B.München X2

9. Hearts - Celtic 2

10. Newport C - Tranmere 1X

11. Vålerengen - Lilleström 1

12. IF Sylvia - Akropolis X2

13. Karlstad BK - Gefle 2

 

Stryktipset 864 rader

1. Häcken - IFK Göteborg 1X2

2. Helsingborg - Falkenberg 1

3. Malmö FF - AFC Eskilstuna 1

4. Halmstad - Degerfors X2

5. IK Frej - Varberg 2

6. Jönköping - Brage 1X2

7. Barcelona - Valencia 1

8. RB Leipzig - B.München X2

9. Hearts - Celtic 2

10. Newport C - Tranmere 1X2

11. Vålerengen - Lilleström 1X

12. IF Sylvia - Akropolis X2

13. Karlstad BK - Gefle X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100