På måndagen får vi fem matcher i VM-kvalet, bland annat matcherna för Italien och Schweiz. Schweiz spelar hemma mot Bulgarien och Italien åker till Nordirland för en match mot avhängda Nordirland. Förutom det ser vi även makalösa Danmark som åker till Skottland för att ta sin åttonde raka seger - klarar man det? Utöver det får vi matcher från andraligorna i både Spanien och Brasilien.

Spelstopp: 20:44

Spela Topptipset hos Svenska Spel!

1. Skottland - Danmark 2

Kasper Hjulmand och dennes Danmark har skördat igenom VM-kvalet som en ilsken slåttermaskin från Christiania. Nio raka segrar och en total målskillnad på 30-1 (!) är inget annat än osannolik läsning. Våra grannar över sundet är tveklöst en guldkandidat till kommande vinter-VM. Att avsluta gruppspelet med idel segrar står säkerligen högt i kurs och även om Skottland inte ska underskattas slår värdarna ur underläge trots att matchen spelas på Hampden Park. Skottarna kommer närmast från ängsliga 2-0 mot Moldavien och hänger inte med om danskarna trampar plattan i mattan. Tvåan singlas till trevlig procent. 

2. Polen - Ungern 1

Polen är tre poäng bakom England och kan bara gå förbi om britterna torskar med stora siffror mot San Marino. Det är troligare att Calle Halfvarsson går igenom en problemfri säsong. Matchen mot Ungern blir således en avslagen historia där vi inte blir ett dugg förvånade om förbundskaptenerna väljer att vila sina nyckelspelare. Polen ges rättmätigt favoritskap då akten äger rum i Warszawa, men med rådande förutsättningar vill vi göra plats för krysset. Ett målsnålt oavgjort resultat är inte en omöjlighet. 1X är heltäckt.

3. Nordirland - Italien 2

Nordirland har tagit lika få poäng som Bulgarien - åtta - och då får man sannerligen inte spela VM i Qatar. Bakåt finns en del kvalitet i Premier League-spelarna Evans, Cathcart och Dallas, men framåt är det lika kyligt som i Ojmjakon. 2016 var det jordens kallaste plats med en permanent befolkning. Om poäng ska tas mot Italien är det således via ett starkt försvarsspel. Gli Azzurri toppar gruppen två mål före Schweiz, alltså samma antal poäng, vilket betyder att Mancinis mannar måste gå för seger. Helst ska ett gäng mål göras men med tanke på Nordirlands förmåga att stänga igen butiken är krysset ett roligt komplement. Vid träff rensar mittentecknet magiskt.

4. Schweiz - Bulgarien 1

Schweiz drog på sig ett gäng gula kort mot Italien som innebär avstängningar mot Bulgarien, men det spelar ingen roll. Murat Yakins manskap kommer att vinna. Frågan är bara med hur mycket. Med två mål färre gjorda än pastavurmarna behöver alplandet trampa gasen i botten och lirare som Vargas, Shaqiri och Okafor kommer att riva upp stora hål i bulgarernas försvar. Gästerna från Sunny Beach håller milt uttryckt beskedlig nivå och kommer inte att delta i ett stort mästerskap på lång tid framöver. Vi kommer att bli kloka på varför denna afton. Ettan är gjuten i betong.

5. Israel - Färöarna X

VM-kvalet avrundas med ytterligare en megafavorit, nämligen Israel. 2-4 i prutten mot Österrike innebar att Eran Zahavi och company inte kommer att spela VM i Qatar och vi misstänker att brakförlusten har tagit musten ur värdarna. Tidigare under kvalets gång har Israel haft problem mot beskedligt motstånd, något bara 2-1 mot Moldavien vittnar om. Färöarna vill i sin tur avsluta snyggt och här ges ett ypperligt tillfälle för Håkan Ericson och övriga att inbringa en skalp. Över 85 procent på ett beskedligt landslag som inte har något att spela för måste synas. Alla tecken och skrälljobb är vägen att vandra.

6. Málaga - Tenerife 1

Vi lämnar landslagen därhän och sätter istället kurs mot Costa del Sol. Málaga är ett lag med ambitioner om att ta sig upp i La Liga och ska det bli verklighet behöver styrkan i egen borg fortsätta. 5-2-0 är starka papper på egen matta och kan de forna Champions League-semifinalisterna hitta upp i ansenlig nivå får Tenerife en jobbig afton framför sig. Gästerna från Kanarieöarna har hittills rosat marknaden på resande tass, men i grunden är Blanquiazules ett gäng utpräglade hemmakatter. Det kommer att visa sig längre fram under säsongens gång. 1X ska räcka till grön bock. 

7. Remo - Goiás 1

Efter en hel drös med oavgjorda matcher tog Goiás en välbehövlig seger senast mot topplaget Coritiba. De tre poängen innebar att gästerna har ordentligt häng på en direktplats till Brasileiro Série A. Alef Manga är en lirare som behöver fortsätta att leverera i de främre leden, men under måndagsnatten står anfallaren och hans kompanjoner inför ett rejält test. Remo har bara tre poäng ner till giljotinen och en triumf skulle betyda oerhört mycket för värdarnas hopp om förnyat kontrakt. Poängplock i tio av 17 hemmamatcher skvallrar om Remos trivsel i egen borg. Gubben (etta-tvåa) liras med tanke på förutsättningarna. 

8. Náutico - Sampaio Correa 1

Risk för avslagen tillställning i Pernambuco där varken Náutico eller Sampaio Correa kan nå Série A. Även om det finns en teoretisk möjlighet för de förstnämnda är det alldeles för långsökt. Istället får Náutico sikta in sig på revansch från det vändande mötet. Sampaio Correa vann då med 2-0, men gästernas spel utanför hemtrakterna lämnar mycket i övrigt att önska. Bara tre segrar på 17 försök är inte mycket att skriva hem om. Värdföreningen löser minst en pinne. 1X ramar in detta väl. 

Här spelar du Topptipset!

Singelstrecket! - Schweiz

Bulgarisk fotboll genomgår ett stålbad och mot ett motiverat Schweiz har grabbarna från Sunny Beach inte en suck. Given, tokgiven och megagiven etta.

Kupongrensaren! - Färöarna

Israel hade problem med ett värdelöst Moldavien i den senaste hemmamatchen och utan motivation litar vi inte på ettan. Färöarna vill avsluta snyggt och högersidan får varenda nerv i kroppen att gå igång. Testa lyckan!

96 rader

1. Skottland - Danmark 2

2. Polen - Ungern 1x

3. Nordirland - Italien x2

4. Schweiz - Bulgarien 1

5. Israel - Färöarna 1x2

6. Málaga - Tenerife 1x

7. Remo - Goiás 12

8. Náutico - Sampaio C 1x

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100