Den andra upplagan av Scandinavian Invitation i golf står för dörren. Andra upplagan är en sanning med modifikation förstås. Tävlingen har funnits i massor av år, närmare bestämt 46 år, något ni kan läsa om i vår stora guide om allt kring tävlingen. Men det är andra gången tävlingen heter Scandinavian Invitation i alla fall.

För andra året spelas tävlingen på Hills Golfklubb i Mölndal utanför Göteborg. Allt drar igång på torsdag, avslutas på fredag, och storpublik väntar när Sveriges två riktiga stjärnor inom sporten denna gång finns på plats. Henrik Stenson och Alex Norén är redo att tampas om titeln. Intressant nog har aldrig Stenson, som är Sveriges största herrgolfare genom tiderna och vår enda majorvinnare, aldrig vunnit den här tävlingen. Dags i år kanske?

Stenson favorit i Scandinavian Invitation

Om man frågar oddsen är det just dags. Stenson är favorit till att vinna.

Henrik Stenson, 8.50 Bethard/Unibet

Ingen stor säsong alls för Stenson överhuvudtaget. Han var rankad runt plats 75 på PGA-touren när slutspelet drog igång för ett par veckor sen och han bemödade sig inte ens att ställa upp där utan spelar istället här. Det ska sägas att det inte precis är något positivt för startfältet här att slutspelet på PGA-touren pågår. Visserligen är alla spelare utom de 30 bästa utslagna till den här veckan, men de flesta är slitna och framför allt, ingen kunde på förhand meddela sitt deltagande här då de inte kunde veta att de skulle vara utslagna ur slutspelet. Bland annat därför har arrangören inte kunnat få hit någon riktig världsspelare denna gång. Så Stenson är favorit. Han är tävlingens på papperet klart bästa spelare och en normal vecka kommer han vara där framme i striden.

Matthew Fitzpatrick, 9.00 Bethard/Unibet

Precis bakom Stenson skuggar Matthew Fitzpatrick som är nia på Race to Dubai som är Europatourens motsvarighet till slutspelet på PGA-touren som heter Fedex Cup. Fitzpatrick är också den högst rankade spelaren i Scandinavian Invitation denna gång. Han är rankad på plats 30 i världen och har vunnit i Sverige förut. Han vann den här tävlingen på Bro Hof 2016 när den fortfarande hette Nordea Masters. Bara 24 år gammal, Fitzpatrick, väldigt ungt i golfsammanhang och kul för oss här i Sverige att få se honom en gång till. Nästa år deltar han troligen i Fedex Cup-slutspelet istället med tanke på hans spelstyrka och utvecklingspotential.

Alex Norén, 12.00 Bethard/Unibet

De är överens, spelbolagen Bethard och Unibet som vi valt att plocka slutsegraroddsen från. Två riktigt starka kort om man gillar att spela på golf dessa bolag. Norén har haft en otroligt trög säsong i USA där han inte lyckades behålla sitt kort på PGA-touren. Lite oklart hur det blir där nästa säsong om han kommer kunna spela alla tävlingar han vill eller om det till viss del kommer bli spel på Europatouren. Det man ska veta med Norén är dock att spelet och banorna i Europa passar honom otroligt mycket bättre och han blir ofta som en helt annan spelare när han spelar på den här kontinenten. I Sverige blir det ännu bättre. Han har vunnit den här tävlingen två gånger tidigare och blir säkert livsfarlig även denna gång.

Det var de tre huvudfavoriterna. Det finns givetvis en mängd andra spelare som kan vinna och det är bara att surfa vidare till antingen Bethard eller Unibet för att se oddsen på de övriga.

Men god chans på svensk seger i alla fall, det kan vi slå fast redan nu såhär ett par dagar innan Scandinavian Invitation.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Odds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller