Januari avslutades med miljonutdelning på Stryktipset då blott tre spelare prickade 13 rätt förra helgen vilket gav 2.163.582 kr i utdelning. Nu kliver vi in i februari och månadens första Stryk-kupong är proppfylld med matcher från de brittiska öarna där de sex första matcherna hittas i Premier League och resterande sju från The Championship. För utdelning krävs det skrällar och frågan är var det händer, om det händer? Nu kör vi!

Spelstopp: 15.59

1. Chelsea - Huddersfield 1

Kupongen inleds i sydvästra London där Chelsea ska försöka ta en snabb revansch på sig själva efter den förnedrande 0-4-förlusten borta mot Bournemouth. Sarri ifrågasatte sitt lags moral efter förlusten mot Arsenal och efter andra raka förlusten var han allt annat än nöjd. Huddersfield är tabelljumbo och har bara lyckats ta poäng i sju av av 24 matcher, varav två av dessa är segrar. Även om Chelsea inte övertygat det senaste så är det stor klasskillnad här. Vi tror att Chelsea tar sig samman och den högt streckade ettan ifrågasätts inte från vår sida.

2. Everton - Wolverhampton X
Marco Silvas Everton fick något överraskande tacka för sig i FA-cupen efter att ha förlorat mot Championship-laget Millwall, detta trots en stark elva där och då. Senast blev det uddamålsseger borta mot tabelljumbon, men en kostsam sådan då Lucas Digne fick syna det röda kortet. Wolves åker till Liverpool med en skadefri trupp och noteras endast för en förlust på sina fem senaste på resande fot. Everton känns överstreckade sett till prestationer i närtid och frågan är om de är en favorit i fara? Strecka upp ordentligt om plånboken tillåter.

 

3. Brighton - Watford X
AmEx Stadium är där det händer grejer för Brighton den här säsongen. Av elva matcher på hemmaplan har de förlorat tre och samtliga tre är med uddamålet mot topplag som Chelsea, Tottenham och Liverpool. Watford trendade bra med sex raka utan förlust, men det var innan veckomatchen mot Tottenham. 0-1-ledning med tio minuter kvar tappades till 2-1 och den fina trenden bröts. Streckfördelningen är jämn i ett ovisst möte, men känslan är att The Hornets har god poängchans.

4. Burnley - Southampton 1

The Clarets följde upp utskåpningen i FA-cupen mot Manchester City (0-5-förlust) med att spela 2-2 mot Manchester United på Old Trafford. Nu ska de mäta sig med bottenkonkurrenten i en match där blytunga poäng på spel i kampen om överlevnad. Väger vi in formkurvan för respektive lag så är det knapp fördel hemmalaget med sina fem raka utan förlust i ligan. The Saints har ryckt upp sig på slutet och är likt Burnley i en bra period, men på Turf Moor har de inte vunnit sedan 2007. Första strecket placeras på hemmaseger, men den bör garderas upp tidigt.

5. Crystal Palace - Fulham 1
På Selhurst Park bjuds vi på ett Londonderby mellan två lag i den nedre regionen av tabellen. Gästande Fulham sliter hårdast av de här båda och som läget ser ut med drygt halva säsongen avklarad är de inte ett lag för Premier League nästa säsong. The Eagles får klara sig utan avstängde Zaha och lägg därtill att bolltrygge mittbacken James Tomkins är tveksam till spel ihop med försvarskollegan Cheikhou Kouyaté, men trots det är Palace en knapp favorit vi väljer att lita på i ett tidigt skede. I det större systemet åker garderingen fram.

6. Cardiff - Bournemouth 2
The Cherries stod för en finfin insats mot Chelsea senast och vann tämligen enkelt med 4-0. Målsprutan i bortalaget, Joshua King, stod för två av fyra fullträffar och har nu tre mål på de två senaste. Cardiff sliter kraftigt den här säsongen och har stora bekymmer i det defensiva spelet med ett målsnitt på strax under två baklängesmål per match. Med de förutsättningarna på förhand känner vi värde i att utgå från tvåan, men värt att nämna är att den bör garderas och ju fler tecken desto bättre.

7. Leeds - Norwich X

Nu över till The Championship och toppmötet på Elland Road. Marcelo Bielsas mannar tar sig an den här matchen med en skadefri trupp och får finna sig i att agera favoriter här i kraft av hemmaplan där de är ruskigt starka defensivt. Norwich har å sin sida seriens främsta defensiv på resande fot så även om det är två lag som haft för vana att bjuda på målrika matcher den här säsongen så blir det nog betydligt tuffare här. Ettan är streckad till 53% och bör plockas med, men värdet ökar om Leeds tappar poäng så vi chansar på att så blir fallet ur ett värdemässigt perspektiv.

8. Birmingham - Nottingham 2

På St. Andrew's Stadium drabbar två lag med tveksam form samman och det de här lagen har gemensamt är att siktet är inställt på att knapra in på topp 6-lagen. Martin O'Neills mannar bröt en tre matchers lång förlustrad senast genom att hemmabesegra Wigan med 3-1 och detta trots att skyttekungen Lewis Grabban vilades och byttes in med blott 20 minuter kvar av matchen. Birmingham saknar sedan tidigare Marc Roberts i försvaret och då tvåan är streckad till runt 25% ser vi något mer värde i att börja streckningen från höger då formen på hemmalaget inte är något att skryta över precis. Gardera upp om systemet tillåter!

9. Bristol City - Swansea 1
The Robins har fått upp farten det senaste och hemma på Ashton Gate Stadium har de fyra raka fullträffar inklusive FA-cupmötet mot Premier League-laget Huddersfield. Räknar vi in Bristols totala insatser så är det sex raka vinster som de stoltserar med för tillfället och då svanarna störs av en rätt illavarslande skadelista med försvarsduon Martin Olsson och Joe Rodon borta samt tveksam status på en lirare som Wilfried Bony är det förståeligt att ettan blir ett vettigt startstreck i den här matchen.

10. Hull - Stoke X

Hull är sett till de fem senaste omgångarna ligans tredje bästa lag, men detta efter att ha mött majoriteten av lag från den nedre halvan av tabellen där 6-0-segern mot nuvarande nästjumbon Bolton drar upp snittet en aning. Gästerna har inte vunnit på resande fot sedan slutet av oktober månad i fjol och är nu uppe i sju raka bortamatcher utan segerjubel, men bara två av dessa har de förlorat. Värdemässigt är Hull något för högt streckade i vår mening med 52% och vi väljer bort ettan och tror att Stoke sätter stopp på The Tigers segertåg hemma på KCOM Stadium.

11. Reading - Aston Villa X

Reading klarade förnyat kontrakt i den näst högsta ligan med tre poängs marginal i fjol. Den här säsongen är de på nytt indragna i bottenstriden och poängbehovet är starkt. En av få styrkor i The Royals har varit deras rätt hyfsade målproduktion (för att vara ett bottenlag) hemma på Madejski Stadium. Kanske är det den som räddar kontraktet för andra året i rad? Dean Smiths Villa tog en efterlängtad seger hemma mot Ipswich senast, men frågan är om inte Reading är det hungrigare laget av de här båda för tillfället? Tvåan är lite väl högt streckad och vi chansar med X som utgångstecken, men garderar upp med hemmaseger ur ett värdemässigt perspektiv.

12. West Bromwich - Middlesbrough X

West Bromwich åkte ur Premier League som tabelljumbo i fjol och får den här säsongen kriga för att vara ett av de bättre lagen i The Championship. Hittills går det hyggligt då West Brom agerar femma i tabellen med sju poäng färre än serieledande Leeds. Tony Pulis gör ett bra jobb i Boro och han har inte sett sitt lag förlora på sex raka matcher vilket gör att de har spelat upp sig till en sjätte plats med tre poäng upp till sina motståndare. Boros chanser bör vara något godare än vad streckfördelningen ger ett sken av. Räkna inte bort tvåan här om plånboken tillåter.

13. Wigan - QPR 1
Kupongen avslutas på DW Stadium där nykomlingarna Wigan spelar om tre minst sagt viktiga poäng mot ett QPR som inte har övertygat på slutet. Gästerna har i ligan spelat in 16 poäng av 42 möjliga på resande fot, men är trots den skrala poängskörden i ett rätt hyfsat läge i tabellen med gott om marginal ner till den bottenstrid som Wigan är indragna i. Will Grigg saknades i Wigans 1-3-förlust borta mot Nottingham senast, men kan vara tillbaka här. På hemmaplan får Wigan förtroendet och med en hyggligt jämn streckfördelning här finns det värde i att chansspika ettan.


 

Kassaskåpet! - Chelsea

Med två raka ligaförluster i bagaget ska Chelsea ta sig an tabelljumbon hemma på Stamford Bridge. Där förlorar de inte och ettan bör sitta som ett smäck.
 

Varningen! - Nottingham

Birmingham har ingen vidare form att tala om och Nottingham är för lågt streckade och ska absolut inte räknas bort här. Tvåan är en chansning värd att vana för!

96 rader

1. Chelsea - Huddersf. 1

2. Everton - Wolves 1X2

3. Brighton - Watford X2

4. Burnley - Southamp. 1X

5. Crystal P - Fulham 1
6. Cardiff - Bournem. X2

7. Leeds - Norwich X

8. Birmingh. - Nottingh. 2

9. Bristol C - Swansea 1

10. Hull - Stoke X2

11. Reading - Aston V 1X

12. West Brom - Mboro X

13. Wigan - QPR 1

864 rader

1. Chelsea - Huddersf. 1

2. Everton - Wolves 1X2

3. Brighton - Watford 1X2

4. Burnley - Southamp. 1X

5. Crystal P - Fulham 1X

6. Cardiff - Bournem. 1X2

7. Leeds - Norwich X

8. Birmingh. - Nottingh. 2

9. Bristol C - Swansea 1

10. Hull - Stoke X2

11. Reading - Aston V 1X

12. West Brom - Mboro X2

13. Wigan - QPR 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100