Måndagens Topptips handlar i mångt och mycket om europeiska andraligor. Levante - Valencia är det enda mötet från ett finrum, i övrigt hämtas bataljer en våning ned i England, Spanien, Italien, Portugal och Nederländerna. Vi har stakat ut en spännande väg mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Fulham - Sheffield United X

Två lag som på förhand spåddes göra upp om direktplatserna till Premier League drabbar samman på Craven Cottage. Hittills är det bara Fulham som nått upp till förväntningarna då Silvas mannar toppar The Championship. Formen är däremot inte mycket att hurra över. Fyra raka utan seger visar att den magiska hösten har ebbat ut under vintern. Sheffield United går i sin tur i motsatt riktning. Pågarna från stålstaden redovisar 3-1-0 på de fyra senaste och är dessutom utvilade då de inte lirat sedan början på december. Vänstervridna streck innebär att hela spannet måste med.

2. Levante - Valencia 2

Det vill sig sannerligen inte för Levante. Grodorna är segerlösa efter 17 omgångar, fem poäng upp till säker mark innebär dessutom att goda råd börjar bli dyra för värdarna från Valencia. 32 insläppta mål är den sämsta noteringen av samtliga aktörer och också något som Valencia bör kunna utnyttja i detta derby. Los Che är klart förbättrade under Bordalás ledning och även om truppläget är ansatt har vi svårt att se Valencia torska denna drabbning. X2 liras trots att smygvärdet finns till vänster. 

3. Lugo - Almería 2

Botten mot toppen i Segunda División där Lugo har det tufft. Galicierna har bara vunnit fyra matcher på 20 försök och parkerar med detta blygsamma facit in strax ovanför nedflyttningsplatserna. Elva oavgjorda vittnar om att värdarna inte körs över hur som helst, men det råder inget tu tal om att Lugo slår ur underläge när Almería kommer på besök. Gästerna är bäst i såväl offensiv som defensiv riktning där framför allt Umar Sadiq ständigt utmärker sig. Har anfallaren en bra afton i Galicien vinner serieledarna. X2 är att betrakta som en helgardering.

4. Lecce - Vicenza 1

Lecce stod för en skalp i veckan då Serie A-laget Spezia slogs ut ur Coppa Italia. Antonio Cassanos gamla lag besitter en skyhög högstanivå och vi blir inte förvånade om värdarna är ett av lagen som tar raka klivet upp i Serie A i vår. Två vinster på de tre senaste ligamatcherna vittnar om att formen är på önskvärd nivå. Det är den inte för Vicenza. Sex nederlag på de sju senaste är ett rungande kvitto på varför besökarna agerar tabelljumbo. Den hårt streckade ettan är högst trolig, men med hänsyn till värdet behöver krysset åka med i samma tåg. 1X liras.

5. Trofense - Feirense 2

Benfica B har sprungit iväg till en överlägsen serieledning i Segunda Liga, men bakom grabbarna från huvudstaden är det ruskigt jämnt. Feirense är ett av lagen med ambitioner om att ta sig upp en våning i seriesystemet. Bara 14 insläppta mål på 14 matcher är ett starkt facit, men under måndagen väntar en ännu starkare defensiv på andra sidan. Trofense har, bortsett tabelltvåan Casa Pia, ligans tightaste försvar och hemma i Trofa är värdföreningen normalt svårslagna. Tvåan ska med men lika snabbt ska krysset agera sällskap. 

6. Jong Ajax - Helmond Sport 1

Det blir tulpandoft i luktreceptorerna under återstoden av kupongen. Eerste Divisie är en enda stor målorgie från omgång till omgång där hemmaplan är av lika stor vikt som i Sydamerika. Jong Ajax trivs oerhört bra hemma i Amsterdam där morgondagens stjärnor fostras i huvudstaden. Helmond Sport är inte alls på värdarnas nivå och det är vi övertygade om att gästerna inte kommer att vara denna afton heller. Kattenmeppers, som de tillresta kallas, besitter ett av ligans sämsta anfallsspel och kammar noll på De Toekomst. Ettan singlas.

7. Jong Utrecht - De Graafschap 2

I Nederländernas fjärde största stad gör vi ett undantag när det kommer till fördelen av hemmaplan. Jong Utrecht - i grunden ett lag för den nedre halvan - har torskat sex av nio matcher i egen borg, ett facit som utökas under måndagen. På andra sidan står nämligen De Graafschap, en aktör som kommer att vara med och kriga om direktplatser till Eredivisie. Joey Konings är en anfallare av rang som på egen hand är kapabel att skjuta juniorerna från Utrecht i sank. Tvåan spikas hela vägen upp till 60 procent. 

8. Jong AZ Alkmaar - Den Bosch 1

Kupongen avrundas med en förmodat målglad historia från Jesper Karlssons hemtrakter. Svingaren från Harrys får denna måndag bevittna vilka talanger som är redo att göra honom sällskap i A-laget nästa säsong. Jong AZ:s form är katastrof, men lyckligtvis råder samma visa för gästande Den Bosch. Tillsammans har aktörerna släppt in 17 (!) mål på deras tre senaste matcher, siffror som vittnar om att det är high chaparral när lagen beträder det gröna schackfältet. Ettan är en potentiell spik för värdejägare, tvåan ska med på större bongar. 

Singelstrecket! - Jong Ajax

Jong Ajax är en urkraft hemma i Amsterdam där Helmond Sport får svårt att räcka till. Huvudstadens ungdomar visar var skåpet ska stå. 

Kupongrensaren! - Sheffield United

Betydligt jämnare möte än vad strecken vittnar om. Sheffield United visar gryende storform och ska absolut kunna bjuda upp till dans mot ett Fulham på nedgång. 

96 rader

1. Fulham - Sheffield U. 1x2

2. Levante - Valencia x2

3. Lugo - Almería x2

4. Lecce - Vicenza 1x

5. Trofense - Feirense x2

6. Jong Ajax - Helmond 1

7. Jong Utrecht - De Graaf. 2

8. Jong AZ - Den Bosch 12

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100