Efter en veckas väntan är det återigen dags för helgens höjdpunkt. Stryktipset bjuder på både högt och lågt där vi redan i match 1 får nöjet att följa Londonderbyt mellan Arsenal och Chelsea. Ytterligare sex matcher hämtas sedan från Premier League och rundan avslutas som brukligt i The Championship. Jakten på 13 rätt fortsätter här!

Spelstopp: 15.59

1. Arsenal - Chelsea 2

Tunga poäng på spel i den engelska huvudstaden när jakten på Champions League-platser rasar vidare mellan Arsenal och Chelsea under lördagen. Andra raka derbyt för The Gunners som åkte på en rejäl käftsmäll mot West Ham på Olympiastadion när man förlorade med 0-1. Nya tag mot Sarris blå gäng, som har fortsatt problem med målskyttet vilket gör utgången lite mer oviss mot Arsenals skadedrabbade backlinje. Unai Emerys mannar har efter sviten på tjugo raka matcher utan förlust blandat och gett efter nyår vilket gör att The Blues känns aningen vassare. Det är på marginalen dock, och även om vi utgår från en spelvärd tvåa bör krysset skrivas ned tidigt.

2. Liverpool - Crystal Palace 1

Trots en något krampaktig insats i södra England bärgade The Reds som förväntat tre poäng mot Brighton senast. Spelmässigt var det långt ifrån någon lyckad insats men Salah blixtrade till och smällde in matchens enda mål efter att själv ha blivit nedgjord. Mycket viktigt efter två raka förluster och en skön början på en ny segersvit som lär förlängas mot Crystal Palace. I Liverpool är de rödklädda som bekant fruktansvärt starka där laget har 9-1-0 i Ligaspelet. Roy Hodgsons grabbar sprattlar till då och då, men prestationerna är pinsamt ojämna vilket gör att laget återfinns endast tre pinnar från nedflyttningsstrecket inför omgång 23. Det krävs något alldeles speciellt för att plocka poäng på Anfield, och det mäktar gästerna inte med. Etta!

3. Manchester United - Brighton 1

Det har gått som på räls för United efter den portugisiske bråkmakaren José Mourinhos uttåg. Solskjærs återkomst har spridit harmoni i hela klubben, och även om senaste trean mot Tottenham i mångt och mycket får tillskrivas världens bäste linjemålvakt, David De Gea, var det trots allt ett styrkebesked. The Red Devils har nu sex raka triumfer under norrmannen och när laget klarat av testen både på resande fot och mot topplag ska ett bortasvagt Brighton, med resultatraden 2-2-7 på resande fot, inte vålla några större bekymmer. Speciellt inte när lagets viktigaste spelare, målvakten Matthew Ryan, befinner sig på Asiatiska Mästerskapen med Australien. Ettan spikas även här.

4. Bournemouth - West Ham 2

Eddie Howes Bournemouth har en tuff jul- och nyårsperiod bakom sig. Laget har sedan november månad endast tagit sju pinnar på fjorton försök (alla turneringar) och vore det inte för en stark höst hade de rödsvarta varit i rejäla bekymmer. Inte blir det lättare av att viktige Cook är skadad och att både nye dyre Solanke samt målmaskinen Wilson är tveksamma till spel. Skadelistan är dock klart längre hos bortalaget som med åtta fullt tänkbara startmän var tvugna att plocka in den före detta dopingavstängde Samir Nasri på ett korttidskontrakt. Fransmannen imponerade dock senast och tillsammans med Felipe Anderson och flyttryktade Arnautovic är laget fortsatt sylvassa framåt. The Hammers vann som tidigare nämnts mot Arsenal förra helgen och när skickliga spelare har gott självförtroende brukar det räcka långt. Pellegrinis mannar är favoriter!

5. Newcastle - Cardiff 1

Vi har på senare år fått vänja oss vid att det spelas bottenfotboll på St. James’ Park. Detta till trots är det sällan det på förhand känts lika tungrott som när Cardiff kommer på besök. Walesarna har gjort endast ett mål de fem senaste matcherna och på resande fot har det bara blivit en ynka seger på hela säsongen. Newcastle har i sin tur likt Bournemouth ovan knappast rosat marknaden under jul och nyår. Där bottenkonkurrenterna försöker gasa sig ur träsket drar dock Mike Ashley allt vad han förmår i handbromsen och några nyförvärv lär managern Rafa Benítez inte få se den här gången heller. Det som återstår är således att trolla med knäna. Något den korpulente spanjoren på Skatornas bänk får anses vara bland de bättre i världen på. Det är svårt att se en bortavinst, men krysset ligger definitivt i korten och således är det 1X som spelas här.

6. Southampton - Everton X

Vi stannar i de nedre regionerna ett tag till där The Saints harvar vidare i väntan på bättre tider. Kanske börjar de komma i och med tysken Ralph Hassenhüttls intåg för en dryg månad sedan. Senaste ligamatchen blev det tre starka bortapoäng mot Leicester efter bland annat ett fint mål av Shane Long och spelet har sett bättre ut än under Mark Hughes. Det finns dock mycket kvar att jobba på vilket syntes i veckans FA-cupförlust mot Frank Lampards Derby. Gästande Everton har med klasspelare som André Gomes, Lucas Digne och Richarlison en klart mer slagkraftig trupp, men Marco Silvas mannar blandar och ger där framförallt bortaspelet, med endast en seger på de sex senaste, lämnar en hel del i övrigt att önska. Yoshida befinner sig på sydligare breddgrader med det japanska landslaget. Ett tungt tapp. Läge för helgardering!

7. Watford - Burnley 1

Det finns gott om kvalité i Javi Gracias trupp där spelare som Deulofeu avlastas av bland andra Ken Sema och Tom Cleverley. Senast var det Crystal Palace som fick stryka på foten när den sistnämnde bytte av ligans ende svensk och stänkte in segermålet i The Hornets tredje raka match utan förlust i Premier League. Inför omgång 23 innebär det att hemmalaget parkerar på en finfin sjundeplats. Burnleys numera skakiga försvar får således något att bita i på Vicarage Road dit man kommer med tre raka ligasegrar. Nu blir det dock tufft för Sean Dyche och hans mannar som alltjämt saknar både Brady och viktige Lennon. Vi tar sikte på ettan!

8. Aston Villa - Hull 1

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har det i och med John Terrys och Dean Smiths intåg i Aston Villa äntligen börjat ljusna för det klassiska Birminghamlaget. Lejonen har med skytteligaledaren Tammy Abraham (16 pytsar hittills) i spetsen växlat upp och är med och hugger på playoff. På samma poäng finner vi Hull som har fin form men får klara sig utan viktige mittfältaren Irvine som är i Asien med Australien. Dessutom ska det noteras att de orangea tigrarna inte tagit en enda poäng på Villa Park under hela 2000-talet. Finns ettan till cirka 45 procent får savannens kungar förtroendet mot djungelns dito!

9. Middlesbrough - Millwall X

Middlesbrough har släppt in minst mål i hela The Championship. Vem är det som drar i spakarna bakom ett sådant lagbygge undrar ni? Tony Pulis givetvis. Med 19 insläppta efter 27 omgångar är hemmalaget hela åtta mål tätare än näst bästa lag.  Defensiven kommer dock med ett pris. Boro har bara gjort 30 mål framåt vilket är femte sämst i ligan. Knivigt för Millwall som inte direkt flyger fram. De blåvita har dock vunnit fyra av de fem senaste matcherna så det är inte becksvart för det blåvita Londongänget. I höstas slutade mötet mellan lagen 2-2 och ett oavgjort resultat är klart intressant även nu när Boro är så brutalt överstreckat. Kryss!

10. Nottingham - Bristol City 1

Nottingham är näst på tur när Bristol kommer på besök. Forests senast match slutade i en stark seger med 4-2 mot serieledarna Leeds på bortaplan. Stor självförtroendeboost för Nottingham inför mötet med ett formstarkt City. Det skiljer inför omgången endast två poäng mellan lagen i tabellen och det är således väldigt jämnt på förhand. Den tunga bortasegern gjuter dock mod i både mig och hemmalaget vilket gör att Niclas Eliasson & co får ursäkta. Tecknen hamnar till vänster.

11. QPR - Preston 2

Öppen match att vänta på Loftus Road i London. QPR ställs nämligen här mot sitt boogie-team. Preston har fem raka inbördes segrar och faktum är att det är hela nio år sedan Queens Park Rangers vann mot The Lilywhites. Trots Prestons något sviktande formkurva finns det således goda chanser att plocka hem poäng. Queens Park Rangers återfinns i mitten av tabellen och senast gick laget på pumpen mot Sheffield United. Hemmalaget får dessutom får klara sig utan duktige anfallaren Hemed. Utgå från tvåan till fin procent.

12. Sheffield Wednesday - Wigan X

Det går fortsatt trögt för Sheffield Wednesday som frustrerat får se stålstadsrivalen United ånga på i toppen av The Championship. Wednesday ligger i sin tur på en svag sextondeplats inför omgång 28. Det är tre poäng fler än ännu svagare gästerna  Wigan som efter en fin säsongsinledning endast tagit två segrar de senaste femton matcherna. På bortaplan är raden om möjligt ännu sämre med 1-2-10. Två lag i risig form gör att vi börjar i mitten.

13. Stoke - Leeds X

Vi stänger kupongen med ett stormöte från The Championship. Fjolårets Premier League-lag Stoke möter nämligen serieledande Leeds på Bet365 Stadium. Hemmalaget gnisslar ordentligt i gängorna och återfinns trots rejäla fallskärmar från världens rikaste liga på den undre halvan av tabellen. Föga smickrande för The Potters. Pontus Janssons Leeds toppar som sagt samma tabell men på senare tid har det gått lite grus i Marcelo Bielsas annars så väloljade maskin. Faktum är att tre av de fyra senaste matcherna har slutat i förlust. Det finns dock alla förutsättningar i världen för minst en poäng mot ett kräftgående Stoke. Vi skriver X2 på sista raden!

Kassaskåpet! -Liverpool

Efter två tunga förluster tog The Reds återigen tre viktiga poäng mot Brighton förra helgen. Med återställt självförtroende gör Klopp & co processen kort mot ett ihåligt Crystal Palace på Anfield.

Varningen! - Preston

Formen övertygar inte i något läger på Loftus Road. Queens Park Rangers har dock uppseendeväckande svårt för Preston North End och då får tvåan till fin procent välförtjänt plats på vårt system!

96 rader

1. Arsenal - Chelsea X2

2. Liverpool - Crystal P 1

3. Man United - Brighton 1

4. Bournem. - West Ham X2

5. Newcastle - Cardiff 1X

6. Southampton - Everton 1X2

7. Watford - Burnley 1

8. Aston Villa - Hull 1

9. Middlesbrough - Millwall X

10. Nottingham - Bristol C 1X

11. QPR - Preston 2

12. Sheffield W - Wigan X

13. Stoke - Leeds X2

864 rader

1. Arsenal - Chelsea 1X2

2. Liverpool - Crystal P 1

3. Man United - Brighton 1

4. Bournem. - West Ham X2

5. Newcastle - Cardiff 1X

6. Southampton - Everton 1X2

7. Watford - Burnley 1

8. Aston Villa - Hull 1

9. Middlesbrough - Millwall 1X

10. Nottingham - Bristol C 1X

11. QPR - Preston 2

12. Sheffield W - Wigan 1X

13. Stoke - Leeds 1X2


 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100