Det är idel smarrigheter som dukas upp på tisdagens Topptips. Får vi en ångestladdad kvalmatch som leder till Allsvenskan? Det får vi. Får vi tre glödheta Premier League-matcher? Jajamensan. Får vi avsluta med bratwurst och en belgisk pralin? Definitivt. En kvarts miljon extra finns i potten!

Spelstopp: 18:59

1. Halmstad - Helsingborg 1

Den sista allsvenska platsen till nästa säsong står mellan Halmstad och Helsingborg. De förstnämnda har en fördel till denna drabbning då de vann helgens batalj med 1-0, ett resultat som inte stämde överens med matchbilden. Hallänningarna var nämligen klart överlägsna sin motståndare. Defensiven har varit en av Allsvenskans allra bästa under den gångna säsongen vilket betyder att HIF måste åstadkomma något alldeles extra för att ens få hål på Haglund och company. Det lyckas skåningarna inte med, Anthony van den Hurk till trots. Ettan står stadigt på egna ben. 

2. Brentford - Manchester United 1

Lurig fight från London där både Brentford och Manchester United haft påhälsning av Coronaviruset. Ivan Toney missade 2-1-segern mot Watford på grund av positivt test, men anfallaren sägs vara tillbaka i truppen denna tisdag. Canós är dessutom tillbaka från avstängning vilket höjer The Bees nivå minst ett hack. Läget är fortfarande oklart hos United men enligt brittisk media ska spelartruppen vara skonade från att ha dragit på sig viruset. Ett hett tips är att hålla koll på truppinfo när det närmar sig spelstopp. Många mål är hur som haver att vänta, då spelas gubben (etta-tvåa). 

3. Manchester City - Leeds 1

Utan att övertyga löste Manchester City tre poäng mot Wolverhampton. Att The Cityzens kunde spela hela den andra halvleken med en man mer på banan innebär sparade krafter till matchen mot Leeds, ett lag som emellertid inte ska underskattas. 2-3 i brakan mot Chelsea var definitivt inget att skämmas över för Påfåglarna. Flera tveksamma straffar gick emot Bielsas manskap som ska kunna bjuda upp till dans även i Eastlands. Ettan är självfallet första tecken att rita ned, men krysset får gärna sällskapa på större system. 

4. Norwich - Aston Villa X

Kärt återseende för Dean Smith som välkomnar sin gamla arbetsgivare till Carrow Road. Norwich var en hårsmån från att ta poäng av Manchester United och kan värdarna visa samma glöd denna tisdag ligger Aston Villa i farozonen. Steven Gerrards mannar stod i sin tur upp bra på Anfield, men det räckte ändå inte till några poäng. Villa har fått med sig fler poäng än vad de varit förtjänta av sedan Gerrard tog över, något deras gamla bas mycket väl kan sätta stopp för här. Alla tecken åker med. 

5. Wolfsburg - Köln 1

Två formsvaga aktörer ska mäta svärd i Volkswagen-land. Wolfsburg åkte ur Champions League-gruppspelet i veckan och Vargarna följde sedan upp detta med att torska mot Stuttgart i ligaspelet. Det var faktiskt Wolfsburgs femte raka nederlag alla kategorier. Köln är med det sagt en överkomlig opponent. Getterna fick 0-2 i brakan av Augsburg vilket innebar att endast en av de åtta senaste ligamatcherna renderat i seger. Något trendbrott ligger inte i luften på Volkswagen Arena. 1X räcker för grön bock. 

6. Mainz - Hertha Berlin 1

Hertha Berlin har det fortsatt kämpigt i Bundesliga. Trots flera satsningar mot Europaspel befinner sig den forna storklubben i botten av tabellen. Tio poängtapp på 15 matcher vittnar om varför och vi ger inte pågarna från huvudstaden särskilt god poängchans borta mot Mainz. Bo Svenssons mannar gör det bra med små medel och har en ruggig matchvinnare på topp i Jonathan Burkardt. Ynglingen är kapabel att avgöra detta på egen hand. Till sund procent är ettan en spik att luta sig mot. 

7. Arminia Bielefeld - Bochum 1

På tal om att ha det tufft i Bundesliga landar vi osökt in på SchücoArena. Arminia Bielefeld är cementerade i bottenstriden efter blott en viktoria så här långt. Det kommer att krävas ett starkt januarifönster för att värdarna ska behålla sin biljett i finrummet när säsongen summeras. Bochum har en mer fungerande offensiv vilket inneburit 6-2-7 efter 15 spelade matcher. Placeringen i mittens rike är således inte orättvis, men på resande tass är gästerna inte att lita på. Ska Arminia Bielefeld närma sig säker mark är detta en match som ska vinnas. Gubben liras.

8. Oostende - Kortrijk 1

Vi far till belgiska Jupiler League för att avrunda äventyret. Bottenlaget KV Oostende fick på näbben av Charleroi senast, ett nederlag som betydde att värdföreningen släppt in tolv (!) mål på de fyra senaste ligamatcherna. Det är sannerligen en defensiv som gör resultatraden 6-2-10 rättvisa. Kortrijk är ett mer pålitligt lag som sällan faller ur ramen. På resande tass har gästerna bara torskat tre av nio matcher, men denna tisdag är truppläget inte optimalt. Minst fyra spelare riskerar att missa aftonens tillställning. Ettan först, tvåan sedan. 

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100