Torsdagens Topptips innehåller en spännande påse gott och blandat. Stormöte från Old Trafford, nervigt kval mot Superettan och sedan får Jesper Karlsson äran att ta äventyret i mål. Bättre än så blir det inte och här följer vägen mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:29

1. Manchester United - Arsenal 1

Detta möte hyste en gång i tiden matchen i matchen mellan Roy Keane och Patrick Vieira. Under torsdagen kan det bli Scott McTominay mot Albert Sambi Lokonga. Tiderna har förändrats och på tal om förändring har Manchester United snart Ralf Rangnick som tränare. Tysken förväntas sätta sin prägel på spelet och det är således upp till spelarna som matchas denna gång att hävda sin plats i startelvan. Arsenal har haft en tendens att vika ned sig mot topplagen under säsongen och Old Trafford är historiskt inget drömresmål. Upp till 50 procent är ettan spikbar.

2. Tottenham - Brentford X

Över till London där ett huvudstadsderby ska bevittnas på Tottenham Hotspur Stadium. Antonio Contes adepter har inte lyft sig sedan ketchup-förbudet, snarare tvärtom. Den andra halvleken mot Leeds är den enda som imponerat under dietistens ledning. Det går därför inte att lita på Spurs när de streckas upp mot 65 procent. Brentford kommer närmast från en välbehövlig seger mot Everton där Ivan Toney gjorde matchens enda mål. Anfallaren är kapabel att få en ketchupeffekt på sitt målskytte mot ett trögt Spurs-försvar. Alla tecken ska med.

3. Lazio - Udinese 1

Maurizio Sarri åkte med sitt nya Lazio till sitt gamla Napoli i helgen, en resa fimp-tuggaren säkerligen gärna haft ogjord. Maradonas gudsöner gjorde aska av romarna som inte hade en suck. 0-4 i avgasröret var rättvisa siffror, men under torsdagen blir det lättare emot. Udinese står på andra sidan i den eviga staden och Zebrornas prestationer på resande tass tycks vara en evig sorg. Blott en seger på försök i denna spelform är oroande läsning. Ett hemmastarkt Lazio löser minst en pinne. 1X är ett lås.

4. Torino - Empoli 1

Torino åkte med goda förhoppningar till Stadio Olimpico i söndags. Ivan Juric pressade fram en imponerande prestation från sitt manskap som emellertid fick se sig regelrätt rånade på tre poäng. Romas 1-0-seger var så långt ifrån rättvis en triumf kan bli och kan Torino hitta upp i samma nivå här får Empoli problem. Gästerna från Florens har hittills trivts bättre på främmande mark än på den egna, men det är siffror som kommer att ändras förr eller senare. Redan denna afton får Empoli svårt att hävda sig. Ettan spikas upp till åtminstone 55 procent.  

5. Dalkurd - GAIS 1

Över till svinkalla temperaturer i Svedala där Dalkurd ska försöka beröva GAIS på platsen i Superettan. Kurderna avslutade Ettan Norra i kolossalt imponerande stil där Koen Kostons var bäst av alla. Holländaren spottade in elva strutar på 14 matcher och är givetvis ett stort hot mot GAIS stabbiga försvar. 16 förluster på 30 matcher gav Makrillarna en bronspeng i flest antal nederlag i Superettan, ett facit som skvallrar om varför de grönsvarta får försöka kvala sig kvar. Konstgräs är normalt inget som talar för göteborgarna, men vi vågar trots allt inte utesluta tvåan. Gubben (etta-tvåa) spelas.

6. Skövde - Akropolis 1

Tobias Linderoth har gjort ett stort tränarjobb för Skövde AIK under säsongens gång. Värdföreningen har varit snuskigt stabila under höstens gång och kvalplatsen mot Superettan är på intet sätt oförtjänt. Viktor Granath har pangat in 24 (!) strutar i Ettan Södra och är redan nu ett namn för klubbar högre upp i seriesystemet. Sparkapital finns även i före detta MFF:aren Teddy Bergqvist. Akropolis avslutade Superettan med att göra ett mål på tre matcher och stockholmarna går absolut inte säkra på Södermalms IP. Till jämna streck lockas vi mest av vänstersidan. 1X liras.

7. Celtic - Hearts 1

Efter en trevande start under nya tränaren Ange Postecoglou har Celtic hittat rätt mot slutet. Sedan början på oktober har de grönvita vunnit nio av elva matcher i alla tävlingar, ett facit som vittnar om att australiensaren med det grekiskt klingande namnet fått skutan i rätt riktning. Hearts är en överkomlig opponent hemma i Glasgow, men vi vill kasta in en brasklapp för Celtics ansatta truppläge. Starfelt, Dembele, Rogic och Giakoumakis är potentiella avbräck under torsdagen. Hearts är bara två poäng bakom värdarna i tabellen, men det är ett avstånd som kommer att drygas ut under säsongens gång. Ett kryss kan gästerna lösa, men inte mer. 1X.

8. AZ Alkmaar - Fortuna Sittard 1

Vi sätter kurs mot tulpanriket och Alkmaar för att avrunda kupongen. AZ har ett lag som borde kunna utmana i toppen av Eredivisie, men efter bara fem segrar på 13 försök återfinns värdarna i mitten av tabellen. Ska Osthuvudena, som de rödvita kallas, klättra under vintern krävs det att fler än Jesper Karlsson vågar svinga vilt. Med fyra mål och lika många assist har svensken stundtals visat att formen från Harrys sitter där den ska. Har Karlsson en bra dag får Fortuna Sittard svårt att hänga med. Har han inte det kan gästerna knipa en pinne. Fortunas form är inte mycket att hurra över, men då det finns mer tilltalande spikar på bongen unnar vi oss en lyxgardering. Krysset sällskapar den troliga ettan.

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100