Ett landslagsuppehåll gör att vi har en speciell kupong framför oss på Stryktipset. Sex EM-kvalmatcher inleder kupongen och kompletteras med sju matcher från League One. Bland landslagen återfinns några tunga favoriter som ser svåra ut att fälla medan det ser betydligt öppnare ut i det engelska ligaspelet.

Vi finner också några riktigt felstreckade lag som ger oss möjlighet att koppla grepp om omgången. Och just det, vi har 9 miljoner i jackpot att spela om också!

Spelstopp: 15.59

1. Sverige - Rumänien X

Jannes gäng följde upp framgångssagan i VM med att vinna sin Nations League-grupp. Nu inleds nästa utmaning, att ta sig till EM. Resan har dock fått sig en skakig start. Stora frågetecken kring den annars så stabila backlinjen har rådit hela veckan. Klart är i alla fall att både Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson saknas. Nu tar blågult emot Rumänien som trots noll förluster inte fick vinna sin NL-grupp. De visade dock på fin stabilitet och Cosmin Contras gäng gör sällan dåliga insatser. Mot ett skadedrabbat Sverige, som visat lite svagare tendenser på hemmaplan i de senaste matcherna, känns en bortapoäng inte alls otrolig.

2. Spanien - Norge 1

I Sveriges grupp finner vi även våra grannar i väst som nu ska gästa 2010 års världsmästare. Sedan dess har det dock hänt en hel del och Spaniens senaste år har varit minst sagt skakigt. Luis Enrique har nu tagit över för att stabilisera upp skeppet. Lagets insats i Nations League var godkänd men inte mer i en mycket tuff grupp. Att på hemmaplan besegra Norge borde de rödgula såklart inte ha några problem med, trots Lars Lagerbäcks patenterade ramstarka försvar. Spanien har världsstjärnor på varje position och är berättigade storfavoriter. Hemmalaget ser ut att bli understreckat och det är bara att tacka för. Spik!

3. Italien - Finland 1

Finland presterade starkt på hemmaplan i Nations League och lyckades på så sätt, något överraskande, knipa gruppsegern. På bortaplan hade våra östra grannar det betydligt tyngre och lyckades endast ta poäng mot Estland. Helt annat motstånd väntar nu då de blåvita beger sig till Udine för att möta Italien, ett mycket hemmastarkt Italien. Gli Azzurri har inte förlorat på hemmaplan sedan september 2016 och släpper framförallt in otroligt lite mål. Möjligen kan Championships skytteligaledare, Teemu Pukki, ställa till problem för Italiens rutinerade försvar men att det ska räcka till poäng är svårt att tro. Speciellt då det råder en hel del tveksamheter kring Finlands backlinje. Ytterligare en storfavorit som spikas.

4. Bosnien - Armenien 1

Armenien har en bortavinst i tävlingssammanhang sedan 2013 – det var mot Gibraltar. Tvåan känns därmed som vi kan stryka direkt när IFK Göteborgs André Calisir och hans landsmän åker till Balkanhalvön. Där huserar ett starkt Bosnien-Hercegovina med endast en hemmaförlust de senaste fyra åren, då mot tufft motstånd i form av Belgien. Med Edin Džeko i spetsen lyckades Bosnien-Hercegovina vinna sin Nations League-grupp trots en tuff utmanare i Österrike. Laget är tämligen okänt för många och de blir därför understreckade här, favoritskapet borde vara ännu större. Ettan utgör därför ett starkt utgångstips och är ett spikförslag.

5. Liechtenstein - Grekland 2

Här återfinns omgångens främsta spelobjekt! Liechtenstein kommer från en sistaplats i en mycket svag Nations League-grupp och har en hemmastatistik som är allt annat än imponerande. Ändå samlar ettan och krysset runt fyrtio procent av spelen. Grekland är inget superlag på något sätt men borde vara långt mycket högre streckade än vad som ser ut att bli fallet. Vissa skadebekymmer och ett något svajigt bortafacit oroar visserligen men är säkerligen också anledningar till att laget blir kraftigt underspelat. Tvåan får utgöra omgångens mest spelvärda spik.

6. Malta - Färöarna 2

Här får vi ett möte mellan två lag som nyligen stött ihop i tävlingssammanhang då de ingick i samma Nations League-grupp. Resultatet då blev fyra poäng till Färöarna på de två mötena, ändå blir Malta favoriter här. Mycket på grund av hemmaplansfördel såklart men ändå svårt att motivera. Färöarna stod på det hela taget för en mycket bättre insats i Nations League. Dessa två ö-nationer utgör ofta slagpåsar i dessa kval och lär sannolikt göra upp om sistaplatsen i gruppen denna gång. Där tror jag Färöarna kopplar grepp direkt, gardering är dock att rekommendera.

7. Coventry - Oxford United 2

Så rör vi oss till England och klubblagsfotboll. Där inleder vi med Coventry som kämpar för att haka på i kampen om playoff-platser till Championship. Nu tar de himmelsblå emot Oxford United som i sin tur kämpar med näbbar och klor för att undvika nedflyttning. Det kan kännas som en given historia men United har visat en positiv formkurva det senaste och Coventrys hemmafacit motsvarar inte deras fina placering i tabellen. Lägg därtill att The U’s garanterat kommer toppmotiverat till detta möte så har vi en öppen tillställning. Hemmalaget är för stora favoriter och spelvärdet ligger i tvåan som utgång.

8. Luton - Doncaster 1

Serieledarna Luton har inte förlorat i ligan sedan oktober och är ännu obesegrade på hemmaplan – ett otroligt starkt facit. Trots ett slarvigt poängtapp mot Gillingham senast leder de ligan klart inför detta möte. Doncaster innehar i sin tur för närvarande den sista playoff-platsen men har visat svag form på slutet och har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan under 2019. Vill Rovers ha chans att avancera till Championship måste den trenden ändras snabbt. Det känns dock osannolikt att det ska ske här mot “omöjliga” Luton. Ettan känns mycket stark och är ett bra spikförslag.

9. Peterborough - Southend 1

Två lag med dystra formkurvor gör upp i östra England. Peterborough har länge varit med i kampen om playoff-platserna men har på grund av de svaga senaste månaderna nu ramlat under strecket. Southend håller sig å sin sida precis ovanför strecket, men i detta fall nedflyttningsstrecket. Två lag som är desperata efter poäng med andra ord. Southend tillhör den sällsynta skaran som tagit fler poäng på bortaplan än hemmaplan i år, vilket är värt att ta med sig då de möter ett hemmasvagt Peterborough. Etta först, men gardering rekommenderas.

10. Shrewsbury - Portsmouth 1

Precis som så många andra lag är Shrewsbury indragna i striden kring nedflyttningsstrecket. Trots deras blygsamma ligaplacering har The Shrews varit svårslagna på hemmaplan i år och har faktiskt ligans sjunde bästa hemmafacit. Nu ställs de dock mot ligans allra starkaste bortalag i Portsmouth, som försöker utmana Barnsley om direktkvalificeringen till Championship. Båda lagen kommer från seger där dock The Shrews får tillskrivas en hel del flyt – kvittering i 87:e och avgörande på straff i 93:e. En öppnare historia än tabellplaceringarna indikerar. Gardering!

11. AFC Wimbledon - Gillingham 2

Ligans hemmasvagaste lag, AFC Wimbledon, tar emot Gillingham och blir klara favoriter. Säkerligen beror det till stor del på att två av årets fem hemmasegrar på Cherry Road tagits i de två senaste matcherna, mot riktigt kvalificerat motstånd dessutom. Detta har gjort att Wally Downes mannskap på allvar börjat blanda sig i den tighta striden kring nedflyttningsstrecket. Gillingham har sett stabilt ut på bortaplan och har, trots en sextondeplats, bara två poäng ned till strecket. Motivationen lär det alltså inte vara något fel på. Öppet, där spelvärdet dock återfinns i tvåan.

12. Bradford - Blackpool 1

Bradford börjar se mer och mer avsågade ut i botten av tabellen. Fyra förluster på de fem senaste visar inte direkt på någon stigande form heller. På hemmaplan har dock laget stått för ett antal fina insatser i år. Blackpool kämpar å sin sida för att utmana om playoff-platserna men har halkat efter på grund av svag form. Senast var man chanslösa mot ett Burton som ligger sämre placerat i tabellen. Utgången i denna kamp är mycket svår att förutspå och samtliga streck behöver inte vara fel. Bradford spelar dock väldigt sällan oavgjort på hemmaplan så krysset kan chansas bort för den som vill spara.

13. Burton - Accrington Stanley 1

Två lag i tabellens mittenskikt gör upp. På grund av den otroligt jämna bottenhalvan av tabellen är dock Accrington fortfarande i allra högsta grad indragna i nedflyttningsstriden. Båda lagen kommer från klara segrar mot formsvagt motstånd och för Stanley var det ett nödvändigt trendbrott efter tre raka förluster. Accrington har nu fått vila elva dagar sedan den segern, möjligen kan det ge dem lite extra energi i benen vid detta möte. Burton får dock ses som favoriter här tack vare hemmaplansfördel och bättre form.

Kassaskåpet! - Spanien

Trots Lars Lagerbäcks defensivt drillade hjärna har jag svårt att se hur Norge ska kunna hota Spanien. Det är enorm kvalitetsskillnad i trupperna och Spanien börjar se allt stabilare ut. När Luis Enriques gäng dessutom blir underspelade tar vi spiken alla dagar i veckan

Varningen! - Oxford United

Formstarka, toppmotiverade, underspelade. Tre ord som får att beskriva Oxford United inför lördagen. Lägg därtill Coventrys svaga hemmafacit så har vi en fin skräll på gång!

96 rader

1. Sverige - Rumänien 1X

2. Spanien - Norge 1

3. Italien - Finland 1

4. Bosnien - Armenien 1

5. Liechtenstein - Grekland 2

6. Malta - Färöarna 2

7. Coventry - Oxford 1X2

8. Luton - Doncaster 1

9. Peterborough - Southend 12

10. Shrewsbury - Portsmouth 12

11. AFC Wimble. - Gillingham 12

12. Bradford - Blackpool 12

13. Burton - Accrington 1

864 rader

1. Sverige - Rumänien 1X

2. Spanien - Norge 1

3. Italien - Finland 1

4. Bosnien - Armenien 1

5. Liechtenstein - Grekland 2

6. Malta - Färöarna X2

7. Coventry - Oxford 1X2

8. Luton - Doncaster 1

9. Peterborough - Southend 12

10. Shrewsbury - Portsmouth 1X2

11. AFC Wimble. - Gillingham 1X2

12. Bradford - Blackpool 12

13. Burton - Accrington 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100