Torsdagens topptips ger oss damernas Champions League, fotboll från Sydamerika i form av de Argentinska och Brasilianska ligorna. Vi avslutar med två matcher från Bundesliga Zwei.

Notera också att match 7 och 8 spelas på fredag kväll. Perfekt uppladdning inför helgens stormatcher. Framåt!

Spelstopp: Torsdag 18/11 18:44

1 Wolfsburg – Juventus 1

Grupp A är ett trehästars-race mellan Chelsea, Wolfsburg och Juventus. Grundstyrkan mellan lagen fördelas enligt denna ordning och under torsdagen kan tyskorna mer eller mindre haka av Juventus hopp om avancemang. 1-0-segern borta mot Bayern München var en optimal uppladdning inför denna strid och det råder inget tu tal om att Wolfsburg ska ges rejält favoritskap på AOK Stadion. Juventus håller skyhög inhemsk nivå, men ute i Europa har de svartvita svårare att hävda sig. Varför blir vi varse om denna afton. Urstark etta.

2. Breidablik - WFC Kharkiv 1

Svårsiad fight från Island där Breidablik och Kharkiv båda hoppas sätta press på grupptvåan Real Madrid. Det vändande mötet i Ukraina slutade 0-0 med viss mersmak för gästerna, men det blir en annan femma när resan går till vulkanön. Breidablik är erkänt starka i Kópavogur, något de inte minst bevisade när mäktiga PSG fick kämpa hårt för att åka hem med tre poäng. Lyckas isländskorna hålla samma nivå under torsdagen är mycket vunnet. Kharkiv ska inte underskattas, men 1X bör räcka hela vägen.

3. Sport Recife - Bahia 1

Vi lämnar Champions League därhän och sätter istället kurs mot Brasileiro Série A. Det brasilianska finrummet är inne på sluttampen och för Sport Recife börjar goda råd bli svindyra. Sex poäng skiljer upp till säker mark och här ges värdarna en lämplig uppgift att påbörja vandringen mot nytt kontrakt. Bahia har torskat de två senaste ligamatcherna mot torsdagens opponenter. Gästerna har inte heller dem säkrat kontraktet och sett till statistiken på resande tass är det inte utanför hemtrakterna som det ska bärgas. 13 poängtapp på 16 försök är usla siffror. Den största skopan motivation finns till vänster. Ettan är därför en fräck spik.

4. Unión de Santa Fe - Defensa y Justicia 1

Från Brasilien till Argentina där Defensa y Justicia (ingen advokatbyrå) visar toppform. Sex vinster och en oavgjord på de sju senaste omgångarna är siffror som inte skojas bort i första hand. Pizzini och Merentiel är bara några av klasspelarna som blir svåra för Unión de Santa Fe att hantera. Bortaspelet är med det sagt ett stort aber för gästerna. Två segrar på tio försök i denna spelform innebär att det måste blickas åt andra hållet när tvåan blir alldeles för hårt ansatt. Unión de Santa Fe tar merparten av sina poäng i egen borg och detta blir ingen enkel resa för Defensa. Med värdet solklart till vänster är 1X ett sunt val.

5. Patronato - Lanús 2

Lanús fortsätter att göra det väldigt bra i toppstriden. Fem raka utan förlust talar sitt tydliga språk och i José López förfogar gästerna över en lirare som snart återfinns i en europeisk toppliga. 20-åringen har krämat ur 13 personliga poäng på 20 matcher och är definitivt en potentiell matchvinnare borta mot Patronato. Värdföreningen står noterade för blygsamma fyra triumfer på 20 matcher och det är ett facit som onekligen skvallrar om bottenstrid. Lanús är betydligt bättre än så och ska kunna lösa minst en pinne i Paraná. X2 räcker hela vägen. 

6. Banfield - Aldosivi X

Ingenting varar för evigt. Inte ens Primera División. I Argentinas sista fight ska vi jaga hög utdelning när Banfield tar emot Aldosivi. De förstnämnda är otvivelaktigt det bättre laget i grunden, men trots detta har vi svårt att köpa ettans hårda streckning. Banfield har torskat två av de tre senaste hemmamatcherna och sex insläppta mål är siffror som svider i ögonen. Aldosivi har i sin tur bara ett nederlag den senaste månaden och vi blir inte förvånade om trenden förlängs denna afton. Bredmålning och injobb av högersidan är att föredra.

7. Hannover - Paderborn 1

Hannover har inte kommit upp i nivå i inledningen av Zweite Bundesliga. Niklas Hult och hans kompanjoner är alldeles för bra för att befinna sig i närheten av giljotinen och en klättring är att vänta inom snar framtid. Till skillnad från svenska folket tror vi att klättringen kan påbörjas redan under fredagen. Paderborn parkerar inför helgen in på bronsplats, men att dra några växlar av tabellen ska inte göras när säsongen fortfarande är ung. Gästerna går en betydligt tuffare kväll till mötes än vad strecken vittnar om. Perfekt läge att plocka bort favoriten. 1X spelas.

8. Sandhausen - Nürnberg 1

Botten mot toppen i Baden-Württemberg, men återigen ska vi inte låta oss luras av tabellen. Sandhausen och Nürnberg tillhörde båda den nedre halvan i fjol och i grunden är detta två jämbördiga herrskap. Tipparna går all in på gästerna och då tycker vi att det är läge att vända på klacken. Sandhausens formkurva är på väg åt rätt håll efter 1-2-0 på de tre senaste. Nürnberg ståtar i sin tur med två raka förluster och gästerna torskade också den senaste visiten på denna arena. Värdemässigt fina 1X är rätt väg att gå. 

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100