Det är snäva svängar på fredagens Topptips. Monaco mot Lille är en riktig smällkaramell medans dusten mellan Queen of the South och Inverness är svårare att rubricera. Miniderbyt i London blir också en höjdare. Mot åtta gröna bockar!

Spela Topptipset här!

Spelstopp: Fredag 19/11, 20:44

1. Monaco - Lille X

Varken Monaco eller Lille har levt upp till förväntningarna så här långt. Att två av Ligue 1:s mest namnstarka trupper huserar i mitten av tabellen är inget annat än ett misslyckande. Monaco har, liksom de regerande mästarna, haft svårt att kombinera dubbelspelandet i Europa och bara tre segrar på sex hemmamatcher är för dåligt. Lille ståtar i sin tur med endast en triumf på resande tass och vi har sedan länge kunnat slå fast att fjolårets mästare inte upprepar bedriften under innevarande säsong. Krysset ligger nära till hands även om hela spannet smakar bäst.

2. Levante - Athletic Bilbao 1

Bortsett kvartetten i topp är Athletic Bilbao det gäng med minst antal förluster i La Liga. Baskerna skuggar således Europaplatserna, men anledningen till att de inte befinner sig i värmen är oförmågan att plocka trepoängare. Fyra stycken på tolv försök är inte mycket att hänga i Helsingborgs sportchef. Utanför Baskien har de rödvita bara noterats för en triumf och när tvåan övervärderas blickar vi åt andra hållet. Levante står utan seger så här långt men värdarna ska inte underskattas mot ett gäng blyga basker. Till smakligt värde är 1X ett lysande spel.

3. QPR - Luton 2

Luton tillhör inte riktigt London, men med bara fem mil till Kiyan Prince Foundation Stadium har ändå akten mot QPR viss derbykänsla över sig. Hattmakarna har trots ett begränsat spelarmaterial lyckats agera som ett topplag och Nathan Jones manskap ska inte räknas bort från en playoff-plats i vår. Det ska inte heller Queens Park Rangers. Austin, Chair och Dykes är spelare som kan vinna matcher åt The Hoops även om spelet inte stämmer. En målorgie ligger i luften och då är gubben (etta-tvåa) det givna valet.

4. Mechelen - Club Brugge 2

Vi släpper inte taget om det målrika temat bara för att resan går till Belgien. Tvärtom. Club Brugge besitter Jupiler Leagues starkaste offensiv på pappret och efter en halvdan start är de regerande mästarna sakta men säkert på väg mot serieledning. Lang, Vanaken och De Ketelaere lär alla vara sugna på att skjuta Mechelen i sank, men värdarna ska inte underskattas. Nikola Storm och Kerim Mrabti har båda visat framfötterna denna säsong och mot ett ibland naivt Club Brugge vill vi gärna göra plats för ettan då tvåan streckas högt. Valet faller återigen på gubben. 

5. Finn Harps - Longford 1

Den sista omgången av Premier Division ska gå i mål och den enda ände med spänning är den i botten. Longford är med sina två segrar på 35 försök (hujedamej) redan glasklar jumbo, men för Finn Harps finns desto mer att spela för. Värdföreningen har för närvarande nytt kontrakt i sina händer, men poängtapp mot jumbon kan innebära att Waterford smyger förbi i tabellen. Det kommer däremot inte att hända. The Harps vann borta mot Longford (3-0) så sent som i augusti och liknande siffror är att vänta på Finn Park. Urstark och motiverad etta.

6. Waterford - St. Patrick’s 1

Waterford har tidigare nämnts och för värdarna är förutsättningarna enkla. Om återkval ska undvikas krävs seger mot redan klara tabelltvåan St. Patrick’s. Uppgiften är långt ifrån omöjlig, men det ska också sägas att The Saints är ett betydligt bättre lag om de bara vill vara det bättre laget. Gästerna kommer inte att ha något emot en öppen matchbild och då full gas väntas från båda håll blir krysset sekundärt. Kupongens tredje och mest givna gubbe är ett faktum.

7. Fuenlabrada - Mirandés 1

Full gas är inte att vänta på Estadio Fernando Torres. Fuenlabrada har inte visat samma styrka som mannen förknippad med arenan byggt upp, något endast tre segrar på 16 försök skvallrar om. I den egna borgen finns samtidigt en stabilitet som ska räcka långt mot ett svagt Mirandés. Gästerna har en triumf på de sex senaste och 27 insläppta mål trumfas endast av jumbon Alcorcón. Det blir ingen bättring när besökarna från Castilla och León beger sig till huvudstaden. En sunt streckad etta är en spikad sådan. 

8. Queen of the South - Inverness 2

Kupongen avrundas i skotska The Championship. Queen of the South har sannerligen gjort skäl för sitt namn så här långt. Med bara två poäng ner till jumbon Dunfermline är värdföreningen snart ensamma på tronen i tabellens södra riktning. Inverness befinner sig i andra änden av tabellen och The Jags är definitivt ett lag för en playoff-plats när serien går i mål. Michael Gardyne är en lirare med kapacitet att dra ner gardinen för Queen of the South på egen hand. X2 är ett lås.

Singelstrecket! - Finn Harps

Finn Harps ges en excellent möjlighet att bärga kontraktet när ärkejumbon Longford kommer på besök. Ettan är så klar den kan bli. 

Kupongrensaren! - Levante

Athletic Bilbao är ett gäng utpräglade hemmakatter. Vantrivseln på bortagräs är sannerligen en faktor som talar för Levante. Värdet i väst är bara att älska.

96 rader

1. Monaco - Lille 1x2

2. Levante - A.Bilbao 1x

3. QPR - Luton 12

4. Mechelen - Club Brugge 12

5. Finn Harps - Longford 1

6. Waterford - St. Patrick’s 12

7. Fuenlabrada - Mirandés 1

8. Queen of South - Inverness x2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100