Påskaftonen erbjuder ett annorlunda Stryktipset, med matcher från inte mindre än sex ligor! De europeiska ligorna börjar dra sig mot slutet av säsongen där vissa lag inte har något kvar att spela för medan andra har allt att vinna vilket öppnar upp för skrällar. Veckans varning kommer från Spanien och är en riktig smällkaramell.

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Bournemouth - Fulham 1

Veckans kupong inleds med en säker spik. Trots att Bournemouth för stunden är rejält överstreckade ska det bli en enkel seger hemma på Vitality Stadium. Senast krossades Brighton med 5-0 och med en seger här är man helt klara för ytterligare en säsong i Premier League. Fulham, som redan är klara för nedflyttning, har ligans sämsta bortastatistik med endast två(!) poäng på 17 spelade matcher. Dessutom var segern senast mot Everton den första på tio matcher och just det, på hemmaplan. Spika av ettan och gå vidare.

 

2. Huddersfield - Watford 2

Även här finns en klar spik. Huddersfield har spelat ännu sämre än Fulham och ligger sist. Endast fyra poäng har skrapats ihop de senaste 20 matcherna varav de tre senaste pinnarna kom för sju matcher sedan. Watford däremot har gått riktigt bra i år, både i Premier League och i FA-cupen. Senaste tiden har förlusterna endast kommit mot ligans sex topplag medan de flesta andra besegrats. I ligan skiljer det bara en poäng mellan bålgetingarna och en sjundeplats. I FA-cupen stundar en final. Här fortsätter den positiva känslan med en tvåa.

 

3. West Ham - Leicester 2

West Ham har en negativ trend med endast ett gjort mål på de senaste tre matcherna som alla varit förluster. Mot Man Utd senast skapade man dock fler målchanser och såg länge ut att få med sig en poäng innan 1-2 kom på straff i 80:e minuten. Jamie Vardy i Leicester ligger på en åttondeplats i årets skytteliga och gör just nu mål i var och varannan match. Endast fyra mål från en delad förstaplats sporrar säkerligen lite extra. The Foxes har bra bortastatistik och ser ut att bli ganska understreckade vilket ger ett fint spelvärde på en tvåa. Gardera dock snabbt.

 

4. Wolverhampton - Brighton 2

Wolverhampton har blandat och gett senaste tiden och bland annat besegrat Man Utd två gånger på kort tid, både i ligan och i FA-cupen. I ligan finns dock inget mer än sjundeplatsen att kämpa för. Brighton har inte gjort mål på de fyra senaste matcherna i ligan men det är ett lag som har allt att spela för. Endast två poäng är det till strecket och detta är en av två matcher de kan vinna i avslutningen. Glenn Murray avgjorde senaste mötet lagen emellan och upprepas det är skrällen ett faktum. Bör dock garderas.

 

5. Newcastle - Southampton 2

Matchen på St James’ Park är en av omgångens svåraste. Bägge lagen har allt att spela för och det skiljer i nuläget endast två poäng mellan dom. Statistiken över de senaste nio omgångarna är även den jämn där Newcastle samlat ihop 14 poäng och Southampton 13 under den perioden. Sett över de senaste fem matcherna har dock The Saints varit snäppet vassare. Southampton har gjort mål på över 50 procent av sina skott på mål och har trots spelmässigt underläge i samtliga sina fem senaste vunnit tre av dom, bland annat mot Tottenham. Effektiviteten avgör striden och veckans andra skräll kan komma här.

 

6. Sirius - Malmö FF 2

Allsvenskan är inne på sin fjärde omgång och Sirius har börjat bra med två vinster, dock mot sämre motstånd. Mot AIK senast blev det förlust och det blir det säkerligen här också. Malmö FF är ett betydligt bättre lag än hemmalaget på pappret och ska trots en knackig inledning vinna här. Sirius får i och med sin inledande tabellposition en hel del spel på sig vilket gör att tvåan blir ett spelmässigt fynd.

 

7. Inter - Roma X

I Italien börjar det närma sig slutet på säsongen och med sex omgångar kvar har båda lagen chans på spel i Champions League. Inter har haft svårt att göra mål hemma på San Siro (även om tre mål gjordes “borta” mot AC Milan) men man släpper inte heller till mycket. Endast sju insläppta mål på 15 matcher. Roma kommer från två 1-0-vinster och detta kan bli en målsnål historia. Senast lagen möttes blev det 2-2 i Rom och ett kryss eller uddamålsseger för Inter blir det här.

 

8. Juventus - Fiorentina 1

Juventus har varit överlägsna i årets Serie A och behöver endast två poäng till för att säkra ligatiteln. Efter uttåget ur Champions League mot Ajax senast borde åtminstone den titeln säkras här. Juventus har 14 vinster på 16 matcher hemma och inte förlorat här i ligan i år. Fiorentina har fortfarande en teoretisk chans att placera sig på topp sex men har inte vunnit på nio ligamatcher. Fem av kamperna har dock slutat oavgjort, bland annat mot Roma, Lazio och Inter, och skulle det mot all förmodan bli ett kryss även här försvinner drygt 80 procent av raderna. 

 

9. Mönchengladbach - RB Leipzig 2

Toppmöte i tyska Bundesliga mellan lagen på femte och tredje plats. Mönchengladbach har haft oerhört svårt att göra mål senaste tiden. I sju av de senaste nio ligamatcherna har Dieter Heckings mannar endast mäktat med att göra ett mål. De två resterande har de blivit nollade. Leipzig å andra sidan ångar på och har bara förlorat en enda match i ligan under 2019, mot Dortmund i januari. Timo Werner är i toppform och kommer föra laget till ytterligare en seger.

 

10. Schalke - Hoffenheim 2

Schalke har haft en tung säsong och har på de senaste nio ligamatcherna endast vunnit en. Det är sex poäng ner till strecket och fortsätter förlustsviten kan det sluta illa för Die Knappen. Hoffenheim har i dagsläget 20 poäng fler och endast en förlust på sina nio senaste. Dessutom har bortalaget ett snitt på tre gjorda mål per match dessa nio där Belfodil och Kramaric ser ut att turas om att göra målen och avancera i skytteligan. Hoffenheim vinner det här enkelt och är i skrivande stund en väldigt spelvärd spik!

 

11. Eibar - Atlético Madrid X

Eibar har senaste fem matcherna en vinst, två förluster och två oavgjorda vilket speglar ganska bra hur de har spelat i år. Det görs ungefär lika många mål som det släpps in och det blir sällan stora vinster eller förluster. Eibar har endast förlorat tre av sexton hemmamatcher i år och släpper i snitt endast in lite drygt ett mål per match på Ipurua Municipal. Atlético har nio poäng upp till Barcelona och förstaplatsen men har haft svårt att göra mål på bortaplan. Drygt ett mål per match i snitt och endast sex vinster på 16 bortamatcher. Senaste mötet lagen emellan slutade 1-1 och då tvåan blir omgångens mest överstreckade är det bara att plocka med samtliga tecken.

 

12. Strasbourg - Montpellier 1

I franska Ligue 1 har Strasbourg fyra oavgjorda och en vinst på de senaste fem matcherna. Tre av de oavgjorda matcherna har ledningen tappats under sista tio minuterna, bland annat mot PSG. Laget har gjort näst flest mål i ligan och här är det inte bara en spelare som kan göra mål utan tre backar, tre anfallare och åtta mittfältare som nätat under säsongen. Montpellier har haft en tung vår på bortaplan med endast en vinst sedan december. Däremot spelar de ofta oavgjort vilket gör att utgångstipset snabbt garderas. 

 

13. Nimes - Bordeaux 1

Nimes vinner lika ofta som dom förlorar men har på hemmaplan inte förlorat sedan 19 januari. De senaste förlusterna har varit på bortaplan och uddamålsförluster. På hemmagräs har Bernardoni i snitt släppt in ett mål per match i år. Bordeaux varken gör eller släpper in mer än ett mål per match och ligger fem poäng efter hemmalaget. På bortaplan har man endast två vinster i år och den tredje kommer inte här.

 

Kassaskåpet! - Hoffenheim

Hoffenheim öser in mål i Bundesliga och har en mycket bättre matchserie bakom sig än Schalke. Hoffenheim är även kraftigt understreckade vilket bara är att tacka och ta emot.

 

Varningen! - Eibar

Atlético Madrid har haft ett tufft år på bortaplan och Eibar är starka och spelar tight på hemmaplan. Här ska gästerna inte alls känna sig säkra. Jobba in skrällen!

Stryktipset 96 rader

1. Bournemouth - Fulham 1

2. Huddersfield - Watford 2

3. West Ham - Leicester X2

4. Wolverhampton - Brighton 12

5. Newcastle - Southampton X2

6. Sirius - Malmö FF 2

7. Inter - Roma 1X

8. Juventus - Fiorentina 1X

9. M-gladbach - Leipzig 2

10. Schalke - Hoffenheim 2

11. Eibar - Atlético Madrid 1X2

12. Strasbourg - Montpellier 1

13. Nimes - Bordeaux 1

Stryktipset 864 rader

1. Bournemouth - Fulham 1

2. Huddersfield - Watford 2

3. West Ham - Leicester X2

4. Wolverhampton - Brighton 1X2

5. Newcastle - Southampton 1X2

6. Sirius - Malmö FF 2

7. Inter - Roma 1X

8. Juventus - Fiorentina 1X

9. M-gladbach - Leipzig 2

10. Schalke - Hoffenheim 2

11. Eibar - Atlético Madrid 1X2

12. Strasbourg - Montpellier 1X

13. Nimes - Bordeaux 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100