Det är fotboll från Sverige, England, Spanien och Frankrike som står i centrum i helgens Stryktipset. Kan Manchester City ta hem säsongens tredje titel i FA-cupfinalen? Det bjuds även på ett Hallandsderby denna lördag. Mot 13 rätt!

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Manchester City - Watford 1

Kupongen drar igång på Wembley med en final i den engelska FA-cupen. Manchester City stod för en magnifik säsong i Premier League och avslutade med 14 raka segrar. Det ledde till att Pep Guardiolas mannar försvarade ligatiteln och slutade på imponerande 98 poäng i tabellen. Manchester-laget har Fernandinho tveksam till spel men annars är truppen intakt. Watford stod för en stabil säsong och hamnade på en elfteplats i serien. The Hornets hade kunnat hamnat på en bättre placering om inte säsongen hade avslutats med tre nederlag i följd. Ettan spikas trots hård streckning.

 

2. AFC Eskilstuna - Helsingborg X

I Allsvenskan är det dags för ett möte på Tunavallen mellan två formsvaga lag. AFC vann i premiären mot Göteborg och har sedan inte lyckats få med sig en trepoängare på åtta matcher. Anmärkningsvärt är att hemmalaget endast har fått med sig två poäng på de senaste åtta kamperna. Gästande Helsingborg har inte vunnit på de sex senaste drabbningarna och HIF har förlorat samtliga fyra matcher på bortagräs. Det blir inte bättre för bortalaget när lagkaptenen Andreas Granqvist, som precis kom tillbaka från skada, senast mot AIK gick sönder igen. Även Wanderson saknas på grund av avstängning. Det finns mer kvalité i Helsingborgs trupp och det är stor chans att första poängen trillar in på bortamark här. Kryss-två blir bra på Stryktipset vid ett mindre system men om pengar finns ska alla tecken med.

 

3. Varberg - Halmstad 1

Hallandsderby i Superettan! Segertåget har nått sitt slut för Varberg. Det stannade vid sju vinster i rad innan det blev kryss senast borta mot Örgryte med siffrorna 1-1. Det var den överlägsne skytteligaledare Astrit Seljmani som nätade för Boisarna. Halmstad bytte tränare efter förlusten mot Öster och det gjorde att det blev seger för Magnus Haglund direkt i debuten mot Trelleborg. Det kunde inte det blå laget från Halland följa upp senast mot Gais. Det slutade med en 1-2 förlust trots att Andreas Johansson & Co spelade riktigt bra. Utgå från ettan men ta med det lågt streckade krysset i derbyt!

 

4. Sevilla - Athletic Bilbao 1

Sevilla fortsätter sin jakt på topp 4-placeringarna på Ramón Sánchez Pizjuán. Det ska dock sägas att hemmalaget har varit svaga den senaste tiden och bara fått med sig en poäng på de senaste tre matcherna. Anmärkningsvärt är att Los Rojiblancos har tagit 36 av 58 poäng i hemmaborgen. Éver Banega och Roque Mesa är avstängda till detta möte för Joaquin Caparros. Athletic Bilbao har vunnit två av de fyra senaste matcherna och besegrade senast Celta Vigo med 3-1. Det var Garcia gånger 2 och Williams som stod för målen i segermatchen. Etta-kryss som utgång, men om ett större system ska spelas ska alla tecken med här på Stryktipset.

 

5. Valladolid - Valencia 2

Vi stannar kvar i Spanien. Valladolid säkrade kontraktet i det spanska finrummet senast i och med vinstmatchen mot Rayo Vallecano. Den tillställningen slutade 2-1 och det var Enes Unal och Sergio Guardiola som letade sig in i målprotokollet för Real-laget. Valencia har vunnit två raka drabbningar i La Liga och besegrade Alavés med 3-1 senast. Det var Carlos Soler, Santi Mina och inhoppande Kevin Gameiro som gjorde målen då. Nämnde Santi Mina är stekhet och har gjort tre mål och två assist på de två senaste ligamatcherna. Los Ché slåss om den sista Champions League-platsen och kommer inte vika sig i detta möte. Tvåan är kupongens fynd om den håller sig under 70 procent!

 

6. St Etienne - Nice 1

Vi reser vidare till Frankrike för ett möte i Ligue 1 på Stade Geoffroy Guichard. St Etienne hade strålande form med fyra triumfer i följd, men den sviten sprack överraskande senast i 0-1 förlusten mot Montpellier. Les Verts kommer att vara taggade inför den här drabbningen och slåss för att behålla fjärdeplatsen i tabellen. Nice har bara vunnit en av de fem senaste tillställningarna och det var mot tabelljumbon Guingamp. Patrick Vieiras gubbar parkerar på en sjundeplats i tabellen och kan inte ta sig upp på Europaplatserna. Ettan spikas på Stryktipset oavsett streckning.

 

7. Monaco - Amiens 2

Det är en måstematch för bägge lagen som utspelar sig på Stade Louis II. Monaco har haft det tungt den senaste tiden och har inte vunnit på de senaste sju tillställningarna. Laget ligger på samma poäng som Caen som är under nedflyttningsstrecket. Gästande Amiens har inte heller någon säker position i tabellen. Bortalaget är bara två poäng före hemmalaget och kan vid seger i detta möte i princip säkra kontraktet i det franska finrummet. Enhörningarna har dock inte vunnit på senaste åtta kamperna. Anmärkningsvärt är att sju av dessa åtta drabbningar har slutat med oavgjort. Alla tecken ska med på Stryktipset i bottenmötet där skrälltvåan betalar mest.

 

8. Kungsängens IF - Täby FK 2

Det är trean mot fyran i Division 2 Norra Svealand som ska mötas på Kungsängens IP! Täby har vunnit tre av de fyra senaste matcherna i seriespelet. Förlusten kom mot seriesuveränen Karlberg som har vunnit alla matcher hittills och laget från Täby gav dem en rejäl batalj men förlorade med uddamålet. Kungsängen hade riktigt fin form med tre vinster på fyra matcher men den sviten bröts senast när hemmalaget förlorade mot Enköping med 1-2. Filip Ärlebrant är en spelare att hålla koll på. Han har stått för fem mål på sex matcher för KIF. Kryss-två ska ändå räcka långt i detta möte.

 

9. Djurgården - Elfsborg 1

Dags för ett möte i Allsvenskan på Tele2 Arena! Djurgården lyckades vända den negativa trenden i onsdags när Järnkaminerna vann med 3-0 mot Falkenberg. Det var Jonathan Ring, Haris Radetinac och ett självmål som banade väg för segern för Stockholmslaget. Elfsborg vann också på onsdagen mot AFC Eskilstuna med 1-0 och det var Jesper Karlsson som gjorde matchens enda mål. Ettan är att föredra på Stryktipset men är överstreckad så det lågt streckade krysset ska med.

 

10. Malmö FF - Kalmar FF 1

Vi reser söderut till Swedbank Stadion. Malmö var favoriter till att ta hem Allsvenskan inför säsongen och har inte gjort någon besviken hittills då de leder tabellen efter åtta omgångar. Röslers mannar radar upp imponerande resultat och besitter en trupp alla lag i denna serie skulle drömma om. Det är Kalmar som gästar och gör det med en 0-1 förlust mot Häcken i ryggen. Innan det var Pehrssons mannar obesegrade i sju drabbningar i följd. Ettan spikas trots hård streckning då MFF är något nummer för stort.

 

11. Sirius - Häcken 2

Häcken gästar Studenternas och Andreas Alm måste vara lättad över att fjolårets skyttekung Paulinho är tillbaka efter avstängningen. Det ska sägas att Göteborgslaget vann med 1-0 mot Kalmar utan sin stjärna. Det var istället Ahmed Yasin som klev fram och gjorde matchens enda mål. Sirius har haft det jobbigt men lyckades med en imponerande insats slå GIF Sundsvall med 1-0 i onsdags. Det var Sam Lundholm som nätade för Uppsalalaget då. Det kommer bli en betydligt tuffare uppgift för Henrik Rydströms mannar här. Tvåan spikas på Stryktipset.

 

12. Trelleborg - Örgryte 2

Nu hoppar vi ner en division till Superettan och en match på Vångavallen. Tippade topplaget Trelleborg har varit en besvikelse så här långt. Hemmalaget har endast vunnit en tillställning på åtta tillfällen och håller till i botten av tabellen. Det ska dock sägas att skåningarna är svårslagna i hemmaborgen och endast en förlust har kommit där. Örgryte är inne i en svacka just nu och har inte vunnit på de fyra senaste matcherna. Det var dock ett fall framåt senast när det blev 1-1 mot suveräna serieledaren Varberg. Tvåan spikas vid ett mindre system men om det finns möjlighet ska krysset med.

 

13. Öster - Mjällby 1

Kupongen avslutas på Myresjöhus Arena. Öster har haft det jobbigt denna säsong och har bara mäktat med en seger som kom borta mot Halmstad på Örjans Vall när siffrorna skrev till 1-0. Växjö-laget är dock bättre än vad tabellen visar och har en bra trupp. Nykomlingen Mjällby har överraskat många i säsongsinledningen och hänger på i toppen av tabellen. Det gula bortalaget har fyra raka segrar och vann senast med 2-1 mot Trelleborg. Förr eller senare måste framgångsvågen ta slut för laget från Blekinge. Ettan spikas vid mindre system men för att vara säkra ska krysset med i match 13.

 

 Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Manchester City

Man City jagar säsongens tredje titel och formen kan inte vara bättre. Det intygar avslutningen på ligaspelet med 14 raka segrar. Watford avslutade med 3 förluster och sjönk i tabellen. Spika ettan.

 

Varningen! - Amiens

Det är en match mellan två formsvaga lag och Amiens har stora chanser att få med sig en seger i detta möte. Saman Ghoddos lag kommer att vara motiverade när de har chans att säkra sin plats i Ligue 1 i denna match. Satsa på skrälltvåan för att rensa fältet på kupongen!

 

Stryktipset 96 rader

1. Man City - Watford 1

2. AFC Eskils. - Helsingborg X2

3. Varberg - Halmstad 1X

4. Sevilla - Athletic Bilbao 1X

5. Valladolid - Valencia 2

6. St Etienne - Nice 1

7. Monaco - Amiens 1X2

8. Kungsängen - Täby FK X2

9. Djurgården - Elfsborg 1X

10. Malmö FF - Kalmar FF 1

11. Sirius - Häcken 2

12. Trelleborg - Örgryte 2

13. Öster - Mjällby 1

 

Stryktipset 864 rader

1. Man City - Watford 1

2. AFC Eskils. - Helsingborg 1X2

3. Varberg - Halmstad 1X

4. Sevilla - Athletic Bilbao 1X2

5. Valladolid - Valencia 2

6. St Etienne - Nice 1

7. Monaco - Amiens 1X2

8. Kungsängen - Täby FK X2

9. Djurgården - Elfsborg 1X

10. Malmö FF - Kalmar FF 1

11. Sirius - Häcken 2

12. Trelleborg - Örgryte X2

13. Öster - Mjällby 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100