Veckans Stryktips bjuder på tre matcher från Premier League och resterande tio hittas i The Championship. I vanlig ordning hittar vi vissa favoriter som vi finner förtroende för, men också några värda att ifrågasätta. Trillar skrällarna in som vi önskar så har vi en någorlunda vettig utdelning, då vi dessutom har en jackpot på 12 miljoner att slåss om. Nu kör vi mot 13 rätt - häng med!

Spelstopp: 15.59

1. Bournemouth - Wolverhampton 2

Kupongen inleds på Vitality Stadium i Bournemouth där ett formstarkt The Wolves gästar. Nuno Espírito Santo har sett sitt Wolves spela sju raka utan förlust och det som imponerar mest är deras starka målkvot vad gäller gjorda mål. Elva gjorda på de fem senaste är vad gästerna presterat det senaste. Hemmalaget har det gått tyngre för det senaste då de blivit nollade i två raka matcher samt förlorat båda, förvisso på resande fot, men ändå. Streckmässigt är körsbären utsedda till knappa favoriter här, men vi har magkänsla för att gästerna fortsätter plocka poäng och ser värde i att gå emot “favoriten” direkt. Tvåan åker med, men den bör garderas med åtminstone ett extra tecken.

2. Newcastle - Huddersfield 1

St. James Park bjuder på match om viktiga poäng i bottenstriden där Newcastle tar emot tabelljumbon. Huddersfield har inte vunnit på bortaplan sedan i november i fjol och det är sju försök gjorda sedan dess, varav de bara tagit poäng i en av dessa. Totalt står The Terriers på blygsamma elva poäng, varav sex av dessa är inspelade på resande fot. Rafael Benítez har bara sett sitt lag plocka full pott i fyra av 13 på hemmaplan, men här är de onekligen i ett bra läge för en viktig trepoängare. Jonjo Shelvey uppges vara tveksam till spel på grund av skadebekymmer. Ettan är streckad rejält men i kraft av hemmaplan känns det vettigt. Börja där, men om plånboken tillåter finns det fint värde i att gardera med minst krysset.

3. Leicester - Crystal Palace 2

Innan vi lämnar Premier League-matcherna för den här gången så stannar vi till på King Power Stadium. The Foxes har en svag formkurva med endast en poäng inspelad på sina fem senaste i ligan. Crystal Palace är snäppet vassare med fem på lika många matcher, men är i ett tabelläge där poängen är viktigare än för hemmalaget. Roy Hodgson har bara tre poängs försprång från nedflyttningsplatsen och kanske kan det prekära tabelläget göra att Palace tar full pott här mot ett mer avslappnat hemmalag? Vi chansar med bortaseger i singelraden, men garderingarna åker fram tidigt när det större systemet fylls i.
 

4. Birmingham - Blackburn 1

Över till The Championship och Birmingham där Blackburn gästar St. Andrew's Stadium. Hemmalaget har häng på playoff-platserna och med en stark avslutning av säsongen kan de möjligen vara med och hota bland de sex främsta. Hemma har de bara gått poänglösa vid tre tillfällen under säsongen och defensivt är de duktiga med bara 15 baklängesmål på 16 matcher. Blackburn har en resultatrad som vittnar om att det går trögt. Fyra raka förluster finns i bagaget inför mötet med Birmingham och mycket talar för att den sviten förlängs ytterligare. Ettan är det troligaste här och vi finner den värd att spika då förutsättningarna ser ut som de gör.

5. West Bromwich - Sheffield United X

Vi fortsätter i toppen då vi rör oss mot The Hawthorns där West Brom ställs mot toppkonkurrenten. Hemmalaget kommer närmast från en stark seger borta mot QPR där de tappade ledningen två gånger om, men tack vare en stark slutforcering letade sig segermålet in i den tredje tilläggsminuten. Hemma har de inte varit lätta att tas med, men då det är viktiga poäng på spel i jakten på en Premier League-plats ställer vi oss frågande till om vi får någon vinnare? Gästande Sheffield United har fem raka utan förlust och att den sviten står sig är inte alls omöjligt, trots en tuff bortamatch… Gardera friskt är att rekommendera!

6. Middlesbrough - QPR 1

Tony Pulis och hans Middlesbrough tar emot seriens formsvagaste lag hemma på Riverside Stadium. Bara med det sagt så har vi förståelse för att ettan blir högt streckad här, men då QPR inte har imponerat på slutet så finner vi ingen anledning att ifrågasätta den heller. Steve McClarens QPR har spelat ihop noll poäng på de fem senaste och detta med en målskillnad på 8-15. Boro kommer från tre raka 1-1-matcher på hemmaplan, men tog allra senast tre viktiga poäng borta mot Blackburn efter en 1-0-seger. Andra raka trean för Pulis mannar är inom räckhåll och ettan är en vettig spik att luta sig emot.

7. Millwall - Preston X

På The Den i London tar formsvaga Millwall emot ett desto formstarkare Preston. Gästerna står på sju raka utan förlust, men möter ett Millwall som varken gör eller släpper in mål för tillfället. Hemmalaget har 0-0 gånger två på hemmaplan i närtid och tog senast tre imponerande poäng när Derby besegrades på resande fot. Millwall slåss för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket och har fem poängs marginal som tabellen ser ut just nu. Preston kan med lite tur blanda sig i toppstriden, men då krävs det en säsongsavslutning som heter duga. Vi tror på en jämn match och utgår från en delad poängskörd i utgångsläget, men garderar upp tidigt.

8. Norwich - Bristol City 2

Serieledande Norwich tar emot formstarka Bristol City. Daniel Farkes kanariefåglar toppar serien med sina 63 poäng efter 33 matcher, vilket är två fler än tvåan respektive trean. Gästerna föll senast mot Wolves i FA-cupen med uddamålet, men kommer annars från en stark resultatrad i ligaspel där de har sju raka segrar vilket gör dem till ruggigt formstarka. 21 poäng av 21 möjliga gör dem formstarkast i ligan och med en stabil målskillnad tror vi att de har chans att hota serieledarna här trots bortaplan. Lee Johnsons lag slår ur underläge, men de ska absolut inte räknas bort. Värdemässigt är X2 att rekommendera.

9. Leeds - Bolton 1

Elland Road bjuder på möte mellan botten och toppen där hemmalaget är glasklara favoriter. Även om Marcelo Bielsas Leeds har gått något trögare än vad man kanske trott på slutet så är de med i kampen om en Premier League-plats i allra högsta grad. Bolton däremot slåss för överlevnad i den näst högsta serien i England och här har vi väldigt svårt att se dem räcka till. Leeds tog tre blytunga poäng hemma mot Swansea senast efter en 2-1-seger och att de plockar full pott på nytt mot ett minst sagt svagt bortalag är inget att ifrågasätta. Ettan är en glasklar spik i våra system!

10. Brentford - Hull X

På Griffin Park tar Brentford emot Hull i vad som kan bli en avslagen historia mellan två lag som sitter stabilt i tabellen. Inget häng på varken botten eller toppen för något av lagen, då får hemmalaget agera favoriter. Hull tog poäng här i fjol och vill säkerligen bryta en dyster trend på resande fot så väljer vi att gå emot den högt streckade ettan. Hull har gått poänglösa ur tre av sina fem senaste på resande fot, varav en av dessa är segrar och även om formen talar för hemmalaget tror vi Hull har kapacitet att ställa till oreda här. Ettan väljs bort ur ett värdemässigt perspektiv, men gardera därefter.

11. Sheffield Wednesday - Swansea 2

Anrika Hillsborough står som värdarena för Swanseas möte med Sheffield Wednesday. Två lag som också sitter tryggt i tabellen, men där hemmalaget är det lag som formmässigt går bäst. Sheffield står på fem raka utan poängtapp och hemma är det inklusive FA-cupen sju raka utan förlust. Potters Swansea går inte riktigt lika bra, men är långt ifrån chanslösa här. Minst sagt ovisst om vi ser till streckfördelningen och den tror vi det ligger något i. Tvåan är något lägre streckad och därav den vi fastnar för, men i de större systemen åker garderingen fram tidigit.

12. Stoke - Aston Villa 2

Nathan Jones har bara sett sitt Stoke plocka tre poäng vid ett tillfälle på de tio senaste tävlingsmatcherna. Inför sin hemmapublik har det dock gått något bättre då endast fyra av tio förlorats hemma på Bet365 Stadium. Aston Villa blandar och ger resultatmässigt vilket gör att de tabellmässigt inte har mycket att spela för. Då de gått mållösa ur sina två senaste tror vi att revanschlustan är stor nog för att leda till poäng. Dean Smiths Villa, med skyttekungen Abraham i främsta ledet, behöver hitta nyckeln till målskyttet igen. Gör de det kan de mycket väl skrälla här. Vidöppet och ju fler tecken plånboken tillåter, desto bättre.

13. Reading - Rotherham 2

Kupongen avslutas på Madejski Stadium där två bottenlag drabbar samman. Såväl hemmalag som bortalag är i allra högsta grad involverade i bottenstriden och för tillfället är det gästerna som ligger sämst till av de här båda. Det är dock bara målskillnaden som skiljer dem åt då poängskörden är identisk. Formmässigt är det knapp fördel Reading då de vunnit en av sina fem senaste, vilket Rotherham inte lyckats med då de kryssat fyra raka. Senaste segern för gästerna kom på nyårsdagen i år då Preston besegrades hemma. Kanske bryts trenden i detta ångestfyllda krismöte? Tvåan är alldeles för lågt streckad och värdemässigt är den ett solklart streck i vår mening.

Kassaskåpet! - Leeds

Leeds är med i fighten om ett Premier League-kontrakt och hemma på Elland Road är deras segerchans enorm mot ett Bolton som inte imponerar något nämnvärt. Vi har svårt att ifrågasätta Leeds här och tror de levererar.

Varningen! - Rotherham

Otroligt lågt streckade för att vara ett bottenmöte. Gästerna har förvisso inte vunnit en enda på resande fot den här säsongen, men i detta ångestfyllda möte ska de ändå ha större chans än vad streckfördelningen vill göra sken av.

96 rader

1. Bournemouth - Wolves X2

2. Newcastle - Huddersf. 1

3. Leicester - Crystal P X2

4. Birmingh. - Blackburn 1

5. West Brom - Sheff U 1X

6. Middlesbrough - QPR 1

7. Millwall - Preston X2

8. Norwich - Bristol C X

9. Leeds - Bolton 1

10. Brentford - Hull X

11. Sheff W - Swansea X2

12. Stoke - Aston Villa 1X2

13. Reading - Rotherham 2

864 rader

1. Bournemouth - Wolves X2

2. Newcastle - Huddersf. 1

3. Leicester - Crystal P X2

4. Birmingh. - Blackburn 1

5. West Brom - Sheff U 1X

6. Middlesbrough - QPR 1

7. Millwall - Preston 1X2

8. Norwich - Bristol C X2

9. Leeds - Bolton 1

10. Brentford - Hull 1X2

11. Sheff W - Swansea X2

12. Stoke - Aston Villa 1X2

13. Reading - Rotherham 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100