Vi bjuds på fredagsmys och en godispåse fylld med europeisk fotboll från sju olika länder. Kupongen ser riktigt intressant ut och med lite finess ska vi försöka bygga ett system med potential till lite högre utdelning. Häng på!

Spela Topptipset här!

Spelstopp: 19:59

1. Espanyol - Rayo Vallecano 1

Kupongen inleds i Katalonien där Espanyol tar emot Rayo Vallecano på RCDE Stadium. Det blåvita hemmalaget kom undan med andan i behåll i förra omgångens kryss mot Celta Vigo (2-2), där Joselu förvaltade en straff i 98:e minuten. Nyförvärvet Exposito målade även han och förväntningarna på katalanerna är högre detta tuffa andra år. Höga förväntningar hade inte dagens motståndare Rayo på sig mot Barcelona på Camp Nou, men lyckades otroligt nog hålla undan hemmalagets forceringar till ett mållöst resultat. Gott självförtroende väntas därmed hos bortalaget, men jag tror att Espanyol är tillräckligt skickliga för att mota bort uppstickaren på hemmaplan. Vi inleder med 1X.

2. Sevilla - Valladolid 1

Sevilla var ett annat topplag som gick på en mina i premiäromgången. Osasuna är visserligen väldigt svårspelade på bortaplan, men visst hade få räknat med att “Blanquirrojos” skulle förlora den matchen. Har fått in intressanta namn till denna säsong, som Isco (Real Madrid) och Alex Telles (Man Utd). Nu står ännu ett lurigt motstånd i Real Valladolid på andra sidan. Bortalaget blev uppflyttade från La Liga 2 förra året via en andraplats och inledde med en klar förlust mot Villarreal i premiären (3-0). Gissningsvis blir detta möte lite annorlunda och ett lite omskakat Sevilla kan mycket väl falla platt igen. Vi helgarderar denna och hejar fram Valladolid!

3. Mönchengladbach - Hertha Berlin 1

Över till sydvästra Tyskland och Mönchengladbach där Borussia skall försöka förbättra den svaga 10:e-platsen från föregående säsong. Det har börjat relativt bra. Man körde mer eller mindre över Hoffenheim i premiären, där slutresultatet 3-1 kunde varit betydligt större. I den senaste omgången åkte man på ett surt poängtapp när nyss återvändande Schalke 04 lyckades förvalta en straff i 93:e minuten. Nu ställs man mot ett lurigt Hertha Berlin, som endast lyckats få med sig en poäng från de inledande två matcherna. Det blåvita huvudstadslaget kan dock blixtra till och har rutin i truppen att tillgå via Stevan Jovetic och Kevin-Prince Boateng. Krysset här är ett väldigt fult tecken och därför testar vi att “gaffla” (1 2) denna match för att få med den kittlande tvåan.

4. Lyon - Troyes 1

Ur Lyons mått mätt var förra säsongens 8:e-plats ett otroligt svagt resultat. I Europa League lyckades man ta sig hela vägen till kvartsfinal, men i ligan var de aldrig riktigt nära. Mycket av detta kan tillskrivas att “Les Gones” hade fruktansvärt svårt mot de andra topplagen förra säsongen. Inledde med en tveksam 2-1-viktoria i premiären mot nykomlingarna Ajaccio där nya Lacazette målade direkt. Viktige Moussa Dembelé saknas här och även målvakten Antony Lopez som fick syna det röda förra matchen. Troyes kommer att få slåss för att undvika bottenstriden i år, men gjorde det mycket bra mot topplaget föregående säsong. Oaktat detta bör Lyon vara numret större än bortalaget idag och trots hård streckning bör ettan hålla ända in i mål.

5. Norwich - Millwall 1

Det förmodade topplaget Norwich fick äntligen känna på segerns sötma denna säsong när de tillslut arbetade ner Huddersfield på hemmaplan. Är det nu vi får se “Kanariefåglarna” arbeta sig upp mot toppen för att stanna fortsättningsvis? Islossning är det väl kanske inte än och svårspelade Millwall blir en hård nöt att knäcka på fredagskvällen. “The Lions” är ett fullt gediget Championshiplag som kan störa alla lag i denna serie och det skulle inte förvåna mig om de även denna säsong lyckas vara med och bråka om någon av de sista playoff-platserna. En tight och målsnål matchbild är att vänta och trots att krysset inte är särskilt fint streckat för stunden så bör det tas med. 1X bör räcka på Carrow Road.

6. Eupen - Sérésien 1

Belgien står härnäst på menyn och möte mellan två bottenkonkurrenter från föregående år. Eupens säsong tog slut i början på april efter att ha hamnat på en 15:e-placering. För Sérésiens del blev säsongen en månad längre, där ett ödesmättat kval tillslut vanns över två matcher mot RWD Molenbeek från andradivisionen. Dessa kombattanter har därefter inte direkt påbörjat nuvarande säsong förtroendeingivande. Bortalaget har förlorat samtliga inledande matcher och ser inget vidare ut. För Eupens del står en urstark 2-1 vinst mot Club Brügge ut, men utöver det har resultaten varit lika illa. Eupen är ett starkare lag i grunden, men en säker spik är det inte. Krysset får ackompanjera ettan här. 

7. Estoril - Rio Ave 1

Över till semesterorten Estoril i Portugal och mötet mellan fjolårsnian och nykomlingarna Rio Ave. Bortagänget är dock inga duvungar i toppdivisionen och är nu tillbaka igen i finrummet efter att ha vunnit andraligan säsongen innan. Till dagens match anländer “Vilacondenses” med två förluster i bagaget. Ingen fara på taket, då den senaste matchen slutade med en 3-0 förlust mot Sporting Lissabon på bortaplan. Estoril blir ändock ingen enkel resa för Frieres mannar. Hemmalaget är oberäkneliga och gjorde en ytterst imponerande debutsäsong i Primera Liga. Till nuvarande streck är ettan en ytterst trevlig spik!

8. Bari - Palermo 2

Den italienska stöveln står näst på tur och den ack så charmiga Serie B. De flesta som håller på med sportsbetting vet att just denna liga är svår att förutse och dagens match ser oviss ut. Däremot finns en tilltro till laget från maffialand, Palermo. “I Rosanero” är en klubb som tillhör Serie A och fick till slut ta steget tillbaka från tredjedivisionen via kvalspel. Nya Leo Stulac från Empoli har varit en stabil Serie A-spelare i Empoli och den specielle målskytten Matteo Brunori fick göra mål i premiärvinsten mot Perugia. Även om det kan ta ett tag innan vi får se de rosa i finrummet igen andas klubben en optimism som inte setts på ett antal år. Bari fick förvisso med sig ett starkt kryss mot Parma på bortaplan, men i det stora hela gillar vi Palermos chanser i detta möte. Högersidan gillas och vi avslutar kupongen med X2. 

Singelstrecket! - Lyon

Lyon må ha sett någorlunda bra ut i premiären, men sanningen är att “Les Gones” bara bör gå ut och vinna denna match. Hemma på Groupama Stadium skall det bara vara tre poäng.

Kupongrensaren! - Valladolid

Även om Hertha Berlin må vara en kupongrensare tror vi att Valladolid definitivt kan störa ett Sevilla som är desperat ute efter att hitta formen. Valladolid må vara nykomlingar, men just denna aspekt kan få Sevilla att bli tagna på sängen. Viva Valladolid!

96 rader

1. Espanyol - Vallecano 1x

2. Sevilla - Valladolid 1x2

3. M-gladb. - Hertha Berlin 12

4. Lyon - Troyes 1

5. Norwich - Millwall 1x

6. Eupen - Sérésien 1x

7. Estoril - Rio Ave 1

8. Bari - Palermo x2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100