Den engelska fotbollen fortsätter att hålla ett rasande tempo. Precis när röken lagt sig från veckans Premier League-omgång är det dags att sätta tänderna i en ny redan till helgen. Fyra duster från finrummet inleder Stryktipset innan The Championship tar över stafettpinnen. Vill ni nå 13 rätt? Läs då texten nedan!

SPELA STRYKTIPSET HÄR!

Spelstopp: 15:59

1. Wolverhampton - Liverpool 2

Liverpool körde över Everton i Merseyside-derbyt och på de fyra senaste tävlingsmatcherna har Klopps mannar smaskat dit 14 mål. Mané, Salah och Jota är ständigt på jakt efter nya fullträffar och i rådande form är det ruskigt svårt att brottas med de rödklädda. Under lördagen ställs titelkandidaten mot Wolverhampton, en uppgift vi vill varna för. Vargarnas oförmåga att förvalta ett spelmässigt övertag till seger gjorde sig påmind mot Burnley (0-0), men denna uppgift är en som bör passa Lages adepter. Sköter Wolves sina kort rätt är en pinne inte otänkbar. Tvåan först, krysset sedan. 

2. Watford - Manchester City 2

Manchester City kommer från två resultatmässigt jämna matcher i Premier League. 2-1 mot West Ham och Aston Villa förtäljer dock inte hela sanningen. De ljusblå har varit fullständigt överlägsna sina opponenter och både David Moyes och Steven Gerrard kan skicka tackkort till Eastlands för att Peps lirare höll siffrorna nere. Citys högstanivå kan ingen matcha, särskilt inte ett formsvagt Watford. The Hornets kommer att få strida med näbbar och klor för att klara kontraktet. Klasskillnad råder på Vicarage Road där tvåan spikas utan att blinka.

3. Newcastle - Burnley X

Jumbofinalen mellan Newcastle och Norwich var i långa stunder olidlig att bevittna. Ciaran Clarks tidiga utvisning innebar att Skatorna tvingades dra hem trupperna och inte förrän vid omställningar fanns någon form av tro på poäng. Norwich blev i sin tur paralyserade av det numerära överläget och visar ingen av aktörerna bättring inom snar framtid hägrar onekligen The Championship. Det tredje laget i bottenskiktet är Burnley. Sean Dyches manskap tråkade ut Wolverhampton i onsdags och kunde till slut få med sig en pinne. Uppe i norr ska The Clarets inte uteslutas från hela kakan, men det ska heller inte Newcastle. Måla tvärs över och gå vidare.

4. Southampton - Brighton 1

Efter två raka förluster och sex insläppta mål fick Southampton till ett trendbrott mot Leicester. 2-2 innebar en skön pinne, men den innebar inte något stopp på läckaget i de bakre leden. Där har Ralph Hassenhüttl mycket att jobba på för att bottenstriden ska undvikas. Brighton kryssar sig kvar i närheten av Europaplatserna, men ska Fiskmåsarna på allvar utmana om sådana placeringar behöver de en målskytt av rang. Neal Maupay är inte en sådan. En böljande tillställning är att vänta i detta heta sydkustderby och då är gubben (etta-tvåa) ett sunt val.

5. Barnsley - Huddersfield 1

Vi flyttar ner i The Championship och knackar på hos Poya Asbaghi. Svensken och hans nya lag löste en poäng via 0-0 mot Peterborough, men med åtta poäng upp till säker mark behöver Barnsley börja knipa segrar. Truppens kunnande har inte försvunnit över en natt och lyckas Poya gjuta mod i sina lirare är Huddersfield ett överkomligt hinder. The Terriers har förlorat tre av de fyra senaste och rosar inte marknaden på resande tass. Oakwell sluter upp bakom sitt värdlag som får fira en efterlängtad trea. Ettan singlas.

6. Blackburn - Preston 2

Blackburn har vaknat till liv mot slutet efter tio inspelade poäng av tolv möjliga. Då tar svenska folket tillfället i akt att måla upp Ben Brereton med kompanjoner till månen. Så kan vi inte ha det. Blackburn är notoriskt ojämna och när de blåvita streckas i trakterna kring 55 procent börjar varningsklockorna att ringa. Preston är inga duvungar, något de inte minst visade senast då en pinne grejades mot Fulham (1-1). Riis, Maguire och Browne är spelare som kan beröva Blackburn på nöjet denna lördag. X2 är ett gjutet val till superbt värde.

7. Blackpool - Luton 2

Blackpool flög i höstas då nykomlingen radade upp poänggivande insatser, men i takt med att temperaturerna sjunkit har The Seasiders gjort detsamma. Det skulle inte förvåna om Charlie Adams gamla lag får kämpa för kontraktet i vår. Det problemet ska inte Luton behöva utsätta sig för. Nathan Jones mannar är snarare ett gäng som kan utmana om en playoff-plats. Formen är inte på topp, men kan lirare som Adebayo och Cornick höja sig är detta en på förhand trevlig uppgift. Med vänstervridna streck är tvåan en saftig spik.

8. Bristol City - Derby 2

Om varningsklockorna börjar ringa när Blackburn övervärderas är det inte att jämföra med vad som låter när Bristol City utsätts för samma otyg. The Robins är fullständigt inkapabla att sy ihop stabila insatser efter varandra. Bara en seger på de fem senaste är ett kvitto på detta och ändå streckas ettan upp över 50 procent. Hujedamej. Derby kommer från 1-1-1 mot Bournemouth, Fulham och QPR - tre av The Championships allra bästa lag. Fortsätter The Rams på samma väg denna lördag förlorar de inte. Ettan får inte finnas med på kuponger som ämnar att vara seriösa.

9. Cardiff - Sheffield United 2

Det har tagit ett bra tag och ett tränarbyte, men äntligen tycks Sheffield United vara på rätt väg. Två raka segrar och lika många hållna nollor är en fin fjäder i Paul Heckingbottoms huvudbonad. Engelsmannen förfogar över en av The Championships bästa trupper som bör vara med betydligt högre upp i tabellen. Vi blir inte förvånade om The Blades nosar på en playoff-plats inom en månad. Cardiff har vunnit tre av de fyra senaste, men även om Steve Morison fått rätsida på walesarna saknas fortfarande den berömda sista pusselbiten. Spelare för spelare är gästerna det bättre laget och vi spikar tvåan upp till 45 procent.

10. Middlesbrough - Swansea 1

Chris Wilder och dennes Middlesbrough tog en efterlängtad seger när Huddersfield lades på rygg förra helgen. 2-1 var siffror i underkant då Boro dominerade matchbilden med eftertryck. Lyckas Wilder förmå sina krigare till en liknande bedrift mot Swansea ligger ytterligare ett segerjubel i luften. Walesarna trivs normalt inte på resande tass och föregående helgs nederlag mot Reading var inte vackert. I fjol blev det torsk på Riverside Stadium, i år väntar samma utfall. Ettan står stadigt allena.

11. Millwall - Birmingham X

Två defensivt lagda lag ska mäta svärd på The Den. Millwall ger sannerligen inte bort något i onödan på egen matta och Birmingham gör sällan något extra för att försöka bärga tre poäng. Den som vill se böljande fotboll zappar inte in denna tillställning på dumburken. Tre av de fyra senaste inbördes mötena har slutat oavgjort och det är definitivt ingen skräll om även denna akt bjuder på samma utfall. Den vågade spikar krysset, den återhållsamma plockar fram den breda penseln.  

12. Nottingham - Peterborough X

Steve Cooper har fått Nottingham att spela en mer poänggivande fotboll, men mot slutet har Sherifferna haft svårt att sätta lädret i nät. Fem oavgjorda på de sex senaste skvallrar om detta och när svenska folket väljer att gå hårt ettan väljer vi att flagga för en negativ reaktion. Peterborough är i grunden tillräckligt skickliga för att lägga Nottingham på rygg, något streckningen inte ger sken av. Szmodics, Dembéle och Clarke-Harris är alla möjliga matchvinnare för The Posh. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå. 

13. Reading - Hull 2

Reading befinner sig farligt nära giljotinen på grund av sex minuspoäng, något som elaka tungor kan få till att guden för underliggande statistik straffat The Royals. Värdarna har tagit för många poäng sett till vad de presterat på plan. Så var fallet även i 3-2-segern mot Swansea, men det bör också nämnas att en lirare som Andy Carroll numera återfinns i Readings anfallsled. Ett nickläge är allt som krävs för att Carroll ska få bollen i mål. Hull åker till Madejski Stadium med fyra raka segrar i bagaget. Tigrarna har med det sagt legat på gränsen till poängtapp i de två senaste matcherna. Den värdemässigt fina tvåan går först, men någon spik är det inte. Ettan ska med på större bongar.

Singelstrecket! - Manchester City

Manchester City stannar inte för något. Vid såväl röda trafikljus som stopplinjer växlar de ljusblå ner i sportläge och kör gasen i botten. Watford blir ett offer för The Cityzens slakteri.

Kupongrensaren! - Preston

Bli inte lurade av Blackburns senaste resultat. The Rovers har en ful förmåga att falla ihop som ett korthus och mot ett stabilt Preston är värdemässigt fina X2 det enda av intresse.

96 rader

1. Wolves - Liverpool 2

2. Watford - Man City 2

3. Newcastle - Burnley x2

4. Southampton - Brighton 12

5. Barnsley - Huddersfield 1

6. Blackburn - Preston x2

7. Blackpool - Luton 2

8. Bristol City - Derby x2

9. Cardiff - Sheffield U 2

10. Mboro - Swansea 1

11. Millwall - Birmingham x2

12. Nottingham - Peterbor. 1x2

13. Reading - Hull 2

864 rader

1. Wolves - Liverpool x2

2. Watford - Man City 2

3. Newcastle - Burnley 1x2

4. Southampton - Brighton 12

5. Barnsley - Huddersfield 1

6. Blackburn - Preston x2

7. Blackpool - Luton 2

8. Bristol City - Derby x2

9. Cardiff - Sheffield U 2

10. Mboro - Swansea 1

11. Millwall - Birmingham 1x2

12. Nottingham - Peterbor. 1x2

13. Reading - Hull 12

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100