Wow - vilken slutstrid i Allsvenskan vi får. AIK och Elfsborg vann sina matcher samtidigt som Malmö tappade poäng hemma mot Häcken. Ikväll har Djurgården chansen att gå upp i ledningen vid vinst borta mot Norrköping.Utöver tre matcher från Allsvenskan ser vi La Liga, Segunda division, Serie A och den danska Superligan. Självklart har vi analyserna.

Spelstopp: Måndag 22/11 18:59

1. IFK Norrköping - Djurgården

Djurgården gavs en gratisbiljett till förarsätet i kampen om guldet. Malmö FF:s 2-2 mot Häcken innebar att Djurgården kan ta sig förbi skåningarna om det blir seger mot IFK Norrköping. Mycket mer är svårt att önska för Kim och Tolle, men deras adepter har allt annat än imponerat mot slutet. Flera bleka insatser har radats upp och Peking är ingen drömmotståndare för stockholmarna. Värdföreningen har bara torskat ett av de sju senaste inbördes mötena och ska inte räknas bort här heller. Gubben (etta-tvåa) är en smart lösning i en förmodat målrik tillställning.

2. Örebro - Kalmar FF 2

Örebro är som bekant klara för Superettan och redan nu har närkingarna deklarerat att flera pjäser inte kommer följa med på äventyret ner i andradivisionen. Marcus Lantz framtid är också osäker, att ställas mot Kalmar i god form kan bli oerhört tufft. Rydströms adepter kommer från två raka segrar och fem gjorda mål mot Norrköping och Häcken, siffror som inte skojas bort i första taget. Bra chans till en tredje seger i rad ges på Behrn Arena, men tvåan streckas därefter. Plocka med krysset på större bongar. 

3. Östersund - Mjällby 2

Nästa smått övervärderade favorit hittas på Jämtkraft Arena. Det är inte Östersund vi talar om. Falkarna ska brottas med Mjällby och ett gäng tokmotiverade gäster blir inte roliga att tas med för Allsvenskans sämsta lag. Grabbarna från Listerlandet dansar farligt nära det negativa kvalstrecket och tappade senast 2-0 till 2-3 mot Sirius. Chans till revansch ges omgående och en lämpligare uppgift går inte att få för Torstensson och company. Truppläget är fint och med en glödhet Amin Sarr i fören gör Mjällby inga misstag uppe i norr. Urstark tvåa, överstreckningen till trots.

4. Rayo Vallecano - Mallorca 2

Det är nykomlingarnas år i La Liga så här långt. Mallorcas placering på den undre halvan är faktiskt den sämsta av samtliga uppflyttade lag, men då ska det också sägas att öborna bara torskat fyra av 13 matcher. Det är ett facit vi tror kan bestå efter trippen till Vallecas. Rayo Vallecano är också en utstickande nykomling, men vi anser att svenska folket stirrar sig blinda på tabellen denna måndag. 6-2-5 är en rad som vittnar om att Falcao och hans kompanjoner blandar och ger. Då fördelar vi hellre äggen jämnt utspridda över högersidan. Avslag på den överstreckade ettan.

5. Torino - Udinese 1

Ivan Juric har fått sitt Torino att stå för enstaka topprestationer, men bara 14 inspelade poäng på tolv matcher är inte godkänt för Tjurarnas del. Den största förklaringen ligger i att Andrea Belotti gått skadad under stora delar av säsongsinledningen. Nu är ärketjuren tillbaka och då ska Torino kunna klättra i tabellen. Tio av de 14 inspelade poängen har kommit hemma i Turin och ett bortasvagt Udinese borde få svårt att hävda sig i stövelns norra delar. Zebrorna har bara vunnit en match på resande fot och förbättrar in siffrorna denna måndag. Sund etta.

6. Sönderjyske - Aalborg X

Botten mot toppen i Superligaen och då är det väl bara att spika av Jacob Rinne och Tim Prica mot Emil Holm? Icke sa Nicke. De förstnämndas Aalborg visar svag form med bara en seger på de fem senaste tävlingsmatcherna. Redan där börjar varningsklockorna att ringa. Gästerna är heller inget märkvärdigt gäng på resande fot och vi vill inte räkna bort Sönderjyske. Värdarnas form är heller inget att skryta med, men för att inte hamna alltför långt efter i bottenstriden krävs poängplock med start under måndagen. Alla tecken föredras.

7. Real Sociedad - Girona 2

Real Sociedad går som tåget i La Liga, men i Segunda División firar inte B-laget lika stora triumfer. Bara fyra segrar på 16 försök har lett till en plats strax ovanför nedflyttningsstrecket, trakter som baskerna kommer att tillhöra under hela säsongen. Girona är bara fyra poäng bättre, men för gästerna finns desto bättre framtidsutsikter. Tre segrar på de fyra senaste är starka papper och katalanerna är definitivt tillräckligt bra för att återupprepa fjolårets kvalplats mot La Liga. X2 räcker hela vägen till grön bock. 

8. Real Zaragoza - Leganés 2

Om man inte blir förblindad av tabellen är det lätt att ögonen istället fastnar på de senaste resultaten. Lyser kolumnen grön är det lätt att gå i fällan, något som tipparna gör på La Romareda. Real Zaragoza ståtar med tre raka segrar och totalt 13 (!) raka utan förlust, men då ska det raskt påpekas att nio av dessa varit oavgjorda resultat. Värdarna var stundtals utspelade senast mot Las Palmas och här väljer vi att gå emot favoriten. Leganés är ett starkare lag i grunden och senast gästerna besökte denna arena vann de med 5-0. Formen är okej med tre raka utan förlust och den trenden fortsätter även efter denna akt. X2 liras.