Det börjar bli dags för Eurovision Song Contest! Finalen avgörs lördag den 14 maj, med semifinalerna som genomförs på tisdagen den 10 maj samt torsdag 12 maj. I främre täten så är det Ukraina, Italien, Sverige och Storbritannien som slåss om segern, åtminstone som det ser ut på förhand enligt oddsen. Dock är Ukraina stor favorit och vinna. Mer om det nedan.

Odds: Vinnare Eurovision 2022

Högsta odds: Nation att vinna Eurovision Song Contest 2022 Högsta odds Spelbolag
Ukraina 1,72
Italien 6,00
Sverige 6,50
Storbritannien 13,00

Oddsen uppdaterades senast 4/5, kl:15:56

Läs våran artikel om Sveriges alla vinster i Eurovision genom tiderna!

Vem vinner Eurovision 2022?

Det mesta pekar på att Ukraina vinner Eurovision. Det krigsdrabbade landet är representerat av Kalush Orkestra med låten Stefania.

Låten lämnar minst sagt ett bestående intryck och det är lätt att låten fastnar. Det är en galen mix av genrer och scenframträdandet är något av ett sjöslag. Bidraget ger en viss inblick i ukrainsk kultur och språk, och det är kanske just det som är rätt ingredienser med tanke på läget i landet.

Hade situationen i landet varit annorlunda hade den här låten kanske inte gjort så bra ifrån sig, men nog kommer det komma många stödröster på det här bidraget, oavsett hur det än låter och ser ut.

Ukrainas chanser att vinna anses goda

Oddsen säger att sannolikheten för Ukraina att vinna är drygt 40%, vilket man får säga är riktigt högt. Ett rakt spel på Ukraina att vinna är någonstans mellan 1,6-1,8 gånger pengarna. Låten har för närvarande 5,2 miljoner lyssningar på Spotify.

För övrigt vann Ukraina senast Eurovision 2016 då de deltog med bidraget “1944”, som ansågs vara kritik mot Ryssland efter annekteringen av Krim 2014. Ukraina deltog inte 2015. Säkrast bet enligt spelbolagen och deras odds eurovision 2022 är det Ukraina som vinner årets musiktävling

Främsta utmanarna att vinna ESC 2022

Närmsta konkurrenter om segern är Italien och Sverige. Ett rakt spel på Italien att vinna ger drygt 4,5-5 gånger pengarna med en sannolikhet på runt 15%. Italien representeras av storstjärnan Mahmood, vilket så klart ger lite medvind. Dock så är han definitivt störst i Italien, vilket inte hjälper här, då länderna inte kan rösta på sig själva. Italien tävlar med bidraget Brividi som i skrivande stund har 75 miljoner lyssningar på Spotify.

En annan utmanare är alltså Sverige som ger mellan 6-8 gånger pengarna. Vi representeras av Cornelia Jakobs med låten Hold Me Closer. Vi har som bekant en fin tradition av att vinna Eurovision, då vi har näst mest segrar i Eurovision genom tiderna (6 st). Enligt oddsen har vi drygt 10% chans att vinna finalen. Vi må vara jäviga men Hold Me Closer bör ha allt som krävs för att kunna vinna hela klabbet. 

Låten har för närvarande drygt 15 miljoner lyssningar.

Läs vårat speltips om varför Sverige anses ha störst chans att vinna ECL 2022

Outsidern Storbritannien

En dark horse är Storbritannien med Sam Ryder - Space Man. Ingen räknar väl riktigt med Storbritannien i den här tävlingen, men nu har de äntligen skickat ett bidrag som faktiskt är helt okej, och som är fjärdehandsfavorit enligt oddsen.

Speltips: Vinnare Eurovision Song Contest 2022

Men, för att summera det hela - vårt speltips blir att Ukraina vinner Eurovision och hittar du odds nära 2 gånger pengarna så ska du vara glad. Vi lägger vårat speltips hos Bet365* till oddset 1.72

Till Bet365