Innan vi firar in helgen ska 8 rätt jobbas in på kvällens Topptips! Raden bjuder på flera intressanta möten från sju olika länder där toppmötet på Elland Road i The Championship kittlar lite extra. Kan Pontus Janssons gäng revanschera sig från i höstas då Leeds torskade med 1-4 mot West Brom på The Hawthorns?

 

Spelstopp: 19.59

 

1. Leeds - West Bromwich 2

Vi börjar med The Championship och klassiska Elland Road. När lagen möttes i november utklassade West Brom värdarna med klara 4-1 efter en makalös laginsats i andra halvlek med fyra olika målskyttar. The Baggies ligger fyra poäng efter Leeds och är seriens bästa bortalag. De vitklädda hemmagunstlingarna åkte på en onödig förlust mot QPR (0-1) efter en bättre period av Bielsas krigare. Sylvasse Kemar Roofe saknas i anfallet på grund av en knäskada, så Pontus Jansson och hans lagkamrater får dra ett extra lass. Synnerligen öppet möte mellan två kombattanter som här får spela sitt spel. Kör på tvåan och fyll på därifrån.

 

2. Augsburg - Borussia Dortmund 2

I Bundesliga har Augsburg varit riktigt usla den här säsongen och Bayern-laget har endast två poäng ner till bottenstrecket. Alfreð Finnbogason har varit het framåt men försvarsmässigt ser de rödvita riktigt ihåliga ut. I de tre senaste förlusterna har Augsburg släppt in 13 mål. Serieledarna Dortmund ser fortsatt ut att få klara sig utan Marco Reus men trots detta ska de gulsvarta givetvis ha goda chanser att göra ett par kassar på WWK Arena. När lagen möttes på Signal Iduna Park satte Paco Alcácer spiken i kistan (4-3) i den 96:e minuten. Trolig tvåa, som garderas med skrällkrysset i större system.

 

3. Cagliari - Inter 2

Över till Serie A. De senaste åren har det alltid varit målrikt mellan dessa två lag på Sardinien, samtidigt som milanesarna alltid flugit hem med alla poäng. För Spallettis lag är detta chansen att reparera skadan efter en fin prestation men bara en poäng mot Fiorentina (3-3). Icardiaffären börjar nu lyckligtvis hamna i skymundan. Cagliari har bara skrapat ihop en trepoängare under 2019, och det var en sen och knapp hemmaseger mot ett vekt Parma (2-1). Den egna produkten Alessandro Deiola, som nyligen kämpat till en startplats, är avstängd och ser matchen från läktaren. Inter har börjat visa mer nu och ska vinna på bortagräset. Vi spikar tvåan på Sardegna Arena!

 

4. Rayo Vallecano - Girona 1

Nykomlingen Rayo Vallecano är nästjumbo i La Liga och formen är riktigt kass i Madrid-laget. Los Vallecanos har dock varit relativt stabila hemma i huvudstaden den här säsongen där bland annat Barcelona har fått bekänna färg. Girona huserar också på den undre halvan men dagsformen är något bättre hos gästerna. Segern borta mot Real Madrid för knappt två veckor sedan var dock mer utav en tillfällighet. Inför det här mötet återfinns Aday, Carles Planas och målvakten Yassine Bounou på skadelistan. Då ska Rayo vara favoriter på hemmagräs. Börja med ettan.

 

5. De Graafschap - ADO Den Haag 1

Eredivisie brukar innebära full fart framåt och generösa försvar. Det syns bland annat på gästerna som tog ledningen hemma mot Ajax i förra omgången genom offensive Abdenasser El Khayati. Lyckan blev kortvarig då Amsterdamlaget drämde in fem bollar bakom målisen Zwinkels. Nästjumbon De Graafschap har lyckats få kontakt med konkurrenterna ovanför strecket via 3-0 borta mot Zwolle. “Superbönderna” som de också kallas är ett hyfsat hemmalag, och ska kunna ha en chans mot mittenlaget från Haag. Strikern Fabian Serrarens är avstängd men vi sätter hemmasegern först, sedan klämmer vi in största möjliga antal tecken.

 

6. Standard Liège - Mouscron 1

Inför omgång 28 av belgiska Jupiler League återfinns storklubben från Liège på en tredje plats. Standard kammade noll borta mot Gent förra helgen men hemma på Stade Maurice Dufrasne är formen oerhört stabil. Michel Preud'hommes mannar är seriens bästa hemmalag som har radat upp sju raka hemmatriumfer, däribland en seger mot Sevilla i Europa League. Gästande Mouscron har mirakulöst nog sex raka segrar i bagaget men trots detta återfinns Les Hurlus på den undre halvan av tabellen. Gästernas segertåg kommer med största sannolikhet att stanna i Liège. Stark etta!

 

7. Aves - Boavista 1

Trots att Desportivo Aves har spelat in tio poäng i de sex senaste matcherna i Primeira Liga återfinns laget under bottenstrecket. Det är dock bara en pinne upp till säker mark och nu ställs man mot Boavista som Aves vunnit de fyra senaste hemmamatcherna mot. Hemmalaget saknar brassen Claudio Falcão på mitten men tyngre är det för gästerna som kommer till spel utan Raphael Silva, Rafael Costa och målvakten Helton Leite. Tre normalt sett ordinarie brassar. Trots Porto-lagets fina form är det då ettan som lockar mest på Estadio do CD das Aves. Strecka från vänster.

 

8. Foggia - Cosenza X

I italienska Serie B har Foggia haft en turbulent säsong. De rödsvarta återfinns på en negativ kvalplats i tabellen och under säsongen har Apulien-laget åkt på poängavdrag (6). Anmärkningsvärt är att Foggia kryssat de fem senaste matcherna. Cosenza har klart vassare form och Kalabrien-gänget är ett par poäng före hemmalaget i B-divisionen. Men med tanke på att Foggia är svårslaget hemma samtidigt som tabellen ljuger lite för deras del är ändå känslan att ettan är en befogad favorit i Apulien. Krysset blir dock utgången, men gardera sedan från vänster först och främst.

 

Kassaskåpet! - Standard Liège

Standard är helt klart ett bättre lag i grunden än Mouscron som dessutom brukar ha det förtvivlat svårt i Liège. Storklubben går mot sin åttonde raka hemmaseger på Stade Maurice Dufrasne? Mycket talar för det!

 

Varningen! - West Brom

Toppmötet på Elland Road är helt öppet och då lockar givetvis skrälltvåan klart mest. West Brom är mer utvilat och dessutom seriens bästa bortalag. Pontus Jansson & Co kommer att få slita hårt för poäng mot The Baggies!

 

32 rader

1. Leeds - WBA x2

2. Augsburg - Dortmund 2

3. Cagliari - Inter 2

4. Vallecano - Girona 1x

5. De Graafschap - Haag 12

6. S. Liège - Mouscron 1

7. Aves - Boavista 1x

8. Foggia - Cosenza 1x

 

144 rader

1. Leeds - WBA 1x2

2. Augsburg - Dortmund x2

3. Cagliari - Inter 2

4. Vallecano - Girona 1x

5. De Graafschap - Haag 1x2

6. S. Liège - Mouscron 1

7. Aves - Boavista 1x

8. Foggia - Cosenza 1x

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100