Årets sista Topptips står för dörren och nu börjar det spridas julkänsla så att det räcker och blir över. Tomten delar ut en riktig pangklapp i inledningen där Sevilla och Barcelona brakar samman på Ramón Sánchez Pizjuán. Näst sist men inte minst ska Jesper Karlsson svinga in nya baljor mot Groningen!

SPELA TOPPTIPSET HÄR!

Spelstopp: 18:59

1. Sevilla - Barcelona 1

Att Barcelonas juniorer sköt Elche i sank var kul, men efter dusten i Andalusien blir det ingen rolig katalansk jul. Xavi har ett ansatt truppläge som heter duga - Depay, Fati, Pedri och flera därtill öppnar klappar i en rehabstuga. Spelmässigt är Barca inte längre på önskvärd nivå, Sevilla är en opponent som kommer att ge Blaugrana fullt sjå. Andalusierna spände bågen när de gav Atlético Madrid däng, ner till Barcelona skiljer det faktiskt hela tio poäng. Under Lopeteguis ledning tillhör värdarna den absoluta eliten och till fördelaktiga streck skickar Ludde Augustinsson Barca längre ner i skiten. Ettan singlas!

2. Villarreal - Alavés 1

Sett till tabellen har Villarreal inte haft någon vidare säsong, men det ska också påpekas att Den gula ubåten bara har sju poäng upp till fjärdeplatsen. 3-1-segern mot Real Sociedad var ett rejält styrkebesked från de gulklädda som ska ses med god segerchans mot Alavés. John Guidetti och company är segerlösa i sina fem senaste och inte mycket talar för ett trendbrott på Estadio de la Cerámica. Med det sagt tenderar Villarreal att ta lätt på dessa uppgifter. Ettan först, krysset sedan. 

3. Genoa - Atalanta X

Atalanta åkte i helgen på en rejäl snyting när de torskade stort mot Roma. Sett till matchbilden var 1-4 i brakan för stora siffror, men det var varken första eller sista gången som La Dea klappade ihop under innevarande säsong. Genoa förlorade i sin tur med 1-3 mot Lazio och har det fortsatt tufft under Shevchenkos ledning. På Luigi Ferraris tycker vi ändå att Atalanta blir alldeles för stora favoriter. Gästerna har fått med sig fler poäng än vad de förtjänat på resande tass och vi gillar rådande skrälläge. Måla tvärs över och jobba in vänstersidan.

4. Juventus - Cagliari 1

Ensidig historia att vänta i Turin. Walter Mazzarri får det inte att stämma i Cagliari där italienaren lever på lånad tid. Sardinerna har inte vunnit en ligamatch sedan mitten på oktober och kommer inte heller att bryta trenden på Juventus Stadium. Strootman, Rog och Marin är bara några av besökarnas kännbara avbräck. Juve ser i sin tur ut att sakna Dybala och Chiesa men det ska inte spela alltför stor roll. Spelare för spelare råder det klasskillnad mellan dessa aktörer. Den benhårt streckade ettan anses därför vara befogad. Spik!

5. Tondela - Estoril X

Portugisiska Cupen, Taca de Portugal för er som vill, har nått fram till åttondelsfinaler. Estoril har stått för en makalös säsong i egenskap av nykomlingar där gästerna faktiskt har häng på en Europaplats i ligaspelet. Den underliggande statistiken har överpresterats grovt, men trots detta har vi svårt att se Estoril torska mot ett svajigt Tondela. Värdarna har givit vika i tio av 14 seriematcher där en ihålig defensiv agerar enorm akilleshäl. Får de stopp på läckaget ligger krysset nära till hands i denna cupfight. Tvåan sällskapar därefter.

6. Famalicao - Portimonense 1

Fru Fortuna har gång efter annan grinat Famalicao i ansiktet under säsongsinledningen. Fama är betydligt bättre än vad tabellen visar och ska definitivt ses med god chans mot ett inte märkvärdigt Portimonense. Besökarna har hakat sig fast i tabelltoppen via flyt och en stabil defensiv, men förr eller senare kommer en reaktion på det icke hållbara springandet. Till under 50 procent ska ingen som lämnar ettan allena klandras. Vi säkerställer med krysset på större systembyggen. 

7. AZ Alkmaar - Groningen 1

Vi vänder blickarna mot tulpanriket med ett tjut, här finns en svensk som sannerligen sticker ut. Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam och Heracles har alla fått smaka på svenskt stål, när svingaren från Harrys sätter fart hamnar bollen ofta i mål. Sju mål och sex assist är siffror på en egen nivå, Groningen får passa sig för Jesper Karlsson - undan kommer det att gå. På AFAS Stadion finns risk att gästerna tappar hakan, ungefär som de gjorde mot Heracles efter 2-4 i brakan. Ettan är en spik upp till 75 procent, högre än så innebär att krysset agerar lämplig komponent. 

8. Nimes - Toulouse 2

I Toulouse hoppades Isak Pettersson bli den sista länken, men i Ligue 2 har svensken suttit fast på bänken. Med två raka utan seger visar de lilavita tveksam form denna dag, men det råder ändå inget tu tal om nivån hos Ola Toivonens gamla lag. Nimes är ett gäng som hör hemma i mitten av tabellen, når värdarna en poäng ska de vara nöjda med kvällen. Kupongen har nått sitt mål och här tar sagan slut, med mer än tillräckliga X2 säger vi tack, adjö och salut!

Singelstrecket! - Juventus

Klasskillnad råder i Turin där Cagliaris mardröm fortsätter. Juventus gör inga misstag i jakten på Champions League-plats.

Kupongrensaren! - Genoa

Atalanta föll ihop mot Roma och ett liknande scenario går inte att utesluta på Luigi Ferraris. Genoa ska finnas med på alla kuponger som är på jakt efter storkovan!

96 rader

1. Sevilla - Barcelona 1

2. Villarreal - Alavés 1x

3. Genoa - Atalanta 1x2

4. Juventus - Cagliari 1

5. Tondela - Estoril x2

6. Famalicao - Portimon. 1x

7. AZ Alkmaar - Groningen 1x

8. Nimes - Toulouse x2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100