14 miljoner i jackpot denna stryktipslördag, då måste såklart omgången studeras extra noga! Omgången utgörs som brukligt av en rad intressanta matcher från Premier League och Championship. Det presenteras flera stora favoriter där det dock går att hitta frågetecken på ett par av dem. De måste vi försöka fälla för att komma åt jackpotmiljonerna. Här följer veckans analys!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Manchester United - Southampton 1

Trots tunga avbräck hade inte United några problem att hämta segern från Selhurst Park i onsdag, ytterligare ett bevis på den trygghet som infunnit sig sedan Solkjaer tog över. The Saints kommer å sin sida från en oerhört viktig seger i bottenstriden vilket för tillfället lyfter dem över strecket. Segern togs dock mot ett svagt och omotiverat Fulham så det bör inte dras alltför stora växlar på den. Här får de fortsatt klara sig utan viktiga målskytten Danny Ings, vilket ändå får ses som en lindrig skadelista jämfört med United. Trots detta ska de röda djävularna vara skyhöga favoriter, vilket de också är. Spik inleder!

 

2. Bournemouth - Manchester City 2

Bournemouth stod för en mycket svag insats mot Arsenal i veckan. Deras säsong mot topplagen i år har varit en riktig berg-och-dalbana. Citys seger i onsdagens match mot West Ham satt å sin sida långt inne. Trots en hel del chanser krävdes till slut en straff för att laget skulle säkra tre poäng. Det känns inte helt otroligt att de kan stöta på problem här igen. Förra gången Fernandinho var skadad märktes det tydligt i Citys poängsnitt och nu saknas dessutom mittbackslåset Laporte och Stones. Bournemouth dras även de med vissa skadebekymmer men har varit riktigt starka på hemmaplan i år, samtidigt är inte Citys bortafacit det mest imponerande i ligan. Självklart är tvåan utgångstips men för den som är ute efter jackpotmiljoner är garderingen lockande!

 

3. Brighton - Huddersfield 1

Huddersfield tryckte i veckan in en boll på övertid mot Wolves och bröt därmed en deprimerande negativ resultatrad. Frågan är hur mycket segern kan motivera ett lag som såg ut att ha gett upp, de är trots allt fortfarande hopplöst avsågade i bottenstriden. En bottenstrid som Brighton allt mer blandas in i på grund av sin mycket svaga formkurva – fem förluster och ett kryss de senaste sex PL-matcherna. Brighton ser ut att bli överstreckade här och det är lockande att spela på att Huddersfields nyfunna energi kan ställa till det för hemmalaget. The Terriers får klara sig utan avstängde lagkapten Tom Smith, men det gick ju bra sist. Ettan ändå ett klart utgångstips.

 

4. Burnley - Crystal Palace 1

Två lag på samma poäng gör upp på Turf Moor. Främst handlar matchen om vilket av lagen som skaffar sig störst buffert till nedflyttningsstrecket. Burnley fick se sig besegrade senast mot ett för dagen imponerande Newcastle. Innan dess var laget inne i en mycket fin period med åtta raka ligamatcher utan förlust. Ungefär samma tendens går att se hos Crystal Palace, förlust senast efter en föregående bra period. Speciellt på bortaplan har Palace varit starka i år, faktiskt starkare än på hemmaplan. Försvarschefen Sahko ser fortsatt ut att hållas utanför laget efter att ha klivit av skadad näst senast, såklart ett stort avbräck. Utgångstipset går till Burnley i denna mycket öppna historia, men bred gardering rekommenderas.

 

5. Wolverhampton - Cardiff 1

Wolves stod i veckan för en blek insats mot ligans blekaste lag. Sådana insatser händer och sannolikt lär tränare Nuno göra klart för laget att en annan inställning förväntas här. Då bör de ses som givna favoriter på hemmaplan mot Cardiff. Vid lagens senaste möte gick Cardiff segrande men det var hemma i Wales. På bortaplan har The Bluebirds haft det betydligt tuffare i år vilket är en stor faktor i att de nu återfinns under nedflyttningsstrecket. Wolves borde komma till matchen med extra skärpa efter plumpen i veckan och då är Cardiffs chanser små. Spik på ettan!

 

6. West Ham - Newcastle 1

Newcastle stod för en stark insats i veckan och stoltserar nu med två raka segrar. Dessa har förvisso tagits på hemmaplan mot svagt motstånd men Benítez mannar är ändå inne i en positiv trend. I dessa matcher har vi också fått se Newcastles nya rekordvärvning Miguel Almirón som gett ett piggt intryck. Möjligen kan han få fart på Newcastles tröga anfallsspel. West ham får ändå ses som favoriter. De besegrade The Magpies med klara 0-3 på bortaplan i december och har ett mycket starkt hemmafacit på slutet.

 

7. Aston Villa - Derby X

Aston Villa dras med vissa skadebekymmer, bland annat saknar de viktiga ytterbacken Alan Hutton som utgick senast borta mot Stoke. Där stod laget annars för en stabil insats och var klart närmast segern. Här tar de emot ett Derby som kommer med sviktande form – tre raka förluster. Nu behöver Frank Lampards gäng studsa tillbaka om de vill haka på i jakten på avancemangs-platser. De får dock klara sig utan Leicester-lånet Andy King som även han utgick skadad senast. Även Tom Lawrence är fortfarande osäker för spel. Fördel Villa men matchen är svårbedömd och gardering rekommenderas.

 

8. Hull - Birmingham 1

Två lag som ligger precis utanför platserna för avancemang. Segraren här ges en chans att blanda sig i den kampen, alltså är det mycket viktiga poäng som står på spel. Hull studsade tillbaka på ett fint sätt i tisdags, efter att ha fallit ihop fullständigt mot Brentford. Birmingham kommer från en fin bortaseger mot Bristol efter att ha varit inne i en lite svagare period. Che Adams har öst in mål denna säsong och kan ställa till bekymmer för Tigrarnas försvar som har haft svårt att hålla tätt. Ytterligare en öppen historia men hemmaplan gör ändå att Hull får utgångstipset.

 

9. Millwall - Norwich 2

Efter att ha visat en stigande formkurva, där de bara släppt in ett mål på fem matcher, kommer Millwall från två matcher där de gått lottlösa. Här ställs de mot serieledarna Norwich som även är ligans näst starkaste bortalag. De utkämpar en tight strid där tre lag gör upp om de två direktplatserna till Premier League och har därför inte råd att tappa poäng mot ett motstånd som Millwall, som i sin tur kämpar för att hålla sig över nedflyttningsstrecket. The Lions har inte lyckats vinna på sina senaste fyra försök på hemmaplan i ligan och får ses som underdogs här.

 

10. Preston - Bristol City 1

Preston har verkligen imponerat det senaste och flugit uppåt i tabellen. De befinner sig nu i ett läge där de faktiskt kan hota uppåt mot sjätteplatsen. Denna innehar för tillfället Bristol som efter en mycket stark period nu står med tre raka förluster. Prestons form hemma på Deepdale har dock inte varit lysande och på senare tid har de faktiskt haft lättare att vinna på bortaplan. Dessutom saknar de avstängde Ben Pearson. Detta öppnar upp matchen mot ett bortastarkt Bristol som kommer med fullt manskap. Ettan utgång men garderas med kryss på stora systemet.

 

11. Rotherham - Blackburn X

Fem raka kryss kommer Rotherham med, senast i den oerhört viktiga matchen mot Reading i kampen kring nedflyttningsstrecket. Blackburn kommer även de från en oavgjord match, vilket innebar att de bröt en fyra matcher lång förlustsvit. Det fick de göra utan avstängde vänsterbacken Derrick Williams som även kommer få vila på lördag. Krysset kan utgöra en chansspik då även Blackburn spelat oavgjort en hel del denna säsong. Annars liten fördel till bortalaget på ren kapacitet.

 

12. Stoke - Nottingham X

Stoke har inte fått någon större effekt på tränarbytet i januari och fortsätter vara en besvikelse i årets Championship. Här kommer de med tre raka kryss i ryggen, dock mot ganska klent motstånd. Nottingham kommer med en positivare trend men har fortsatt svårt att vinna på bortaplan. Trots detta har Forest häng på avancemang och borde vara det mer motiverade laget, Stoke ligger för tillfällen i ingenmansland i tabellen. Nottingham känns starkare men deras tio kryss på säsongens sjutton bortamatcher gör att det får bli utgångstipset även denna gång. Gardering rekommenderas dock i denna öppna historia.

 

13. Wigan - Middlesbrough 2

Middlesbrough ser ut att bli klara favoriter här, till stor del tack vare deras starka bortafacit denna säsong. Varning ska dock utfärdas för Wigan som, trots sin blygsamma placering, varit riktigt starka hemma på DW stadium i år. 29 av lagets totalt 35 poäng denna säsong har tagits på hemmaplan. Här ser Latics ut att bli understreckade och utgör därför ett av omgångens mest intressanta bud. Middlesbrough får tipset då de i grunden är det klart bättre laget, men alla streck tas med på jackpotkupongen!

 

Kassaskåpet! - Wolverhampton

Wolves studsar tillbaka efter en slarvig förlust senast och är då klassen bättre än Cardiff. Dessutom fördel av hemmaplan där laget vunnit fyra av sina fem senaste.

 

Varningen! - Wigan

Middlesbrough blir storfavoriter då de ligger mil före Wigan i tabellen. På hemmaplan har dock Wigan gått bra i år och de ser dessutom ut att bli klart understreckade.

 

96 rader

1. Man United - Southampton 1

2. Bournemouth - Man City 2

3. Brighton - Huddersfield 1X

4. Burnley - Crystal Palace 12

5. Wolverhampton - Cardiff 1

6. West Ham - Newcastle 1

7. Aston Villa - Derby 12

8. Hull - Birmingham 1X

9. Millwall - Norwich 2

10. Preston - Bristol City 1

11. Rotherham - Blackburn X

12. Stoke - Nottingham X2

13. Wigan - Middlesbrough 1X2

 

864 rader

1. Man United - Southampton 1

2. Bournemouth - Man City X2

3. Brighton - Huddersfield 1X

4. Burnley - Crystal Palace 1X

5. Wolverhampton - Cardiff 1

6. West Ham - Newcastle 1

7. Aston Villa - Derby 1X2

8. Hull - Birmingham X2

9. Millwall - Norwich 2

10. Preston - Bristol City 1X

11. Rotherham - Blackburn X

12. Stoke - Nottingham 1X2

13. Wigan - Middlesbrough 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100