Stryktipset är tillbaka och det med cirka 14 miljoner i jackpot. Ett tydligt vårtecken är att vi denna vecka får se en allsvensk match på kupongen då Kalmar tar emot Norrköping. I övrigt är kupongen som vanligt fylld med matcher från Premier League och Championship där vi framförallt ser fram emot det mycket viktiga mötet i andradivisionens toppskikt mellan Aston Villa och Bristol City. Dessutom har vi en kraftigt understreckad spik att bjuda på.

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Manchester United - West Ham 1

United är inne i en period av intensivt matchande och mötte så sent som i onsdags Barcelona. Den insatsen sa inte jättemycket då Barca tidigt tog ledningen och sen inte släppte till någonting. På det hela taget är dock formkurvan nedåtgående efter Solskjaers otroliga start. En hel del skadebekymmer dras de röda djävularna med och här är dessutom Shaw och Young avstängda. Tufft för en redan pressad spelartrupp. The Hammers har inte mycket att spela för tabellmässigt men stod ändå för en gedigen insats trots förlust mot Chelsea senast. En liknande insats här så kan de mycket väl utmana de pressade storfavoriterna United. 1X bör räcka långt.

 

1X2 odds, Manchester United - West Ham United, Lör 13 apr 2019 at 18:30

Manchester United

Lika

West Ham United

2. Brighton - Bournemouth 1

Brighton ställde till det för sig själva i bottenstriden då de förlorade hemma mot Southampton för två veckor sedan. Efter det har The Seagulls åkt på två förluster mot Chelsea och Manchester City, vilket inte är mycket att säga om. Nu måste de blåvita vända trenden för att säkra kontraktet. Chansen att inleda detta arbete får ses som god mot ett bortasvagt Bournemouth som, förutom en seger mot bottenlaget Huddersfield, inte lyckats ta poäng borta på de elva senaste försöken på resande fot! Trots detta är The Cherries på säker mark i tabellen och har därmed inte mycket att spela för, vilket ytterligare talar till Brightons fördel.

 

1X2 odds, Brighton - AFC Bournemouth, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Brighton

Lika

AFC Bournemouth

3. Burnley - Cardiff 1

Cardiff har ramlat under nedflyttningsstrecket efter fem förluster på de sex senaste matcherna. Walesarna har dock haft ett mycket tufft spelschema och rånades på en poäng mot Chelsea så de får vara förlåtna för detta. Burnley kommer i sin tur med två raka segrar efter en rejäl svacka dessförinnan. Det har skapat marginal ned till strecket och vid seger här är kontraktet så gott som klart. The Bluebirds har även de möjlighet att hänga kvar i PL men då måste de börja ta lite oväntade poäng, sådana kan finnas här. Hemmaplan gör att tipset går till Burnley men ett toppmotiverat Cardiff ska inte räknas bort.

1X2 odds, Burnley - Cardiff City, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Burnley

Lika

Cardiff City

4. Fulham - Everton 2

En av säsongens stora besvikelser Fulham är redan klara för degradering och lär knappast vara supermotiverade i detta möte, dit de kommer med nio raka förluster. Everton har haft en svajig säsong men kommer till Craven Cottage med tre raka segrar i bagaget mot tufft motstånd. Rent tabellmässigt har inget av laget något större att spela för, möjligen finns det lite prestige hos Everton att bli “best of the rest” och knipa platsen bakom topp sex-klubbarna. Oavsett bör de blå köra över ett slaget Fulham på ren kvalitet. Tvåan är en given spik!

 

1X2 odds, Fulham - Everton, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Fulham

Lika

Everton

5. Southampton - Wolverhampton 1

Southampton har en uppåtgående formkurva med tre segrar på de fem senaste. I fredagens möte med Liverpool tog The Saints tidigt ledningen och en möjlig skräll låg på lut. Sedan växlade Pool upp och lyckades avgöra i matchens slutskede. De rödvita jagar poäng för att hålla sig över nedflyttningsstrecket och välkomnar nu Wolves till St Mary’s Stadium. Ett Wolves som utgör ett av fyra lag som slåss om platserna precis bakom de sex stora. Vargarna är svåra att bli kloka på denna säsong då de blandar fantastiska insatser mot toppklubbarna med bottennapp mot svagare gäng. Det gör matchen svåranalyserad och gardering rekommenderas.

1X2 odds, Southampton - Wolverhampton Wanderers, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Southampton

Lika

Wolverhampton Wanderers

6. Aston Villa - Bristol City 1

En riktigt trevlig match där Bristol vid seger övertar femteplatsen från Villa. Segraren här bör kunna känna sig relativt säkra på playoff-spel längre fram i vår. Hemmalaget är inne i en mycket positiv trend med sju raka segrar och arton gjorda mål på dessa matcher! Även gästerna är inne i en fin period och framförallt på just bortaplan. Sju vinster och endast en förlust borta på sina åtta senaste försök har The Robins med sig. Villa blir klara favoriter i kraft av hemmalag och stark form men skadelistan är lång och här är Tyrone Mings avstängd. Bortastarka och understreckade Bristol ska definitivt med på kupongen.

 

1X2 odds, Aston Villa - Bristol City, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Aston Villa

Lika

Bristol City

7. Nottingham - Blackburn 1

Efter en svag period ser det allt tuffare ut för Nottingham att nå playoff-platserna, sex poäng upp och en match mer spelad nu. Ändå har Forest mer att spela för än gästerna från Blackburn som verkligen ligger mitt i ingenmansland i tabellen. Senast tog The Riversiders en fin seger mot Derby och bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit. Motivation, kvalitet och hemmaplan talar dock till Forests fördel men de ser ut att bli överstreckande så gardering kan vara lockande för den som har råd.

 

1X2 odds, Nottingham Forest - Blackburn Rovers, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Nottingham Forest

Lika

Blackburn Rovers

8. Leeds - Sheffield Wednesday 1

Leeds har ett litet grepp om den sista direktplatsen till PL framför Sheffield United. Kan Wednesday hjälpa sina stadsrivaler genom att plocka poäng på Elland Road? Inte mycket talar för det. The Whites har förvisso inte imponerat lika mycket på slutet som i inledningen av säsongen men har nu allt att spela för samtidigt som The Owls är avhängt i striden om playoff. Wednesday har dock inte förlorat på sina sex senaste bortamatcher och spelat oavgjort i fyra av dessa. Vill man gå för skräll kan alltså krysset vara motiverat men ettan får ses som ett starkt spikförslag.

 

1X2 odds, Leeds United - Sheffield Wednesday, Lör 13 apr 2019 at 18:30

Leeds United

Lika

Sheffield Wednesday

9. Middlesbrough - Hull X

Middlesbrough har halkat efter i striden om playoff efter en riktigt svag period i mars och början av april. Därför satt säkerligen segern senast mot Bolton väldigt skönt för Tony Pulis och hans gäng. Med en stark avslutning på säsongen kan de nu utmana uppåt. Hull kommer till Riverside Stadium med tre raka segrar, dock mot ljummet motstånd. Sett över hela säsongen är tigrarnas bortastatistik svag, än mer iögonfallande är dock Boros bedrövliga hemmastatistik – endast tjugonde bästa i ligan. Den statistiken plus svag form gör att hemmalaget som storfavoriter måste garderas.

 

1X2 odds, Middlesbrough - Hull City, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Middlesbrough

Lika

Hull City

10. QPR - Swansea 2

QPR har sjunkit som ett sänke genom tabellen sedan nyår och börjar nu på allvar närma sig nedflyttningsstrecket. Motsatt tendens kan ses hos gästerna som kommer med tre riktigt övertygande segrar i bagaget. Graham Potters mannar har dock haft det tungt på bortaplan och har där sex raka förluster. Det reser ett rejält frågetecken som walesarna möjligen kan räta med med deras nyfunna toppform. Ytterligare ett frågetecken är huruvida den viktige mittfältaren Celina kommer till spel. Garderingsläge!

 

1X2 odds, Queens Park Rangers - Swansea City, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Queens Park Rangers

Lika

Swansea City

11. Reading - Brentford 2

Här hittar vi omgångens mest felstreckade lag. Reading kämpar i bottenstriden och är såklart toppmotiverade i detta möte men besitter inte alls samma kvalitet i truppen som Brentford, ändå blir The Royals klara favoriter här. Två stora anledningar till det tillskrivs lagets fina insats mot ligatopparna Norwich senast samt hemmaplansfördelen. Hemmastatistiken för Japp Stams gäng är dock svag i år och laget förlorar oftare än de vinner. Dessutom ser hemmalaget fortsatt ut att få klara sig utan mittfältskreatören John Swift. Brentford ser ut att bli streckade till runt 30 procent trots att de bör vara favoriter och den spelvärda tvåan spikas utan tvekan.

 

1X2 odds, Reading - Brentford, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Reading

Lika

Brentford

12. West Bromwich - Preston 1

Prestons oerhört starka inledning på 2019 har stannat av rejält med tre raka förluster och playoff-strid är nog bara att glömma nu. Ett lag som i allra högsta grad befinner sig i den striden är West Brom som, trots två raka förluster, har nio poängs marginal ned till sjundeplatsen. Preston får här klara sig utan mittfältsankaret Ben Pearson vilket är ett tungt avbräck mot Albions starka offensiv. Ettan utgör ett starkt utgångstips men blir överstreckad. Lägg därtill att West Broms hemmafacit inte är alls lika starkt som deras tabellposition indikerar så är garderingen berättigad.

 

1X2 odds, West Bromwich Albion - Preston North End, Lör 13 apr 2019 at 16:00

West Bromwich Albion

Lika

Preston North End

13. Kalmar FF - IFK Norrköping 2

Det är alltid lurigt att värdera lagens styrka såhär tidigt på säsongen. Båda lagen har hittills fått med sig en poäng efter två matcher och framförallt för Norrköping får detta ses som en missräkning. Insatsen mot Gnaget senast gav dock mersmak. Peking har haft klar fördel i mötena med Kalmar de senaste åren och har en trupp med betydligt mer kvalitet. Spelvärdet är dock högre i ettan men bred gardering rekommenderas med tanke på lagens svajiga säsongsinledning.

 

1X2 odds, Kalmar FF - Norrköping, Lör 13 apr 2019 at 16:00

Kalmar FF

Lika

Norrköping

Kassaskåpet! - Everton

Everton har verkligen inte varit ett lag att hålla i handen denna säsong men här bör de inte slarva bort segern. Fulham har inget att spela för och det känns som att flera spelare redan mentalt letar klubbadress inför nästa säsong.

 

Varningen! - Bristol City

Trots sin otroligt starka bortastatistik blir gästerna understreckade. Lägg där till såväl skador som avstängningar hos hemmalaget så har vi en fin skräll på lut till strax under 20 procent.

 

Spela Stryktipset här hos Svenska Spel!

Stryktipset 96 rader

1. Man United - West Ham 1

2. Brighton - Bournemouth 1

3. Burnley - Cardiff 1

4. Fulham - Everton 2

5. Southampton - Wolves 12

6. Aston Villa - Bristol C 1X2

7. Nottingham - Blackburn 1

8. Leeds - Sheffield W 1

9. Middlesbrough - Hull 1X

10. QPR - Swansea 12

11. Reading - Brentford 2

12. West Brom - Preston 1X

13. Kalmar - Norrköping X2

Stryktipset 864 rader

1. Man United - West Ham 1X

2. Brighton - Bournemouth 1

3. Burnley - Cardiff 12

4. Fulham - Everton 2

5. Southampton - Wolves 12

6. Aston Villa - Bristol C 1X2

7. Nottingham - Blackburn 1

8. Leeds - Sheffield W 1

9. Middlesbrough - Hull 1X2

10. QPR - Swansea 12

11. Reading - Brentford 2

12. West Brom - Preston 1X

13. Kalmar - Norrköping 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100