Seriefinal i The Championship och stadsderby från Lissabon, det låter väl som en skaplig fredag? Fulham och Benfica får iklä sig favorit-kostymen när Bournemouth och Sporting Lissabon kommer på besök. Vi spikar en av favoriterna medans den andra bör garderas. Vilka det är får ni se i texten nedan!

SPELA TOPPTIPSET HÄR!

Spelstopp: 19:59

1. Fulham - Bournemouth 1

Fulham och Bournemouth har ryckt ifrån övriga opponenter i The Championship. Värdarna toppar tabellen en poäng före Körsbären som i sin tur är sju poäng före trean QPR. Aleksandar Mitrovic har gjort mål på allt och vi lutar åt att serben fäller avgörandet även denna afton. På andra sidan står Solanke som bäddar för en spännande match i matchen, men vi vidhåller ändå att Fulhams spetsigare trupp ska kunna dra det längsta strået. Håller sig ettan under 55 prollar är det en utmärkt spik. 

2. Granada - Alavés X

Ångestbatalj från Andalusien där Granada och Alavés ska mäta svärd. Bägge lagen kommer från storsegrar i Copa del Rey där, hör och häpna, John Guidetti hittade målet för baskerna. Svensken lär ändå inte få någon speltid under fredagen. Joselu har gjort Alavés anfallsposition till sin egen, men på resande fot håller de blåvita låg nivå. Granada brottas i sin tur med en milslång skadelista där bland andra Darwin Machís återfinns. Utan honom blir andalusiernas offensiv lättläst. Detta luktar målsnålt och oavgjort lång väg. Våga spika krysset.

3. Union Berlin - RB Leipzig 2

Union Berlin var herre på täppan i den tyska huvudstaden i fjol, en historia som ser ut att upprepa sig den här säsongen. Medans Hertha famlar efter sin identitet fortsätter Die Eisernen att nosa på en Europaplats och RB Leipzig behöver komma upp i nivå för att få med sig något från Berlin. Tjurarna har blandat och gett under säsongens gång, men det råder inget tu tal om att Forsbergs läsk-polare har en skyhög högstanivå att luta sig mot. I vad som väntas bli en målrik drabbning lockar gubben (etta-tvåa) mest.

4. Benfica - Sporting 1

Derby de Lisboa stundar på Estádio da Luz där både Benfica och Sporting hoppas hänga på Porto i toppstriden. Sporting tog som bekant hem ligatiteln i fjol, men även om de grönvita visar toppform för dagen får de ändå finna sig i att slå ur underläge under fredagen. Benfica vann fjolårets motsvarande möte med 4-3 och är normalt en kraft på egen matta. Örnarnas truppläge är mindre prekärt än gästernas - Palhinha och Coates är två potentiellt blytunga avbräck. Med dessa förutsättningar i åtanke räcker 1X. 

5. Portimonense - Porto 2

Porto låter inte Lissabon-lagen stjäla allt fokus denna fredag. Drakarna har så här långt gjort det bra i Champions League och samma melodi råder även i ligaspelet. 10-2-0 efter tolv spelade matcher är ett ordentligt styrkebesked från de blåvita. Portimonense på främmande mark blir med det sagt ingen enkel nöt att knäcka. Värdarna har stått för en strålande säsong fram till dags datum och tvåans hårda streckning lockar inte alls fram spikklubban. Åtminstone krysset bör finnas med i Portimao. 

6. Groningen - Zwolle 2

Kupongens trevligaste skrälläge hittas i tulpanriket. Groningen målas upp som om de vore självaste Ajax och så kan vi givetvis inte ha det. Daleho Irandust och Jörgen Strand Larsen är inte Dusan Tadic och Sébastien Haller. Värdföreningen har bara vunnit en ynka hemmamatch hittills och då väljer vi att nonchalera den gravt övervärderade ettan. Zwolle har tagit noll poäng på resande tass och således ter det sig vanvettigt att ta rygg på ligans sämsta bortalag. Gästerna är med det sagt bättre än vad tabellen visar och mot Groningen har Blåfingrarna trivts utmärkt i modern nutid. X2 spelas till smakligt värde.

7. Sint-Truiden - Royale Union Saint-Gilloise 2

Royale Union Saint-Gilloise toppar Jupiler League med sina 34 inspelade poäng. 41 gjorda mål är överlägset bäst av samtliga lag i det belgiska finrummet. I den senaste omgången tog gästerna stryk av OH Leuven med 1-3, ett resultat som skvallrar om att allt inte är guld och gröna skogar hos serieledarna. Sint-Truiden har vunnit två av de tre senaste och då triumferna kom mot Mechelen och Royal Antwerp vittnar det i sin tur om värdarnas enorma kunnande. Kupongens mest givna gubbe är ett faktum. 

8. Huesca - Valladolid X

Valladolid fortsätter att visa fin form till Ronaldos stora glädje. Brassen, som äger klubben, hoppas se sina ägodelar i La Liga nästa säsong och fortsätter det på inslagen väg kan drömmen mycket väl gå i uppfyllelse. Spelet på resande tass är samtidigt inget som tilltalar gästerna nämnvärt och Huesca ska inte underskattas. Värdarna är obesegrade i de fyra senaste alla kategorier där 0-0 mot serieledarna Almería sticker ut. Kan de visa samma kämpaglöd här kommer det att räcka långt. Alla tecken behövs.

Singelstrecket! - Fulham

Fulham har visat högst högstanivå av samtliga aktörer i The Championship. Bournemouth kommer på andra plats i samma mätning, men här får Körsbären ge vika. Avgör, Mitrovic!

Kupongrensaren! - Zwolle

Groningen har bara vunnit en av sex hemmamatcher men blir trots det sönderstreckade. Då vänder vi blickarna åt andra hållet. Zwolle löser minst en pinne.

96 rader

1. Fulham - Bournemouth 1

2. Granada - Alavés x

3. Union Berlin - Leipzig 12

4. Benfica - Sporting 1x

5. Portimonense - Porto x2

6. Groningen - Zwolle x2

7. S-Truiden - Saint-Gilloise 12

8. Huesca - Valladolid 1x2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100