Fredag och vi har givetvis speltips till topptipset. Här hittar vi bland annat det riktigt spännande mötet mellan Italien och Schweiz - det blir en riktig höjdare och den här matchen kan mycket väl avgöra vem som vinner gruppen. Förutom det hittar vi även lokalderbyt i Dublin mellan Bohemians och Shamrock, League One mötet Bolton - Crewe. Grym fredag helt enkelt! 

Spelstopp: Fredag 12/11 20,59

1. Italien - Schweiz 1

Gruppfinal från Grupp C där Italien behåller förstaplatsen vid oavgjort. Europamästarna låg pyrt till i det vändande mötet med Schweiz, men här får gästerna klara sig utan viktiga lirare som Elvedi, Xhaka och Embolo. Det är tre normalt givna inslag i startelvan. Italien saknar samtidigt Chiellini och Verratti, men Roberto Mancini har betydligt fler alternativ än Murat Yakin på andra sidan. Gli Azzurri slog Schweiz med 3-0 på denna arena i sommarens EM och förlorar inte denna repris. 1X är kassaskåpssäkert.

2. Österrike - Israel 1

Österrike har förseglat sina chanser om topp-2 i Grupp F, men alplandet kan fortfarande nå VM via Nations League. Prestationen behöver därmed vara en stark sådan när Israel kommer på besök. Alaba, Arnautovic och Sabitzer är tre spelare med spetsegenskaper för att kunna såra gästerna. Israel litar i sin tur enormt mycket på lirare som Zahavi och Dabbur, men den minst sagt bristfälliga defensiven kommer att blottas då israelerna behöver gå för tre poäng. Det utnyttjar Österrike. Ettan spikas.

3. Nordirland - Litauen 1

Så till läckerbiten på Windsor Park där champagne-fotboll är att vänta mellan Nordirland och Litauen. Skämt åsido. Bollen kommer att vara utanför kameravinkeln större delen av matchen och för Nordirlands del handlar det enkom om att undvika den pinsamma jumboplatsen. Litauen är tillfälliga innehavare av densamma och kommer så också att vara när kvalet går i mål. Balterna är inte kapabla till offensiv fotboll, men att föra en matchbild tillhör heller inte Nordirlands signum. Den hårt streckade ettan bör därför inte lämnas allena. Plocka med krysset och håll en tumme för kupongrens!

4. Uruguay - Argentina 1

Innan vi vänder blickarna mot League Two ska vi avverka en sydamerikansk godbit från Montevideo. Uruguay hade en hädisk samling senast då 0-3 mot Argentina och 1-4 mot Brasilien inkasserades. Det ska samtidigt påpekas att dessa nederlag kom på resande fot. Hemmavid är Uruguay ett helt annat lag och med tanke på att Argentina redan är så gott som klara för VM anser vi motivationsfaktorn vara till fördel för värdnationen. Messi har dragits med skadebekymmer och superstjärnan med kompanjoner bör inte vara missnöjda med en pinne denna afton. Den övervärderade tvåan är ett avslag. 1X spelas.

5. Bolton - Crewe 1

Talangfabriken Crewe Alexandra upplever en ruskigt jobbig säsong i League One. Bara en seger på 16 försök innebär att The Railwaymen ligger klart sist i tabellen. 29 insläppta mål är sämst i klassen och vi har svårt att se något trendbrott i kikaren när resan går till Greater Manchester. Forna storlaget Bolton är hemmahörandes i trakterna och ges här en lämplig uppgift i jakten på den övre halvan. Oladapo Afolayan är en potentiell matchvinnare för Johan Elmanders gamla lag. Ettan står stadigt allena. 

6. Hartlepool - Newport County 2

Vi tar ett skutt ner till League Two där en förmodat målrik tillställning är att vänta när Hartlepool och Newport County ska mäta svärd. De sistnämnda har gjort sig kända som ett utpräglat cuplag på senare tid, men med uttåg ur både EFL Trophy och FA-cupen är det seriespelet som får fullt fokus av walesarna. Hartlepool besitter hög högstanivå, men raden 7-2-6 vittnar också om att värdarna är ett gäng som tenderar att blanda och ge. Med detta i åtanke är gubben (etta-tvåa) en lämplig lösning. 

7. Derry City - Sligo Rovers 1

Derry City har inte torskat en hemmamatch sedan svenskar fortfarande behövde solkräm, men det kommer trots allt inte att räcka till Europaspel. Poängtapp i 22 av 34 matcher vittnar om varför. Med det sagt ska värdarnas facit i egen borg inte skojas bort. Sligo Rovers kommer att ge sig ut på ett europeiskt äventyr nästa säsong, men då gästerna värvade för att göra upp om ligatiteln inför denna säsong är tredjeplatsen ett halvt misslyckande. Med värdet till vänster är 1X ett sunt val. 

8. Bohemians - Shamrock Rovers X

Att avsluta fredagen med ett derby är inte fel och det är inte vilket derby som helst. The Dublin Derby stundar i huvudstaden när Bohemians går i klinch med Shamrock Rovers. De sistnämnda har redan lagt beslag på ligatiteln där 23 vinster av 34 möjliga är ett rungande starkt kvitto. Bohemians har haft en klart motigare säsong, men denna afton kommer motivationen per automatik. I en holmgång där precis vad som helst kan hända är det inte läge att spara på krutet. Måla tvärs över och luta er tillbaka i soffan. 

Singelstrecket! - Österrike

Österrike kan fortfarande nå VM via Nations League och en stark prestation mot Israel är därför av yppersta vikt. Gästernas defensiv läcker och ettan står stadigt allena.

Kupongrensaren! - Uruguay

Uruguay fick rejält på trynet av Argentina senast, men i egen borg ska värdarna kunna få revansch. Värdet till vänster är smarrigt och får inte missas.

Topptipsförslag - 96 rader

1. Italien - Schweiz 1x

2. Österrike - Israel 1

3. Nordirland - Litauen 1x

4. Uruguay - Argentina 1x

5. Bolton - Crewe 1

6. Hartlepool - Newport C 12

7. Derry City - Sligo Rovers 1x

8. Bohemians - Shamrock 1x2

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100